פורסם: שלישי 08 אוג',06 15:32
עבר הגהה
לפני מספר ימים החלטתי לערוך מסע בכל חנויות כלי הנגינה המוכרות לי בתל-אביב (music-shop, music-store, marom, halilit, klei-zemer) במטרה למצוא את מקלדת השליטה האולטימטיבית (= מחיר עד 1600 שקל, עדיף פחות, מ-5 אוקטבות ומעלה). אני מביא בפניכם את ההתרשמות שלי מהדגמים שפגשתי וכמובן מספר שאלות שיעזרו לי לעשות סדר בכל הבלגאן.
Studio Logic Fatar sl-161
בכל חנות אחרת חוץ ממרום שמעתי על המקלדת הנ"ל שהיא מאוד שבירה ובכלל לא כדאי להתקרב אליה. אין לה קונטרולרים ולא נראה לי יש לה usb אבל יש לה aftertouch, velocity-curves ואפשרות מסוימת לפצל את המקלדת ל-2 zones שלא כל כך הבנתי ואני אשמח לשמוע אם מישהו מכיר. בכללי מקלדת מאוד נוחה מבחינת ההרגשה וכרגע במבצע, 1000 שקל (היא לא מאוד יקרה בדרך כלל?).
EMU X-Board
אני מדבר על הדגם של ה-5 אוקטבות. פחות נוחה לי מהקודמת אבל עדיין יחסית נוחה מבחינת הנגינה, יש לה קונטרולרים, יש לה Velocity-curves, aftertouch, יש לה תוכנת שליטה מאוד נוחה להגדרת presetים לקונטרולרים ולחלוקת הקלידים לתחומים (כל תחום על ערוצי אודיו שונים) ובנוסף לכל זה היא מגיעה עם בנק סאונדים ענק של איזה 5 ג'יגה (ProteusX2). הבעיה איתה היא שהיא מאוד יקרה יחסית 1600 ואני לא בטוח שיש צורך לשלם כל כך הרבה כסף עבור כל הפיצ'רים הללו (ראה שאלות בסוף).
Maudio Axiom
מקלדת חדשה שלהם, 4 אוקטבות, כל התכונות האפשריות וכמובן גם את הפאדים המגניבים להקלטת תופים, שהם לבד יעלו בסביבות 1500 שקל. קיימת גם תוכנת שליטה בעזרתה ניתן לתכנן את כל הקונטרולרים ולשמור presetים. בכללי מקלדת הכי נוחה מבין כולן אבל 1900 שקל זה לא צחוק, אפילו מאוד יקר.
M-audio keystation 61
מקלדת הכי פשוטה, 6 אוקטבות, אין קונטרולרים, אין aftertouch וגם ההרגשה היא מאוד של פלאסטיק, אבל היא עושה את העבודה ולי יש עכשיו m-audio oxygen כבר איזה 3 שנים, ולא היו לי שום בעיות איתה מבחינה טכנית. זה אומר משהו על מקלדות מבית maudio. אגב היא עולה כ1000 שקל.
Edirol PC-50
מקלדת נוחה, 5 אוקטבות, אין לה aftertouch, אין לה קונטרולרים אבל יש לה velocity-curves , אפשרות לנגן fixed velocity מה שיכול להיות נוח לתופים. בכללי היא עולה 1000 שקל ולטענת המוכר היא מאוד כדאית מבחינת האמינות.
שאלות:
א. לא הספקתי להגיע לסנטרוניקס ובגלל זה לא ראיתי את המקלדות של CEM. מה דעתכם עליהן?
הן עולות בסביבות 1500 האם במחיר הזה לא כדאי לקחת כבר את הEMU?
ב. האם אני, בתור יוצר, צריך את כל התכונות הנוספות האלה כמו קונטרולרים הרי עכשיו יש לי את הm-audio oxygen ולא השתמשתי בקונטרולרים אפילו פעם אחת (לטענת המוכר זה בגלל שבמקלדת הזאת אין תוכנה שמפשטת את קינפוג הקונטרולרים). מניסיון שלכם, כדאי להוסיף הרבה כסף לדברים כאלה?
ג. כל סוגיית ה-Aftertouch, למה זה טוב ועד כמה זה משהו שלא ניתן להוסיף אחרי זה בעריכת midi פשוטה
ד. כל סוגיית הvelocity-curves, היה מוכר שטען שזה הכול תכסיס שיווקי כדי להוסיף תכונות שיעלו את מחיר המקלדות, האם האופציה הזאת באמת תורמת?
תודה לכולכם על זה שלא התייאשתם וקראתם עד הסוף. אני אשמח אם תוכלו להגיב ולעזור לי (ואני מקווה לא רק לי) בבחירת מקלדת שליטה אולטימטיבית.
Act Compatible
פורסם: שלישי 08 אוג',06 16:11
רק מילה אחת, אני לא ממליץ על הFatar sl-161. יפה אמרת שהיא "שבירה".
Administrator
פורסם: שלישי 08 אוג',06 16:31
מילא שבירה, אבל לך תחכה לקליד במשך שנתיים...
לפי השאלות שלך נראה שאתה מתמצא בתכונות (מה שכינית "פיצ'רים" בגירסת ההודעה הקודמת) די טוב, ואת הצרכים שלך לא מומלץ לשאוב מנסיונם של אחרים, כי זה ענין משתנה.
ה-Aftertouch היא תכונה חשובה ביחוד לפרפורמרים וכאלה המנגנים תפקידים של כלי נגינה אחרים על המקלדת, וגם יודעים לעשות זאת נכון. אני לא הייתי מוותר עליה, יש אחרים שכן.
Maudio Axiom אכן יקרה יחסית לאחרות, הנוחות של פאדים לתיפוף שקולה לדרך העבודה שלך. מי שאוהב להכניס תבנית תופים עם הרבה הנפשה, לו זה הכי מתאים. מקווה להעלות עליה סקירה בקרוב.
ככלל, ככל שהמקלדת חדשה יותר היא יכולה להציע תכונות בפחות מחיר וככל שעובר הזמן.
אדירול לא מתאימה בד"כ לקלידנים מנוסים.
עקומות תאוצה לא בהכרח תורמות, אולי לבלבול (אם אתה עובר מאחת לשניה). אני מצאתי שעדיף שתיהיה עקומת תאוצה אחידה והתמודדות פר-סאונד, מאשר לזכור בכל פעם איזו עקומה מתאימה לאיזה סאונד. שכך, יש לבחון את תגובת המקדלת לפני רכישה ועם סאונדים שפופולריים עליך, ותפקידי נגינה בהתאם. לשיקולך.
אם אתה בתנופה, שווה שתבדוק את CEM.
תומך
פורסם: שלישי 08 אוג',06 18:23
ויכול להיות שגם novation תהיה טובה בשבילך.
פורסם: רביעי 09 אוג',06 14:04
דבר ראשון תודה לכל מי שהגיב עד עכשיו, בינתיים השרשור הזה מאוד הועיל לי.
מכוון שכרגע יש לי מקלדת של 2 אוקטאבות קשה לי קצת להגיד למה אני רגיל, מה שכן ברצוני לנגן לא רק פסנתר אלה תפקידים שונים כמו חצוצרות, גיטרות וכו'. אני כן מתכוון להתחיל לקחת שיעורי נגינה (לפני הרבה זמן ניגנתי כ4 שנים, הגיע הזמן להיזכר...).
האם באמת יספיק לי 5 אוקטאבות? ומה אם 4?