תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:19
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לימודי סאונד מול נסיון מעשי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (450) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד
  Boongi  
לימודי סאונד מול נסיון מעשי
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 18:10   
אהלן אנשים..

אני מוזיקאי-יוצר סולן וגיטריסט המחפש להתחיל להתמקצע בתחום הסאונד
אין לי ידע כלשהו בסאונד..
אני מחפש עבודה כלשהי בסאונד בכדי להתחיל מאפס וללמוד את המקצוע, האם מישהו ממכם יודע היכן אוכל למצוא כזה מקום?
אני נחוש ורציני בכל הקשור לנושא, סאונדמנים שאני מכיר אמרו לי שישנם הרבה אולפנים שלוקחים אנשים אל חסותם ומכשירים אותם בתמורה לשכר מינימום, האם זה אכן כך במציאות?..
נאמר לי שהרבה יותר טוב הנסיון במציאות-בשטח מאשר ללכת ללמוד באחד מבתי הספר לסאונד, בזבוז זמן וכסף...
מאחר ואין לי נסיון בכלל בתחום, אשמח לדעת עוד..

האם יש סיכוי למצוא כזאתי עבודה?
אשמח לשמוע את כל חוות הדעת...וההצעות שאולי קיימות...

תודה רבה על ההקשבה...

להתראות בנתיים אנשים...

אביחי ב.א פרנבך.
Re: מחפש עבודה בסאונד, אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא...
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 18:23   
Boongi :
ללכת ללמוד באחד מבתי הספר לסאונד, בזבוז זמן וכסף...

שמע... עם הגישה הזו לא תגיע רחוק.
יש "כמה" אנשים בארץ שבכל זאת הולכים לבתי ספר לסאונד. ואלה שאני מכיר שלומדים או למדו בבתי ספר שונים לסאונד אמרו לי שהם מאוד מרוצים.
הנסיון בשטח בהחלט חשוב מאוד, ולכן אתה תקבל אותו גם ברוב בתי הספר לסאונד. ויש גם לימודים תיאורטיים שהם חשובים לא פחות.
  Boongi  
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 18:29   
תשמע בנאדם, זה מה שנאמר לי ע"י אנשים אחרים- לא שאני אמרתי את זה...לכן אני גם שואל את חוות דעת האנשים בנושא.. בשביל לבדוק את זה מכל הזוויות והכיוונים..

חשבתי לקחת קורס של שנה ב-BPM שנקרא EMP...
אבל הומלץ לי ע"י אנשים אחרים שלא לעשות זאת, מאחר וזה בזבוז כסף.. אז אני שוקל עכשיו לקחת קורס מזורז במבוא לסאונד וקיובייס SX...שהוא עולה מן הסתם רבע מהמחיר של הEMP הוא לוקח 3 חודשים, 4 שעות שבועיות...

אשמח לדעת את דעתכם בנושא...לתתת לי כיוון וייעוץ..
תודה..
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 18:40   
האם ללכת או לא לבית ספר לקיובייס זו החלטה שלך.
אם אתה מכיר את התוכנה ומבין סאונד ברמה סבירה (נאמר, תוכל למקסס אלבום בקיובייס ולהביא אותו לרמה מתאימה לרדיו) - לדעתי חבל על הכסף והזמן.
אם אתה בור בתחום אולי כדאי בכל זאת ללמוד.
לדעתי האישית זה ממש פשע ללמוד תוכנה בבית ספר. בשביל זה יש את ספר ההפעלה - פתח ותתחיל לקרוא עמוד עמוד מול המחשב, נסה כל דבר וכשתגיע לעמוד האחרון תדע קיובייס\נואנדו הכי טוב שיש. אחרי הכל זה לא פיסיקה גרעינית, זו בסך הכל תוכנה, כמו WORD או פוטושופ. אם יש לך תחת הוא יחסוך לך הרבה כסף.
סאונד, לעומת זאת, זה סיפור אחר. לא בטוח בכלל שאפשר ללמד סאונד, כמו שאי אפשר ללמד ג'אז או הלחנה, ואם כן, יש רק דרך אחת (לדעתי) - עשייה. עדיף לך להוציא את זמנך בתור עוזר טכנאי מושתן ועלוב ולספוג כל מה שאתה רואה בשקיקה (באותם הרגעים בהם לא תהיה עסוק בהכנת קפה לבוסים #wink ). זה, בשילוב קריאה עצמית בספרות הטכנית (מהאינטרנט ומחנות הספרים האהובה עליך) והתנסות עצמית עם המחשב בבית (ובאולפן, כשאין לקוחות) יקדם אותך לאין שעור ביחס לישיבה בכיתה ממוזגת ומגוננת.
בכל אופן כך אני מרגיש - כל אדם לומד בצורה אחרת כך שקשה לייעץ ... #sad
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 19:52   
יונתן, מעולה, אני עובר את זה כל יום כמעט על בשרי, מילה במילה, שורה בשורה, החל מהשאלות, דרך הבנת הרציונאל שאכן קיבלתי בבית הספר, וכלה ביציאה לעבודה כבעל כלים להתמודדות.

ציטוט:

המטרה אינה להוציא לתעשייה בוגרים ש"כבר יודעים הכול", אלא בוגרים בעלי נקודת פתיחה מובילה ביחס למתחריהם.

לצערי הרב, דווקא במקומות מסויימים שבהם חיפשתי עבודה הייתה או ציפיה שאגיע כבוגר בית ספר שיודע הכל (כי מאוד נוח לבעלבית שלא צריך להכשיר אנשים, בזה נתקלתי במקומות שכן רצו לשלם דווקא) או שהגישה הייתה הפוכה לגמרי (ושחצנית מאוד) של "אני לא איכפת לי איפה למדת ומה אתה יודע, אני יעשה אותך לסאונדמן מספר אחת בארץ" (הגישה הזאת , באופן דיי צפוי מגיעה ממקומות שרצו שאני יעבור אצלם סטאז' ארוך, חינמי וללא כל הבטחה לגבי העתיד)

ובחזרה לנושא, כבוגר של אחד מבתי הספר, התקופה שהעברתי בין כתליו היו מאוד מעשירים, למדתי המון, והחשיפה לתחומים שונים ולשיטות עבודה שונות הן משהו שלא תוכל ללמוד במקום עבודה אחד, בנוסף, האפשרות לתרגל בלי לחץ של לקוחות נודניקים ובוסים זועמים שווה זהב, ובמיוחד בבתי הספר הגדולים שיש בהם מגוון חדרים וציוד מגוון.

עצה שלי, אם אתה רוצה ללמוד על סאונד, הקורסים הקצרצרים והמקוצרים , או אלה שעוסקים בקיובייס או תוכנות אחרות אינן מה שאתה מחפש, ישנם מספר בתי ספר שמציעים לימודים מאוד רציניים, כולל אפשרויות תירגול נרחבות ומגוון מורים ונושאי לימוד, לך ותתרשם מכמה כאלה ואז תחליט
giraffe
תומך
ואללה,
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 21:22   
בתור אחד שאכן לקח לימודי סאונד במקום "פורמאלי".
מאוד נהנתי, למדתי ה-מ-ו-ן. מה אני עושה היום?
קצת יעוץ אקוסטיקה מדי פעם. מקליט אלבום עם חבר.
מתקן מחשבים מדי פעם והופעות כאשר מזדמן לי להתקל בפרוייקט מעניין שגם משלמים בו טוב.

יש הרבה שלמדו יותר ממני דרך אחת או יותר מהדרכים הבאות:

הקליטו אינספור אלבומים, הגבירו הופעות ענק, סחבו סאבים של adamson עד שנזלו להם החוליות לכיוון הברכיים
או הקשיבו לנדידת החלזונות במדרונות הר מירון... יאדה ידאה ידאה... הם למדו המון בדרכם.

זו דרך אחרת

העניין הוא באמת בפיתוח החשיבה. בהבנה של מה יש מתחת למכסה מנוע של המיקסר. האם אני אבנה מיקסרים? לא סביר.

אבל אבין דברים אשר יופיעו במהלך הדרך. גם אם אני עדיין לא מכיר אותם. פשוט כי למדתי איך ללמוד.
אסף
S.Supporter
Re: ואללה,
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 21:39   
giraffe :

אבל אבין דברים אשר יופיעו במהלך הדרך. גם אם אני עדיין לא מכיר אותם. פשוט כי למדתי איך ללמוד.

אכן, זה העניין. אם יש לך תרבות של למידה אני חושב שאתה יכול להסתדר בלי בתי הספר הללו. אם אין לך - לך על זה.
בוא ננסח את זה אחרת - פסיכומטרי, למדת לבד או לקחת קורס?
האנלוגיה ברורה.

אגב, אני דווקא מאד בעד מסגרת לימודים פורמאלית כשיש בה צורך. היית סומך על ארכיטקט שלא למד 3-4 שנים + סטאז' של עוד כמה שנים שיתכנן את הבית שלך? אבל המצב הנוכחי ב"סאונד" שונה לגמרי לדעתי. בדיוק כמו שארכיטקטים לא לוקחים קורס ב-autocad אלא מצפים מהם ללמוד את התוכנה לבד כך אני מאמין שאין מקום ללימודי cubase או לימודים מבוססי תוכנה ספציפית.
אני לא מכיר את תוכנית הלימודים היכן שיונתן מלמד (ועושה רושם שהיא רצינית), אבל ממה שראיתי ברוב "בתי הספר לסאונד" - באמת חבל על הזמן ועל הכסף לדעתי.
רבאק, אם אין לך את המוטיבציה ללמוד איך קיובייס פועלת ומה המשמעות של כל כפתור איך אתה מצפה להגיע רחוק בתחום?!
ehudk
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 21:58   
לא בטוח בכלל שאפשר ללמד סאונד, כמו שאי אפשר ללמד ג'אז או הלחנה, ואם כן, יש רק דרך אחת (לדעתי) - עשייה. יש שתי דרכים:
1. עשייה
2. למידה ועשייה
גדולי הג'אזיסטים והמלחינים למדו הרבה מאוד מהרבה מאוד אנשים, לא רק מהבוס שלהם.
ehudk
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 22:04   
לא מצליח לי הקטע של הציטוט
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 10 ספט',06 22:14   
ציטוט:
סאונדמנים שאני מכיר אמרו לי שישנם הרבה אולפנים שלוקחים אנשים אל חסותם ומכשירים אותם בתמורה לשכר מינימום, האם זה אכן כך במציאות?..

בד"כ אם אין לך ידע כלל, אף אחד לא ישלם לך כדי ללמד אותך. לוקח זמן ללמוד את התיאוריה ואת כל מה שקורה מאחורי המכשירים. את הסיבה למה כל מכשיר מתנהג בצורה מסויימת ואיך פותרים בעיות. בכל הזמן הזה, אם האולפן ישלם לך, הוא יפסיד כסף. ואף אולפן לא יכול להכריח אותך להשאר לעבוד אצלו אחרי ש"סיימת" ללמוד, לכן אם תלך למקום אחר עם הידע הזה, האולפן בעצם מימן לך לימודים. העולם הזה שהסאונדמנים שאתה מכיר ציירו לך, הוא אותו עולם בלי מלחמות, בלי פשע, בלי גזענות, בלי עוני, בלי מחלות, בלי זיהום אויר, ובלי פרסומות צווחניות בטלויזיה. אם אתה חי בעולם הזה, אז שכח כל מה שאמרתי.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » לימודים, הוראה, ספרות מקצועית ומוסדות לימוד

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6   הבא
עמוד 1 מתוך 6

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון