תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 02:02
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
טיפים למקליט המתחיל!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  assaffff  
טיפים למקליט המתחיל!
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 15:16   
שלום לכולם!
אני יוצר מוזיקה אלקטרונית, ואף פעם לא הקלטתי אם מיקרופון מקצועי#smile. לא מזמן רכשתי כרטיס קול אם פרה אמפים מכיוון שבבית מתכוונים להקליט אקוסטי. בקרוב מאוד אנחנו רוכשים כנראה מיקרופון קונדנסר והייתי שמח לשמוע מאנשים מה אני צריך לחפש במיקרופון קונדנסר מבחינת נתונים על הדף, שמיעה, רגישות ועוד דברים שאתם בטח יודעים. יש לציין שרוב ההקלטות יהיו של חליל ופסנתר כשהתקציב הוא עד 1500 אם שאיפה לכמה שיותר זול.
בנוסף הייתי שמח לקבל טיפים על איך להקליט, טכניקות בסיסיות וכו'
ושאלה אחרונה.
בינתיים שלפנו מהארון מיקרופון קונדנסר ישן שהיה בבית kenwood mc 505
אני נותן לו מתח וכשאני מקליט איתו סתם תיפוף או דיבור ההקלטה נורא נמוכה.
זה בגלל שהמיקרופון ישן וחלש או שאולי אני לא עשיתי משהו שצריך לעשות.?
תודה, אסף.
נמרוד פר
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 16:06   
תבדוק את העוצמה של הפריאמפ בכרטיס קול, צריך לכוון את זה בהתאם לחוזק הסיגנל של מה שאתה מקליט.
אם אתה מחפש קונדנסר פשוט ולא רע תנסה את ה apex 435
  assaffff  
הודעה פורסם: חמישי 22 פבר',07 01:46   
מישהו פה מכיר מיקרופון קונדנסר של ברינגר? אני לא זוכר איזה דגם כי ראיתי בחנות אבל הוא עלה בסביבות ה1200... הסבירו לי שזה מוצר טוב שלהם. למישהו יש ניסיון אם מייקרופונים של החברה?
רועי גבע
Act Compatible
תיקון שגיאות כתיב, באדיבות פינת השריטה הקטנה בע"מ
הודעה פורסם: חמישי 22 פבר',07 02:02   
ציטוט:
אף פעם לא הקלטתי אם מיקרופון מקצועי

אם=עם
1eyedbitch
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 22 פבר',07 02:19   
אני לא מכיר את הדגם הספציפי, אבל אם יש לך אפשרות תנסה לבדוק כמה דגמים בבית ולבחור את זה שנשמע לך הכי טוב (אתה צריך להקשיב לשילוב בין המיקרופון לפרה-אמפ ואיך השילוב הזה עובד על הכלים הספציפיים שאתה מתכוון להקליט).

ובקשה קטנה לעתיד ... למען הסדר הטוב, "טיפים למקליט המתחיל" זו שרשרת שפותחים בפורום "מתחילים" ולא בפורום "סאונד מיקצועי".
הודעה פורסם: חמישי 22 פבר',07 03:05   
אתה מדבר על עולם ומלואו אי אפשר להקליט את כל הכלים באותו מקרופון אלא אם כן אתה רוצה שהמיקס יהיה באותו צבע ויהיה לך בלאגן...

יש כמה סוגי הקלטות שיעניינו אותך כמו למשל הקלטת סטריאו לפסנתר / גיטרה אקוסטית אבל זה לא עניין שלומדים על רגל אחת... אבל הנה כמה טיפים קטנים: מה שחשוב זה כמובן סביבת עבודה נכונה (מבחינת אקוסטיקה - החזרים שאתה לא מעוניין לשמוע ועוד ומבחינת רעש - לעבוד עם כמה שפחות רעש ברקע (כמו של המחשב / מכונת כביסה / צעקות של ההורים) אם אתה מקליט שירה תארגן פופר שלא יהיו לך פצפוצים של באס בהקלטה.
לגבי האקוסטית תמקם את הקונדנסר מול המיתר השתיים עשרה, לא קרוב מידי- בערך 15-20 ס"מ כמובן לפי כמה שנראה לך שנשמע טוב.
כשאתה מגביר את הגיין בפרה-אמפ תבדוק איך ההקלטה מתקבלת... שתהיה קרובה ל-0 DB כדי לשחק איתה כמה שפחות.
EQ בד"כ נהוג לעשות אחרי ההקלטה כדי שתמיד תהיה לך את ההקלטה המקורית לכל מקרה שתצטרך לשנות משהו.

לגבי המקרופון הישן כנראה שהוא פשוט היה מונח המון זמן וצבר לחות (למי שלא יודע לא משאירים קונדנסר מחוץ לקופסא שלו עם הסופג לחות צמוד) והדאפרגמה שלו כבר בלויה. אבק בגריל / אבל על הדיאפרגמה ימנע מעבר נקי של כל מיני תדרים ובכלל קונדנסר שלא נשמר היטב לא מומלץ להקלטה.

לגבי מקרופון:
אם אתה מחפש סאונד חמים (מנורה) יש את סטודיו פרוג'קט C-1 (אם אני לא טועה זה הדגם) ואת "קרדינל" של חברת "בלו" בערך בתקציב שרצית

בהצלחה
  assaffff  
תודה רבה
הודעה פורסם: שישי 23 פבר',07 00:45   
זה תשובה לעניין, אני אזכור את הטיפים, אם למישהו יש עוד הצעות ודברים שיוכלו לעזור לי להתחלה אני אשמח.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שישי 23 פבר',07 13:08   
דווקא במקום מיקרופון LDC יחיד הייתי מציע לו לקנות זוג תואם של SDCים להקלטות פסנתר וגיטרה,יתכן שגם חליל יעבוד בחדר שנשמע סביר

בטווח המחיר שלך תמצא זוג תואם של Studio projects
http://www.music-shop.co.il/product.cfm?ID=61&CatID=5

או ביותר זול הגירסה הברינג'רית
http://www.behringer.com/C-2/index.cfm?lang=ENG
  assaffff  
הודעה פורסם: ראשון 25 פבר',07 22:58   
מישהו מכיר את החבילה הזו
http://proaudiotoys.com/adk-stwin-pack-a51s-and-sc2-2-mics-and-2-cables-p-384.html
המליצו לי עליה, רציתי לדעת אם למישהו יש נסיון אם המקרופונים האלו?
8finger
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 25 פבר',07 23:50   
הטיפ הכי יעיל שאני יכול לתת לך זה שאל תקנה אף פעם מיקרופון שלא שמעת אותו לפני.
אל פשוט אל תלך ישר למותגים. תשמע, תקשיב, תשתמש באוזניים ולא בכיס או בעניים. #thumbsup

facebook
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון