תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:48
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הקלטה של הופעה חיה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  עשהאל כנפו  
הקלטה של הופעה חיה
הודעה פורסם: שני 21 מאי,07 12:17   
אהלן חברה.

אני צריך עזרה ונראה לי שזה יענין עוד כמה חברים.
השאלה נשאלה כבר אך לא קיבלתי תשובה ברורה.

כידוע יש להקות שדורשות הקלטה חיה של האירוע (בעיקר בציבור הדתי) בעיקרון עד עכשיו
הקלטתי במיני דיסק (איכות טובה מאוד) אבל זה ממש לא נוח בגלל הזיכרון.
אני חושב שהכי טוב זה מחשב נייד אבל כרגע התקציב דל.
אז קניתי נגן בנפח 20 ג'יגה שנקרא I AUDIO שמעתי ביקורות טובות על איכות ההקלטה (אפשר באיכות 320 )
א: רציתי לשמוע עוד ביקורות.
ב: מה הדרך הטובה והנקייה ביותר להקלטה.

בעיקרון אני מוציא מהרקורד OUT לליין IN של המכשיר. אשמח לשמוע עוד דרכים. (אם אפשר מפורטים)
הבעיה שברקורד OUT אין שליטה על הווליום ואז ההקלטה רועשת מידי (עדיין הופעה חיה!)
שמעתי על האפשרות להקליט מ ST SUB OUT (אגב ניסיתי וזה יצא יותר נקי כי היה שליטה על הווליום. ולא הבנתי מה הקשר של יציאה זו לאיכות ההקלטה)

בקיצור אנשים אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב ושלא סיבכתי ת'עניין.

ותודה מראש אתם עשר #thumbsup
הודעה פורסם: שני 21 מאי,07 16:40   
שליחה להקלטה ללא שליטה על עוצמה יכולה להתבטא בעוצמה גבוהה יותר ומכאן קליפ בהמרה, או שליחה בעוצמה נמוכה מדי = פחות רזולוציה בהקלטה.

בהתאם לדגם המיקסר, יכול להיות שיציאת הREC היא בעלת איכות נמוכה יותר מאשר היציאות הראשיות (שמיועדות להזין PA) ומיועדת להזין הקלטות רפרנס, ללא דגש על איכות גבוהה (בדומה לכניסות סטריאו נוספות שאינן מכילות איקיו למשל)
assaf_kl
Act Compatible
מודע לעניין - ככה אני עובד...
הודעה פורסם: שישי 08 יונ',07 13:00   
למען האמת זה מאוד תלוי בכמה אתה מנצל את הקונסולה שלך, אצלי למשל כל הגרופים עובדים כמאסטרים או כשליחות לאפקטים (בעבודות מרובות שליחות מוניטור)\ אז אם אי אפשר לצאת מגרופ, אפשר לצאת ממטריקס, מה שנותן לך אפשרויות להדגשות בכלים שיוצאים לגרופים, וכמובן ווליום נפרד.

יציאת REC היא בד"כ נחותה (RCA -10db) ככה שעדיף להתעלם ממנה.

http://www.wix.com/assaf_kl/assaf-klein
UV
Supporter
הודעה פורסם: שישי 08 יונ',07 20:39   
יציאה להקלטה, המסומנת rec out במיקסר המשמש להגברה, לא אמורה להיות נחותה מבחינת איכות הצליל יחסית ליציאת המאסטר. אם היא יציאה לא מאוזנת בעצמה של -10dBV אין לכך שום קשר לאיכות הצליל אלא רק להתאמה שלה למכשירים שאליהם היא תחובר. אם מחברים אליה מכשירים בעלי כניסה לא מאוזנת (כמו רוב מכשירי ההקלטה הביתיים או ה"חצי מקצועיים"), עצמה של -10dBV תהיה דווקא עדיפה על +4. אפשרות לכיוון עצמת היציאה היא כמובן רצויה במיוחד אם אין אפשרות כזו במכשיר המקליט. בעיקרון, רצוי להקליט בעצמה כזו ששיאי הקול יגיעו מעט מתחת ל-0dBFS, ובדרך כלל במקרה של ספק עדיף להנמיך ולהסתכן בהקלטה מעט חלשה מדי מאשר בהקלטה חזקה מדי.
צריך לזכור שמה שיוצא מהמיקסר לא משקף את מה שנשמע בחדר על כל משתניו האקוסטיים ואין לצפות מהקלטה כזו לאיכות של אלבום הופעה מסחרי.
assaf_kl
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 09 יונ',07 22:51   
כשכתבתי נחותה לא התכוונתי לאיכות נחותה של סאונד אבל כמו ערוץ AUX RETURN שניתן להשתמש בו כערוץ סטיראו לכל דבר, הוא נקרא "ערוץ נחות" מפני שאין לו את האפשרויות שיש לשני ערוצי מונו או לערוץ סטיראו רגיל (EQ, שליחות, ניתובים וכד') גם במקרה הזה יציאת REC OUT היא נחותה כי אין לה שליטה על עוצמה וכד' ומפני ש 10db- נחשב כיציאה לציוד ביתי ולא מקצועי.

סתם כך שאלה לבירור האם חברות המיקסרים משקיעות באיכות המעגלים של הREC OUT את אותה איכות שהם משקיעים ביציאות אחרות.

אגב צלם וידאו ששנים השתמש בREC OUT טוען שקיבל משם תוצאות הרבה פחות טובות מיציאות אחרות.

http://www.wix.com/assaf_kl/assaf-klein
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון