תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מה העניין עם שפופרת\מנורה בתוך הפדאל?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (95) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  TM  
מה העניין עם שפופרת\מנורה בתוך הפדאל?
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 12:00   
בדגש על דיסטורשן.
.
לאחרונה שמעתי וראיתי כמה מהפדאלים הללו (ווקס,טונבון,גאיטון וכו').
בכל המקרים המנורה בפדאל מוצגת על ידי המוכרים כגביע הקדוש בערך.
השאלות:
1. לא מספיק מגבר מנורות? למה צריך גם בתוך השרשרת לפני המגבר?
2. האם הפדאלים הנ"ל מיועדים "להחליף" את המנורה במגבר וכך לקבל סאונד מנורתי לפני מגבר סוליד?
3. כרגע אני משתמש בDM4 של ליין6 והבעיה העיקרית איתו היא שבכל חדר חזרות או הופעה אני צריך לכייל כמעט הכל מחדש כי כל מגבר מגיב בצורה ממש שונה. (הסאונד מספק אותי בהחלט אגב)

המחשבה כרגע היא לקנות מגבר מנורות קטן שישמש להופעות ולבית ולהשאיר את האפקטים כמו שהם. רציתי רק לברר מה העניין עם האפקטים מבוססי מנורה והאם הם באמת נותנים סאונד אחיד לפני מגברי סוליד (כמו שנאמר בחנות) או שאין שום קשר.
Radioactive
תומך
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 13:06   
it sells better
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 13:19   
זה סתם טריק שיווקי.
עכשיו יש גם מולטי-אפקטים דיגיטלים עם מנורות ואפילו קלידים עם מנורות...
התפקיד של המנורה בכל הכלים האלה הוא מוטל בספק ולעתים היא בכלל לא מחוברת (ע"ע קומפרסור של בהרינגר שאוזכר מתישהו בפורום...)
בחלק מהכלים אתה יכול פשוט להוציא את המנורה ועדיין הסאונד יהיה אותו סאונד.
המשפט הבא בטח יעורר תגובות נזעמות, אבל אנחנו נמצאים בעידן שבו המנורות נהיו מיותרות וציוד אודיו זול עם טרנזיסטורים או שבבים דיגיטלים מספק לפעמים תוצאות ששוות או עולות באיכותן על ציוד מנורות.
המנורה הפכה, בחלק מהציוד (כמו למשל פדאלים וכו') מחלק אינטגרלי במעגל החשמלי לגימיק שיווקי ותו לא.
Rock_Artist
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 14:09   
ואכן זה משפט בעייתי שכנראה נובע מחוסר היכרות עם מגברים מבוססי שפורפרות איכותיים וציוד קצה של הקלטה.

מנורות זה צבע. לא נכנס לדיון הזה, אבל חשוב להדגיש שמשפט סובייקטיבי חסר בסיס מיותר פה בהחלט.

או שמה התכוונת לנושא בפדלים וציוד נוסף שהשימוש הוא שיווקי בלבד.
ואז:
* יש גם מוצרים שכאלה שבהן יש משמעות לשפורפורת.
* המשפט מנוסח מבלבל ונוצר הרושם שמדובר ב-כ-ל ציוד מבוסס מנורות.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 14:38   
נראה לי שהשאלה המקורית התייחסה לשפופרת בפדלים ובהקשר של דיסטורשן.
בהקשר הזה, קרא מה נכתב כבר בנושא הספציפי, ואוסיף:
יש הבדל בסאונד, הנובע לרוב מסוג ההרמוניות ודרך היישום של השפופרת בתוך המעגל. אך יש לזכור ששפופרת יכולה להציג גם משרעת גדולה יותר, בהנחה שהיא מופעלת על הממתח הנכון, רק שבתוך פדל, על סוללה 9 וולט, זה יהיה פחות משמעותי (התחום הדינמי זהו) ואני מקווה שזה לא מה שמוצג כ'תכונה' בפרוספקט.
בהקשר של מעבדי אות לחיקוי תוצאה, יש בעיה בהשוואה, כיוון שלא מדובר בקובץ אודיו (לרוב) אלא באות המגיע ישירות מהגיטרה, ובקונטקסט הזה אי אפשר להתעלם מגורמים נוספים שיצטרכו להיכנס למשוואה, והנדרשים בדרך לעיבוד האות כדי "שישימע כמו עם שפופרת" והם:
- קדם מגבר, הכנת האות
- המרה מאנלוג לדיגיטל
- [עיבוד האות] + עכבת קלה
- המרה מדיגיטל לאנלוג
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 14:56   
לשם הבהרה, הודעתי התייחסה רק למנורות בפדאלים, מולטי-אפקטים וכדומה - לא לציוד הקלטה.
מהנסיון שלי אלה מנורות "ליופי" בלבד...
מנסים למכור לילד בן 13 פדאל ביותר כסף בגלל שהוא מכיל מנורה. והוא בסוף יקנה אותו כי החבר שלו שמבין בגיטרות אמר ש"מנורות זה יותר טוב"...
בכל מקרה צריך לשמוע את הפדאל באוזן ולא להסתכל אם יש לו מנורה או לא... אני אישית שמעתי הרבה פדאלים בלי מנורה שאהבתי והרבה פדאלים עם מנורה שלא אהבתי. המשמעות מבחינתי היא שכבר לא צריך מנורות בשביל להוציא צליל חם, "צבעוני" ואיכותי, ולזה התכוונתי בהודעתי.
מצד שני, אני מניח שבמוצרים היקרים יותר בתחום (למשל, ראשי מגברים) כן יש משמעות למנורות.
eladga
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 16:18   
חברי המלומדים צודקים בהחלט ,
מנורה בפדאל העובד על 9 וואט או אפילו 18 אינה משמעותית בכלל , זאת מכיוון שתפקיד המנורה -" להוליך" את זרם החשמל ואת האות או הסואנד דרך סלילי המנורה והחוט להט הנ"ל בעצם אמור "לחמם " את הסאונד בגלל סיבות הקשורות להנדסת חשמל וחומרים .
אך בזרם חשמל שהפדל עובד איתו אין שום משמעות למנורה ( במיוחד לאילו העובדות בפדלים של היום) ( מגבר לצורך הוואה עובד עם זרם חשמל פי 12 מפדאל ואז המנורה מאד משמעותית).
בדרך כלל הם יוצרות עוד BOOST בגלל כל מיני סיבות .
לי היו כמה וכמה דיסטורשינים בחיי , חלקם עם מנורה וחלקם בלי , מאד תלוי מה אתה מחפש לשמוע , אני בסופו של דבר עובד היום עם פדלים ללא מנורה , מכיוון שזה הסאונד שאני אוהב .
motaboy
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 18:55   
אם הבנתי נכון, אתם אומרים שבגלל שהמתח והזרם של הפדאלים נמוכים בהשוואה למגבר מנורות, אי אפשר לקוות שהמנורה/ות בפדאל תצבע את הצליל כמו שהמנורה במגבר עושה. (נצא מנקודת הנחה ששאר הרכיבים במעגל "מושלמים", בתגובה לראובן).

אבל מה אם יש פדאל דיסטורשן או אוורדרייב, שהמנורה יושבת אחרי כפתור הGAIN (סליחה על הטרמינולוגיה העלובה), ונעלה את הGAIN קרוב למקסימום, היא לא תתחיל לתת לי את ההרמוניות הנעימות האלה שאנחנו מחפשים כשאומרים "מנורה"?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 19:09   
אלעד חמוד, יש אי דיוקים במה שכתבת, למרות שיש משהו נכון בגרעין.
רצוי, אבל, שגם אתה תדע מה האי דיוקים, כדי לא להתבלבל ולבלבל בין מושגים.
ראשית מדובר בוולט, לא וואט, אבל וואט גם קשור כאן, ומתייחס לאי דיוק הבא:
שפופרת זקוקה למתח גבוה, אמנם, אך אפשר לחולל כזה מתח גם מ-9 וולט באמצעות ממיר מתח, ועושים כך. הבעיה היא הספק - צריכת הזרם של סוללה, עקב ממיר מתח שכזה.
האות לא ממש עובר דרך חוט הלהט.
#smile
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 16 אוג',06 19:32   
ראובן
אם נראה לך שכתבתי שטויות, תרגיש חופשי למחוק את ההודעות שלי.
אני סתם הוצאתי קצת קיטור שהצטבר אלי אחרי שיחות עם כמה אנשים... #singer
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון