פורסם: ראשון 17 יונ',07 12:41
לפני מספר חודשים קניתי כרטיס קול יד שנייה, מצב ממש חדש
הדבר היחיד שלא בדקתי בו כשקניתי אותו היה הXLR. למרות זאת, זאת כניסת קומבו וכן בדקתי את הPL בכניסה הזאת והכל היה סבבה.
בכל מקרה
אתמול בפעם הראשונה חיברתי קונדנסר לXLR כדי להקליט גיטרה אקוסטית
והייתה לי בעיית ווליום רצינית
הGAIN בכרטיס היה כמעט על מקסימום ובהקלטה הגעתי לממוצע של -30dB בערך.
כמה זמן אחרי ההקלטה נזכרתי שיש לי בקונטרול פאנל של הכרטיס אפשרות להגביר את הכניסות ב12dB, וכשחיברתי אח"כ את הקונדנסר ראיתי שיפור משמעותי. אבל בכל זאת הייתי צריך להגביה את הכניסה כמעט עד הסוף כדי להגיע למשהו שמתקרב קצת לווליום שניתן לעבוד איתו. אני לא חושב שזה אמור להיות ככה.
חשבתי שהגורם לזה יכול להיות אחד מכמה דברים:
1. הכניסות של הכרטיס הזה הן נמוכות (מה שלא נראה לי כי שמעתי הרבה דברים טובים על הפרהאמפים שלו).
2. כשהכרטיס היה אצל הבחור הקודם איכשהו משהו השתבש וזה גרם לבעיה (השאלה היא אם זה יכול להיות? או שזה לא הגיוני שמשהו יגרום להנמכה של האות).
3. הכבל לא היה טוב (למשל הוא היה די ארוך, אבל מצד שני אולפנים גם משתמשים בכבלים ארוכים..וחוצמזה לא ראיתי איזשהו פגם בכבל או במחברים).
4. חוסר ידע שלי בשימוש עם קונדנסר (פעם ראשונה שאני מקליט עם אחר)/ בשילוב בין הקלטה איתו לבין שימוש בקיובייס (אולי היה משהו בהגדרות של הקיובייס שהייתי צריך לשנות).
אני אשמח אם תוכלו לעזור לי בפיצוח התעלומה...
כרטיס קול: presonus firebox, קונדנסר: rode NTA-2 אם אני זוכר נכון (זה של חבר)
תודה רבה!
פורסם: ראשון 17 יונ',07 12:50
הקלטתי כשהקונדנסר היה במצב שהוא קולט סאונד מכל הצדדים שלו (אומני?)
בלי הנמכה של האות (יש אפשרות להנמכה ב-5 או ב-10 דציבל)
ועם פילטר high-pass (אני לא בטוח שזה המונח...הכוונה היא לbass cut) של 80Hz
גם כשניסיתי לשחק עם האפשרויות לא הגעתי לווליום ויתר גבוה. מקסימום ליותר בס.
Act Compatible
פורסם: ראשון 17 יונ',07 13:06
האים הכפתור של המתח פנטום לא מופעל?
כי אם כן זו הסיבה ,
קונדנסר בניגוד לדינמי מחייב מתח פנטום (48V)
יש לך בחזית לחצן כזה לחץ עליו
אלון
פורסם: חמישי 21 יונ',07 16:24
מופעל, מופעל.
כשהוא לא היה מופעל לא קלטתי אות בכלל. זה ברור לי שקונדנסר צריך 48V.
עוד מישהו?
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: חמישי 21 יונ',07 20:19
להקליט בעוצמה נמוכה יכול להיות עסק מעצבן. אני מנסה לשחזר את הכרטיס הזה מהזיכרון מהפעם היחידה שנתקלתי בו במצב עבודה. יכול להיות שאני טועה בכמה מהפרטים אבל אם לא אז:
1. עוצמת ההגבר של הפרה נמוכה במיוחד. משהו כמו 55dB במקרה הטוב. בהקלטת גיטרה אקוסטית לא פעם תגיע בקלילות להגבר של 40dB מה שאומר שזה בכל מקרה קרוב מאד לשיא הסקאלה של הכפתור על הקופסה שלך.
2. לאומני יש סאונד דק או קטן יחסית למה שהרוב מכירים ממיקרופונים. זה לא אומר רע וזאת משום שבמרקם קליטה זה אין אפקט קירבה המוסיף נמוכים. על זה בפעם אחרת. נסה לעבור למצב קרדיואיד.
3. כניסת המיקרופון היא קומבו של נויטריק, כניסת XLR למיקרופון ופלאג לכלי נגינה/ליין על אותו המחבר. האם יש שליטת תוכנה על מצב הכניסה או שהבחירה אוטומטית? נדמה לי שבערוצים 1/2 צריך לבחור בתוכנה את סוג הכניסה ואמור להופיע המילה מייק איפשהו על המיקסר... בחירה לא נכונה עלולה להביא לעוצמה נמוכה מאד.
4. האם בדקת את כניסה 2 ומצאת שגם היא חלשה?
5. הדבר הזה מגיע עם סוג של קיובייס, אם אתה משתמש בה אזי יש ערוצי כניסה ששולטים גם הם על עוצמת ההקלטה - צריך לוודא שפיידר ערוץ הכניסה נמצא על 0. בסיסי אבל לפעמים גם זה קורה. וכמובן שפיידר מיקסר הDSP של הכרטיס גם הוא על 0...
6. אם המיקרופון והכבל תקינים, עוצמת הנגינה הייתה סבירה וכל האמור לעיל לא עזר - תנחומי. זה הזמן לשקול פרהאמפ חיצוני...
-