תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 06:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אוף טופיק - לימודי מחשב ...
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  plato  
Art Reviewer
אוף טופיק - לימודי מחשב ...
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 11:32   
שלום לכולם
נפלה (נפילה כואבת #smile ) בליבי ההחלטה לשנות כוון וללכת ללמוד מחשבים .
הסבה מתחום הפסיכולוגיה (בפעם האחרונה שביקרתי בסופר לפרויד לא היה מספיק קרדיט לארטיק ...).
המטרה היא ללמוד משהו יותר פרקטי . אני כבר לא ילד .
כרגע הנטיה היא ללמוד הנדסאי תוכנה (מחשבים) בטכניון .מהנדס לא ממש מתאים לי מבחינת העומס וכו .
הבעיה היא שאני ממש לא מהתחום וממש לא אוהב את זה . אבל חייב משהו וזאת הברירת מחדל .
השאלה היא ...אם אני משיג משהו מלימודי הנדסאי ?!
האם אני אוכל ליישם את הידע על מוסיקה ?! כגון בניית VST אפקטים וכדומה (לא בריאקטור ) ...
לא מכיר הרבה שלמדו מחשבים נטו (כולם מהנדסים - רק לא מחשבים) ואין לי עם מי להתייעץ בנושא ...מחפש דעה אישית ולא משוחדת ...

אשמח לעזרה ייעוץ והדרכה ...
תודה
וסליחה על ההטרדה ....[B]
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 12:56   
ללמוד תכנות לדעתי לא משתלם היום. אני מכיר יותר מדי מתכנתים שסיימו ללמוד ולא מצאו עבודה עד היום.
השוק רווי במתכנתים ללא נסיון .
אני נמצא בתחום המחשבים כבר 8 שנים ומנסיון אני יכול להגיד לך שאתה צריך מישהו שיכניס אותך לעבודה .
כמו כן קח בחשבון שכדי לעבוד בתכנות , צריך שתהיה חשיבה לוגית מסויימת ,זה לא מתאים לכל אחד ושעות העבודה הן מטורפות מה שלא משאיר זמן למוסיקה.

מה שאני ממליץ זה ללמוד טכנאי PC בשביל הבסיס ואח"כ ללמוד מהנדס רשתות של מיקרוסופט (קורס של כמה חודשים).
גם אם לא תהיה מנהל רשת בהתחלה לפחות תוכל לעבוד בתחום הקרוב (תמיכה טכנית וכו') .

שיהיה בהצלחה בכל אופן..
אסף
S.Supporter
Re: אוף טופיק - לימודי מחשב ...
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 13:03   
plato :
שלום לכולם
... הבעיה היא שאני ממש לא מהתחום וממש לא אוהב את זה .

אתה באמת רוצה ללמוד מקצוע לחיים שאתה לא אוהב? :?:
  plato  
Art Reviewer
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 13:21   
הגעתי למסקנה שאת ההנאה האמיתית שלי מהחיים אני לא חייב להשיג מהעבודה .
אני אלמד להנות בעבודה . את הכיף האמיתי אני אשיג בשעות שמחוץ לעבודה ...

בקשר למנהל רשתות ...חשבתי על זה המון ...ויש כל מיני קורסים כאלה ואחרים (שלי זה כמו פרסית ...)...וקיבלתי מעט המלצות שלא ללכת על זה ...מכוון ששוק התוכנות שעוסק בזה משתנה כל כמה שנים וצריך הסמכות מחדש ...
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 13:38   
plato :
הגעתי למסקנה שאת ההנאה האמיתית שלי מהחיים אני לא חייב להשיג מהעבודה .
אני אלמד להנות בעבודה . את הכיף האמיתי אני אשיג בשעות שמחוץ לעבודה ...

לדעתי, אתה משלה את עצמך אם אתה חושב שתבוא הביתה אחרי יום עבודה מעייף בהייטק (9-7 לרוב, לא כולל נסיעות) ותוכל להנות ממשהו שאינו טלוויזיה או בירה קרה.
בפרט, תיכנות היא העבדות המודרנית, אחת העבודות הנוראות ביותר שאני יכול להעלות על דעתי. להיות תקוע מול מסך מחשב 10 שעות ביממה הוא אחד העינויים הקשים ביותר שאני יכול להעלות על דעתי. אבל זו רק דעתי ...
Gantlett
Supporter
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 13:38   
plato :
שוק התוכנות שעוסק בזה משתנה כל כמה שנים וצריך הסמכות מחדש ...

וזה כל היופי שבדבר #smile
זה מקצוע דינאמי שמי שנמצא בו עם האצבע על הדופק (=יוצא לכמה שיותר קורסים ומתמקצע בכמה שיותר תחומים) מתקדם הלאה!

אני התחלתי MCSE 2003 לפני כחודש לאחר חשיבה מעמיקה והחלטה לשנות כיוון מקצועי (=להתחיל להרוויח את מה שאני באמת שווה) ובכל יום שעובר אני מרגיש יותר שלם עם ההחלטה שלי. לא בגלל ש"הזמן עושה את שלו", אלא בגלל שאני מבין כל יום כמה שהמקצוע הזה מבוקש. מי שטוב מתוגמל בהתאם ויש לאן להתקדם גם ברמה האישית ובעיקר ברמה המשכורתית #thumbsup.

m.s.d הציע לך לשקול קורס טכנאי PC, אבל מבירורים שערכתי מול אנשים בתחום התעודה הזו שווה מעט מאוד. קורס זה הוא "טירונות" במחשבים ובסה"כ יסמיך אותך לבנות ולפרק מחשב. זה לא מה שיקדם אותך לעולם הרשתות המפתה #smile.
קח בחשבון שקורס טכנאי PC עולה כמעט כמו תעודת MCSA, שהיא 75% הדרך לתואר MCSE. שתי תעודות אלה (MCSA+MCSE) יקנו לך נקודת פתיחה בתור מנהל רשת, ומשם הדרך פתוחה להתקדם ולהתמקצע עוד ועוד #thumbsup.

השאלה רק מה רמת השליטה שלך במחשבים.
Re: אוף טופיק - לימודי מחשב ...
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 13:56   
אסף :
plato :
שלום לכולם
... הבעיה היא שאני ממש לא מהתחום וממש לא אוהב את זה .

אתה באמת רוצה ללמוד מקצוע לחיים שאתה לא אוהב? :?:

אל תלמד מה שאתה לא אוהב ולא ממש מעניין אותך. גם אם יש בתחום מלא בכסף. ולא תמיד יש... וגם אם יש, זה לא יעשה אותך מאושר ובריא.

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
1eyedbitch
Supporter
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 14:30   
אז ככה ...

1. התחום הזה מאוד תחרותי, אני רואה הרבה חבר'ה שלומדים את התחום מתוך שיקולים כלכליים נטו, והם נאלצים להתחרות עם אנשים שבאמת אוהבים ומבינים את התחום, ומה שקורה בסופו של דבר זה שהם נכשלים, וכל הלימודים הופכת להיות חוויה מאוד מתסכלת.

2. הנדסאי תוכנה = שנתיים של לימודים, זה לא ממש עוזר, כל ילד עם קצת נסיון בתכנות מהבית יכול להתחרות איתך על מקום עבודה.

3. יש לעבודה בתחום מוניטין מאוד גרוע, אבל אפשר גם למצוא מקומות עבודה מדהימים. אני לדוגמא עבדתי באוניברסיטת תל-אביב בשנה האחרונה בתור מתכנת בפרויקט מחקר והגעתי לעבודה כל יום עם חיוך, מעולם לא חזרתי מותש הביתה והיה לי את כל הזמן והאנרגיה שבעולם לעשות מוסיקה.

4. לימודים לתואר ראשון מלאים בהרבה מתמטיקה ולוגיקה, אם אתה לא מתחבר לזה המסלול הזה יהיה בשבילך סיוט.

עכשיו, אחרי שהפחדתי אותך, נעבור לחלק האופטימי ...

ישנם תחומים בתכנות שמהם הרבה מתכנתים אוהבים להתרחק, אחד מהם זה התחום של עיצוב גרפי של אתרים - התמחות בתחום כזה יכולה לעזור לך בתחום של עבודה.
תכנס לאתרים של חברות לעיצוב אתרים (כמעט כל אתר מכיל איזה באנר קטן של "האתר נבנה על ידי...") ותבדוק מה הדרישות. אם תרצה טיפה להכיר יותר את המונחים הבסיסיים בתחום אתה יכול לקרוא את המדריכים של W3 Schools

הכיוון שך MCSE שהציעו לך קודם יכול להיות גם כיוון מעניין מבחינתך, כי בתחום הזה של ניהול רשתות הסמכה פרקטית כמו MCSE שווה הרבה יותר מתואר ראשון לדעתי (אני מסיים תואר ראשון ואם תתן לי לנהל רשת הדבר הראשון שאני עושה זה מרים טלפון לטכנאי רשתות).

אם יש לך שאלות ספציפיות תרגיש חופשי לשאול גם בפרטי,
בהצלחה
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 15:34   
נכון שהתחום מאוד תחרותי - וניסיון קודם או פרוטקציה (שזה כבר נכון כמעט בכל מקום #thumbsdown ) הם כמעט הכרח , אבל התחום גם מאוד מאוד מגוון (מבחינת מחשבים) החל מאנשים שעובדים על הכנת תשתיות ותכנונן (של רשתות , שרתים וכו) לבניית אתרים , ניהול רשתות (web\system administrator\manager) כתיבת תוכנה ברמות שונות ואינטרגציות (תוכנה + חומרה וכל הקומבינציות)

לא לכולם צריך תואר לא מהנדס לא ראשון ולא שום MCP אבל כל אלה פותחים דלתות ברמה זאת או אחרת , שמעתי דעות רבות על הדברים האלו גם מסטודנטים , מעסיקים ומועסקים בתחום (ואני עצמי גם בתחום גם למדתי הנדסאי אלק'+מחשבים גם מתעסק בזה וגם עכשיו לומד באונ' את זה ) .
חלק מהדעות הן שה"תארים" של מיקרוסופט יותר מוכיחים ניסיון מעשי ועדכני - עצם הדרך בה הם נלמדים ונרכשים (מבחנים) ובעצם כך יותר "טובים" בשוק לעומת תואר באונ' , לעומת זאת שמעתי גם מעסיקים שמעדיפים דווקא את המהנדסים או בעלי תואר ראשון כי הם למדו את התאוריה ויכולים להתפתח יותר טוב (-לא מוגבלים לאותה הסמכה שעשו)
תואר הנדסאי נחשב בין זה לבין זה - גם אחד שלמד את התאוריה עד רמה מסויימת וגם בעל נסיון (מהכרות עם שני הצדדים אני שמתי לב שהנדסאים לרוב גם יותר מבינים את ה"תכלס" ממהנדסים - וזאת רק דעתי האישית נכון לעכשיו).
- בגדול הרבה מעסיקים משתמשים במה למדת ואיפה קודם כל כאמצעי סינון.

תראה אחד היתרונות בקורסים כמו MCSE -מלבד מה שרשמתי לגבי מעשיים יותר- זה שהם דיי ספציפיים אתה לומד את התחום הספציפי שבו לקחת את הקורס וישנם הרבה תחומים לקורסים גם לחברות שונות למשל של CISCO או קורסים אחרים שמאוד נחשבים בתחום האבטחה ובתחום הלינוקס (RHCE למשל) .
מה שאומר שאם אתה חשבת על כיוון מסויים בתחום המחשבים אתה יכול לבדוק אם יש קורס שמתאים לו ...
היתרון השני נכון בעיקר לקורסים של מיקרוסופט - לא חייבים לקחת את הקורס הארוך - ניתן ללמוד לבד בבית #read ולעשות רק את המבחנים ! #clap זאת אומרת שאם יש לך תחת אתה יכול לבדוק כבר לבד אם אתה נכנס לנושא ואפילו לסיים אותו (בתיאוריה) תוך שבוע שבועיים ! (המבחנים עצמם עולים כ 100 $ למבחן - בMCSE ישנם 7 מבחנים לדוגמא- אבל קורס שלם עולה עשרות אלפי שקלים ) מי שעושה את כל המבחנים מקבל את אותו תואר כמו מי שעשה אותם במסגרת קורס בחברה כלשהי.

בכל מקרה זאת גם הזדמנות לכל מי שקורא את ההודעה לדעת שאפשר ככה ללמוד מה שרוצים בתחום אפילו רק אם לידע עצמי בלי התעודה בסוף.

לגבי איך לומדים לבד בלי קורס - ישנן דרכים רבות - או שמלווים ספרים מחברים שעשו את הקורס (ואז יש גם עם מי להתייעץ) או שקונים (למשל מ מיקרוסופט פרס - PRESS) או שמשוטטים קצת באינטרנט יש הרבה הרבה חומר שם...
המלצה שלי - יש דברים שנקראים CBT או WBT -
Web\Computer Based Training
ניתן לקנות (או "להלוות") באינטרנט (חברות מומלצות LEARNKEY או CBT Nuggets) אלו תוכנות או אתרים שמלמדים נושאים שלמים החל מההתחלה ונועדו להכין למבחנים הללו ולדברים רבים אחרים - זה נעשה על ידי סרטים , טקסטים ומבחנים ותרחישים אינטרקטיבים.
מומלץ מומלץ בחום - בכל הזדמנות שיש לי ואני שומע על אנשים שמעוניינים לדעת תחומים שונים אני ממליץ על זה. (לא - לא שילמו לי בשביל להגיד את זה - אבל אם אתם מכירים מישהו מהחברות האלה אני כבר יעביר כתובת לצ'קים #biggrin ).
בכל מקרה גם אם יש קטעים ספציפים שלא מבינים בתחומים שונים לכל דבר יש פורומים #thumbsup וחברים שיכולים לעזור .

אם יש שאלות בנושאים שאמרתי אתה מוזמן לשאול פה - ואם אפילו שורה אחת ממה שכתבתי פה עזרה לך או למישהו - אז היום הזה כבר משתפר ... #clap

אם מישהו רוצה כבר לצאת כנגד דברים שאמרתי פה ככה אני מכיר ממחקרים שעשיתי חלקם תוך כדי עינויים , אבל אני תמיד מוכן ללמוד משהו חדש ... (אין לי כבר כוח לרשום עוד ..)
m.s.d
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 25 ספט',06 15:36   
כתבתי שכדי ללמוד טכנאי PC בשביל הבסיס.
נתקלתי בלא מעט "מנהלי רשת" שחשבו שזכרון זה הדיסק הקשיח ...
אי אפשר ללמוד רשתות בלי הבסיס הזה וזה לא כלכך נורא, אפשר לסיים את כל הסיפור בשנה וכמה חדשים.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון