תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:38
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הזמנת גיטרה מ-music123
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » שדה התעופה
  ogeva  
Act Compatible
הזמנת גיטרה מ-music123
הודעה פורסם: שלישי 30 ינו',07 11:08   
שלום,
בשעה טובה ולאחר הרב ההתלבטויות עם עצמי הגעתי למסקנה איזו גיטרהרבע נפח אני הולך לקנות, ובלי למשכן את הדירה.
הגיטרה הולכת להיות Washburn HB35 שראיתי בחלילית, ברמת גימור הרבה יותר גבוהה מכל דמויות ה-ES335 שראיתי שהן לא גיבסון אמיתית.
השאלה היא כזו. בחלילית הם רוצים עליה 3800 ש"ח (עוד לא התחלתי להתווכח על המחיר).
כ-1000 ש"ח יותר ממה שעולה אפיפון שרתון בכלי זמר.
לעומת זאת, בארה"ב זו גיטרה של 480$, כ-100$ פחות מאפיפון שרתון, וכ-1300 ש"ח פחות ממה שהיא עולה בחלילית. לכן אני לא רואה סיבה לקנות אותה בארץ, מה גם שבמחיר שהיא תעלה בחלילית אפשר להוסיף שני פיקאפים להחלפה (ממילא אני מתכוון להחליף אותם בשלב כלשהו).
למיטב ידיעתי, על גיטרות לא אמור להיות מכס, אלא רק משלמים מע"מ 15%.
אבל קראתי איפשהו שאם הגיטרה אינה תוצרת ארה"ב יש לשלם מכס. האם זה נכון? הדגם הזה מיוצר בקוריאה. כמו סה"כ יהיה עלי לשלם כשהחבילה תגיע?
כמו כן, האם יש מכס על הפיקאפים?
האם למישהו יש נסיון בהזמנת גיטרה מהאתר המדובר? האם יש ערובה כלשהי שהמוצר מגיע שלם? אני יותר חושש מאנשי המכס בישראל מאשר מאיכות האריזה והמשלוח של האתר... האם אפשר לבטח כנגד נזקים כאלה?
kerennitzan
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 30 ינו',07 11:43   
עד כמה שידוע לי מיוזיק123 אמינים וטובים.
עם זאת תצטרך לשלם 15.5% מע"מ.

כרגע אין מכס על כלי נגינה. כשהיה 12% מכס, הית יכול לזכות בפטור ממכס לו המוכר היה מצרף תעודת מקור (certificate of origin) חתומה בידי נוטריון שהמוצר יוצר בארה"ב כי לישראל וארה"ב יש הסכם סחר חופשי ללא מכס. פעם אחת דרשתי ממוכר להביא לי תעודה כזו, הוא התרוצץ, החתים נוטריון, עלה לי 60$ הסיפור, ולו היתי משלמת מכס היתי יוצאת יותר בזול.
בכל מקרה ככל הידוע לי אין מכס כרגע אלא רק מע"מ.

כמה חסרונות:
* על הגיטרה בחלילית ניגנת. על זו שתביא מחו"ל לא.
* על הגיטרה בחלילית תוכל לשלם במספר תשלומים. זו שתביא מחו"ל תשולם בויזה (ואם אתה זקוק לתשלומים - קרדיט עולה כסף).
* אם יהיו בעיות, סט אפ, בלגנים, בחלילית יש חבר'ה טובים ונחמדים. יש למי לפנות. אם יהיו בעיות במיוזיק123, יגידו לך לשלוח חזרה. בלגן.
* המחיר שציטטת מחלילית הוא מחיר מלא, בד"כ 10-15 אחוז יורדים. בסוף תגלה שכל ההתבחבשות זה על 100 שקל. #nene

בקיצור - היתי חושבת אחרת לו הית מציע גיטרה יד 2 מאיביי או גיטרה יד 2 בארץ, אבל אם אתה כבר רוכש חדשה, ואהבת את זו שראית וניגנת עליה בחלילית, שקול טוב אם אתה רוצה באמת להכנס לרכישה מחו"ל.
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 30 ינו',07 13:46   
אין מכס על גיטרות ויש 15.5% מע"מ גם אם הגיטרות יוצרו בסין, קוריאה או במפעל של פנדר במאדים כי שם כוח העבודה הוא הכי זול.

שנית, אם אינך נעול על הריבועים ועל הפיקגארד, הייתי יכול להמליץ לך על אופציה נוספת והיא ה IBANEZ AS73. לפני כשבוע רכשתי לי כזו, לאחר בחינה של מס' דגמי רבע נפח זולים, כי גם אני לא רציתי להשתולל ותקציבי היה מוגבל. את הוושבורן לא ניסיתי, אבל ניסתי לא מעט פירמות אחרות ודי הייתי נעול על אפיפון DOT , אבל לבסוף נעזרתי בחבר טוב שהוא מומחה לגיטרות ובנוסף הוא בעליה של GIBSON 335 אורגינלית ישנה ונפלאה משנת 72. גיטרה מדהימה ונוחה בטירוף עם צילצול מדהים. בסופו של דבר בדקנו מספר גיטרות בסניף כלי זמר בצומת בילו והוחלט על האיבנז. היא מצלצלת מעולה, גם מאוד נוחה והגימור איכותי, הרבה יותר מהאפיפון או מגיטרות אחרות שבדקתי.
לאחר שקניתי אותה נוכחתי לראות ש-
א: הביקורות ברשת מהללות ומשבחות ברוב המיקרים.
ב: המחיר בכלי זמר היה מאוד נוח ולאחר בדיקה באיביי או אתרי מכירות כמו MUSIC123 הסתבר שאולי הייתי משלם יותר אם הייתי קונה דרכם ולא דרך כלי זמר. יש לציין שיש ברשותי כרטיס חבר מועדון של כלי זמר שמקנה 20%.
לא יודע מה תקציבך אבל 3800 ש"ח נראה לי מחיר מוגזם.

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
  ogeva  
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 30 ינו',07 14:39   
בדקתי גם אני לא מעט, כולל האיבאנז AS73.
חשבתי על אפיפון שרתון (וחשבתי להחליף פיקאפים לגיבסון) ולהחליף לה את הפיקאפים לפיקאפים של גיבסון.
אבל כשמתי את היד על הוושבורן הזאת פשוט התאהבתי בה. רמת הגימור שלה יותר גבוהה משל האחרות שראיתי, והצליל היה מדהים - אם כי צריך לקחת בחשבון ששמעתי אותה על רולנד JC120. אני צריך לקחת את המגבר שלי גם לחלילית וגם לכלי זמר ולשמוע את הוושבורן ואת האפיפון עם המגבר שלי.
אני גם חושב ש-3800 זה קצת מוגזם לגיטרה קוריאנית שלא קוראים לה גיבסון במיוחד לאור המחירים של המתחרות הקרובות (והעובדה שבחו"ל היא זולה יותר מהשרתון ואפילו מהדוט). לכן חשבתי שלהביא מחו"ל יהיה זול יותר (למרות שכמו שקרן ציינה - על זאת שתגיע מחו"ל לא ניגנתי!).
אחרי שאשווה את החלופות עם המגבר שלי אני אבודק כמה נמוך הם מוכנים לרדת. אני מניח שאם הם יורידו 15-20% אני לא ארגיש ש"דפקו אותי".
kerennitzan
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 30 ינו',07 14:53   
ogeva :
חשבתי על אפיפון שרתון (וחשבתי להחליף פיקאפים לגיבסון) ולהחליף לה את הפיקאפים לפיקאפים של גיבסון.
חשבת אולי להחליף פיקאפים לפיקאפים של גיבסון? #biggrin
אל תטרח----הם לא שולחים גיטרות לארץ
הודעה פורסם: שלישי 30 ינו',07 15:01   
בדקתי כבר בעבר יותר מפעם אחת.

השרתון גיטרה מעולה,דרך אגב...יש לי אחת והיא עושה את העבודה.
  ogeva  
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 30 ינו',07 15:06   
חשבתי וגם (חשבתי) #sorry
טוב, אז מיצינו את נושא יבוא הגיטרה - אני באמת לא חושב שבשביל 500 שקל שווה להתעסק עם זה.
מה לגבי פיקאפים?
האם עליהם יש מכס? פיקאפים של גיבסון או סימון דאנקן עולים כ-100$, בארץ משום מה זה יותר 1000 ש"ח.
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 30 ינו',07 15:09   
טוב נראה לי שהמחיר היקר זה בגלל רמת גימור יותר גבוהה - פליימד מייפל, מכוונים של גרובר והרדוור מזהב. מה לעשות זהב עולה הרבה בימיינו.. אם יתנו לך 15-20 אחוז הנחה זה נראה לי בסדר. ביבוא אישי יעלה לך כ- 200 ש"ח פחות. לא כזה משמעותי. בהפרש כזה עדיף לפעמים לרכוש בארץ - אתה יכול לשלם בתשלומים ולקבל את הגיטרה במקום. מה שבאיביי לא קיים. אין תשלומים, והתשלום יורד ממך מייד הרבה לפני שקיבלת את המוצר.

?

למכירה בבזאר
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 30 ינו',07 15:16   
לגבי פיקאפים - כאן אין ספק שההפרש הוא אדיר וקניה באיביי מוצדקת. אם תמצא מוכר נחמד (רובם כאלה) שיהיה מוכן לרשום על החבילה סכום שהוא 50$ או פחות וירשום שזו מתנה או MERCHANDISE אז גם מע"מ לא יקחו ממך. בדרך זה עובד בשבילי עם פדאלים ומיתרים וחלקים קטנים. פיקאפים זה חבילה קטנה יחסית. סביר להניח שלא יעשו בעיות.
גם אני חשבתי על החלפת פיקאפים במקרה שאקנה אפיפון אך כרגע אני די מבסוט מהסאונד שיש לי עם האיבנז.

?

למכירה בבזאר
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » שדה התעופה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון