פורסם: שלישי 10 יול',07 12:56
דחוף-דחוף!
שלום,
הקלטתי שירה על שירים מוכרים ( קריוקי סטייל...)
את ההקלטות עשיתי בעזרת מיקסר מחובר למחשב
לתוכנת ACID4 ובתוכנה גם את המיקס הסופי.
בדקתי את התוצאה על WAVELAB4 וניראה ונשמע מצויין...
בתכלס ששמים את הדיסק הצרוב במערכת נשמע ווליום נמוך...
פעם תיקנתי בעזרת הוספת GAIN, אני יודע גם על קיומם של קומפרסורים של WAVES
אבל
איך עושים את זה בדיוק שיצא כמו בספרים, או כמו דיסק שקונים בחנות?
(האמת שאין לי על המחשב כרטיס סאונד, אני משתמש SOUNDMAX על המדר בורד)
חייב להגביר את הווליום!
תודה...
אמיר
Supporter
פורסם: שלישי 10 יול',07 16:09
המשימה שלך היא להגביר את עצמת הקול של הקובץ המוקלט (המיקס) בלי ששיאי הקול יעברו את ה-0 הדיגיטלי, כלומר 0dBFull-Scale. כדי להשיג זאת יש להגביל את שיאי הקול ע"י קומפרסור, לימיטר או שילוב של שניהם, ולהגביר את העצמה הכללית (Make-up gain). בהודעה הקודמת מזכירים כמה כלים נפוצים שנועדו בדיוק למטרה זו.
פורסם: שישי 20 יול',07 00:10
שלום אמיר.
ראשית, המושג "להגביר את הווליום כמו בספרים" הוא מושג מאד מסוכן.שכן, להגביר למיקס את הווליום כדי שהוא ישמע "כמו בספרים" מצריך תהליך הנקרא מסטרינג. נכון שישנם כלים כאלה ואחרים אשר נותנים לנו אפשרות להגביר למיקסים את הווליום כדי שהם ישמעו "מגניב" במערכת הביתית. אבל בכדי לעשות את זה "כמו בספרים" דרושים כלי עיבוד צליל אנלוגים ודיגיטלים מהמדויקים ביותר (ולכן גם מהיקרים ביותר) הקיימים בשוק, וזאת כמובן בשילוב עם טכנאי תותח שיודע את העבודה.
אני לא הייתי משקיע את כל זה בשביל ההקלטות שעשית. מה שאתה צריך הוא סוג של לימיטר דיגיטלי שיאפשר לך להגביר את הווליום של המיקס שלך מצד אחד, ושיגן מפני "קיטועים" דיגיטליים (Clipping) מצד שני. הכלים הנפוצים ביותר הם של חברת Waves. לימיטרים מסוג של L2 ו-L3. אני אישית יותר מעדיף את הסאונד של ה-L3.
Pro Tools HD1 Accel
96 I/O