פורסם: שישי 20 אוק',06 03:04
השאלה ששאלת נשאלת הרבה. לרוב אנשים נכנסים לכאן, כותבים את מה שהם כותבים (אני מכתיר את השאלה בתור "השאלה הכי פופולארית בקומה"), ומניחים שהם היחידים על פני הפלנטה הזאת שחווים את ה"שוק" הרציני הזה במפגש עם המדיה, עם החשיפה, עם העוצמות הגדולות והלא מובנות של המאסה.
האם לקחת יחצ"ן?
לפעמים זה כדאי, לפעמים זה לא. אין ספק שרק יחצ"ן מיומן ידאג לכך שהחומר יגיע אל כל הרשימה של העורכים, השדרנים, המפיקים, העיתונאים הרלוונטיים. אם תעשה את העבודה בעצמך, תעשה עבודה חלקית. אם אתה רוצה פריסה שלמה, לך על העסק המקצועי.
זה מה שנקרא "להשאיר סימן". וגם "להראות שאתה קיים".
ברור שהקיום שלך, הכניסה שלך לתודעה, זה לא משהו שעושים תמיד מייד עם הדיסק הראשון. אבל היי, צריך להתחיל במשהו. ואם כבר מתחילים, אז צריך להיות שם בשביל להיות שם.
כן, תוכל לעשות עבודה מצויינת גם בעצמך. אבל זאת מיומנות שאולי יש לך, אולי לא.
לכתוב קומוניקט אתה יודע? להיות בקשר מול עורכים מוזיקאליים אתה יודע? קשרים בתקשורת יש לך? ומה בעניין עיצוב עטיפת סינגל? (מה דעתך על זה?) האם שקלת לקחת צלם מקצועי ויצלם אותך למשל?
אלה רק מקצת ממכלול האלמנטים והשיקולים שבדרך.
אז רגע לפני שאתה מחליט להוציא סיגנל, בהנחה שלא ייגנבו לך את האוטו בדרך וייגמר לך התקציב אחרי יומיים, אתה צריך להחליט אם אתה באמת נאמן לעצמך עד הסוף.
יחצ"נים יש הרבה. ישנם טובים מאוד, ישנם טובים פחות. אתה מחליט עם מי לעבוד. כן, זה עולה כסף. זה ענף יקר. למה? כמו כל תחום של חבר'ה ש"מחזיקים מעצמם".
יחצ"ן זה לא פסיכולוג, הוא לא יוכל להקנות לך ביטחון עצמי (מה שאולי יש לך, אולי אין לך. רק אתה יודע איפה אתה).
יש הרבה יחצ"נים, שווה ללכת לפגוש כמה. הרי לא מוציאים סינגל כל יום. שווה לדעת מי הם, מה הדיבור שלהם. לא שמועות, ולא רק שיחות טלפון. ממש לגשת, להפגש, לנסות להבין איך הדבר הזה, "יחצ"נות", עובד.
כמו כשלוקחים עורך דין, אתה טורח לברר מול מי אתה עובד, ואתה לא מפסיק להיות בקשר לאורך כל התהליך. חשוב לשמור על קשר, לעקוב בעניין (וגם לתת אמון בזה שאתה עובד מולו).
בתכלס, אם אתה לא מאמין באמת שהסינגל שלך יושמע ברדיו, אין שום סיבה שמישהו ברדיו יחשוב אחרת ממך. אם אתה מפגין זילזול עצמי, אז היחצ"ן יקלוט את זה (במודע או שלא). הוא ישתדל לעשות הכל בשבילך, אבל אתה לא תהיה הראשון, וגם לא האחרון שהשתדלו לעשות הכל בשבילם.
אני ממליץ לך לקרוא את השורה הזאת היטב לפני שאתה מוציא סינגל לרדיו:
למה זה כל כך חשוב לי להגיע להכרה?
כדאי לדסקס עם עצמך היטב את השאלה הזאת לפני שאתה יוצא לדרך.
גם האופן שבו מעוצב הסינגל זה חלק חשוב לא פחות. צריך לתת עליו את הדעת באותה מידה, אם לא יותר אפילו.
אבל לפני הכל כדאי שתיכנס אל התודעה של עצמך. תשאל את עצמך ברצינות את השאלה הבאה:
האם אני באמת רוצה להצליח?
אחרי שאלת אותה. נעבור לשאלה השניה:
האם יש לי האנרגיה לכל התהליך הזה?
השאלה השלישית תהיה:
האם חשיפה בפני קהל מרתיעה אותי?
השאלה הרביעית תהיה:
האם אני מוכן להתמסר מכאן ואילך להופעות בפני קהל?
השאלה החמישית תהיה:
האם אני מוכן לוותר לתמיד על הפרטיות שלי, שאנשים יסתלבטו עלי ברחוב וינשקו לי את כפות הרגליים?
------
אם ענית תשובות כנות, חכמוות, לא סתמיות, תשובות חזקות של אמת לכל חמשת השאלות. אם בכל הרמות אתה אתה מרגיש אתה מוכן, אז כנראה אתה מוכן. כל יחצ"ן שתיקח, יילך איתך.
אם אתה מאמין באמת שיש לך להיט, אז יש לך להיט. זה תלוי רק בך מה אתה עושה איתו. אל תצפה מהיחצ"ן להאמין בך, אם אתה עצמך עדיין לא כל כך החלטת.
פורסם: שבת 21 אוק',06 02:46
אם כבר עצמאית, אז רק בדרך האפקטיבית והנכונה. לעבוד מול אנשים נקודתית, פרסונלים מסויימים ברדיו - להתקשר אליהם, לשוחח מעט, לפני שליחת הסינגל, וגם אחריו. לקבל פידבקים מאנשים שעובדים שם (חשוב מאוד). לשלוח נקודתית לעיתונאים מסויימים בתקשורת שעשויים לתת יחס (יש כמה כאלה). גם לאתרים ברשת. אפילו לפרסונלים בתוך אקט, שצובר יותר כוח והשפעה ככל שהזמן עובר.
אם זה עצמאית, אז לא בהצפה סתמית. כל מעטפה צריכה לשאת עליה את שמו של זה שהיא נשלחת אליו. לשלוח סתם 20 דיסקים ל"קול ישראל" זאת עבודה חובבנית.
כללית, ברוב התחנות, אין טעם לגשת באופן אישי, לרוב לא תמצא אף1 בתקליטיה (בתחנות הפלייליסט האזוריות, למשל), וגם אם כן בספק אם יהיה להם את הפנאי בשבילך. זה נכון, למעשה, לגבי רוב התחנות, אלא אם כן אתה מתאם מראש ביקור.
אגב, מי הם היחצ"נים שנתנו לך הצעות מחיר?
פורסם: שבת 21 אוק',06 04:30
ראשית, אני רוצה להודות על העזרה.
בקשר לכל השאלות ששאלת, שאלתי את עצמי את אותן שאלות בטרם החלטתי להקליט אלבום שלם. כרגע האלבום נמצא בשלבי סיום (מיקסים) ולמרות כל המרמור שאני פוגש בסצנת המוזיקה בארץ, אני שלם עם ההחלטה ללכת בדרך הזו.
יצא לי להיפגש עם חברת יח"צ אחת, "קולטורה". המועדון שלהם אחלה, האנשים רציינים, וגם ההצעה שלהם היתה יחסית הוגנת (לפי מה ששמעתי שנהוג לקחת). הם הכווינו לעבודה של חצי שנה, על הוצאת שלושה סינגלים, והשקת האלבום. לצערי, אין לי כרגע יכולת להוציא את הסכום ההוגן שהוצע. מעבר לכך, העובדה שלא ראיתי "קבלות" רציניות ושהם לא צפו בקליפ ששלחתי, בטענה "שהDVD בדיוק התקלקל" לא בדיוק עודדו אותי לחפש אותו (כסף...).
אני לא מרגיש בעל כשרון יוצא דופן ביח"צון, ובכלל לא מאמין שזו הדרך שבא דברים צריכים לקרות. תמיד האמנתי שהמוסיקה זה העיקר, ולכן גם החלטתי לנסות להעניק לה במה ראויה. שמתי לב, שכמעט כל אמן עם שם בארץ, מנוהל ע"י כספית. ולכן לכל החברות הקטנות, אין ממש קבלות (תקן אותי אם אני טועה). לכן אני טיפה סקפטי לגבי היכולות שלהם, ושוקל את הגישה העצמאית (הרבה מתוך השיקול הכלכלי).
אמרת הרבה דברים בנוגע לגישה העצמאית, ורציתי לשאול האם אתה מדבר מנסיון, וכיצד אני יכול באמת לדעת למי לגשת, איך איפה ומתי. אני אשמח לשמוע מאנשים שפעלו דרך משרדים ועצמאית, ולנסות להבין האם זה באמת אפשרי לבד, ועד כמה המשרד עושה עבודה נחוצה. הסינגל מוכן כבר זמן רב (עבר גם מסטרינג במסטר דיסק), אך בכל זאת התעכבתי עם הוצאתו, עד שהאלבום יהיה מוכן. ככל שהזמן עבר נהייתי יותר מבולבל לגביי הדרך שבה צריך לעשות הכל, ולכן אני מחפש כאן הכוונה.
בקשר לכל עניין ההתמסרות להופעות, כרגע אני לא מרגיש שהמרדף הרגלי ברחבי הארץ אחרי אנשים שיבואו להופעה לעניין. אני לא מצפה לאיזה שטיח אדום, אבל ללכת להציק לאנשים ברחוב זה פשוט לא אני. מעבר לזה קיבלתי עצה לא להופיע בחינם, ואני משתדל ליישם אותה רק שכמובן בלי שום יציאה לתקשורת, זה יותר הופך לעצה של "אל תופיע". דעתך ?
תודה רבה, ותעשו מוסיקה טובה אנשים, חסר פה קצת בארץ.
פורסם: ראשון 22 אוק',06 15:17
יש דברים שלא ציינתי כמו שכבר יש עיצוב לעטיפה ולחוברת של האלבום, ומאוד חשוב לי לארגן את כל ענייני הדיסק(הפצה וכו') לפני שאני מוציא את הסינגל הראשון.
בענין ההפצה : איך אני יוצר קשר עם התו השמיני ? או שאר חברות ההפצה? עם מי כדאי ועל איזה עסקאות מדובר? (כמה אחוזים לכל אחד)
אם אני מחליט לדאוג ליחצו"ן ולהפצת הסינגל עצמאית כיצד אני מארגן רשימות מסודרות ומעודכנות של כל האנשים שצריכים לקבל את הסינגל (פרט לכל הרשימות שנמצאות בפורומים כאן)?
יש סיבה ליצור קשר עם חברות התקליטים? (הד ארצי, הליקון וכו'...)
הם מתעניינים בחומרים מוכנים שדורשים יחסי ציבור והפצה ?