פורסם: רביעי 11 יול',07 12:06
שלום לכולם
יש לי בעיה קטנה, ונראה לי אחרי חיפושים באינטרנט, כאילו אני היחיד שיש לו אותה
מדובר בפדאל הבעה (EXPRESSIN PEDAL) של רולאנד EV-5, שמשום מה הערך המקסימאלי שהוא מגיע אליו הוא 120 במקום 127
כלאמר, אני לוחץ את עליו פנימה, כדי שיגיע למאקסימום עוצמה, אבל הוא בעצם לא מעלה את הערך עד הסוף כאילו אני צריך לדרוך עליו ממש חזק וזה לא מספיק
האם אני ברור מספיק?
האם למישהוא יש ניסיון/רעיון/עצה איך לסדר את זה?
פורסם: רביעי 11 יול',07 12:51
בפדאל שלך השינוי נעשה ע"י הזזת פוטנציומטר. הפדאל נכנס כחלק מהמעגל במכשיר שעליו הוא שולט, והמכשיר מתייחס לשינויי המתח.
'הערך המקסימאלי' שאתה מדבר עליו (127) מתייחס לפקודות מידי בכלל.
אני מנחש שמדובר במכשיר שניתן לשלוט בו ע"י מידי וגם פדאל expression רגיל ולכן המכשיר 'מדבר' במספרים כאלה.
נסה לחפש אופציה במכשיר שעליו אתה שולט שמאפשרת לכוון את הפדאל (חפש calibration במדריך למשתמש).
במצב זה המכשיר יבקש ממך להביא את הפדאל למצב סגור לגמרי ולאשר, ואז להביא את הפדאל למצב פתוח לגמרי ולאשר. כך המכשיר יתייחס נכון לפדאל.
אולי אם תספר על איזה מכשיר אתה שולט, אוכל לתת תשובה יותר ממוקדת.
פורסם: רביעי 11 יול',07 14:05
תודה על התשובות המהירות.
אז ככה: באשר להצעתו של CTZVI, הפדאל היה מחובר בעבר לDX7 וכשזה היה מחובר לקיובייס היה מראה מאקסימום של 120, עד כמה שידוע לי לא ניתן לכייל אותו בDX7
בכל מקרה כרגע הוא מחובר לZOOM G2 (מולטי לגיטרה) וכאשר אני משתמש בפדאל באפקט פיץ' שיפטר אשר אמור להעלות את הצליל באוקטאבה אחת הוא מעלה בפחות מאוקטבה.
ככל שידוע לי גם בZOOM אין אפשרות כיול
בקשר להצעתו של ראובן, כנראה וקראתי את מחשבותיו, וזה בדיוק מה שניסיתי לעשות, לעשות מעין OFFSET לפוטנציומטר לעומת המנוף המשונן.
נראה לי שזה השתפר אבל לא עזר לגמרי - סובבתי ידנית את הפוטנציומטר וזה עדיין לא הגיע למאקסימום.
בפדאל הזה יש פוטנציומטר נוסף המאפשר לקבוע את מינימום העוצמה. רק כאשר אני משנה אותו מ -0 ל -2 מתקבל הערך המאקסימאלי, אבל אז נוצרת בעיה אחרת: המינימום שלי הוא לא 0 אלא אולי 50
כלאמר כרגע יש לי שתי אפשרויות: או 0-120 או 50-127, כאילו התחום של הפוטנצימטר לא מספיק רחב למכשירים שברשותי
האם ישנם רעיונות נוספים?
תודה....
פורסם: רביעי 11 יול',07 16:04
ראובן, ע"י ניתוק הפוטנציומטר מהמנוף והזזתו הידנית, עדיין לא הצלחתי להגיע לערך מקסימאלי, כלאמר לפי הבנתי הבעיה אינה מכאנית.
לכן אם הבנתי נכון מדברייך עליי להחליף את הפוט', של ה 10K לאחד של 15K לערך?
וכשאני בא לחנות איזו פוטנציומטר בדיוק עלי לבקש? (משהו ספציפי)
תודה...