תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:51
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שוב בלגן עם המכס!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » שדה התעופה
  noam32  
שוב בלגן עם המכס!
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 12:58   
הייתי היום בדואר בכדי לקבל את קלי קומפרסור שהזמנתי.
הגעתי בהרגשה טובה מחוייך ונחמד ,הגעתי לבחורה בדלפק היא ביקשה את הקבלה ,הבאתי ,היא שמה לב שהסכום בקבלה לא תואם לסכום בחבילה .
הערה:אחרי התקרית של פעם שעברה עם הדימונד החלטתי לא לנסות לרמות .
בקיצור, היא החליטה שאני מרמה אותה! והיא רצתה לתת לי קנס של 30$ על אי ההתאמה ,אחרי ווכוחים ועצבים! בא אדון דוויד [מנהל ] וגם דרש שאני אשלם את הסכום ,אני טענתי שהמוכר עשה זאת על דעת עצמו [הוא ההצהיר שזו מתנה, על סך 99$ ]
הם בדקו באינטרנט וגילו שהמוצר עולה 209$ ,למרות שאני שמתי הצעה של 200$ באיביי והמוכר אישר,במהלך כל הוויקוח הם אפילו בדקו את הת.ז שלי כדי לבדוק שאין לי עבר פלילי ! ,איזה חוצפה!
אחרי וויקוחים ארוכים והמתנה שנמשכו כשעה ,הוחלט על אזהרה וביטלו את הקנס ,למרות הבעת דעתי בנושא שזה לא מוצדק גם האזהרה !
שבאתי לשלם את המע"מ הם הצליחו להרגיז אותי שוב! הם החשיבו את הסכום הכולל של המוצר [מוצר+מישלוח] בחישוב ,למרות שכל הפעמים לפני הם לא חישבו את המישלוח רק את סכום המוצר.

בקיצור אני מוכן לעשות משהו בנידון , כדי לסדר את הבלגן הזה.
אם אתה איתי תשלחו לי הודעה לפרטי או פה ונראה מה אפשר לעשות,כדי לתכן את המערכת המעוותת הזו.

נועם
ראובני
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 14:01   
נועם,
לצערי הרב חוק זה חוק וכך זה מחושב מע"מ לאחר הכל כולל המשלוח. ישנם דרכים "לתחמן" את המיסים האלו אבל כל הניירת חייבת להיות מסודרת ואחודה.
במצב שלך היא לא ולכן עלו השאלות ומשם כבר לחוקים היותר מטופשים כמו קנסות וכאלו שלמען האמת זו הפעם הראשונה שאני שומע על כך.קורה שטועים או שיש חילוקי דעות השאלה היא באיזו טונים נמצאת השיחה כי זה יכול להתדרדר בקלות.

כשהזמנתי את ה MOTU שלי לארץ חחשתי שיהיו בעיות.חלק מעבודתי מתבטא בייבוא מוצרים הכוללים אישורים במחלקת וידאו ואדיו מיקצועי במשרדי הממשלה. הבעיה היא עם שילוח פרטי שבו אין לי ניסיון וכאן נכנס משלח טוב ומזל. המלצתי בעניין היא UPS המוצר מגיע עד אלייך ובקלות שלא תאמן פשוט. להבא אם תרצה קצת עצות תפנה בפרטי אשמח לעזור.
  noam32  
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 14:09   
תדה על התגובה .
זו לא הפעם הראשונה ולא השניה שאני מזמין מחו"ל .
כשהזמנתי את הדיליי שלי מחו"ל הם לא חישבו לי את המשלוח ,ולפי נסיוני ונסיונם של אחרים הם לא אמורים גם לחשב את המישלוח .
בקשר לקנס זו לא אשמתי שהמוכר רשם 99$ אני לא אחראי על מעשיו,אז למה אני צריך לאכול את כל החרא?! [סליחה על המילה]
אגב המשלוח היה דרך usps יש הבדל בין החברות מבחינת כסף ומכס?
מישלוח דרך usp "מדלג" על המכס בארץ?
נועם
ראובני
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 14:17   
הבעיה היא שזה שעשה את הטעות לא נמצא בארץ ואי אפשר לגבות ממנו כסף אז באים למי שכן יכולים וזה אתה.

יש הבדלים בין UPS וUSPS , השני עובד בתצורה שונה כמו EMS בארץ
.UPS אינם מדלגים על המכס הם פשוט לא מטרידים אותך במשלוח מתחת ל 1,000$ ומעבירים את הציוד דרך עמילי המכס שלהם בשיטה הכי זריזה שאפשר.
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 15:03   
ראובני :
נועם,
לצערי הרב חוק זה חוק וכך זה מחושב מע"מ לאחר הכל כולל המשלוח.

על איזה חוק אתה מדבר פה, ולפי מה אתה קובע את הקביעה הזו?
skewed_chord
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 15:22   
ראובני :
יש הבדלים בין UPS וUSPS , השני עובד בתצורה שונה כמו EMS בארץ
.UPS אינם מדלגים על המכס הם פשוט לא מטרידים אותך במשלוח מתחת ל 1,000$ ומעבירים את הציוד דרך עמילי המכס שלהם בשיטה הכי זריזה שאפשר.

USPS זה המקבילה האמריקאית לרשות הדואר. הם מספקים שירותי משלוח שונים כאשר כמה מהם אל מעבר לים. אולי התכוונת לשירות ספציפי בשם Global Express Mail המוכר כ-EMS.

ועד כמה שאני זוכר, כל הוונדורים הרלוונטים (UPS, FedEx וכ"ו) גובים אגרה יפה על שחרור הזמנות מהמכס, מה שהופך על הנייר הזמנות בשווי הנקוב למעלה להרבה פחות כדאיות.
ראובני
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 15:35   
ברשימת החוקים אשר קבעה המדינה לרשויות המכס מוגדרים בבירור מוצרים עליהם יש מס באחוזים. לצורך העניין לפני קצת פחות מ4 שנים החליטה המדינה להוריד את המיסים הללו מ45% ל 15% בלבד. דינוזאורים גדולים עוד זוכרים משהו כמו 75% מס על מוצרי וידאו ואודיו.

בנוגע לעמלת הייבוא של המשלח ישנם דרכים להוזיל את העלויות בצורה ניכרת כדוגמת מבצע של UPS שבו ישתשלום חד חודשי של כ 100 שקלים במקום תשלום לכל משלוח בנפרד. מה לעשות חברות השילוח צריכות גם הן להתפרנס ואני לא חושב שהתעריפים כל כך רעים , בחלק מהמקרים זה עדיין יוצא יותר זול מלקנות בחנות (MOTU) פה בארץ.
נכון שאפשר לחסוך את העמלה בשירות USPS או EMS אבל לפעמים אפשר להגיע למצבים לא נעימים כמו זה שהתחיל את השרשת.
skewed_chord
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 16:05   
ראובני :
נכון שאפשר לחסוך את העמלה בשירות USPS או EMS אבל לפעמים אפשר להגיע למצבים לא נעימים כמו זה שהתחיל את השרשת.

אני מבין מה אתה מנסה לומר, אבל שוב, המקרה הלא נעים שקרה היה ניסיון לחסוך בתשלום המס. כשאתה משלם ל-UPS כדי שישחררו עבורך את החבילה מהמכס, אתה משלם להם כדי שינכחו במשפט שדה שנערך בהעדרך.
ראובני
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 16:54   
לא בידיוק , הוא נויסה לחסוך בתשלום העמלה לחברת השילוח.
לחסוך במס אי אפשר או מאוד מאוד קשה כי המוכס רואה את המוצר ומקטלג אותו.הבעיה פה היא שהניירת לא היתה אחידה ולכן יכול מאוד להיות שגם בשירות UPS או חברת שילוח אחרת הוא גם היה נקלע לאותה הבעיה אבל שם הם יותר גמישים.

יש עוד יתרונות בUPS (בתשלום כמובן) זה מגיע עד אלייך - לא צריך לצאת מהעבודה, אתה חוסך עצבים ,זה מגיע יותר מהר , יש חיווי בזמן אמת על החבילה וזה חוסך זמן שכידוע עולה כסף.
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 11 אוק',06 20:48   
קודם כל תרגע.
בתור התחלה, הייתי מנסח מכתב יפה לרשות הדואר, מבקש הסבר על המקרה הספציפי שלך, ומבקש עצה כיצד להמנע ממוכרים אשר על דעת עצמם מקטינים את שווי המוצר בניירת המלווה את החבילה והמצב הלא נעים שמתלווה לכך

בכל מקרה, אם כבר נקראת לשלם את המכס, תביא יחד איתך הוכחה אמיתית לתשלום (ולא, "חשבונית" מודפסת מהאינטרנט), משהו כמו תדפיס אשראי שמראה העברה.

בכל מקרה, אני לא מכיר אותך, אבל אני בטוח שמי שמגיע ומודיע מראש מהו הסכום ששולם בפועל (הגבוה) וכי הניירת המצורפת הינה שגויה ומבקש לשלם מס כדין, לא יעקבו אותו זמן רב על קנסות וויכוחים, ואני בטוח שגם ההפרש של ה9 דולר בין המחיר ה"רשמי" באינטרנט לבין הסכום ששילמת ישכח, סה"כ אף אחד לא עושה לך דווקא, הכסף לא הולך לכיס של אף אחד מאנשי הדואר, וגם אצלם יכולות להיות טעויות (אפילו מרגיזות) וחוסר ידע בכללים
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » שדה התעופה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון