S.Supporter
הצטרף: 25 יונ' 01
הודעות: 5210
מיקום: רעננה
פורסם: שני 21 מאי,07 16:40
שליחה להקלטה ללא שליטה על עוצמה יכולה להתבטא בעוצמה גבוהה יותר ומכאן קליפ בהמרה, או שליחה בעוצמה נמוכה מדי = פחות רזולוציה בהקלטה.
בהתאם לדגם המיקסר, יכול להיות שיציאת הREC היא בעלת איכות נמוכה יותר מאשר היציאות הראשיות (שמיועדות להזין PA) ומיועדת להזין הקלטות רפרנס, ללא דגש על איכות גבוהה (בדומה לכניסות סטריאו נוספות שאינן מכילות איקיו למשל)
Supporter
הצטרף: 20 מאי 01
הודעות: 1707
מיקום: ירושלים
פורסם: שישי 08 יונ',07 20:39
יציאה להקלטה, המסומנת rec out במיקסר המשמש להגברה, לא אמורה להיות נחותה מבחינת איכות הצליל יחסית ליציאת המאסטר. אם היא יציאה לא מאוזנת בעצמה של -10dBV אין לכך שום קשר לאיכות הצליל אלא רק להתאמה שלה למכשירים שאליהם היא תחובר. אם מחברים אליה מכשירים בעלי כניסה לא מאוזנת (כמו רוב מכשירי ההקלטה הביתיים או ה"חצי מקצועיים"), עצמה של -10dBV תהיה דווקא עדיפה על +4. אפשרות לכיוון עצמת היציאה היא כמובן רצויה במיוחד אם אין אפשרות כזו במכשיר המקליט. בעיקרון, רצוי להקליט בעצמה כזו ששיאי הקול יגיעו מעט מתחת ל-0dBFS, ובדרך כלל במקרה של ספק עדיף להנמיך ולהסתכן בהקלטה מעט חלשה מדי מאשר בהקלטה חזקה מדי.
צריך לזכור שמה שיוצא מהמיקסר לא משקף את מה שנשמע בחדר על כל משתניו האקוסטיים ואין לצפות מהקלטה כזו לאיכות של אלבום הופעה מסחרי.