תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:54
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בעית פידבקים ומיקרופוניות בפנדר ג'אגואר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  baz_d  
בעית פידבקים ומיקרופוניות בפנדר ג'אגואר
הודעה פורסם: רביעי 13 יונ',07 22:48   
יש לי פנדר ג'אג יפנית שהחלפתי לה פיקאפים, לדנקן מיוחדים לג'אגואר עם גיין מעט יותר גבוה. את כל הקדחים ציפיתי בדפי נחושת והלחמתי לאדמה ולמכסים.
למרות הכל, כשאני מפעיל פדל דיסטורשן בהיי גיין או מנגן עם אוברדרייב והמגבר על ווליום גבוה יש פידבק צורמני חזק וקבוע שדועך במקצת אם אני מוריד את הווליום על הגיטרה.

הפיקאפים די מיקרופוניים ורגישים למגע, אבל גיליתי שגם החוטים עצמם בתוך הגיטרה מיקרופוניים מאוד ואם אני נוקש עליהם בזמן שהגיטרה מוגברת, קולות הנקישה מוגברים.

האם יש דרך למנוע את הפידבקים והאם יש קשר למיקרופוניות של החוטים והפיקאפים?

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

דיאגרמת חיווט
הודעה פורסם: ראשון 24 יונ',07 11:49   
חברה, אין איזה רעיון? פתרון?... משהו?!
הודעה פורסם: ראשון 24 יונ',07 13:19   
אמנם לא החלפתי פיקאפים, אבל היגואר שלי מרעישה מאוד - וגם אצלי יש את הקטע עם כפתורי הווליום שכשמנמיכים אותם אז יורד הרעש בצורה משמעותית (אבל גם איכות הסאונד יורדת...)
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 24 יונ',07 14:50   
Baz,
האם ניסית לקרוא על פתרונות לבעיה זו בפורום?
האם שמעת על טבילת פיק אפים?
הודעה פורסם: ראשון 24 יונ',07 22:39   
דווקא חיפשתי בפורום, אבל לא מצאתי משהו שממש עונה לי על הבעיה ובגלל זה ציינתי את עניין המיקרופוניות של הפיקאפים ואפילו של החוטים עצמם. גם צירפתי דיאגרמת חיווט למקרה שזה יכול לעזור.

לגבי טבילת פיקאפים - האם הכוונה של טבילה בשעווה? אם כן, אני חושב שהדאנקן האלו אמורים להיות כבר טבולים בשעווה (אבל אני לא משוכנע) והם אפילו בהיפוך פאזה אחת מהשנייה.
האם זה חיוני כדי למנוע פידבקים? מי עושה את זה בארץ?
האם חיווט מחדש יכול לסייע? ובאילו בחוטים? האם סינון ביציאה של הגיטרה יכול לעזור?

רק כדי לחדד את הבעיה, כשאני משתמש בדיסטורשן גם בווליום יחסית נמוך ואפילו באוברדרייב עם ווליום גבוה נשמעת צווחה חזקה ויציבה, בטון קבוע, שנרגעת רק כשאני מחליש את הווליום או כשאני מנגן אקורדים מלאים.
הודעה פורסם: שני 25 יונ',07 08:53   
אכן דובר פה כבר בנושא "מיקרופוניות" של הגיטרה, ומכאן הרגישות לפידבקים כאשר הגיין (כל הגבר) משמש זרז לענין.
מיקרופוניות יכולה להיווצר בהלחמות רופפות, מגעים לא מוחלטים או לא נקיים, הלחמות מכלול וגוף לא תקינות (לאיזורי המתכת והפלטות, כולל האחורית בגב הגיטרה), ניתוב החוטים בתוך הגיטרה... כל אלה יוצרים מהוד ברגישות כה גבוהה של הגבר, ומכאן שהגורם הקריטי ביותר הוא הפיק-אפ עצמו, כאשר מדובר בסליל+מגנט המצוי עצמו בתוך מעטפת מתכת.

יש לבחון את כל פרטי החיווט שוב (הדיאגרמה עדיין לא אומרת שאכן יושמה נכון אצלך, ו"נכון" זה אומר נקי ביותר), ולאחר מכן לבחון אם הפיקאפים עברו potting או טבילה בחומר בולם/סותם למילוי המרווח שבין מעטפת הפי אפ לגוף שלו עצמו.
טבילות כאלה יכול לעשות כל אחד בעצמו, להלן הוראות, או למסור למי שמתמצא בטיפול בגיטרות. משנה זהירות כאן.
מהנסיון שלי, רוב הפידבוקים נבעו או מהלחמות אדמה רעועות, גופים רזוננטים של כפתורי ווליום וסיכוך-לקוי/פלטות, ובראש הרשימה פיאקפים שאינם טבולים.
אפשר לכאורה להסיר את כיסויי המתכת של הפיק אפ (אם זה קל), אך הפיאק גופו חשוף למכות ופגיעה כתוצאה מכך.
הודעה פורסם: שני 25 יונ',07 15:03   
עכשיו אני מבין את עניין הטבילה והחשיבות שלה וגם מצאתי חומר נוסף על הנושא באינטרנט. יתכן ואעשה את התהליך בעצמי, למרות שזה לא ממש מומלץ.

לגבי הסיכוך שעשיתי - ציפוי כל הקדחים ביריעות נחושת והלחמה למכסה המתכת ולאדמה, האם יתכן שזה תורם לפידבק?
ומה לגבי המיקרופוניות של החיווט עצמו? יש מה לעשות עם זה?
איך בכלל בודקים מי עוד תורם לבעיה? (הלחמות, מכסים, כפתורים)
הודעה פורסם: שני 25 יונ',07 16:15   
מאותה סיבה שטבילה באה למלא חללים כדי שלא יהדהדו מכנית, כך, ברגישות הגבוהה המדוברת במצבים מסוימים, כל העסק הופך להיות רגיש, אם מכנית (רעידות) או השראתית (קרינה וקליטה).
שים לב שחומר מילוי הנשאר אלסטי-משהו עדיף במקרה הזה, כמו גם מילוי חריצים בגוף (עם טיובה של חומר אקרילי), אם, ורק אם, תזוזה שלהם מצביעה על רגישות.גם מילוי תחתית החריץ/נתיב בשכבה דקה ועליה מניחים את החיווט, עוזרת במקרים רבים של חיווט רגיש מבלי להרוס את הצורה.
אנא בדוק שוב היכן הרגישות במיטבה. לשם כך מצא את נקודת הפידבק הכי קשה במערך שלך, ומכאן הנמך את סף הרגישות/גיין/דיסטורשן/ווליום עד שזה אך מפסיק (לא יותר מזה), לאחר מכן הזז/הרעד/גע באיברים הפנימיים של הגיטרה כדי לראות האם אזור מאוד מסוים מטריג את הרגישות מיידית.
כמו כן בדוק:
-האם דפיקה עם משהו מתכתי כמו מברג על גוף מתכת שהוא, מתחיל את החגיגה, האם מגע בכבל היוצא מהגיטרה רגיש אף הוא.
- האם המגעים של הפלג בתוך שקע הגיטרה נקיים (סיבוב של הפלג לא יוצר גשם של קרחצים).
הודעה פורסם: שני 25 יונ',07 16:17   
ציטוט:
ומה לגבי המיקרופוניות של החיווט עצמו? יש מה לעשות עם זה?

בדוק:
1. גידי החוטים שלמים לכל אורך החוטים
2. בידוד החוטים שלם ונקי
3. ההלחמות טובות ומבריקות
4. הבידוד הוסר (בקצוות) רק באורך שנדרש להלחמות
5. לא נפגעו/נחתכו גידים בעת הסרת קצוות הבידוד
6. ההלחמות "תופסות" את כל גידי החוט
7. לאחר הלחמת כל החוטים יש ללפף ולהדק את הקטעים ש"באוויר" למניעת כל תזוזה בינם לבין עצמם
וכן בינם ובין חלקי הגוף/הארקה/מכלולים אחרים של הגיטרה.
8. בקדחים המובילים לפיקאפים ניתן לדחוף בעדינות חתיכות ספוג לייצוב וקיבוע החיווט.

#smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון