Act Compatible
פורסם: שבת 27 אפר',02 08:54
מבלי להכנס לוויכוח על טעם. אני גדלתי בסביבה הדיגיטלית ומיום ליום לומד עוד על ייתרונותיה/חסרונותיה. אני מעוניין כעת להוסיף לעניין צבע אנלוגי. שיקוליי הם או להקליט ערוץ ערוץ לסלילים לקבל את הצבע הדרוש וישר למחשב או להקליט למחשב את כל הערוצים ורק לאחר שהשיר גמור, חתום אחרי מיקס להוריד אותו ל L-R אנלוגיים משם או לצורב חיצוני או חזרה למחשב אם צריך עוד קצת "פינישים" ולצורב.אני מניח שיש הבדלי סאונד בין שתי האפשרויות
הדרך הראשונה דורשת ממני טייפ עם הרבה ערוצים אבל חוסכת עוד המרה. הדרך השניה רק 2.
הייתי שמח לשמוע מה הסטנדרט כדי להגיע לתוצאה בריאה יותר.
וכן קראתי את השרשרת על "הגימור הדיגיטלי".
קיו בייס
לונה-8 IO
מאקי 24
נ.ב- מפאת בורותי בסביבה האנאלוגית יהיה נחמד אם יתקבלו בנוסף פרטים כמו מה מפריד בין טייפ "זה" לאחר.
אני מקווה שאני לא נשמע פאטטי בעניני "החום והצבע"
פורסם: שבת 27 אפר',02 09:17
לצד היתרונות שטייפ אנלוגי מציע(או לא)כדאי שתדע
שזה סיפור יקר בקנייה ובחומרי הגלם ומסובך לתחזוקה.
זה לא עוד סמפלר שתמיד עומד מוכן לרשותך.
ללא טיפול שוטף ומיומן(!!)-תדע רק צרות.
אם אתה מתעניין בטייפ לצורך אולפן ביתי,עדיף שתחפש
צבעים אחרים לצבוע בהם את יצירותיך. :wink:
S.Supporter
פורסם: שבת 27 אפר',02 10:31
"חום/צבע" ונעזוב את המימד הדיגיטלי (שגם בו חום וצבע תלויים בחומרה/תוכנה) הם לא רק פונקציה של טייפ...
אני אנסה להיות כמה שיותר ענייני ובכל זאת ראוי לציין שהנסיון שלי בעולם האנלוגי מאוד מאוד קטן.
1) הקלטה על טייפ (ערוצים) הכנסה למחשב לעריכה.
טכניקה מאוד מקובלת... לדוגמא (לא יודע איך הם נשמעים וזה קצת רחוק מהנושא) לילה באופרה של מלכה (QUEEN) עבר עכשיו REMASTER ע"ג NUENDO ל5.1 ויש הרבה דוגמאות (שפרחו מזכרוני) שאוהבים את הטכניקה הזו.
האם היא מתאימה לך יותר? סאונד זה טעם אישי ולכן גם האנשים בפורום לא יוכלו לעזור לך בהחלטה. צריך לנסות או לראות תוצאות של אחרים (לפני/אחרי) להתחיל לבחור כיוון.
2) הקלטה ממוחשבת והורדה לאנלוג. גם נותן חום אחר ולטעמי ההפסד שלך הוא שתהליך המיקס נעשה דיגיטלי כך שאתה מקבל "מיקשה קרה" שאתה רוצה לחמם בתור גוף אחד.
רעיונות נוספים ל...חום/צבע:
מיקסר!
לא רק הטייפ עושה את החום. מיקסר דיגיטלי מבצע חישובים מתמטים למקסס משהו לעומת מיקסר "אנלוגי" שמבצע פעולות אלקטרוניות. לכן אם אנחנו עדיין בכיוון המחשב - ניתן להקליט דיגיטלית ופשוט לבצע את שלב המיקס דרך קונסולה אנלוגית טובה. עוד אפשרות שמשתמשים בה...
קדם-מגבר
הרבה מאופי וצבע הצליל נקבעים בשלב ההתחלתי. נניח שמיקרופון משובח, הוא צריך הגברה נכונה. קדם מגבר טוב יכול לספק גם הרבה חום ולדלל "יובש" אלקטרוני.
ממירים
עוד רכיב מרכזי במערכת שלוקח אות אנלוגי והופך אותו למידע דיגיטלי. רגישות נמוכה, רזולוציית המרה נמוכה עלולים להסב נזק אדיר לחומר (גם ממירי DA שמוציאים את החומר החוצה) יש אנשים לדוגמא שמתלוננים על ממירי CREAMWARE (תקרא פרטים לגבי הממיר בתוכו ועוד נתונים באתר פה).
ממיר טוב הוא חלק מרכזי (RME?) יש הרבה בנושא והמשך קריאה באתר ובאינטרנט יעזור :smile:.
* וכמובן רזולוציה (ביט/קילוהרץ) יכולה לעזור.
אלגוריטם פשוט / רכיבי תוכנה "בעייתיים"
כל תוכנה משתמשת באלגוריתם אחר למיקס ולטיפול באודיו. הדבר בהחלט צורך כוח עיבוד אבל בכל זאת יש חברות שביצעו את הדברים נפלא וכאלו שיצרו תוצאות מחרידות וניתן לומר גם שיש הבדלים בין מוצר למוצר של אותה חברת תוכנה אפילו.
זהו אלה כל הכיוונים שאני מקווה שעזרו להגדיל את האופציות לפני השימוש בטייפ.
וגם האופציה הנוספת, לעבור טוטאלית לטייפ... (לטוב ולרע..)
Administrator
פורסם: שבת 27 אפר',02 17:43
אם זה יעזור לך במחשבה:
ברי סחרוב הוקלט על אמפקס 24 ערוצים אנלוג באולפני העוגן ע"י אורי ברק ופרנקי.
לאחר מכן מעבירים הכל לפרוטולס וזה הולך לאולפן עריכה.
הפרות שמסביב מוסיפות נמרצת על האווירה, אך גם האוכל בקיבוץ...
מי שערך ומיסטר כנראה יענה על השאר.
Act Compatible
פורסם: שבת 27 אפר',02 20:38
תודה לעונים.
אוריון, פלאגינס כאלה עד עכשיו רק איכזבו אותי. את הקומפרסור החלפתי ל"ברזל" וגם האפקטים נמצאים מימיני "מכופתרים" ומוכנים תמיד לפעולה. כל זאת לשימוש כמה שיותר קטן בפלאגינ'ס,מבחינתי מקום בחדר עדיף ברוב הפעמים על מקום במחשב. יכול להיות שזה יפתיע אותי, בהחלט מסקרן אותי לשמוע.
אני אכן עושה את המיקס אנלוגית על מאקי 24, אין ספק שזה עולם אחר, יש הרגשה שהערוצים מקבלים מנת בריאות נוספת (למרות ההמרה הנוספת) והריוורב- דיליי "האמיתיים" נותנים לי תמונה סטיראופונית הרבה יותר ברורה שמביאה איתה חום.
אך עדיין...
ראובן קלעת בדיוק לאחד מהתקליטים שכשהקשבתי להם בפעם הראשונה ישר חשבתי על הסאונד הנהדר. איך הכל נשמע עטוף בהילה אנלוגית. הכל עמוס, צפוף מבחינת העיבוד אבל לכל כלי יש את אזור המחיה שלו עם החום שלו וה "רכות" שלו.
יהיה מעניין לשמוע את השיר לפני הכניסה לאנלוג...
יצאתי קצת מהנושא...
ראובן, אשמח אם תזרוק עוד פרטים על הדיסק הנוכחי עד כמה שידוע לך
משהו בו נעשה על מחשב???
איזה תוכנה???
ממירים???
כמה ליטרים הפיקו הפרות ביום אחד???
ובשתיים???
מה לעזאזל הלך שם???
וכו'.
אני חושב שהדיסק הזה זה דוגמא מבריקה למה שאני שואף והרבה שואפים להגיע מבחינת ה"מרקם החם" של השיר.
והוא כשעור ב"לצבוע את הדיגיטל".
מוזמנים להמשיך...
תודה
פורסם: שבת 27 אפר',02 21:16
ואגב ראובן
כ20 מטר מאולפני יש לול ענק עם מליון מקרקרים.
והאולפן עצמו, כמו שכתבתי במקום אחר בפורום, נבנה על-ידי הסוכנות וניתן לסבי וסבתי שישמש כרפת .מבנה שהיה צריך להביא את הפרנסה לבית ע"י מכירת חלב.
משמאלי, עוד לול קטן, ששימש כחביתות הבוקר בילדותי.
אני רציני.
כל עובדות אלו.
ריח הצחנה מהלול
החורים שהיו במבנה השימש למאגר האוכל לפרות
קירקוריהם החדים של התרנגולות והציפצופים של בניהם.
הטרקטור הנטוש של דודי
וחבלי הכביסה
כל אלו ועוד ממאפייני מושב בית הגדי שבנגב
הם שנותנים לי את המרקם הכפרי ונוסטאלגי כל-כך.
כמו כן גם את גל הריח הנהדר שבא מהלול ומביא כל-כך הרבה השראה.
עוד:
הלול יוצא לשחיטה כל כמה חודשים. ואני נשאר בלי צבע לאחוז בו. אני מחפש סאונד גדול אך יבש. למישהו יש גמל למכירה???
פורסם: שישי 31 מאי,02 08:06
amit
מה שמוסיף נופח אנלוגי לתקליט האחרון של ברי
זה המסטרינג.
החומר הגיע על HD ונפתח כסשן פרוטולס כשהתקליט כבר ערוך.השלב הבא היה המרה לאנלוג וקימפרוס אמיץ אך עדיןב GML8200 שהוא הקומפרסור לטעמי למסטרינג.
אחר כך EQ אנלוגי ב GML9500 סופני ושקוף והמרה חזרה לדיגיטל.
הממירים הם של DB TECHNOLOGY 2496.
חזרנו לדיגיטל לתוך WEISS EQ MK2 כשבחלק מהשירים השתמשתי בMS.הלאה לתוך WEISS DYNAMICS MK2 שגם נתן את ה LEVEL הסופי.התחנה האחרונה היתה SONIC SOLUTIONS HD שמעבר לPQ עשתה גם DIETHERING מדהים מכיוון שהפרוסס הדיגיטלי נעשה ב24 ביט.
זהו פחות או יותר.אני יכול להגיד לך שמנסיוני פרויקטים בדיגיטל שאני ממסטר באנלוג נשמעים אחלה.
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: שישי 31 מאי,02 15:46
אז מה, עברתם מApogee לdB Technology. העולם אכן משתפר. לטעמי אלו הממירים הטובים ביותר בתחום היום.
מה קרה ל24/96 הישנים?