תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:57
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
רמאויות ב EBAY - אזהרה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » שדה התעופה
  astond  
Act Compatible
רמאויות ב EBAY - אזהרה
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 13:47   
כבר ראיתי מישהו שאמר ש EBAY הפך להיות גן עדן לרמאים.
כנראה שזה נכון, קניתי עד הים סה"כ 3 דברים קטנים באיביי. 2 מתוכם קיבלתי ואחד שהזמנתי לפני כשבוע ואני עדיין ממתין.
אבל כרגע אני מחפש משהו קצת יותר גדול ורציני, ויקר (באס ריקנבייקר) ויוצא להחשף לכל מיני תרגילים ורמאויות.
יש את התרגיל שמכירה של גיטרה בשעות האחרונות שלה פתאום המחיר קופץ לרמות לא ראליות. נראה לי שיש כאלו שמקפיצים את המחיר. פתאום אחרי שבועיים שלושה רואים את אותה גיטרה שוב למכירה....
ויש את העוקץ של "ההזדמנות השניה"
היתה איזו גיטרה שנתתי עליה הצעה שכמובן בסוף נתנו הצעה הרבה יותר גבוהה ולא ריאלית אז ירדתי ממנה.
פתאום קיבלתי במייל הודעה כביכול מהמוכר שטוען שיש לו עוד כאלו גיטרות והוא מוכן למכור במחיר הרבה יותר נמוך, ובלי משלוח.. נשמע מפתה, לא? טו גוד טו בי טרו.
אבל כמובן שהתשלום הוא דרך ווסטרן יוניון, כמובן דרך איביי ופיקוחם (בטח איזה דף מזוייף של איביי) וכששאלתי אותו למה הוא לא מוכן לעבוד עם פייפאל, שמתי לב שזה נשלח בכלל לאיזו כתובת ב GMAIL...
הוא חזר פתאום עם סיפור שהוא אמריקאי שבא לחיות באיטליה עם אישתו ואז הוא לא יכול לעבוד משם עם פייפאל והוא רציני וכו וכו. בקיצור נשמע מצוץ מהאצבע. לך תעבוד על סאקר אחר.
יומיים אחרי זה קיבלתי עוד מייל דומה מאיזה אידיוט אחר בנוגע לאותה גיטרה ב 'הזדמנות שניה'.. רק שהפעם לטיפוס יש כתובת ביאהו.. והוא מוכן, סתם כך , למכור לי את הבאס בביד האחרון שהצעתי. סתם כך מטוב ליבו...
בקיצור, לא נראה לי שגיטרה אקנה באיביי.
יותר מידי סיכון.
נראה לי בגלל שאף אחד לא מוכר כאלו בארץ, גם מרום רעי הלב, שאפילו לא חזרו לפניה שלי.
ומשומשות נדיר למצוא. והיחידה שכרגע מסתובבת במידינייט מיוזיק נמכרת גם היא במחיר שערורייתי,בגלל כל אלו, כנראה שארשם ב MUSTOP וארכוש ב ZZSOUNDS.
בוז לחנויות הגיטרות בישראל. שימשיכו להחנק עם האיבנז שלהם והסחורה סוג ד שמציפה אותן..
לגבי איביי, מילא להכוות ב 100-200 ש"ח. זה לא נעים
אבל בכמה אלפי שקלים זה כבר לא לעניין.
זו ההתכתבות עם ה"מוכר":
Sir, in the invoice from eBay you will see the terms of the shipping and payment. eBay will have the shipping and payment details, after i ship the item to you i will send the shippihg details to they, and you after make the payment you will send this details to they. So eBay will have all the details! After you will make the payment, eBay will verify if is ok, and after that they will give you the shipping details. After you will receive unit, you will confirm to eBay and they will give me the payment details, so i can have my money.....understand me? I`m from US, but my wife is from Italy, and i`m in Milano now, i open a shop here with electronics, and here i can`t use my PayPal account. If you are interested....tell me, i`m a serious man , i have a family with three kids , NOT...i repeat , NOT a 15 years old kid who is playing on the internet , and i want to make a serious deal here , NOT a fraud on the internet !

הנושא גם עלה בפורום של ריקנבייקר..

אל תתפתו לעסקאות בשטח.

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 14:08   
1. לעולם אל תתפתה לאף צורת תשלום פרט ל-paypal
2. לעולם אל תסמוך על שירותי תיווך escrow
3. לעולם אל תתכתב עם מישהו דרך אימיילים פרטיים אלא *רק* דרך שירותי המייל של איביי. זאת משום שיש אנשים ש"חוטפים" מכירות אמיתיות ומתחזים למוכרים. אם תשלח אימייל דרך איביי אתה תגיע למוכר האמיתי והתרמית שלהם תחשף.
4. תמיד תתעקש על שיחת טלפון לפני כן.
5. לעולם אל תקנה ממישהו עם פחות מכמה מאות פידבקים חיוביים ו-99% אמינות ומעלה.

אם תדבוק בכללים האלה תגדיל את סיכוייך לחמוק מרמאות לאין שעור.
  astond  
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 15:05   
מה אילו שירותי תיווך escrow?

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
kerennitzan
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 16:17   
אסף :
1. לעולם אל תתפתה לאף צורת תשלום פרט ל-paypal
2. לעולם אל תסמוך על שירותי תיווך escrow
3. לעולם אל תתכתב עם מישהו דרך אימיילים פרטיים אלא *רק* דרך שירותי המייל של איביי. זאת משום שיש אנשים ש"חוטפים" מכירות אמיתיות ומתחזים למוכרים. אם תשלח אימייל דרך איביי אתה תגיע למוכר האמיתי והתרמית שלהם תחשף.
4. תמיד תתעקש על שיחת טלפון לפני כן.
5. לעולם אל תקנה ממישהו עם פחות מכמה מאות פידבקים חיוביים ו-99% אמינות ומעלה.

אם תדבוק בכללים האלה תגדיל את סיכוייך לחמוק מרמאות לאין שעור.

בתור מישהי שקנתה כבר כמה פרטים באיביי, אני רוצה לומר משהו.

קודם כל, העצות שנתן אסף טובות.
על סעיף 4 ו 5 אני היתי מוותרת (לא חושבת שצריך שיחת טלפון, כי זה לא עוזר - רמאי טוב ומיומן ירמה אותך גם בטלפון) ובקשר למאות פידבקים - לא יודעת. אם אני היתי מוכרת, ואני מחשיבה ת'צמי אמינה, היו לי כ-20 פידבקים, כולם חיוביים, אבל עדיין... ובהרבה מקרים שמישהו בא למכור גיטרה שברשותו והוא אדם פרטי ולא סוחר, יש לו מעט פידבקים... לדוגמא:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330022766997

{אגב, מי רוצה סטראט שנת 54, מס' סידורי 3 ספרות, ב 150 אלף דולר (ויש הצעות!)}

במיוחד אני רוצה להדגיש את הסעיף הראשון שכתב אסף - כדאי לבצע את התשלום רק בדרך 'מאובטחת' כלשהי, עדיף paypal אבל אם אתה רוצה/חייב או מתעסק עם חנות 'רשמית' שיכולה לגבות בכרטיס אשראי, אז זה גם בסדר (יש ביטוח נגד רמאויות אינטרנט, למרות שאולי יעלה לך כך וכך במקרה הגרוע).
בשום פנים ואופן לא להסכים לשלוח מזומן, צ'ק אישי או בנקאי, או העברה בנקאית או דרך western union!

הענין שתואר פה עם הריקנבייקר מוכר לי היטב....
להלן סיפור המעשה.

לא מזמן חשבתי לרכוש DIGI002, ושמתי לב שבעוד שהם נמכרים ביד שניה פה בארץ באזור 5000 שקל, אני יכולה להשיג אותם ב'גרושים' באיביי - בסביבות 300-400 דולר.
ואז גיליתי את הדבר הבא.
מישהו (או כמה אנשים) נכנסים בכמה משתמשים שונים, מפרסמים DIGI002 במחיר מציאה למשך 24 שעות מפתים אנשים, ולפני סוף המכירה מבטלים את המכרז.
ניסיתי לכתוב לחלק מהמשתמשים הללו, וכל פעם התשובה היתה דומה, אך מדוא"ל אחר, משהו בנוסח - "אני נמצא עכשיו במזרח אירופה, ואין לי אפשרות לקבל פייפאל/ויזה אלא רק העברת מזומנים דרך western union, אבל אם תשלמי כך וכך (בד"כ מחיר עגול) אני אשלח לך את זה ב UPS, שירות 3 ימים, כולל עלות ה UPS".
הענין היה קצת חשוד כי תמיד אחרי קבלת האימייל (א) המכרז בוטל (ב) תמיד המוכרים (יעני משתמשים שונים, יעני מיילים אחרים) היו במזרח אירופה (ג) למרות שביקשו בהצעה פייפאל או ויזה תמיד התעקשו רק על western union (ד) ב 300 או 350 דולר יעלה רק המשלוח, איפה העלות של ה DIGI002?
בקיצור, דיווחתי על הרמיה ל EBAY במשך כמה זמן, הם לא עשו עם זה כלום.

אם אחרי הצעת מחיר, או לפניה, פתאום צץ מישהו שאמור להיות בארה"ב אבל הוא פתאום באיטליה, קרואטיה, אוקראינה או מזרח אירופה, והוא לא יכול לקבל פייפאל (כל אחד יכול לפתוח חשבון פייפאל ולקבל אליו כסף, רק לא לפדות אותו לחשבון הבנק אלא רק לעשות בו שימוש חוזר לקניות) או bidpay.com או כל שרות דומה וחייב לפתע העברת מזומנים... כדאי שילך לחפש...
shahar
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 16:53   
עוד טיפ שיכול לעזור:
אם אתם "זוכים" במכירה של פריט מסויים, כדאי להמתין 24 שעות לפני העברת הכסף. לתת למערכת קצת לעבוד.

לא מזמן ראיתי מכירה מפתה של מיקרופון SM57 במחיר$35 לחצתי על כפתור buy it now ובדיוק הייתי צריך ללכת אז לא שילמתי מיד. כמה שעות אחר כך הגיעה אלי הודעה מאיביי שאומרת שזאת היתה מכירה מזוייפת והוראות מה לעשות אם כבר הועבר התשלום. (נראה כמו כאב ראש מאוד גדול, במיוחד ללקוחות לא אמריקאים) למזלי עדיין לא הספקתי לשלם.
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 16:56   
1. אסטונד - שירותי תיווך הם שירותים ניטראליים לכאורה שמחזיקים בכסף ומעבירים אותו למוכר רק כאשר אתה מאותת להם שהסחורה הגיעה אליך שלמה ובריאה. העסק הזה לא עובד מכל מיני סיבות והוא חשוף לרמאויות בדיוק כמו איביי. בקיצור - שומר נפשו ירחק.
2. קרן - לא קשור לנושא, אבל פרסמת לינק בשמו המלא והוא גולש מפאת אורכו מעבר למסך שלי כך שאני לא יכול לראות את חציו השמאלי #sad ... אז בבקשה פרסמי אותו שוב עם שם קצר.
roynoy
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 17:56   
kerennitzan :
[quote=".

אם אחרי הצעת מחיר, או לפניה, פתאום צץ מישהו שאמור להיות בארה"ב אבל הוא פתאום באיטליה, קרואטיה, אוקראינה או מזרח אירופה, והוא לא יכול לקבל פייפאל (כל אחד יכול לפתוח חשבון פייפאל ולקבל אליו כסף, רק לא לפדות אותו לחשבון הבנק אלא רק לעשות בו שימוש חוזר לקניות) או bidpay.com או כל שרות דומה וחייב לפתע העברת מזומנים... כדאי שילך לחפש...

גם אם הוא באירופה הוא עדיין יכול לפדות את הכסף בתנאי שעדיין יש לו חשבון בארה"ב. אין כזה דבר לא יכול לקבל פיפאל בגלל שאתה בטיול או משהו. יש לך שם משתמש וסיסמא אתה יכול לעשות כל מה שמותר לך עם חשבונך.
kerennitzan
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 18:11   
אכן. הכוונה היתה שאפשר לפדות את הפייפאל לחשבון בארה"ב, לא חשוב איפה אתה בעולם.

והנה דוגמא לתגובת אחד הרמאים (או היחיד?) שתארתי למעלה:

From: George Ghioca <ghiocaghiocacel> Signed-By: yahoo.com | Mailed-By: yahoo.com
Date: Aug 8, 2006 3:11 AM
Subject: Re: Regarding your DIGI 002

Hi, the Digi 002 is new in box, the unit will come with all the accesories, included and also an international warranty.....
You can have one unit for $300, at this time I am located in Spain and I can only take the payment through Western Union money transfer. I will ship within 24 hours from the payment using the UPS Air Services so that you may receive the unit in less then 72 hours. For our protection we will do this deal trough ebay square trade company and our transaction will be supervised by ebay safe harbour team. You will be 100% protected against description error and fraud. I never make any deal outside ebay. I will pay the shipping and handling taxes.

Thanks

יש לי עוד כמה עותקים של מייל דומה מכתובות שונות וכולן עם אותו עקרון...
electron
Act Compatible
למה ישראלים לא חברים טובים של איביי
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 18:41   
1 לישראלים שרוצים למכור באיביי אין אפשרות לקבל מפייפאל כסף לחשבון בנק שאינו בארה"ב
הישראלי יכול רק לצבור כסף לקניות עתידיות באיביי
2 משלוחה - רוב המוכרים בארה"ב אינם שולחים מוצרים לישראל
3 מחיר משלוחה --יקרררררררררררר
4 מי מחכה למוצר שלך במכס מעמ בישראל
5 אני מקבל הרבה אימילים של נוכלים שמתחזים לאיביי ופייפאל ומנסים להוציא ממני את את מספר כרטיס האשראי

אני רכשתי באיביי דיסקים של דגימות ולופים ובזול 2-3 $ וגם נזרקתי פעם שקניתי דגימות ב10$
מצאתי דברים מיוחדים של חברה אמריקאים שיושבים בבית דוגמים וינילים ישנים למחשב
ומפרקים אותם לגורמים ומוכרים את התוצאה באיביי

כמו כן רכשתי לפני שנתיים חצוצרה חדשה ממפעל מהודו ב 25 $ אבל המשלוח במחיר ללא תחרות 42$ . לפני הרכישה שאלתי אותם מה מחיר המשלוח לישראל וענו לי 25$
שהגיע דרישת התשלום מפייפאל נדרש כבודו לשלם עוד 75 $ על משלוח לישראל
לאחר שנאבקתי בהם במשך 24 שעות תוך שימוש במספר אימיילים חובקי עולם בשפת אנגלית קלוקלת
הודיעה לי מנהלת המכירות מהודו שאו שאבטל את העיסקה או שאשלם 42$ עבור משלוח ואקבל את החצוצרה
הסכמתי להצעתה מחיר החצוצרה עם מארז לא קשיח כולל משלוח היה 67$ כ300 שח
ואכן החצוצרה הגיעה אלי הביתה עם שליח מדואר ישראל תוך 4 ימים

על האריזה רשום עלות משלוח 25$

ניסיתי לנגן בחצוצרה כמה שבועות וחזרתי לסינתים ולסמפלרים
ומאז היא במארז ההודי המקורי בחדר ארונות מתחת לבגדים

כמובן שאני בטוח שיום אחד אתחיל לחצרץ או לחרצץ או לחצצרץ
#smile

בהצלחה ובזהירות #thumbsup

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*--*
http://www.myspace.com/radioantena
motaboy
Act Compatible
Re: למה ישראלים לא חברים טובים של איביי
הודעה פורסם: שלישי 05 ספט',06 21:38   
electron :

על האריזה רשום עלות משלוח 25$

#biggrin הודו
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » שדה התעופה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון