פורסם: שבת 20 מאי,06 14:38
אני משתמש ב זוג Dynaudioacoustics BM6 Passive.
המגבר שלי: Amcron Power base 1
( Crown ).
הרמקולים נקנו לפני 6 שנים מחברת פרוסיס, והמגבר מיורם לב.
יש לי יחידת Control room של עודד הלוי ( סיגנל ).
בעוצמות שמיעה בינוניות הכל בסדר, אבל כאשר רוצים לשמוע קצת יותר חזק ( לדוגמא: נניח שפסנתרן מנגן , אז קצת יותר מהעוצמה הנשמעת כאשר עומדים ליד הפסנתר ) מתקבלים דיסטורשנים קטנים ב-peaks - כלומר ככול שהחומר המנוגן חזק יותר יש יותר ויותר דיסטורשנים במקומות החזקים, והדיסטורשנים נהיים יותר ויותר קשים ככול שמעלים את הווליום ( ואני מתכוון לווליום סביר, ובכלל לא ווליום מוגזם).
כאשר אני מוריד את הווליום בcontrol room הכל מסתדר, ואין דיסטורשנים.
בדקתי את הwaves המוקלטים במערכת מוניטורינג אחרת ולא הייתה שום בעייה - כלומר הדיסטורשנים הם לא בwaves עצמם. כמו-כן שלחתי מהמחשב למערכת מוניטורינג אחרת - והמצב נקי - כלומר הבעייה לא בממיר, או בשרשרת לפני המגבר- מוניטורים.
ההנחה המתבקשת היא שיש בעייה בטווטרים של הרמקולים - זה מוזר מכיוון שבדרך כלל השתמשתי בהם בעוצמה סבירה ומטה.
אני כבר מתכנן לקחת את המוניטורים + המגבר לבדיקה אצל עודד הלוי בקרוב.
בשלב זה אני מתעניין מה לדעתכם הדיאגנוזה של התקלה,והאם מישהו נתקל בבעייה דומה במוניטורים האלה או באחרים, כמו-כן מה מומלץ לעשות כדי לפתור את הבעייה, ובמידה ואני צריך למשל להחליף טווטרים אז האם מישהו התנסה בהחלפת טוויטרים מקוריים של Dynaudio ? נראה לי שזה עלול להיות כל כך יקר שאולי עדיף כבר לרכוש זוג מוניטורים נוספים...
עוד שאלה שעולה האם יש בעיית התאמה בין המגבר למוניטורים?
מברור שעשיתי המגבר בתחום המומלץ למוניטורים האלה ( 240W) למרות שזה מעבר למה שכתוב מאחוריהם( 50-100 ).
יכול להיות שאם אני מחבר מגבר עם עוצמה חלשה יותר הבעייה תיפתר - כלומר - אני אצליח לשמוע חזק יותר ללא דיסטורשנים?
תודה מראש לכולם.
S.Supporter
פורסם: שבת 20 מאי,06 18:49
ככל שדעתי משגת להבין, המגבר שלך הוא כל דבר חוץ ממגבר אולפני.
Supporter
פורסם: שבת 20 מאי,06 20:56
וזאת אם אני מבין את נתוני הרמקול נכון -הנתונים באתר לא ממש ברורים
הוא צריך מגבר שמוציא בין 64-ל 100w על מנת לנצל את המקסימום שלו(באקטיבים יש מגבר 100W)
האמקרון מוציא 240 ב4 אוהם....
פורסם: ראשון 21 מאי,06 12:24
אם כך משהו כאן ממש לא מובן לי.
קודם כל , גם יורם לב וגם עודד הלוי אמרו לי שזה רק טוב שהמגבר שלי יותר חזק , וגם באתר החברה ממליצים בפרוש על 240W ל 4ohms לסטריאו לדגם הספציפי הזה, שזה בדיוק הנתונים של הCrown ואפילו בדגם האקטיבי יש 100W לכל טוויטר ( כלומר סה"כ 200 במוניטור אחד).
מישהו יכול אולי לעשות כאן סדר באינפורמציות הסותרות ?
נ.ב: דיברתי עם בחור שמנסה עכשיו למכור את הBM6 שלו וגם נתקל באותה בעייה - דיסטורשנים קלים בעוצמת שמיעה חזקה באולפן.
Supporter
פורסם: ראשון 21 מאי,06 16:25
(Amplifier minimum 40 W (> 94 dB SPL @ 1,5m ...ככה שקשה לי להאמין שהעוצמה המירבית שהמוניטור הזה צריך זה 240w וגם לא מצאתי את זה באתר אני אשמח אם תפנה אותי לשם.
בד"כ בנתוני הרמקול כתוב מה ההספק שלו ב rms יש נוסחא מאוד פשוטה - להכפיל את זה ב 2 ואז להכפיל את התוצאה ב 0.8 ו ב 1.25 וזה הטווח הטוב למקסימום ניצולת.
הנתונים שהבאתי התבססו על חישוב לפי המינימום שלהם - אם הרמקול הפאסיבי צריך 100 לכל אלמנט(ואני סקפטי לגבי זה)אז אתה בטווח הנכון ואפילו חסרים לך 10 W
פורסם: ראשון 21 מאי,06 21:09
אני יוסיף שאלה שאני לא בטוח כמה היא קשורה לנושא הרלוונטי , ברשותי BM6A ,
ואחרי כמה שעות של עבודה כל הצלעות קירור ובכלל כל החלק האחורי המתכתי מתחמם מאוד,
מכיון שאני לא יודע מה הטמפ' הרצויה , אני רק יכול להגיד שבנקודות החמות אי אפשר להחזיק את היד יותר מכמה שניות בלי לקבל כוויה , האם זה נורמלי לדעתכם ?