תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הפקת אירוע/מסיבה וכל מיני דברים שבסיגנון
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  efi86  
תומך
הצטרף: 02 יול' 03
הודעות: 946
הפקת אירוע/מסיבה וכל מיני דברים שבסיגנון
הודעה פורסם: ראשון 15 אוק',06 15:17   
אוקיי שלום לכולם קודם כל
אני לא יודע אם זה הפורום המתאים אבל לא מצאתי פורום יותר מתאים
וגם חיפוש בפורום כאן לא הניב יותר מדיי תוצאות אז החלטתי לפתוח נושא חדש

אני וחבר מעוניינים להפיק מסיבה. אנחנו מודעים לרוב האספקטים (אני מניח לפחות) שקשורים לעניין ועשינו רשימה של הצרכים שלנו על מנת שנוכל לעבוד מסודר.
אז ככה מקום יש לנו, או האנגר בקיבוץ מסויים או איזור פתוח בקיבוץ אחר.
דיג'יי יש לנו. אלכוהול יש לנו. ברמנים יש לנו. קהל יעד ידוע כבר גילאי 19-22 אבל זה יכול להשתנות בהתאם לנסיבות וכל מיני דברים בהמשך.
ההנחה היא שיגיעו בערך 1000 איש למסיבה. זה לפחות המספר המירבי של אנשים שיהיה בכל רגע נתון בפנים.

הדברים שחסרים לי וחסר לי גם ידע לגביהם ולכן נפתח הנושא הם:
1) אבטחה - פשוט לשכור חברת אבטחה? כל חברה? מישהו מכיר חברה שמתמחה בכאלה אירועים? אני לא רוצה חבורת מאבטחים זקנים של קניון שבכל מקרה לא יעשו כלום.
2) בקשר לאלכוהול - מנסיון של אנשים מישהו יודע אולי איזה כמות אלכוהול צריך לקנות להפקה כזאת? סוגים למיניהם כבר החלטתי מה הולך להיות אבל סדרי גודל של כמויות וודקה, טקילה, ייגר ושאר ירקות למיניהן.
3) ציוד הגברה ותאורה - ההפקה לא מתוכננת להיות סתם רמקולים ושני פנסים אלא הפקה מוגדרת ומתכוננת מראש עם דרישות גבוהות מחברת ההגברה (שהיא גם חברת התאורה בדרך כלל לא?) ועל כן רציתי לדעת אם מישהו מכיר חברת הגברה טובה שתוכל לתת מענה לדרישות יחסית גבוהות. ידוע מראש שהמחיר יהיה בהתאם.
4) אישורים - איזה אישורים העניין מצריך? משטרה, קיבוץ (זה יש), אקו"ם (לנגן מוזיקה סתם ככה זה מותר? אני כבר לא יודע מה נסגר עם כל הבלאגנים האלה), מכבי אש, מד"א, מה עוד? למרות שהאירוע הוא לא ענק ואפילו לא גדול עדיין אני מניח שצריך אישורים כאלה וכאלה.
5) ביטוח - איך אני מבטח כזה אירוע? חברת ביטוח? זה קשור למשטרה? לחברת אבטחה?
6) מישהו יודע איפה משיגים כמות אדירה של כוסות פלסטיק 350 מ"ל במחירים זולים? חחח

זה בערך העניין...
כל הערה נוספת תגובה מענה אני אודה לכם מראש וכמובן אם יש דברים ששכחתי
או לא שמתי לב אליהם או כל דבר בבקשה תייעצו. אין לי לחץ בזמן אבל יש לי תוכניות גדולות ושאיפות גדולות ואני רוצה להריץ את העניין.
MrEpicTrance
Act Compatible
הצטרף: 05 ספט' 02
הודעות: 471
מיקום: Somewhere over the rainbow
הודעה פורסם: ראשון 15 אוק',06 16:49   
אם אתה צריך המלצות ספציפיות לחברת הגברה/תאורה ולאבטחה כדאי שתרשום באיזה אזור הארוע מתוכנן לא? #thumbsup
_________________
"תחנה של הצבא מעלימה שירים
מעלה זמרים מוחקת אחרים
תעשיית שיבוטים ממחזרת את עצמה..."

- ווגאס, RBS
שי
Supporter
הצטרף: 30 מאי 03
הודעות: 1683
מיקום: ת"א
לחברת הגברה/אבטחה גדולה לא משנה גם אם הארוע בחו"ל
הודעה פורסם: ראשון 15 אוק',06 18:51   
משנה יכולת התשלום ומחיר מוסכם.
לכן לא ממש משנה איפה הארוע על מנת להמליץ על חברת הגברה - זה לא משנה עם קילים הם מחיפה וסינקופה מכפר עזה - אם החברה יכולה לספק את השרותים הנדרשים ביום הארוע והמחיר מתאים לשני הצדדים סביר להניח שזה יקרה.

בד"כ חברת ההגברה גם יכולה לספק תאורה זה לא הכרח - זה פשוט יותר נוח לך בתור לקוח.
חשוב לזכור שהגברה ותאורה ל כ 1000 איש תצורך הרבה חשמל ולכן אתה צריך לדאוג שתהיה תשתית של מינימום שקע 63A תלת פאזי לתאורה ו 32A תלת פאזי לסאונד - מה שאומר שגם השכרת גנרטור או 2 צריכה לבוא במערכת השיקולים שלך.
כמו כן אתה צריך אישורים של משטרה לעריכת הארוע(הם קובעים אם אני לא טועה את כמות המאבטחים בארוע),מהנדס חשמל שיאשר את תשתית החשמל בארוע,ומהנדס בטיחות במקרה של רמקולים תלויים בניית במות וכ"ו.

לגבי חברות הגברה תאורה - יש מאות של חברות בשוק, אם תגדיר מה זו "הפקה מוגדרת ומתוכננת מראש עם דרישות גבוהות"
יהיה אפשר לכוון אותך יותר לכיוון החברה המתאימה

בהצלחה
שי
_________________
This one goes to 11!!!
shaharv
S.Supporter
הצטרף: 25 יונ' 01
הודעות: 5210
מיקום: רעננה
הודעה פורסם: ראשון 15 אוק',06 19:18   
אנ יחושב שכבר דיברנ ועל זה פה פעם
בלי להעליב או משהו, אבל הצלחתם לסיים עם הפרטים הקלילים, עכשיו נשאר לכם רק לעשות את העבודה עצמה....

לא לפי הסדר:
בר/שתיה - בר שהוא יותר מקולה מבקבוקים זה עניין שדורש קצת התמצאות, אם יש לכם ברמנים אמיתיים הם צריכים להבין בזה קצת, ספקים (אגב, ספק טוב יעזור לכם בכוסות) כמויות ועלויות.
יש המון משתנים, החל ממחיר כרטיס הכניסה (שמשפיע על כמה מזומן נשאר בכיס בשביל שתיה, מחיר השתיה בבר (הקפצות חינם של טקילה, או וודקה רדבול ב40 שקל?) וכמובן מחיר השתיה אצל הספק וסוג השתיה (למסיבת חיילים למשל, לא הייתי מתאמץ בלקנות מרטיני או מרכיבים לקוקטיילים) וגם שילוב של המשתנים האלה הוא חשוב (אם נניח שבליין ממוצע יוצא מהבית עם 100 שקל, אם הכרטיס יעלה 70 שלקים, הוא לא יוכל להרשות לעצמו יותר מכוס אחת של בירה ב18 ש"ח)
לזה תוסיף גם קרח (בשקים או אם יש מכונה מהחדר אוכל בקיבוץ) מקררים (או לפחות ארגזי קירור) וכמובן כלים (סכינים, מגבות ונייר סופג, קשים, סטיררים, לימונים וכו')

אבטחה/אישורים: משטרה, רשות מקומית, מכבי אש ורצוי גם קבלות למע"מ ומס הכנסה.
אם יש לכם אישור של הרשות, השלב הבא הוא לדבר עם המשטרה, הם גם יכתיבו לכם כמות מקסימלית של אנשים בהתאם לפרמטרים שלהם.
בשביל 1000 איש אני מניח שצטרכו לפחות 5-6 מאבטחים, לא כולם חייבים להיות חמושים (עולה יותר) , רק אלו שבכניסה וליד הקופה, רצוי לדאוג גם לסדרני חניה, כשאתם יוצרים קשר עם חברת האבטחה, וודאו שהם עוסקים באירועים ובדקו מה ה"רזומה" שלהם

הגברה/ תאורה - אם תגיד באיזה איזור אנ ייוכל לעזור לך יותר, בכל מקרה, תהיה מוכן להכין שקע תלת פאזי, 32 או אפילו 63 אמפר, תלוי בגודל המקום (ובכמה תאורה אתה רוצה, והאם יש לך מקררים לשתיה?)
חברת ההגברה תרצה לדעת בדיוק מתי מסתיימת המסיבה (יש כאלה שידרשו תוספת על איחור) ומתי אפשר להכניס ציוד, ומהם תנאי הגישה (האם יש דלת רחבה, האם יש מדרגות?), רצוי לארגן כניסה כבר בשעות הצהרים (נכון גם לגבי הבר) כדי להמנע מעיכובים ובעיות של הרגע האחרון
כדאי לך לדעת מראש כמה כסף אתה מוכן להשקיע ולפיו לבנות מפרט בסיסי ולגשת איתו למספר חברות ולראות מה תוכל לקבל מהם.

ביטוח - אם אין לך אישורים מלאים, לא תוכל לבטח את עצמך, לדעתי מדובר בביטוח לעסק, ומדובר בעניין דיי יקר, אם מדובר במקום שפועל כעסק באופן עצמאי, אולי תוכלו "להכנס" לביטוח שלו.

מה שכן שכחת זה פרסום וכמובן כסף...
זה יפה שאתה מניח שיבואו כ1000 איש, אבל בלי פרסום לא יבוא בנאדם אחד.
מה זשזה אומר מבחינתך, זה קודם כל פלאיירים, בשביל 1000 איש, הייתי מדפיס מינימום של 3000 (ודואג לחלק לפחות 2500 מהם אם לא הכל), אתה צריך אנשים שיחלקו בשבילך את הפלאיירים (רצוי כאלה עם נסיון במקומות אחרים, כאלה שיש להם "קהל" שהם מכירים ומביאים איתם)
כסף - מאוד לא נחמד לסיים את הערב ולגלות שהכסף שתיכננתם שיערם בקופה ואיתו תשלמו לא ממש הופיע (או שלא הספיק), ולכן כדי לך להערך לכ-ל עניין העלות מראש, בשליפה מהמותן אני מבטיח שפחות מ10000 ש"ח זה לא יעלה לך, והמחיר עולה ככל שיש לך פחות נסיון וקשרים...

אם הזמן לא לוחץ לך, עדיף לך לשקול אחת מהאלטרנטיבות הבאות:
להתחיל לעבוד במועדון שעובד בצורה דומה לרעיון שלכם (קיבוצים, קהל של חיילים), אפילו בתור קופאי תוכל ללמוד הרבה.
למצוא מועדון שכבר עובד במתכונת דומה, ולמצוא דרך לעבוד איתו, ככה יחסכו לכם הרבה עלויות וכאבי ראש (כמו בר אבטחה וסאונד), ולכם ישאר רק להביא את האנשים, אתם יכולים לשכור את המקום AS IS , או להכנס כשותפים לאחד הערבים (המשמעות של זה היא שבאחריותכם לדאוג לכמות מסויימת של אנשים שיגיעו)

ראיתי הרבה אנשים קפצים ככה למים ונשארים עם טעם רע מאוד בפה, מסיבות זה דבר מאוד קוסם, אבל לבליין שמגיע למסיבה בד"כ אין מושג כמה כאב ראש והכנות יש מאחורי כל ערב, ולמרות שזה נראה מאוד פשוט וכיפי, מדובר בסיכון גדול והשקעה מאוד גדולה, בכסף מאמץ וזמן
  efi86  
תומך
הצטרף: 02 יול' 03
הודעות: 946
הודעה פורסם: ראשון 15 אוק',06 20:51   
אוקיי אז ככה
קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות.
דבר שני. הסכום שיש לי ביד הוא 20 אלף שקלים ואיתו אני מתכנן להגיע למה שאני רוצה.
נתחיל לפי הסדר.
האיזור הוא או האנגר סגור בקיבוץ באיזור פרדס חנה או מקום פתוח באיזור זכרון יעקב.
זה תלוי במקום שעוד לא ראיתי אבל המליצו לי עליו. זה גם תלוי בשכירות שידרשו ממני לאותו ערב או יום עבודה שאני משתמש במקום.

דבר שני
אני לא חושב שסיימתי עם שום דבר. רק התחלתי. אני לא מפחד מעבודה קשה ואת רוב הדברים שלי אני עושה בדרך כלל בעצמי ואני גם דואג שאם אני לא עושה אותם הם יעשו כמו שאני רוצה. יש לי דרישות גבוהות מאוד מעצמי ומאחרים שעובדים איתי. אני אמנם צעיר סך הכל בן 20 אבל שזה לא ירתיע אתכם או שלא תחשבו שאני ילד בן 16 עם שאיפות. הייתי במסיבות ראיתי מה הולך וכל פעם חשבתי מה אני הייתי עושה כאן ואיך אני הייתי מעצב את העניין.

הקהל יעד כמו שאמרתי הוא בעיקרון גילאים 19-22 על כן יבדקו תעודות ויהיו מאבטחים בכניסה וימנעו בלאגנים זה ברור. לקחתי את זה בחשבון ואני רושם לי בצד הערות לגבי כל דבר לפני שאני בכלל מתחיל לעשות את הבירורים עם החברות עצמן כדי שלא יצא מצב שלא שאלתי משהו או איזשהו ספק שיתקע אותי ביום האירוע המיוחל.

בקשר לבר. הברמנים שיש לי סיימו בתי ספר לברמנים ויש להם נסיון בדבר. עוד לא החלטתי אם יהיה יעיל יותר לשכור חברה שתעשה את השירותי בר או להשתמש באנשים שיש לי ושאני מכיר. בקשר כמויות אני מניח שאני עוד צריך לברר את זה ולעבור על זה שוב ושוב.
השתיה תיהיה וודקה, טקילות, ייגרמייסטר, רדבול, בירות ושתיה קלה. אני לא מתכנן לפתוח פאב עם משקאות מסובכים ואני לא מתכנן להביא ברמנים שישבו להמציא לי מתכונים חדשים לרוטב עגבניות עם קוניאק או איזה וויסקי של אלפי שקלים.
פשוט זה טוב אבל לא פשוט מדיי. אני מניח שרוב האנשים שיבואו יהיו חיילים חיילות ואולי משוחררים. ככה שבירות וטקילות ומה שרשמתי יספק את כולם ואניני הטעם שילכו לפאב. סך הכל זאת מסיבה.

בקשר לאישורים. אישור הרשות זה הקיבוץ נכון? יש אישור. מה עכשיו? פונים למשטרה שיראו את המקום ויגידו לי לפי הכמות אנשים שמתוכננת כמה מאבטחים אני צריך? יש המלצה לחברת אבטחה מסויימת שעובדת עם הפקות למסיבות? או שאני צריך ללכת לבדוק פשוט במסיבות מי עומד בחוץ?

הגברה תאורה. אני מאמין שחברת הגברה תגיד לי מה הדרישות שלה לגבי חשמל ואז אני אוכל להעביר אותם הלאה לבעלי המקום ולדעת מה צריך לארגן אם מבחינת גנרטורים ואם מבחינת כבלים או מה שלא יהיה כדי שיוכלו להרים את העניין. אני לא מתמצא בחשמל אבל סך הכל זאת לא הפקת ענק של 50 אלף איש. סך הכל מסיבה ל1000 אנשים אני מאמין גג וזה במקרה הטוב שיבוא עלינו לטובה. הדרישות שלי מתאורה קשות להסבר כל כך במילים אבל אפשר לומר ככה

המתחם הוא מרובע. בצד אחד יש תקליטן על במה מוגבהת (ידוע שצריך לדאוג לבמה גם) ובאיזור שלו יהיו פנסים על גשר. סוג הפנסים והרובוסקנים והגובואים והלייזרים וכו' וכו' זה אני לא סגור ואני צריך לראות מה אפשר להציע לי בסכום שאני יכול להקצות להגברה ותאורה שגם זה עוד לא סגור. בנוסף לזה אני רוצה 6 מסכים בגדלים ממוצעים להקרין עליהם דברים בשני הקירות האנכיים לקיר של הבמה של הדיג'יי ומאחורי הדיג'יי עוד מסך אחד או שניים. אני לא רוצה מסכי ענק אלא מסכים סבירים שיראו בהם כמו שצריך קטעי וידאו שיהיה מישהו שיקרין אותם. ובצד שמקביל לדיג'יי יהיה הבר. זה בערך הרעיון. באמצע תיהיה הרחבה ואני מתכנן רחבה אחת ולא יותר.
בקשר לתאורה נוספת אולי במרכז הרחבה אבל אני מאמין שזה פשוט יעלה עוד כסף ואם התקציב יאפשר אז אני אשתמש בעניין ואדאג לכך שיהיו פנסים על גשר עגול באמצע הרחבה.

בקשר לפרסום. יש לי סוללת יחצנים ויש לי כמה אירועים שאני שוקל לקחת ולעשות את המסיבה הזאת בשביל להכיל אותם. סיום קורס קצינים של חבר שהוא שותף איתי בעניין יכול להיות דבר מעניין ולגרוף המון אנשים לשם. ויש עוד כל מיני אופציות מעניינות אבל כרגע זאת מסיבה כללית בלי שום ייעוד ספציפי של צבא או מאורע או חגיגה. ידוע לי שאני אצטרך פליירים ובלאגנים אם זאת לא תיהיה מסיבה ייעודית אבל פה אני פחות לחוץ. יש לי את האנשים שיעשו את העבודה הזאת.

אם לא הגבתי למשהו אז אולי שכחתי לרגע. מה שבטוח זה ששמתי לב להכל וקראתי את הכל. מצפה לתגובה חוזרת ועוד רעיונות מנסיונם של אחרים שאגב יכול להיות מעניין לפתוח פורום כזה... לא?
shem_tov
S.Supporter
הצטרף: 30 דצמ' 01
הודעות: 2058
הודעה פורסם: ראשון 15 אוק',06 22:14   
ציטוט:
בשביל 1000 איש אני מניח שצטרכו לפחות 5-6 מאבטחים

#think

יותר בכיוון של 13 מינימום עפ"י דרישות המשטרה רצוי 20 .
לבטחונך חובה חברה שמבינה בארועים כאלה עם מאבטחים מנוסים בטיפול בבעיות אלימות בדיסקוטקים והשתלטות על גורמים עויינים.


לפי דעתי אתה קופץ מעל הראש, אם אף פעם לא ארגנת ארוע להתחיל בסדר גודל כזה זה הזמנה לצרות צרורות .
תתחיל בקטן, תעבוד עם מקום מורשה ומסודר שמוכן להשכיר את שירותיו או לעשות עסקים באחוזים למארגני מסיבות תראה במה מדובר ומה דרוש ואז תעבור למסיבות גדולות אם באמת ישאר לך חשק.
_________________
מאוסים נמאסתם !!!
  efi86  
תומך
הצטרף: 02 יול' 03
הודעות: 946
הודעה פורסם: ראשון 15 אוק',06 22:59   
צרות לא מפחידות אותי. אולי אני טועה וזה באמת אירוע גדול. אולי אני אתחיל בסדר גודל של 500 אנשים. אני לא יודע. אני בנתיים בשלב הבירורים ובאמת שאני לא הולך לזרוק את הכסף שלי סתם בלי לדעת על מה. בשביל זה אני מתייעץ כאן כדי לגבש החלטות וידיעות והבנות תובנות ונסיון של אחרים כדי לדעת לקראת מה בדיוק אני הולך.

בכל מקרה אני מרגיש צורך וחובה לעצמי לנסות לארגן את הדבר הזה בעצמי. אני לא מקציב לעצמי תאריך יעד עדיין אבל אני מאמין שכשאני אהיה סגור יותר על רוב הדברים אז אני אקבע תאריך יחסית רחוק של חודשיים שלושה ואתחיל פרסום מוקדם חודש לפני וככה דברים יתגלגלו יותר בקלות ויהיו הרבה פחות תקלות בטח ובטח של הרגע האחרון.

יש אולי אתרי אינטרנט של חברות הגברה ותאורה שמציגים את השירותים שלהם והציודים שלהם?
חברות ברים? אבטחה? כל דבר יעזור...

ואולי מישהו יכול לתת לי הערכת מחיר של כמה דבר כזה יכול לעלות?
הערכה באמת גסה אחרי שהפרטים בעיקרם ובעקרונם רשומים מעלה.
שי
Supporter
הצטרף: 30 מאי 03
הודעות: 1683
מיקום: ת"א
יש לך את אינדקס בידור ובמה
הודעה פורסם: ראשון 15 אוק',06 23:30   
כדי למצוא את החברות שעושות הכל החל צעיצוב המקום ובניית במות עד סדרנים וכ"ו.

מה שאתה דורש מבחינת הגברה תאורה הוא לא מסובך בכלל
ההקרנות זה כבר יותר מעניין - מיקום מסכים מקרנים וסוגי ההקרנות זה תחום קצת יותר מורכב ופחות מתפשר מ"גשר תאורה" ו 3 סטים לצד של הגברה...

יש מספר חברות שמתעסקות בהקרנות בארץ בהנחה שאתה לא רוצה מסכי לדים(לחלקן יש גם לדים)
http://www.avs.co.il

http://www.simul.co.il שמתעסקים גם בהגברה ותאורה - מה שנקרא one stop shop

www.kolshar.co.il

שזה שלושת הגדולות

מבחינת הגברה ותאורה יש לך את הגדולות :

זילברבוים

טלפון: 03-9343003
פקס: 03-9303973
כתובת: בר כוכבא 28 פתח תקוה
מיקוד: 49261

בטי בם

http://bettybam.net/

קילים
http://www.index.co.il/mojotemplates/?info_id=208238

מזוז

אפעל 20 פתח תקווה
03-9239236

ועוד חברות פחות גדולות אבל מצוינות כדוגמאת

ידע קול

www.yedakol.co.il/

סינקופה
http://www.kfar-aza.org.il/asakim/sinkupa.htm

ורק בתאורה יש לך את גיל טייכמן

www.gil-teichman.com

השקעה של 20000 שקל היא די קטנה יחסית לסטנדרטים שאתה מציב אם אתה באמת לא מוכן להתפשר על סטנדרטים גבוהים סביר להניח שתצטרך לפחות פי 2 כסף ...שכירות גם אם ליום אחד ,אבטחה,תאורה,הגברה,וידאו,אלכוהול ושתיה קלה זה לא זול בימנו...

מה שאני ושחר אמרנו לך לגבי דרישות חשמל זה די בסיסי וזו דרישה שתקבל מ99% מהחברות אם אתה מוסיף מקרנים לחגיגה סביר להניח שהם ירצו גם תלת פאזי 16/32 A וכמובן עוד אחד כזה למקררים וחביות.

ושוב בהצלחה #thumbsup
_________________
This one goes to 11!!!
  efi86  
תומך
הצטרף: 02 יול' 03
הודעות: 946
הודעה פורסם: ראשון 15 אוק',06 23:50   
אוקיי... תודה רבה על הרשימה
אני אעשה עם עצמי קצת חושבים ונראה לאיזה רישומים אני אגיע
ואז אני אחזור לכאן להמשך התייעצות!
תודה רבה רבה רבה על התשובה ועל ההכוונה!

רק עוד שאלה קטנה...

תותחי עשן גדולים מישהו שמע על זה פעם משהו?
שמפציצים רחבה בעשן במכה אחת...
לא מכונות עשן קטנות. זה נקרא תותח עשן.
shaharv
S.Supporter
הצטרף: 25 יונ' 01
הודעות: 5210
מיקום: רעננה
הודעה פורסם: שני 16 אוק',06 00:20   
אני מכיר מכונות עשן גדולות בהספקים גדולים, אני לא מכיר מכונה שמייצרת ואוגרת עשן ואז משחררת אותו, עשן הוא גם פונקציה של מיקום המכונה ואיוורור/רוח, וניתן לייצר "מיסוך" כבד גם ע"י פיזור של מספר מכונות קטנות.

כבר היה לי מפיק שדרש 2 מכונות עשן גדולות והסתכל בזלזול על ה2 שהצבנו וצעק על המפעיל "עוד עוד עוד", ולקח לו הרבה זמן שאף אחד בהיכל (מלחה...) לא רואה את ההופעה #think
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון