פורסם: שישי 22 ספט',06 20:45
1. איך עובדת פעולת ה Key Input באקספנדר? איך יכול לקרות מצב שאני מחבר תוף לחיבור ה Key Input באקספנדר ולחיבור ה Line In אני מחבר מחבר מחולל צליל (Oscillator) מהקונסולה, ובכל פעם שאני מקיש על התוף מחולל הצליל משחרר סיגנל וככה התוף מתנגן ביחד עם הסיגנל של מחולל הצליל?
2. מה ההבדל בין חיבור Side Chain בקומפרסור לבין חיבור Key Input באקספנדר?
3. מישהו מכיר אולי קומפרסור / אקספנדר וירטואלי (VST) עם אפשרות Side Chain ו Key Input להכנסת שתי סיגנלים נפרדים במכשיר? סיגנל אחד בחיבור ה Line In וסיגנל שני בחיבור ה Key Input / Side Chain...
תודה לעונים...
S.Supporter
פורסם: שישי 22 ספט',06 21:59
1.האקספנדר הוא גייט קצת יותר משוכלל, יש לך את הסיגנל עצמו שעובר השתקה/הרחבת תחום דינמי, ויש את הKEY שהוא טריגר חיצוני לפעולה.
במקר שאתה מתאר, אז כן, בכיוון הנכון כל פעם שהגייט/אקספנדר יפרץ ע"י סיגנל טריגר (הקיק) מהKEY IN, אתה תשמע את האוסילטור
*קיים מכשיר שפועל על עקרון דומה שנקרא מידי-גייט, שהטריגר שלו הוא באופן קבוע אות מידי, זה נמצא בשימוש דיי נפוץ במוזיקה אלקטרונית ליצירת סאונדים מקוטעים בצורות מורכבות
2. סייד צ'יין הוא שם לפיצול שנעשה מתוך המכשיר (עם OUT וIN ) למטרת יצירת טריגר בעל אופי מסויים, לדוגמה הנחתת הברות שורקות ע"יי הדגשה באיקיו, הKEY IN משתמש כעקרון באות חיצוני לגמרי (כמו למשל אוסילטור, או ממרכיב קצבי מתוך השיר או אחר) כדי להטריג את העיבוד על האות.
בכל מקרה, מדובר במושגים שהם יותר בשימוש במכשירים חיצוניים, הIN של הסייד צ'יין מתפקד בכל מקרה כKEY IN , ובעולם הוירטואלי שאפשר להכפיל ערוצים בלי בעיה יציאת הSIDECHAIN OUT גם לא דרושה באופן מיוחד (הרי זהו רק פיצול)
3. זה תלוי בתוכנת הסיקוונסר שלך, יש כאלה שתומכות, יש כאלה שתומכות בצורה עקיפה, אם תגיד באיזה סקוונסר אתה משתמש אפשר יהיה לכוון אותך יותר טוב
פורסם: שישי 22 ספט',06 22:24
תודה על ההסבר...
והתוכנה שאני משתמש היא Cubase SX...
S.Supporter
פורסם: שבת 23 ספט',06 11:41
האמת שאקספנדר הוא ההפך מגייט, בעוד גייט נפתח מסף מסויים אקספנד נסגר מתחת לסף מסויים, אז מה ההבדל אתה שואל? (הרי גם גייט למעשה נסגר מתחת לסף מסויים)
שהפרמטרים של ההתקף והדעיכה מגיבים לירידה מתחת הסף ולא למעבר מעבר לסף.
בסופו של דבר למקרה שלך נראה יותר הגיוני להישתמש בגייט , או בשילוב של גייט ואקספנדר לקבלת שליטה מירבית על התגובה.
לקיובייס אין שימוש מובנה בשרשרת צד שמאפשרת key in אבל ישנם פלאגים שמצליחים לבצע את זה בצורות שונות, זה כבר נידון בפורום אז בצע חיפוש.