תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:42
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
קונסולה דיגיטלית או אנלוגית?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  squeezo  
Act Compatible
קונסולה דיגיטלית או אנלוגית?
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 19:27   
רציתי לדעת מה ההבדל בעצם
אני אני מעוניין להרים אולפן של 32 ערוצים למשל
למה לי לקחת קונסולה אנלוגית+ כרטיס קול
ולא קונסולה דיגיטלית וזהו? עם פיידרים נעים משהו נוח לעבודה לבקרה נוחה וכו'

האם ההבדל בסאונד הוא עד כדי כך משמעותי?

מחכה לתשובותיכם
תודה

יועד
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 19:32   
כל קונסולה צובעת את הצליל באופן שונה. יש אנשים שמוכנים לשלם הרבה עבור צבע מסוים, ודוגמא טובה לכך היא קונסולת ה-SSL המפורסמת.

מעבר לצבע הבסיסי מדובר גם בהחלטה של נוחות עבודה, יכולות ניתוב וכו'. בדר"כ בכל הקשור לניתוב קונסולות דיגיטליות הרבה יותר נוחות מאנלוגיות משום שאין צורך להתעסק בכבלים.

לשאלתך: אם נוחות עבודה חשובה לך שווה בהחלט לשקול קונסולות דיגיטליות. ובכלל, קונסולה של 24+ ערוצים היא לא עסק זול, שווה לך לבדוק את *כל* הקונסולות בטווח המחירים שלך.

כדי לבלבל אותך עוד יותר, למה לא לשכוח מהקונסולות לחלוטין, לקנות כרטיס קול (או כמה) ולעבוד עם 3-4 משטחי שליטה, כמו ה-MACKIE CONTROL, שיתנו לך 24-32 פיידרים?
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 19:50   
מה היתרון של זה?
למה שאני לא אקנה לי קונסולה של 32 INOUT ואפטר מכל הבעיות של כמה כרטיסי קול+ממשקי שליטה... שגם זה דורש חיווט קצת מעצבן לפעמים, בעיות התנגשות וכו'

תודה על התגובה המהירה אגב
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 19:55   
נוחות היא הרבה פעמים תולדה של הרגלים ישנים.

אשר לעבדך, קונסולה דיגיטלית זה הדבר הכי לא נוח שאתה יכול להזמין אותי להניח עליו ידיים.
כל מעברי העמודים / פאצ'ים תיכנותי פיידרים וכ"ו, מוציא אותי מהדעת.

לגבי איכויות: כמו בכל דבר, יש טוב ויש פחות טוב (ויש הרבה פחות טוב..). כך גם לגבי צבע וסטייל
  squeezo  
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 20:06   
אז מה היית ממליץ לצרכים של
אולפן
שיאלץ הרבה פעמים להקליט להקות לייב(תופים מלאים, באס, גיטרות, כלי נשיפה זמרים וכו')
שיהיה נוח, שלא יכלול הרבה עבודת חיווט והרבה פרה תכנותים.
מסביב כך שאת המיקס שומרים לאחרי זה כמובן... שיהיה אמין

איזו קומבינציה הכי תתאים לי?

אין בעיה בקטע טכני אגב... אני מחפש פשוט את הסאונד הכי טייט
לא כזה חשוב לי שיהיה חם...
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 20:14   
קח בחשבון שעל מנת למקסס אלקלוסיבית במתחם האנלוגי יש צורך חוץ מקונסולה לרכוש מתכות נוספת כמו קומפרסורים,איקיואים (במידה והאייקיו של הקונסולה לא נשמע טוב או פשוט לא גמיש מספיק) ,מכשירי דיליי וריברב.
כפי שאתה רואה מדובר על השקעה כספית אדירה על מנת לקבל משהו שווה ערך למה שהכרת עד היום כשמיקססת "בתוך הקופסא".

אני מצדד את אסף ואומר ,אם אתה מעוניין בהקלטה רב ערוצית באולפן שלך השקע את כספך בערוצי הקלטה טובים הילכו ישירות ללא עיקוב נוסף אל תוך ה"קופסא" ובנוסף משטח\י שליטה ובכך אתה מרויח את הנוחות שבדיגיטל ומעט מההרגשה שבאנלוג.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 20:16   
ציטוט:
מה היתרון של זה?
למה שאני לא אקנה לי קונסולה של 32 INOUT ואפטר מכל הבעיות של כמה כרטיסי קול+ממשקי שליטה... שגם זה דורש חיווט קצת מעצבן לפעמים, בעיות התנגשות וכו'

אם אתה ממקסס בעיקר "בתוך הקופסה", כלומר משתמש בעיקר בפלאגינים, אתה יכול לחסוך לעצמך הרבה מאד חוטים, הקפצות ומעברי אודיו על ידי בחירת אופצית משטחי השליטה.
לגבי בעיות התנגשות - תלוי על מה אתה הולך. יש ממשקים איכותיים שלא יעשו לך כמעט בעיות, אם בכלל. שוב, ה-MACKIE CONTROL הוא לדעתי משטח שליטה מצוין במחיר סביר. יש עוד אבל הם מקבלים פחות כותרות, תאלץ לנבור בזה בעצמך.
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 21:58   
הכל תלוי בשיטות העבודה שלך ובצרכים שלך.

קונסולות דיגיטליות היו מאד אטרקטיביות בתקופה שלמחשבים היה כוח עיבוד קטן , או שהכל הוקלט למכשירי הקלטה חיצוניים , הם נתנו אופציות אוטומציה מתקדמות במחיר זול בהרבה מקונסולות אנלוגיות שמסוגלות לבצע את אותם הפונקציות וכללו גם אופציות של עיבוד דינמי למשל מה שהוריד עומס מהמחשב (ע"ע O2R למשל ) .

מצד שני חלק ניכר מהחסכון כפי שיורם ציין מתבטא בצמצום מספר הכפתורים והעבודה מתבצעת ע"י תפריטים ומסכים שמשנים את תכונות הפיידרים או שמאלצים לבחור כל ערוץ ואז לבצע את הפעולה על גבי מסך יחיד דבר שעלול לסבל את העבודה , במיוחד בהתחלת הסשיין.

עוד שאלה שנשאלת היא לאיזה מדיה אתה מתכוון להקליט וכיצד יתבצע המיקס למשל והאם אתה בכלל זקוק לכל פעולות האוטומציה האלה על גבי מכשיר חיצוני?

במקרה ורוב העבודה תתבצע במחשב אתה יכול לחפש קונסולה אנלוגית טובה ללא אוטומציה שתשמש כמרכז האולפן לצרכי ההקלטה,

במקרה שאתה מקליט למדיה כמו מקליט כונן או טייפ , ומתכוון לבצע את המיקס על הקונסולה וברשותך תקציב בלתי מוגבל סביר להניח שהפתרון הטוב יהיה קונסולה אנלוגית עם אוטומציה
אם אתה מוגבל בתקציב סביר להניח שקונסולה דיגיטלית תהיה פתרון יותר זמין בשבילך, עוד נקודה היא שרוב הקונסולות הדיגיטליות יכולות לשמש גם כשלט על תוכנות מחשב וכך לחסוך צורך בקניית שלט נפרד.

לגבי איכות הקול זה דבר שיש לברר לגבי כל קונסולה בנפרד.
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 23:20   
אז אם כבר נפתי הנושא, אני באמת סקרן לגבי "מיקסר דיגיטלי VS משטח שליטה".
על פניו שניהם נועדו כיום לאותו שימוש - שליטה באמצעות פיידרים ממונעים.

עם מיקסר דיגיטלי מודרני (DM3200 למשל) זה עובד בשיטה של להוציא אליו את הערוצים דרך ADAT (למשל עם ,Motu 2408mkIII שכולל 24 כאלה) ואז בעצם לקבל כל ערוץ של המחשב בערוץ במיקסר.

עם משטח שליטה (Mackie/Tascam) אין תעבורת אודיו ובמקומה הערוצים הממונעים שולטים על הערוצים הוירטואלים במחשב.

מכיוון שאין למיקסר דיגיטלי "איכויות" סאונד גדולות מאשר המחשב (זה במתחם הדיגיטלי בכל מקרה. זה לא כמו השווה למיקסר אנאלוגי) אני לא מוצא ממש מתי יש סיבה להשתמש במיקסר דיגיטלי כיום... או שאולי יש?

שני Mackie control עולים כמעט כמו DM3200 - לפי מה לבחור (בהתחשב בזה שיש לי מספיק יציאות דיגיטליות בזכות ה2408mkIII)?
VooDoo
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 05 מאי,07 23:45   
ציטוט:
האם ההבדל בסאונד הוא עד כדי כך משמעותי?

בשבילי כן.
אחרי שנים של עבודה על ממשק דיגיטלי,לקח לי לי פחות מחצי שעה של עבודה על קונסולה אנלוגית ישנה כדי להבין מה פיספסתי.
נוחות עבודה ? אם זה הדבר שישבור אותך גם אז אני לא בטוח שכדי ללכת על דיגיטלית.

הנפח והעומק שתקבל בעבודה על קונסולה אנלוגית איכותית שווים הכל.

האתר שלי
www.mrgreen.us
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון