תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 06:42
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אני מעוניין להוריד את הווליום במגבר ..צריך עזרה.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  noam32  
אני מעוניין להוריד את הווליום במגבר ..צריך עזרה.
הודעה פורסם: ראשון 05 נוב',06 13:53   
אני מעוניין להוריד את הווליום במגבר ,אנני רוצה לקנות פאור ברייק כי זה יקר ואין להשיג בארץ.
מה שהמליצו לי זה לעשות מין מעגל במגבר עם נגדים שיורידו את העוצמה שלו ,ויהיה גם אופציה להחזיר את העוצמה אם נדרש.
עכשיו ההצעה הזו התקבלה ע"י מרכז הההגברה ,הוא אמר שאני צריך להביא את המגבר והבוקסות אליו כדי לבדוק התנגדיות וכו..[הוא גם מזמין נגדים מותאמים אישית לצריכם של המגבר] אפילו הוא אמר שאולי צריך שני מעגלים כדי להתאים לבוקסות השונות שלי.
מה שרציתי לדעת האם יש למישהו נסיון עם החנות הזו ?לי הוא נשמע מאוד רציני .
לא קבלתי הצעת מחיר הוא רוצה לראות לקראת מה הוא הולך.

קבלתי גם הצעה מחיים התכנאי שאמר בערך אותו דבר על בנית מעגל והוספה של נוב מאחורה כדי להוריד לווליום הנדרש .קבלתי הצעה של כ 500 ש"ח +-
גם אם יש למישהו נסון איתו אשמח לשמוע.

מה שהפריע לי שחיים אמר שלא צריך להביא את הבוקסות כדי לבדוק מי נגד מי ,וגם הוא אמר שהשינוי לא ישפיע בכלל על הסאונד של המגבר.

לעומת מרכז ההגברה שאמרו כן להביא את הבוקסות וגם את המגבר ,והוא ציין שיהיה אולי שינוי קל בסאונד אבל ישמר האופי שלו.

האם אני צריך לחשוב שחיים בפחות רציני או מבין ממרכז ההגברה?
האם שני התשובות השונות אמורות לגרום לי לחשוש מאיכות הבניה של חיים?
אם יש עוד טכנאים שאתם ממליצים אשמח לשמוע.
מה לעשות ?

תודה נועם
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 05 נוב',06 14:49   
נו מה הפלא אם אפילו לכאן אתה לא מביא את המגבר?

מה זה, סוד מדינה?

איזה מגבר, אילו בוקסות, אילו שפופרות (אם יש)?

Zooot
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 05 נוב',06 14:53   
תליו בנסיון של הטכנאי, כל אחת מהתשובות לגיטימית.

האם יש לך דוגמא (לינק) לשינוי שאתה רוצה לבצע?
t-kol
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 05 נוב',06 16:28   
בהמשך לשיחתנו הטלפונית,
מגבר טרנזיסטורי מאד סלחן לגבי העומס במוצא,
מגבר שפופרתי (כמו שלך) הרבה פחות.
האופי של המגבר (שאותו אתה רוצה לשמר) תלוי בעומס (הרמקול) המחובר אליו.
כדי לשמור על ה"אופי " הזה אתה רוצה להפעיל את המגבר בהספקו המלא, אבל להשמיע
רק כ30% ממנו. לכן צריך לבנות עומס נוסף שיפיל על עצמו את שאר ההספק.
ניתן כמובן לחבר נגד טורי, אבל זה ישנה את האופי כי המגבר כבר לא יראה "עומס רמקול"
אלה משהוא שונה וגדול בהרבה. בנוסף, כפי שציינתי בתחילה מגבר שפופרות אשר לא רואה
במוצאו את העומס אליו הוא תוכנן (4, 8, 16 אום), עלול גם להנזק (קיצור חיי שפופרות המוצא, ואפילו שריפתן בגלל "הספק חוזר") זו הסיבה שביקשתי שתביא את הרמקולים אלי.
(כמובן שמשלוח של הנתונים הטכניים אלי, יחסוך את הנסיעה)
אני צריך את הנתונים כדי לחשב את מעגל המנחת הדרוש לשמור על עומס המגבר המתוכנן.
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 05 נוב',06 23:00   
איזה מנורות יש במגבר שלך ?
יש רכיב שנקרא YELLOW JAKETS
המאפשר עבודה עם שפופרות EL84 במקום הקימות וכך ניתן גם לשנות לסאונד אחר ולהוריד בעוצמה.
תקרא על זה, אולי זה מתאים לך ?
קח בחשבון : בישול מנורות = סאונד בשרני ועוצמתי יותר = קיצור חיי השפופרת !
אגב, POWER BREAK של מרשל ניתן להשיג בחלילית שהם היבואן הרשמי של מרשל, גם THD HOTPLATE (שאני חושב שעדיף) עושה את אותה העבודה.
ניתן למצא את זה ב EBAY לא ביוקר כל כך ולדעתי המיסוי לא יהיה גבוה, אם בכלל מכיון שמדובר ברכיב הספק ולא איזה מגבר וכו....תכלס "חתיכת ברזל"
  noam32  
הודעה פורסם: שני 06 נוב',06 01:53   
תודה רבה לכולם על התגובות #thumbsup

למרכז ההגברה :
אני אצור איתך קשר בהמשך השבוע כדי קבוע פגישה .

המגבר הוא מארשל tsl 122 עם מנורות אלקטו הרמוניק el34 .
שתי בוקסות 2*12 אחת עם סלסשיין ווינט'ג 30 + ההטיר'ג 8 אום
והשניה עם g12t-75 w סלסשיין 2*12 16 אום כל אחד ,אבל הם מחוברים כדי להוציא 8 אום.
דיברתי עם חלילית והם לא מייבאים את הפאור ברייקר לארץ ,גם מישלוח מחו"ל הוא בעייתי בגלל משקל המוצר והסכום הלא קטן שהוא עולה .גם הבנתי מביקורות על שניהם שיש שינוי בסאונד של המגבר ,מה שאני לא מעוניין שיקרה.
אם מחיר השדרוג יהיה פחות ממחיר הפאור ברייקר אז שווה לי לעשות אותו פה ,כי יש לי למי לפנות אם יש תקלות .
הפחד שלי הוא אם יהיה שינוי בסאונד שלו ,וזו ההתלבטות שלי בקשר להסבה .אני לא חושב שמישהו יכול להבטיח שלא יהיה שינוי בסאונד .

אני לא מתכוון לפתוח אותו עד הסוף כי כבר ברבע ווליום הוא נשמע מצויין ,אני לא ניסיתי להגביר עוד כי האוזניים שלי ברבע מתפוצצות #biggrin

אין לי לינק או סכימה של ההסבה כל המידע שקיבלתי היה מחיים וממרכז ההגברה ,אני לא מבין בזה כלום !בגלל בורותי בעניין שאלתי אותכם #smile

trippy:
זה מעניין , תודה #thumbsup יש לך עוד מה לספר על זה?
את מכיר את המנורה el84 ,את יכול לספר לי את אופי צליל שהיא מוציאה ?יותר שמן ,רזה ,גיין , מהמנורה העכשווית שלי el34 .
תודה

אם יש לכם עוד המלצות ?רעיונות אחרים אשמח לשמוע תודה על העזרה #thumbsup אתם אחלה #biggrin

נועם
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: שני 06 נוב',06 13:11   
קוד:
אתה מכיר את המנורה el84 ,אתה יכול לספר לי את אופי צליל שהיא מוציאה ?יותר שמן ,רזה ,גיין , מהמנורה העכשווית שלי el34 .

אין לי מושג.
  noam32  
הודעה פורסם: שני 06 נוב',06 13:38   
לא חשוב #thumbsup בכל מקרה הזמנתי את ה Yellow Jacket
מאיביי סכום כולל 100$ עם שתי מנורות jj
לפי מה שקראתי זה מוריד את העוצמה ל 20W אם אני מרכיב רק שתיים.
לפי מה שרשום אני יכול להרכיב רק שתי מנורות או ארבע ,תגידו, אם ככה,ברמת העיקרון אני יכול גם לפרק מהמגבר שלי שתיי מנורות ויוריד לי את הווליום , לא ? ניראה הגיוני?
אני לא אצתרך לעשות כיוון bias ?
נועם
הודעה פורסם: שישי 01 דצמ',06 20:05   
שלום.
קראתי את הכתוב והתפלאתי על הכתוב, ברור שחירטוטים זה מעשה לא חכם.
הגבלת עוצמת המגבר כפי השאני הצעתי, למעשה אינה משנה כלל את אופיו של המגבר, משום ששינוי עוצמת היציאה נעשת לפני הדרגה הסופית (EL34) .
שינוי העוצמה מתנהל בדיוק כפי ששולט כפתור העוצמה המקורי.
שינוים בעוצמה עיי שינוי ערכי נגדים הם משחק לא ברור ובטוח שאיטנו נכון, כי עצם התקנת נגדים ביציאה בטור ואו מקביל לרמקול מצביע רק על מעשה שלא יעשה !

הוצאת המנורות המקוריות(EL34) והפעלת מנורות עם הספק והגבר נמוך ביותר משול להתקנת מנוע של טוסטוס למשאית, בנוסף מנורות אלו לא יאריכו ימים משום שנקודת העבודה שלהם שונים והם מסוגלים להחזיק מתח גבוה נמוך מהמנורות המקוריות.
שנאי המוצא הוא בעל עכבת מתאימה למנורות (EL34) ולא למנורות אחרות.

נראה לי שאתה הולך לעשות שטויות אתה מוזמן להתקשר ואסביר לך יות ברור.

בברכה חיים הטכנאי 054-4200094
Supporter
הודעה פורסם: שישי 01 דצמ',06 22:03   
חיים:
עם כל הכבוד (ויש כבוד, למרות שאיננו מכירים), המעשה כבר נעשה (תקרא כאן), כך שזה לא כל כך לעניין לומר לבנאדם אתה עושה שטויות.
דבר נוסף, למרות שאני לא מכיר אותך, וגם לא את T.H.D באופן ישיר ומעשי, אני באופן אישי מאוד סומך על מה ש T.H.D אומרים.
T.H.D זו חברה בעלת שם עולמי, בעלת מגוון מוצרים בתחום של הנחתת עוצמה של מגברי מנורות למינהם.
קשה לי מאוד להאמין שהם ייצרו וישווקו (בהצלחה רבה) מוצר אשר עלול לגרום לנזק בלתי הפיך בציוד של לקוח כזה או אחר.
מין הסתם הם היו פושטים רגל אחרי שבוע.
בלאי מוגבר במנורות יתכן אם באמת מעמיסים אותן מאוד, או במילים אחרות, אם נועם ידידנו "יפתח ווליום" בלי רחמנות אז באמת הוא יקצר להן את החיים.
עכשיו, מה בעצם הקטע ? בשביל לקבל באמת, אבל באמת בשר \ ביצים \ אטרף ממגבר המנורות שלך, צריך "לבשל" אותו, מה לעשות, אלה החיים.
לגבי השנאי מוצא, הוא פשוט יועמס פחות, מכיוון שההספק הכללי יורד.
אגב, קח למשל את ה Dual Rectifier של בוגי, הוא יכול לקבל 2 סוגי מנורות שונים, גם 6L6 וגם EL34.
בקיצור, הפיתרון שמספקים T.H.D הוא בהחלט יעיל ובטוח, שכן הוא חוסך את כל ההתעסקויות למינהן "בקישקע" של המגבר.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון