תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 19:46
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
התאמת ההגבר לאורך שרשרת השמע - למה וכיצד?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (245) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  אורח  
התאמת ההגבר לאורך שרשרת השמע - למה וכיצד?
הודעה פורסם: ראשון 11 יונ',06 19:52   
במילים אחרות, איך אני יודע כמה ווליום לתת ממנו וכמה לתת מהמגבר כדי שהמוניטורים לא יוגברו יתר על המידה?

אם הווליום בMon הוא עד הסוף זה אומר שהוא נותן לאות לעבור בעוצמה מקסימלית? או שהוא גם מגביר את האות שעובר דרכו?

סתם רוצה להיות בטוח שאני לא שורף את המוניטורים #biggrin
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: ראשון 11 יונ',06 22:18   
למיטב הבנתי המכשיר הזה אכן מגביר את האות, אבל לא ככה שורפים רמקול.

כל עוד המגבר שלך (יש לך מוניטורים פאסיביים נכון?) לא נכנס לקליפ בצורה ממושכת, וכל עוד אתה לא שומע "יריקות" מכיוון הרמקול, אתה בטוח.

לעומת זאת, עיוות מתוך המכשיר זה כבר משהו אחר.
כשנכנס למכשיר כזה אות בריא, הוא לא אמור להגביר יותר מדי (המגבר שלך אמור להיות פתוח עד הסוף), תבדוק שאתה מקבל סיגנל נכנס נכון עם הVU של המכשיר.
  אורח  
הודעה פורסם: שני 12 יונ',06 12:37   
הנה כמה פרטים:

המוניטורים שלי הם של יורם לב (100WX2)

המגבר שלי הוא של פוניק XP-1000 (למיטב הבנתי כ-250WX2)

כלומר אני צריך בערך להיות על השליש + במגבר כדי לקבל מהמוניטורים את המקסימום שלהם. אבל אני לא בטוח מה זה אומר בדיוק אם אני אחרי זה עוד מגביר בMon800
ובכלל אני לא יודע אם זה רצוי גם מבחינת הסאונד שאני אקבל... (בשביל מה לקנות מגבר ב2000 שקל ובסוף להגביר עם איזה צעצוע?)

מה זה "עיוות מתוך המכשיר"?
ומה זה VU ?
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שני 12 יונ',06 14:16   
worrywort :
הנה כמה פרטים:

המוניטורים שלי הם של יורם לב (100WX2)

המגבר שלי הוא של פוניק XP-1000 (למיטב הבנתי כ-250WX2)

כלומר אני צריך בערך להיות על השליש + במגבר כדי לקבל מהמוניטורים את המקסימום שלהם. אבל אני לא בטוח מה זה אומר בדיוק אם אני אחרי זה עוד מגביר בMon800
ובכלל אני לא יודע אם זה רצוי גם מבחינת הסאונד שאני אקבל... (בשביל מה לקנות מגבר ב2000 שקל ובסוף להגביר עם איזה צעצוע?)

ומה זה VU ?

*אתה יכול לדלג על שלב הMONITOR MIXER ולשלוט על העוצמה ישירות מהמגבר אבל לא בדיוק מומלץ לעשות זאת מה שגם אתה מקבל אופציות נוספות במכשיר זה כמו TALKBACK,שמיעה במונו ,אפשרות לחיבור יותר מזוג אחד של מוניטורים ויציאת אוזניות.

*מגבר ב2000 ש"ח נחשב זול בעולם האודיו המיקצועי ככה שאל תחשוב שקנית אונקיה של זהב טהור #biggrin

*VU הינו המטר\Meter,מבוסס על נורות LED במכשיר הספציפי אשר מציג עוצמת כניסה ועוצמת יציאה.
כל עוד אתה בתחום המותר (עוצמת הכניסה בריאה ועוצמת היציאה סבירה,לא עובר את התחום הירוק) אין סיבה שהמוניטורים יזוקו.
  אורח  
הודעה פורסם: שני 12 יונ',06 18:29   
ציטוט:
אתה יכול לדלג על שלב הMONITOR MIXER

מה ז"א?

ציטוט:

*מגבר ב2000 ש"ח נחשב זול בעולם האודיו המיקצועי ככה שאל תחשוב שקנית אונקיה של זהב טהור #biggrin

אני יודע שאין לזה סוף אבל תודה שהיית מעדיף להגביר עם פוניק Xp-1000 ולא עם ההגברה שיש לmon800....

ציטוט:

*VU הינו המטר\Meter,מבוסס על נורות LED במכשיר הספציפי אשר מציג עוצמת כניסה ועוצמת יציאה.
כל עוד אתה בתחום המותר (עוצמת הכניסה בריאה ועוצמת היציאה סבירה,לא עובר את התחום הירוק) אין סיבה שהמוניטורים יזוקו.

אז אני לא מבין משהו, כי הגברתי עד לבערך מה שאמור להיות 100W ואפילו אם אני מגביר עד הסוף בmon800 (מה שלא אמור להיות טוב כי הוא גם מגביר) נוריות החיווי במגבר מגיעות בקושי לנורית השניה (מתוך 3 יש לציין) כך שהנורית הראשונה דולקת רוב הזמן והשניה מדי פעם מנצנצת. זה אומר שאני צריך להגביר עוד מהמגבר? זה לא ישרוף את המוניטורים? #ugh
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 12 יונ',06 18:51   
את המגבר תפתח עד הסוף, ואת סף העוצמה תקבע מה-Mon800. כי אם תדחף הרבה מה-Mon800 והמגבר יהיה סגור, אתה עלול לגרוף לעיוות במגבר שבסופו של דבר יזיק למוניטורים.

אם תשתמש נכון במוניטורים (ז"א לא תשתולל עם הווליום איתם ותעבוד בעוצמה המיועדת למוניטורים אלה), אז לא תהיה שום בעיה.
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 13 יונ',06 00:40   
worrywort :
ומה זה VU ?

Tomer Iserovitch :

*אתה יכול לדלג על שלב הMONITOR MIXER ולשלוט על העוצמה ישירות מהמגבר אבל לא בדיוק מומלץ לעשות זאת מה שגם אתה מקבל אופציות נוספות במכשיר זה כמו TALKBACK,שמיעה במונו ,אפשרות לחיבור יותר מזוג אחד של מוניטורים ויציאת אוזניות.

זאת האופציה הפחות טובה, וה"אופציות" שקיימות במכשירים כאלה הן לא מותרות אלא בסיס לעבודה ולמיקס נכון.

ציטוט:

במכשיר הנ"ל הVU מציג את עוצמת הכניסה, גם להגיע לאדומים לא יהרוג לך את הרמקול באופן עקרוני, מה שהוא מראה בסה"כ זה שהעוצמה החשמלית שנכנסת למכשיר היא גדולה יותר ממה שהוא מסוגל להתמודד אתה, ואז מתחילים ההעיוותים בתוך המכשיר, בסה"כ מדובר בדיסטורשן, לא סכנה ברורה ומיידית לרמקול שלך.
יותר אמור להדאיג אותך שהמגבר שלך לא יגיע לאדומים, ולכן פתח אותו עד הסוף, ואז ההגברה מהבהרינגר תהיה מינימלית.

אתה צריך להבדיל בין הגברות מסוגים שונים, גם פרה-אמפ למשל (אם אתה לא מכיר, חפש בפורום) הוא מגבר, אבל הוא לא מגבר לרמקולים.
העובדה שהבהרינגר הוא מכשיר אקטיבי היא רק מידע, אפשר לבנות מכשירים אקטיבים מעולים ושקופים, ואפשר לבנות חרא של מכשירים פאסיביים, כל מכשיר לגופו.
מה שאני אומר זה, שההגברה של הבהרינגר לא מחזיקה ולא תחזיק לך רמקול, זה "רק" שלב מסויים של הגברה, אבל זה לא שלב ה"הכח"

אתה לא ממש יכול לדעת "לפי העין" איפה זה 100W, הכפתורים האלה הם לאו דווקא לינארים, ובכל מקרה, אני חושב שכבר כתבו לך, שמגבר צריך להיות גדול יותר מהרמקול שהוא דוחף, בדיוק מהסיבות האלה, כדי שהוא לא יגיע לאדומים.
בציוד שמתוכנן טוב, עם מגברים מותאמים ובשימוש נורמלי, הכפתור של הווליום (לא במגבר אלא בשלט - הבהרינגר לדוגמה) לא נפתח עד הסוף.

אם כבר קנית, אז אין יותר מדי מה להתלונן, אישית, הייתי משתמש במכשיר כל עוד הוא נראה לך שמיש, ז"א לא מייצר רעשים, תקין פונקציונלית או עד שתקנה משהו אחר איכותי יותר.
אם עוד לא קנית, תנסה לקחת לנסיון, אני לא מבין מה כל הסיפור, אם לא בא לך על בהרינגר, אל תקנה, גם לא בגלל שהמליצו או בגלל שזול לאללה.

בכל מקרה כלי שליטה כזה או אחר הוא מצרך דיי חיוני לטעמי, ובמצבים מסויימים דווקא הוא זה שיציל לך את המוניטורים והאוזנים, ושלא לדבר על המיקסים
  אורח  
הודעה פורסם: שלישי 13 יונ',06 04:35   
לא הבנתי כלום. כל שניה אתם אומרים משהו אחר.

מצד אחד צריך להגביר עד הסוף.

מצד שני, צריך לא להגביר עד הססססססוףףףףף.

מצד שלישי, צריך לא להגביר הסוף בmon.

מצד רביעי צריך להתאים את פתיחת המגבר לעוצמה שלו ושל המוניטורים.

מצד חמישי, צריך לא להגביר יותר מדי בmon כי זה יעשה עיוות.

אז אם אני מגביר במגבר עד הרמה שצריך, ובmon מגביר קצת, ושומעים חלש נורא. מה אני אמור לעשות? להגביר עוד מהמגבר (ולתת למוניטורים יותר וואט משהם אמורים לקבל?)? או להגביר מהMon (ולעשות עיוות?)?

אני מבולבל לגמרי.
:sad:
nimrod
Supporter
Gain Structure
הודעה פורסם: שלישי 13 יונ',06 07:15   
worrywort בוקר טוב,
אנסה לעשות לך קצת סדר...

החברים ענו לך דברים נכונים אבל ב"מפוזר".

גם לXP-1000MON וגם ל800 (כמו לכל קדם-מגבר,אפקט, מעבד, ממיר וכו') יש תחום דינמי מוגדר, זהו טווח העוצמות שהמכשירים יכולים
לקבל ולטפל באופן לינארי. מ "אפס" ועד מכסימום (10dBu - בציוד אולפני, בד"כ). כל עוד הסיגנל מצוי בתחום זה הכל תקין.

אם יסופק למכשיר סיגנל "חזק מדי" קרי, בעצמה שהיא מעבר לתחום הדינאמי ה"מורשה", יכולים להיות (ויהיו... #ugh ) עיוותים,
תוספות וקטימות שונות לסיגנל כתוצאה מהעמסה/חריגה זו.

החריגה הזו גם נשמעת. לא צריכים להיות אניני שמע כדי להבחין בסיגנל מעוות עקב עצמת יתר.
אם מגזימים ומתמידים אפשר בהחלט גם לגרום לנזק לרמקולים.

כדי "לנצל" נכון (במלואו) את התחום הדינאמי של כל המכשירים המחוברים/משורשרים במסלול הסיגנל יש לכייל נכון את ההגבר
של כל מכשיר בהתאמה לאחרים (מה שקרוי Gain Structure Adjustment.)

הרעיון הוא שההגברים של כל המכשירים (שבמסלול האות) מתואמים ומכויילים כך שכאשר הסיגנל מגיע למכסימום/קצה התחום
הדינאמי של מכשיר אחד (הראשון, נניח) בשרשרת, הוא גם נמצא/מגיע בקצה התחום הדינאמי של כל יתר המכשירים.

לשם כך נעזר במחווני עצמת הכניסה של המכשירים המייצגים את התחום הדינאמי, כאשר הלדים האדומים בד"כ מסמנים עוצמה חריגה.

ביצוע הכיול:

1. נתק את הרמקולים. (מאחר ואנו הולכים להעביר במערכת סיגנל בעצמה מכסימאלת אנו לא רוצים להזיק לרמקולים, לאזניים וליחסינו עם המשפחה והשכנים #biggrin )
2. הזן למכשיר הראשון שבמסלול האות סיגנל אחיד וקבוע (אפשר טון כלשהו ממחולל או קליד לחוץ "קבוע" של מקלדת.
עצמת האות צריכה להיות המכסימאלית המותאמת לכניסה הרלוונטית.
3. לפי סדר המכשירים, בכיוון התקדמות הסיגנל, בצע בכל מכשיר את הנוהל הבא:
4. העלה את בקר/ווסת העצמה/ההגבר עד שחיווי הסיגנל מגיע לתחום ה"אדום", ואז, בעדינות החזר טיפה עד שהאדום בדיוק כבה.
זכור/סמן את הנקודה והשאר את הווסת שם.
5. עבור למכשיר הבא וחזור על אותה פעולה וכך הלאה.
באופן כזה אתה אמור להגיע למצב שבו בכל המכשירים החיווי מראה מכסימום (לפני ה"אדום") ואם היית מעלה "נגיעה" בעצמת הסיגנל המקורי,
בכל ה"שרשרת" החיווי אמור לחרוג לאדום בו זמנית.

בסיום, סגור את ווסת העצמה של המכשיר הראשון/הדרגה הראשונה (מעכשיו השליטה בLevel היא מכאן בלבד !),
חבר שוב את הרמקולים וסע לשלום #thumbsup

נ.ב. במקרה שלך, worrywort, ה"שרשרת" מתחילה במיקסר (החיצוני אם יש לך, או זה שבכרטיס הקול), אח"כ ה MON800 ולבסוף ה XP-1000 .
  אורח  
תודה לך נמרוד
הודעה פורסם: שלישי 13 יונ',06 13:42   
אבל אמורים לגעת בכלל בווליום בכרטיס קול? אני הבנתי ששמה צריך להשאיר אותו בברירת מחדל (ואגב בכרטיס קול אין לי לד אדום שידלק)...

ו... אם גם במקסימום ווליום זה לא מגיע ללד האדום בmon מה זה אומר?

ו... בטוח שה"קליפינג" של האות במגבר יתאם את הוואט שהוא אמור להעביר למוניטורים? שלא יהיה מצב שהוא מעביר אות שהוא לא בקליפינג אבל הוא עדיין חזק מדי למוניטורים (מוניטורים של 100W ומגבר של 250W לכל ערוץ)... #ugh
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון