תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 02:01
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לפני קנייה פרהאמפ וקומפרסור צריך עזרה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  talzeevi45  
לפני קנייה פרהאמפ וקומפרסור צריך עזרה
הודעה פורסם: שני 19 פבר',07 00:33   
היי מה שלומכם? #thumbsup

אני יודע שקיימות המון שרשראות בנושא, אבל אני מעוניין לקבל המלצות יותר קונקרטיות למצב שלי... עד עכשיו עבדתי עם פרהאמפ של מכשיר הקלטה {מיקסר} שחובר אל כרטיס הקול {אודיופייל 192 M-AUDIO} , היום מכרתי את מכשיר ההקלטה לאחר שהחלטתי שאני רוצה לשדרג את עצמי מבחינת איכות, ז'תומרת שכרגע אני לא יכול לעבוד כי אין לי פרהאמפ...
התקציב שלי הוא 5,500 ש"ח בכסף הזה אני מעוניין לרכוש מכשירים שלאחר קנייתם אני ארגיש בעליית האיכות בהקלטות שלי...
אני רוצה לרכוש פרהאמפ אבל אני דיי בור בעניין הזה אשמח לקבל המלצות.. קראתי את רוב השרשראות כאן באקט על פרהאמפים... והבנתי שגם קומפרסור חיצוני יכול לתרום לא מעט לעומת פלאג אין מתוכנה...

השאלה אם כדאי לחלק את הסכום ולרכוש פרהאמפ וקומפרסור או להשקיע את רוב הסכום על פרהאמפ איכותי... ראיתי גם שיש מכשירים משולבים , אבל אני די סקפטי לגביהם.. אשמח לשמוע חוות דעת על הנושא.. אולי בכלל כדאי לשדרג כרטיס קול במקום לרכוש ציוד חיצוני או לשדרג כרטיס קול ובנוסף לקנות פרהאמפ ולוותר על הקומפרסור.... כפי שאתם רואים אני דיי מבולבל מה לעשות עם הכסף , אני לא רוצה לקנות משהו שאחרי שבוע אני אשב בבית ואדפוק את הראש בקיר... הצפייה שלי זה עליית מדרגה מבחינת האיכות , השאלה מה לקנות ואיזה...
העבודה העיקרית שלי היא הקלת\טת שירה , גיטרות ופסנתר , כל השאר אני עובד עם VST
אשמח לקבל המלצות לקנייה ואם אפשר גם שמות של דגמים ומה בדיוק הדברים הכי חיוניים שצריכים להיות בפרהאמפ וקומפרסור... אני רוצה כבר בימים הקרובים לעשות את הרכישה, תודה והמשך שבוע מהנה #thanx
הודעה פורסם: שני 19 פבר',07 01:26   
מצוין, ציינת כמעט את כל הפרטים, אבל יש דבר חשוב ששכחת לציין:
איזה מיקרופונים יש לך כרגע?

לפי התשובה שלך אנשים פה (וגם אני) יוכלו לתת לך רעיונות על איך לחלק את התקציב בצורה הטובה ביותר.

בקשר לקומפרסור חיצוני, אני ממש ממש בעד (בעיקר בגלל סגנון השירה שלי), בגלל שקומפרסור הוא מעבד דינמי ולא אפקט (זה מבלי להתפס על קטנות #smile ) יש יתרון למכשיר חיצוני שבו העיבוד נעשה לפני שהאות נכנס למערכת ההקלטה.

בקשר למכשירים משולבים - לא הייתי שולל על הסף, חלקם נותנים יופי של תמורה במחיר טוב.

בקשר לשידרוג כרטיס הקול ... לדעתי, אם אתה מקליט גיטרות, פסנתר ושירה לייב, אז מיקרופון, פרה-אמפ, קומפרסור, אקוסטיקה, גיטרה, פסנתר - כל אלה באים לפני כרטיס הקול בסדר העדיפויות.
מצד שני, יש אנשים שחושבים אחרת.

המלצה אחרונה - אתה נשמע כאילו שאין לך הרבה ניסיון עם ציוד הקלטה חיצוני, בגלל זה אני אמליץ לך על מכשיר שעולה הרבה פחות מהתקציב שהזכרת פה - Behringer VX2496 - מדובר במכשיר שעולה בסביבות ה 1000 שקל, ומספק ערוץ הקלטה מלא (פרה-אמפ, קומפרסור, גייט, אקולייזר, די-איסר), לי יצא לעבוד עם הגרסא הקודמת שלו ולדעתי מדובר במכשיר מדהים לאולפן בתקציב נמוך (המקרה שלי) או למישהו שנמצא בתחילת הדרך.
לדעתי השילוב של המכשיר הזה ביחד עם קונדנסר סביר ודינמי סביר מאפשר לך להקליט סקיצות בבית בכיף ובאיכות סבירה בהחלט.
אם מעניין אותך אתה יכול להקשיב לקטעים שלי במיי-ספייס (הלינק מופיע בחתימה בסוף ההודעה), כל האקוסטיות, שירות, human beat box ושאר ירקות הוקלטו עם המכשיר הזה, שני מיקרופונים (קונדנסר ודינמי) וכרטיס קול בערך כמו שלך (audiophile firewire) בחדר שינה בלי טיפול אקוסטי.
הודעה פורסם: שני 19 פבר',07 02:18   
היי =] דבר ראשון תודה על התשובה המושקעת , אני משתמש בקונדנסר RODE NT-2A , אתה צודק אין לי הרבה נסיון עם כלים חיצוניים , אבל השאלה אם כדאי להתפשר על משהו פשוט בהתחלה בשביל למידה או שכדאי להשקיע כבר עוד אלף אלפיים ש"ח ולקנות משהו טוב שישרת ויספק אותי מבחינת איכות גם לשנים הבאות... קח בחשבון שאם אני אקנה את המכשיר הזול שהצעת הכסף שחסכתי יאכל על שטויות עם הזמן , וחבל לי , אבל קטונתי ...תקנו אותי אם אני טועה...
הודעה פורסם: שני 19 פבר',07 03:09   
יופי, אז קונדנסר טוב שיכול לשמש כקולבויניק כבר יש.
במקומך הייתי מפנה איזה 700 שקל מהתקציב עבור דינמי טוב אם אין לך אחד כזה (ה SM58 או SM57 של Sure הם סטנדרט בשוק, אבל יש עוד מיקרופונים דינמיים טובים באותו טווח מחירים).

אז עכשיו אנחנו מדברים על משהו בסביבות ה-5000 שקל לפרה+קומפרסור.
ישנם כמה מכשירים משולבים (של DBX, Joemeek, Focusrite ועוד') אבל לא יצא לי לעבוד עם אף אחד מהם אז אני לא מתכוון לחוות דעה.
מה שנראה לי הכי חכם לעשות כרגע זה ללכת לחנויות ולבדוק שילובים שונים של פרה+קומפרסור (תביא איתך את המיקרופון שלך, ככה תוכל לראות איך השילוב של הפרה-קומפרסור-מיקרופון עובד על הקול שלך להקלטות שירה), חלק מהחנויות שם מאפשרות לך לשאול מהם את המכשיר למשך סוף השבוע על מנת להתנסות איתו, זה נשמע כמו פיתרון אידיאלי בשבילך.

עריכה:

דבר נוסף שעלה לי לראש זה בנייה אישית - יש אנשים שבונים מכשירים בהזמנה אישית במחירים אטרקטיביים. לי היה ניסיון עם פרה-אמפ שבנה בחור בשם איגור מאיזור חיפה, ולדעתי זה היה מכשיר מדהים, פרה טרנזיסטורים (הוכיח לי שלא צריך לדחוף מנורה למעגל על מנת לקבל סאונד חם ושמן) שמבוסס על אחד הדגמים של Neve, לצערי אין לי את הטלפון שלו, אבל אני בטוח שאם האופציה הזו נראית לך אז מישהו ייקרא את השרשרת ויוכל לכוון אותך אליו, או אל מישהו אחר שבונה מכשירים באיכות טובה.

ודבר אחרון, אל תתן למותגים, ביקורות באינטרנט או תג מחיר להטעות אותך, מה שחשוב זה איך דברים נשמעים, ויש פה עניין של טעם (אני חושב שכל פעם שיש פה בקשה רצינית להמלצות יוצא לשמוע הרבה דעות שונות).

נ.ב

יש פה באתר בטסטר כמה ביקורות.
הודעה פורסם: שני 19 פבר',07 12:55   
אם אין כרטיס קול עם קונברטורים איכותיים, אז חבל על הכסף. לדעתי זה הרכיב הכי חשוב באולפן וצריך לבנות הכל סביבו.
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שני 19 פבר',07 15:32   
בקשר לממירים משום שלכרטיס הקול שלך כניסות דיגיטליות יתכן וכדי לך להסתכל על מכשירים בעלי יציאות דיגיטליות. אני יודע בתחום התקציבי לפוקוסרייט וחלק מהמוצרים של Joemeek הם בעלי ממיר AD.
moki
נציג עסק/מוסד/שירות
פרה אמפ וקומפרסור / כרטיס קול
הודעה פורסם: שני 19 פבר',07 17:27   
הי.
שוב אני פותח מראש ומודיע שאני מייצג יבואן - את סנטרוניקס.
www.sontronics.co.il

הדרך הקלה ביותר לפתור את הייסורים וההיתלבטויות היא פשוט לנסות.
אתה מוזמן לדבר עם יוני ב 03-5705223 בשלוחה 104
או לשלוח לו מייל yoni@sontronics.co.il

תתאם איתו להגיע ולשמוע.

מרק
  talzeevi45  
הודעה פורסם: שני 19 פבר',07 19:13   
תודה על התגובות...
כבר מחר אני אלך למספר חנויות לבדוק ולשמוע פרהאמפים וקומפרסורים למינהם, אני גם אלך לבדוק מיקרופונים דינאמים .. נמרוד הייתי שמח שתסביר את עצמך יותר... וכמובן אשמח לעוד חוות דעת והמלצות... 1eyedbitch תודה רבה =] #thumbsup
המשך
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 19:51   
היי היום הייתי בסינטרוניקס ושמעתי כמה מכשירים למינהם {תודה רבה יוני על הסבלנות}, אז ככה הביקור הזה בלבל אותי יותר , כל המכשירים שהוא הציע לי היו CHANNEL STRIP ז'תומרת מכשירים משולבים {קומפרסור +EQ, פרה אמפ וכו' וכו'....} ...

שמעתי את ה Focusrite Voice Master Pro שנשמע מאוד נקי , אבל לא נותן גוון חזק אם בכלל לסאונד, אבל הוא ממש ערוץ שמיועד לשירה שזה יתרון מצד אחד כי אני מתכוון להליט המון שירה, אך חסרון מבחינת הקלטת גיטרות וכלים אחרים שאין בו שום דבר מיוחד...
הוא כולל בתוכו קומפרסור אופטי {אשמח לקבל הסבר נוסף מה זאת אומרת}, אקספנדר, Eq , די אייסר, וכניסת דיירקט... הוא לא מכשיר שפורפורות {מנורות} , ואין לו יציאה דיגיטאלית {יש אופצייה להרחבה בתשלום של 1,200 ש"ח } המכשיר עולה 4,000 ש"ח....

המכשיר השני שהוצע לי הוא TLA 5051 שגם הוא מכשיר משולב שמכיל בתוכו,פרה אמפ, קומפרסור , EQ {שהוא ד"א ממש מצויין}, וכו' וכו'... גם בו אין יציאה דיגיטלית, המכשיר עובד על שפורפורות ולפי שמיעה, הוא היה נשמע לי טוב יותר אולי בגלל השפורפרת שנתנה לו גוון מסויים... המחיר שלו הוא 4,851 ש"ח ...

קצת היה לי קשה להתרשם , כי לא יכולתי לבחון אחד מול השני , ואין לי מושג איך זה יצא בהקלטה... שאלה אחת שמאוד הטרידה אותי היא האם כדאי באמת לקנות מכשיר משולב או שכדאי לרכוש כל פריט בנפרד? {פרהאמפ, קומפרסור, וEQ} ... ולהשקיע על כל אחד מהם סכום קטן יותר... עוד פרה אמפ שהוא הראה לי הוא ה- TUBEPRE שעולה 770 ש"ח והוא נטו פרה אמפ, עם כניסת דיירקט ועם שפורפרת... הוא נשמע טוב להגיד את האמת די הופתעתי...

במידה ואני מחליט ללכת על הטיובפרה אז אני צריך לרכוש קומפרסור וEQ נפרדים... אני לא יודע אם זה חיסרון או ייתרון... אשמח אם תעזרו לי כאן...
ואני דיי פוחד לקנות משהו ב770 ש"ח ובסוף להבין למה הוא כלכך זול.... אז ככה שאני די נרתע... תקנו אותי אם אני טועה...

מחר אני בחלילית ,כלי זמר ומיוזיק שופ אני אלך לשמוע את הTAMPA בחלילית ואני אבדוק מה יש לכלי זמר ומיוזיק שופ להציע... בכל מקרה אם מישהו מכיר , שמע חוות דעת , עבד עם המכשירים שציינתי או שיש לו הערות , הארות או המלצות אני אשמח מאוד מאוד לשמוע...וכמון אם מישהו יוכל לענות לי על כל סימני השאלה האלו...

תודה רבה והמשך שבוע מצויין #thumbsup
הודעה פורסם: שלישי 20 פבר',07 20:02   
למה EQ חיצוני?
לא עדיף לך פנימי בתוכנה? תחשוב שעדיף שהסיגנל יהיה הכי נקי ובמקור ושיפורים תמיד ניתן לעשות בתוכנה. אחרי הכל יש לך היום פלאגינים מאוד איכותיים כמו SSL של WAVES שנותנים פיתרון ללא תחרות. אני כבר שמעתי אפילו על הרבה אנשים שמשקיעים בפרה-אמפ טוב, והנושא הדינמי באופן וירטואלי.
עצה שלי, דבר עם יורם לב. הוא מייצר פרה-אמפים ברמות ששווה לשמוע ועובר כל מותג. אני אישית בחיבכון קנות אחת מהפרה-אמפים שלו, ששמעתי הקלטות איתו וזה לא יאמן. (לצורך הדוגמא.. באולפני העוגן הגדירו את הטרק שאני מדבר עליו: "ממש כמו שצריך.." ולא נגעו בEQ)

facebook
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון