פורסם: רביעי 10 ינו',07 13:40
מכיוון שההודעה האחרונה בשרשרת הנוגעת לנושא הפאנטום מכתבה מלפני שנתיים+, אני כותב את שאלתי בנושא חדש. מצטער.
שאלתי: האם הפאנטום במיקסר יכול להוות תחליף לפרה-אמפ? או שהאות לאחר הגבר הפאנטום אינו חזק דיו?.. ה יתרונותיו של הפרה אמפ על הפאנטום?
שוב, מצטער על הבורות. תודה.
S.Supporter
פורסם: רביעי 10 ינו',07 13:53
אתה מערבב בין 2 דברים שונים.
פאנטום זה פאנטום והוא בעיקרו מתח (אמור להיות 48V ) שניתן להוציא ממיקסר וניתן להוציא מכשירים אחרים.
אולי נתחיל מזה שפרה-אמפ הוא מעגל או מרכיב או חולייה בשרשרת ההגברה והוא מתקיים בכל מיקסר, או מכשיר אחר (גם ברסיבר שלך בבית יש פרה אמפ וכ"ו).
יש מכשירים טובים ויש מכשירים פחות טובים.
אני מניח שאתה שואל על MIC-AMP או כל מיני קופסאות שתכליתן לשמש כ-קדם מגבר בשרשרת ההקלטה.
אז באמת, ראשית חוכמה היא קצת לעדכן את מכלול המושגים שלך בקשר לכל המונחים הללו, והם לא השתנו במאום מאז שנות ה-50.
הם מתייחסים לאותו דבר בעיקרון ובפועל.
שנית - כאמור, יש מכשירים שמתח הפאנטום שלהם אחראי מאד וגם באמפרז' אחראי ויש כאלה שנחותים יותר.
זה לא קשור למינוח פרה אמפ / מיסר וכ"ו.
פאנטום הוא פאנטום וזה ממש לא משנה מהיכן הוא מגיע כל עוד הוא מגיע כמו שצריך.
מיקסר איננו תחליף ופאנטום איננו תחליף.
בקיצור: אם לא קיבלת תשובה, תנסה לחזור טיפונת על המושגים ולשאול שוב.
פורסם: חמישי 11 ינו',07 15:00
אני מודה לשניכם על ההבהרה לגבי המושגים, אך עדיין לא ברור לי ההבט הפרקטי, ולכן אני אוסיף קצת נתונים: אני משמתש במיקסר של Yamaha MG10/2 ובקונדנסר Samson C01.
לקונסולה יש פאנטום שאני מפעיל בזמן שימוש עם המיקרופון. לעניות דעתי הסיגנל די חלש. כמו שהבנתי ממכם לפאנטום אין כל קשר להגברה של הסיגנל, ושאלתי היא עד כמה נחוץ שימוש בפרה אמפ.
אני מבין שהמילה "נחוץ" במקרה זה אולי לא מדוייקת, מכיוון שתמיד יש התניות של מקום ההקלטה, סוג, סגנון וכו', אבל בכל זאת - האם ניתן לבצע הקלטת קול סבירה בלי שימוש כלל בפרה אמפ חיצוני לקונסולה, כאשר כפי שאני מבין בקונסולה עצמה לא כלול רכיב כזה.
תודה!
אני אוהב פיצה.
Supporter
פורסם: חמישי 11 ינו',07 19:25
או שאתה לא יודע להפעיל את הציוד שלך כמו שצריך - אין סיבה שפרה אמפ של המיקסר לא יספק עוצמת הגבר מספיקה לסמסון שלך.
יש פרה אמפים סטנד אלון טובים יותר מהמיקסר שלך ויש כאלו שלא,זו שאלה של תקציב.
פורסם: חמישי 11 ינו',07 20:56
בדרך כלל הפרה-אמפ המובנים בתוך המיקסרים לא מספיק איכותיים וזה מתבטא ברעשי רקע כמו היססס. וכשאני אומר "בדרך-כלל" זה לגבי מיקסרים פשוטים כמו ברינגר ולדומיו. את YAMAHA אני לא מכיר.
על כן ולפיכך... אם ברשותך מיקסר עם פרה-אמפ לא איכותי במיוחד... (אתה תדע לבד שתרים את ה-GAIN?) תחשוב על לרכוש פרה-אמפ חיצוני ולחברו ישירות לכרטיס קול (ולא למיקסר).