תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 18:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בעיית יחס הסיגנל בהקלטת גיטרה אקוסטית
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  elad37  
בעיית יחס הסיגנל בהקלטת גיטרה אקוסטית
הודעה פורסם: ראשון 11 יונ',06 17:12   
שלום
ברשותי גיטרה אקוסטית מסוג ovation celebrity רבע נפח מתחברת
וברשותי כרטיס קול מסוג edirol fa - 101
הבעיה היא כשאר אני מחבר את הגיטרה בדיירקט לכרטיס, לכניסת הinput כניסה כוללת פרי-אמפ הסיגנל שאני מקבל בייחס לרעש כנראה של הפרי-אמפ מאוד קטן זתומרת שהגיטרה חלשה והרעש של הפרי-אמפ או של הפיקאפ מאוד חזק והגיטרה נשמעת כאילו היא עוברת הקלטה אנלוגית בשנות השיבעים
עכשיו כאשר אני נותן לה אקלוייזר וטיפה מעלה את ה high הרעש הסטטי הזה של הפרי-אמפ מתעצם מה שלא מאפשר לי לגעת בשום אקולייזר על הגיטרה
שאלתי היא איך אני יכול להגיע למצב הקלטה של גיטרה אקוסטית בדיירקט ללא הרעש של הפרי-אמפ הזה או הפיק אפ רעש נשמע כשל מיקרופון סטנדרטי אבל האם הוא צריך להיות כל כך חזק כאשר אתה מקליט אקוסטית\קונדנסר?
מה אני לא עושה נכון ומה אני לא מבין?
Re: בעיית יחס הסינגל בהקלטת גיטרה אקוסטית
הודעה פורסם: ראשון 11 יונ',06 18:08   
ציטוט:
הבעיה היא כשאר אני מחבר את הגיטרה בדיירקט לכרטיס, לכניסת הinput כניסה כוללת פרי-אמפ הסיגנל שאני מקבל בייחס לרעש כנראה של הפרי-אמפ מאוד קטן זתומרת שהגיטרה חלשה והרעש של הפרי-אמפ או של הפיקאפ מאוד חזק

עכשיו כאשר אני נותן לה אקלוייזר וטיפה מעלה את ה high הרעש הסטטי הזה של הפרי-אמפ מתעצם מה שלא מאפשר לי לגעת בשום אקולייזר על הגיטרה
שאלתי היא איך אני יכול להגיע למצב הקלטה של גיטרה אקוסטית בדיירקט ללא הרעש של הפרי-אמפ הזה או הפיק אפ רעש נשמע כשל מיקרופון סטנדרטי אבל האם הוא צריך להיות כל כך חזק כאשר אתה מקליט אקוסטית\קונדנסר?
מה אני לא עושה נכון ומה אני לא מבין?[/quote]

א.) תחילה יש לברר האם הבעיה היא באלקטרוניקה של הגיטרה. האם, כשאתה מחבר את הגיטרה בדיירקט למגבר אקוסטי נאמר, אתה גם שומע את הרעש?
ב.) ודא שהווליום על הגיטרה שלך נמצא על MAX.
ג.) בכניסה לאדירול בדוק שאתה מחובר לכניסה #2 ושכפתור ההתנגדות בכניסה מכוון ל-HI-Z במקום ל-LO-Z.

אל תשתמש ב-EQ לצורך הבדיקות האלה (נטרל אותו).

חזור ודווח! #smile

ציטוט:
האם הוא צריך להיות כל כך חזק כאשר אתה מקליט אקוסטית\קונדנסר?

תחליט - אתה רוצה להקליט דיירקט או עם קונדנסר? אני מניח שאתה מדבר על דיירקט.

ציטוט:
הגיטרה נשמעת כאילו היא עוברת הקלטה אנלוגית בשנות השיבעים

בהתחשב בעובדה שכמה מהאלבומים האהובים עלי הם משנות השבעים לא הייתי אומר שזה דבר רע #wink.
  elad37  
הודעה פורסם: שני 12 יונ',06 00:51   
כאשר חברתי את האקוסטית למגבר רגיל לא של אקוסטית גם במגבר הרגיל רצפת הרעש הייתה נמוכה בהרבה מזה של ההקלטה עצמה זה נראה ככאילו הפרי-אמפ הרבה פחות משקט ממה שהוא צריך להיות..
הווליום של הגיטרה על מקס
הגיטרה כמו כן כתמיד מחוברת לאינפוט 2 הלו בכניסה הנ"ל נמצא הפרי-אמפ של הגיטרה וכפתור ה hi-z תמיד לחוץ לביטול ההתנגדות..
ללא איקיו הסאונד של הגיטרה נשמע הרבה יותר טוב כמובן אך הרעש הסטטי הזה מתחבא לו ומתגלא כאשר אני מעלה גבוהים ולו בטיפה
- וכן אני מדבר כרגע על הקלטה של דריקט לכרטיס הקול כאשר ניסיתי להקליט עם קונדנסר (samsun co3) הרעש המדובר היה בהרבה יותר חזק מהגיטרה היחס היה לרעתי קרי - הרעש שאני מדבר עליו שורשו אינו בגיטרה אלה בחוסר ידע שלי #guitarist
תודה על העזרה ולדגומא יותר מעשית לגבי הרעש הזה בשיר יום גשום בהתחלה הוא פשוט שוכן שם - www.mp3music.co.il/music/elad
תחבר את הגיטרה דרך di ישירות אבל לכניסת low-z
הודעה פורסם: שלישי 18 יול',06 18:17   
עדיף לך ככה גם יתבטלו לך רעשים סביבתיים שיכול להיות שהכבל שלך תופס או כל מיני השראות אחרות. אם אין לך di תחבר את הגיטרה לחיבור שהוא hi-z
adam77
תומך
הודעה פורסם: שלישי 18 יול',06 18:57   
could you solo the guitar track and upload it without the other instruments?

adam
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון