תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:53
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
ערך מאקסימאלי בפדל אקספרשיין
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth
  Grape  
ערך מאקסימאלי בפדל אקספרשיין
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',07 12:06   
שלום לכולם
יש לי בעיה קטנה, ונראה לי אחרי חיפושים באינטרנט, כאילו אני היחיד שיש לו אותה
מדובר בפדאל הבעה (EXPRESSIN PEDAL) של רולאנד EV-5, שמשום מה הערך המקסימאלי שהוא מגיע אליו הוא 120 במקום 127
כלאמר, אני לוחץ את עליו פנימה, כדי שיגיע למאקסימום עוצמה, אבל הוא בעצם לא מעלה את הערך עד הסוף כאילו אני צריך לדרוך עליו ממש חזק וזה לא מספיק

האם אני ברור מספיק?

האם למישהוא יש ניסיון/רעיון/עצה איך לסדר את זה?
Ctzvi
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',07 12:51   
בפדאל שלך השינוי נעשה ע"י הזזת פוטנציומטר. הפדאל נכנס כחלק מהמעגל במכשיר שעליו הוא שולט, והמכשיר מתייחס לשינויי המתח.
'הערך המקסימאלי' שאתה מדבר עליו (127) מתייחס לפקודות מידי בכלל.
אני מנחש שמדובר במכשיר שניתן לשלוט בו ע"י מידי וגם פדאל expression רגיל ולכן המכשיר 'מדבר' במספרים כאלה.
נסה לחפש אופציה במכשיר שעליו אתה שולט שמאפשרת לכוון את הפדאל (חפש calibration במדריך למשתמש).
במצב זה המכשיר יבקש ממך להביא את הפדאל למצב סגור לגמרי ולאשר, ואז להביא את הפדאל למצב פתוח לגמרי ולאשר. כך המכשיר יתייחס נכון לפדאל.
אולי אם תספר על איזה מכשיר אתה שולט, אוכל לתת תשובה יותר ממוקדת.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',07 13:29   
ואם מדובר בבעיה מכנית, נסה לראות אם נעשה שימוש במנוף משונן המוצמד לגלגל שיניים, שבתורו עוטף את ציר הפוטנציומטר. אם זה כך, נסה לשחרר את המנוף ולהרחיק אותו מגלגל השיניים, וזאת כדי להביא את הפדל למקסימום מכני, וגם לסובב את הפוט' למקסימום הרוטאציה שלו, להדק מחדש את המנוף ולבחון אם הבעיה נפתרה (כלומר, אפשר שמכנית הפדל מגיע למקסימום, אבל הפוטנציומטר שלמטה לא).

הודעה פורסם: רביעי 11 יול',07 14:05   
תודה על התשובות המהירות.
אז ככה: באשר להצעתו של CTZVI, הפדאל היה מחובר בעבר לDX7 וכשזה היה מחובר לקיובייס היה מראה מאקסימום של 120, עד כמה שידוע לי לא ניתן לכייל אותו בDX7
בכל מקרה כרגע הוא מחובר לZOOM G2 (מולטי לגיטרה) וכאשר אני משתמש בפדאל באפקט פיץ' שיפטר אשר אמור להעלות את הצליל באוקטאבה אחת הוא מעלה בפחות מאוקטבה.
ככל שידוע לי גם בZOOM אין אפשרות כיול

בקשר להצעתו של ראובן, כנראה וקראתי את מחשבותיו, וזה בדיוק מה שניסיתי לעשות, לעשות מעין OFFSET לפוטנציומטר לעומת המנוף המשונן.
נראה לי שזה השתפר אבל לא עזר לגמרי - סובבתי ידנית את הפוטנציומטר וזה עדיין לא הגיע למאקסימום.
בפדאל הזה יש פוטנציומטר נוסף המאפשר לקבוע את מינימום העוצמה. רק כאשר אני משנה אותו מ -0 ל -2 מתקבל הערך המאקסימאלי, אבל אז נוצרת בעיה אחרת: המינימום שלי הוא לא 0 אלא אולי 50
כלאמר כרגע יש לי שתי אפשרויות: או 0-120 או 50-127, כאילו התחום של הפוטנצימטר לא מספיק רחב למכשירים שברשותי

האם ישנם רעיונות נוספים?
תודה....
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',07 14:15   
אני מניח מזה שהפוטנציומטר יוצר עומס על מקור המתח.
להלן הסכימה שלך:
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
(האיור שקוף, לכן קצת קשה להבחין)
האפשרות שאני רואה היא להקטין את העומס, כלומר - להגדיל את ערך הפוטנציומטר. זה גם מסביר מדוע 'הרחקה של המינימום מהאדמה מאפשר למקס' להגיע למתח הנכון.
לפני כן, אם אתה יכול, נתק את הפוט' מהמנוף המשונן, ונסה ידנית להגיע למקסימום, ובדוק אם אכן מגיע לערך זה. אם כן, עדיין יש בעיה מכנית הדורשת אופסט בשיניים או הזזת גלגל השיניים למיקום מוסט על ציר הפוט'.
אם זה לא עוזר, החלפת הפוט' ל-15K או קצת יותר (ראה כמה היית צריך 'להרחיק' באמצעות הפוט' המקזז כדי להגיע למקס'). עשויה לפתור את הבעיה.
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',07 16:04   
ראובן, ע"י ניתוק הפוטנציומטר מהמנוף והזזתו הידנית, עדיין לא הצלחתי להגיע לערך מקסימאלי, כלאמר לפי הבנתי הבעיה אינה מכאנית.
לכן אם הבנתי נכון מדברייך עליי להחליף את הפוט', של ה 10K לאחד של 15K לערך?
וכשאני בא לחנות איזו פוטנציומטר בדיוק עלי לבקש? (משהו ספציפי)

תודה...
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 11 יול',07 16:56   
הבנת.
תראה, סיבה נוספת לנפילת המתח יכולה להיות בנתיב מקור המתח. כלומר, אם הכבל בשימוש הוא בעייתי, הוא יכול להעמיס את המתח במקצת, מה שמספיק ל'החליש' את כוחו על הפוט'. גם מקור המתח עשוי להיות נמוך מדי (נאמר, במקום 5V זה 4.6).
אם גם את זה יורד מהפרק, עליך למצוא פוט בעל מבנה זהה ובעל ערך מינימלי שהוא סיכום הפוט הקיים (נדמה לי 10K) ועוד הערך אליו הגעת עם הפוט השני, כך שיצא לך במידי 127 (לא משנה המינימום שיצא כרגע).
כלומר, זה שרשמת שהזזת ל-"2" (לא הבנתי מה זה), זו התנגדות נוספת לפוט המרכזי, וסך שניהם זה מינימום ערך הפוט החדש (לעגל למעלה אין בעיה).
לפני כל הבוג'ארס של ההחלפה, פשוט הלחם את הפוט' החדש במקום הקיים ובחן ידנית אם הערכים מתקיימים.
אני לא רוצה לגרום לך להוצאות מיותרות (לא שזה יקר), אבל זה מה שניתן להעריך מרחוק.
אגב, לפי הדיאגרמה (אם היא נכונה) הפוט' לכיול מינימום הינו בעל ערך גבוה מדי לדעתי. לו הוא היה 5K היית אולי יכול להגיע לעמק שווה יותר בין הקצוות. אפשר לנסות בפשטות להלחים עליו נגד של 5-10K בין שתי הרגליים המולחמות שלו, מה שיהפוך אותו לכזה (ואולי לחסוך פוט' חדש).

לגבי סוג הפוט, ליניארי או לוגריתמי: טבעית, פדל ווליום משמש ל"ווליום", ושכך, תגובה לוגריתמית היא הרצויה. ברגע שהוא משמש לשינויי מתח (קונטרולר) ליניארי (כל מה שאינו מתקשר לעוצמת שמיעה), יכול להיות גם ליניארי. כאן אתה צריך להחליט מה השימוש המירבי בפדל, אם מדובר בהזזות פרמטרים בצורה משתנה באופן קבוע/רציף-ליניארי, או עקומה לוגריתמית.
בפשטות, אומרים למוכר "פוטנציומטר 15K לוגריתמי" (או "ליניארי).
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מקלדות, סינטים ושלטים - Synth

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון