תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 17:37
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בחירת גיטרה למתחילים אקוסטית או קלאסית ?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (145) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
=Znavo=
בחירת גיטרה למתחילים אקוסטית או קלאסית ?
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 00:06   
שלום , לפני כמספר ימים התחלתי ללמוד לנגן על גיטרה באופן עצמאי בצורה חובבנית ביותר , עד עכשיו הספקתי ללמוד כמה סוגי פריטות ושירים אך בעקרון הרמה שלי נחשבת לנמוכה ומטה.
הגיטרה שברשותי כרגע היא הגיטרה הכי עלובה עלי אדמות , קניתי אותה לפני כשמונה שנים במחיר ממש מצחיק (200 שקל) וזרקתי אותה במחסן ל-6 שנים או יותר , לא החלפתי לה מיתרים ולא טיפלתי בה ככה שאפשר להבין שמצבה הוא זוועתי.
החלטתי לקנות גיטרה בזמן הקרוב , הסכום שעומד ברשותי הוא 1100 ש"ח אך אינני יודע באיזה גיטרה לבחור: אקוסטית ? קלאסית ?...קראתי כמה מדריכים לגבי קנית גיטרה וההמלצה שם היא להתחיל מגיטרה קלאסית , האומנם כמובן שאני שואף לעבור עוד פרק זמן מסויים לגיטרה חשמלית אך אם אני כבר הולך לקנות גיטרה אני רוצה להיות סגור על הבחירה שלי ושהגיטרה תוכל לשרת אותי למשך זמן (אני יטפל בה כמו שצריך ולא יזרוק אותה במחסן חחח...) במקביל לאלקטרונית.
אז מה אתם ממליצים לנגן מתחיל ? אקוסטית ? קלאסית ? חברה מסוימת ? דגם מסוים ? עם/בלי פיקאפ וקדם מגבר מובנים ?
הדרישות שלי מהגיטרה:
1.סאונד חם (כן אני יודע שעניין הסאונד הוא אינדיוידואלי אך בכול זאת אם יש המלצות מיוחדות אני ישמח לשמוע)
2.פיקאפ וקדם מגבר מובנים
3.עלות = לא יותר מ-1100 ש"ח חחח...

מצטער על החפירה #smile
תודה מראש.
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 14:42   
אם הכוונה היא לעבור לחשמלית, אז אקוסטית קרובה יותר בצורה הנגינה, ההחזקה והסגנון לחשמלית.
אבל בכל זאת אני הייתי ממליץ לך להתחיל מקלאסית, יסודות קלאסיים טובים זה דבר שיהיה לך קשה מאוד לפתח בהמשך הדרך. וחשוב גם ללמוד לפרוט עם האצבעות כמו שצריך.
אני אומר את זה כמי שבגיל 8 התחיל עם אקוסטית דווקא ועבר לחשמלית, ורק בהמשך הדרך (משהו כמו 7-8 שנים אח"כ) הבנתי שחסר לימאוד בסיס קלאסי, וגם כשהתחלתי ללמוד קלאסית ברצינות היה לי קשה מאוד להתרגל לטכניקת פריטה נכונה.
קלאסית.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 15:44   
אני דווקא אתן לך תשובה קצת אחרת - לך על הגיטרה שמתאימה לסגנון המוזיקה המועדף עליך.
אם אתה אוהב מוזיקה קלאסית ורוצה לנגן אותה, קנה גיטרה קלאסית.
אם אתה רוצה להישמע כמו רוב להקות הרוק הנוכחיות, לך על אקוסטית.
והכי חשוב, לך על מורה רציני.
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 16:06   
ציטוט:
אם אתה אוהב מוזיקה קלאסית ורוצה לנגן אותה, קנה גיטרה קלאסית.
אם אתה רוצה להישמע כמו רוב להקות הרוק הנוכחיות, לך על אקוסטית.

בחירת סוג הגיטרה כגיטרה ראשונה אינה נקבעת דווקא על פי סוג המוזיקה שאותו אוהבים.
הסיבה להמלצה להתחיל מגיטרה קלאסית אפילו שבכלל לא מעניין אותך סגנון המוזיקה הנ"ל היא לטובת הרגלים וטכניקות פריטה בסיסים וטובים.

אולם מצד שני, אני לדוגמא שב 99% מהזמן מנגן עם מפרט ובקושי משתמש באצבעות, לא מוצא את הקטע הקלאסי חסר לי.
יכול להיות מאוד שאם כן היה לי בסיס קלאסי טוב הייתי כן מוצא את עצמי משתמש בטכינקות פריטה עם האצבעות וכו.

לגבי השאלות ששאלת:
1. סאונד חם ? אם לא תלמד לנגן כמו שצריך, לאף גיטרה לא יהיה סאונד טוב....הכל מתחיל באצבעות.
2. לאיזה מטרה הגיטרה ? לנגן בבית ? ממש אין צורך בפיקאפ או PREAMP וכו. אם זה בשביל הופעות אז זה כבר סיפור אחר, רוב האקוסטיות מגיעות PLUG IN.
3. תתחיל לחרוש חנויות....אין לזה סוף.

הכי חשוב: סבלנות והתמדה.
ב ה צ ל ח ה.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 16:27   
ציטוט:
הסיבה להמלצה להתחיל מגיטרה קלאסית אפילו שבכלל לא מעניין אותך סגנון המוזיקה הנ"ל היא לטובת הרגלים וטכניקות פריטה בסיסים וטובים.

האם תוכל להסביר מה ההבדל בין אימון על פריטה מסוימת על קלאסית לעומת אותה פריטה בדיוק על אקוסטית?
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 17:36   
ציטוט:
האם תוכל להסביר מה ההבדל בין אימון על פריטה מסוימת על קלאסית לעומת אותה פריטה בדיוק על אקוסטית?

המרווח בין המייתרים בקלאסית גדול משמעותית מאשר באקוסטית או חשמלית ולכן נדרשת יד "בריאה" יותר לאקורדים מה שנותן אימון טוב לחיזוק היד גמישות המפרקים, ואיצבוע נכון. הצוואר בקלאסית פשוט רחב יותר ולעיתים אף עבה יותר מה שמכריח אותך "לפתוח" את האצבעות.
כמו כן המיתרים עבים יותר, גם זה תורם לחיזוק.
לדעתי , "קל" יותר להוציא סאונד טוב על אקוסטית מאשר על קלאסית ולכן הנגינה על קלאסית תורמת לנושא הסאונד הכללי.

כשאני התחלתי לנגן התחלתי על קלאסית, לא בגלל שרציתי אלא בגלל שזה מה שהיה, כשעברתי לחשמלית הראשונה שלי , המעבר היה מאוד נוח \ נעים, אם אפשר להגדיר את זה כך.
=Znavo=
תודה רבה על המענה חברה...עזרתם לי מאוד
הודעה פורסם: ראשון 06 מאי,07 21:24   
המטרה לגיטרה היא בעיקר לבית , צבא , ים וכ'ו ופה צצה לי עוד דילמה...האם כדי לי לבחור בגיטרה זולה יותר מפני שאני הולך לקחת אותה למקומות לא הכי בריאים (ים=חול ואבק , צבא=גניבות וכ'ו) שיכולים להזיק לגיטרה או שזה לא משנה כי אולי יצרני גיטרות ברמה טובה לוקחים את הפרמטר הזה בתהליך בנית הגיטרה וכך עמידות הגיטרה במצבים אלו הם חלק מתכנונה של גיטרה טובה ? תקנו אותי בבקשה אין לי שמץ של מושג בנושא.

הדגמים שמחר אני הולך לבדוק הם אלו:
אקוסטית:
1

2
קלאסיות:
3

http://www.music-center.co.il/site/index.asp?proID=187

http://www.music-center.co.il/site/index.asp?proID=2271

http://www.music-center.co.il/site/index.asp?proID=190

את עזרתכם בבקשה
תודה.
ogeva
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 07 מאי,07 13:48   
אם אתה הולך לקרוע לגיטרה את הצורה וזו גם גיטרה ראשונה אולי באמת לא כדאי לשים יותר מידי כסף.
הגיטרות שהבאת סבבה, שווה לבדוק גם אדמירה בכלי זמר.
האדמירה פלומה הפשוטה לטעמי נשמעת טוב יותר מימאהה קלאסית...
=Znavo=
תודה על העזרה חבר'ס...
הודעה פורסם: שני 07 מאי,07 15:14   
אני בדיוק עכשיו יוצא לקנות את הגיטרה.
תודה רבה על העזרה באמת שסדרתם לי כמה דברים לא ברורים ! #thumbsup
=Znavo=
קניתי גיטרה !
הודעה פורסם: שני 07 מאי,07 18:42   
בדקתי בדקתי ושוב פעם בדקתי ולבסוף החלטתי על: ADMIRA Paloma מחיר 835 ש"ח.
נורא התחברתי אליה...מאוד ידידותית לנגן המתחיל ובמיוחד שמחתי לשמוע שהיא גיטרה נמכרת מאוד לנגנים מתחילים.

שוב תודה על העזרה #thumbsup

המשך יום נעים... #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון