תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 20:00
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
הצילו - דיסטורשנים קלים במוניטורים בווליום שמיעה סביר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  musician  
הצילו - דיסטורשנים קלים במוניטורים בווליום שמיעה סביר
הודעה פורסם: שבת 20 מאי,06 14:38   
אני משתמש ב זוג Dynaudioacoustics BM6 Passive.
המגבר שלי: Amcron Power base 1
( Crown ).
הרמקולים נקנו לפני 6 שנים מחברת פרוסיס, והמגבר מיורם לב.
יש לי יחידת Control room של עודד הלוי ( סיגנל ).
בעוצמות שמיעה בינוניות הכל בסדר, אבל כאשר רוצים לשמוע קצת יותר חזק ( לדוגמא: נניח שפסנתרן מנגן , אז קצת יותר מהעוצמה הנשמעת כאשר עומדים ליד הפסנתר ) מתקבלים דיסטורשנים קטנים ב-peaks - כלומר ככול שהחומר המנוגן חזק יותר יש יותר ויותר דיסטורשנים במקומות החזקים, והדיסטורשנים נהיים יותר ויותר קשים ככול שמעלים את הווליום ( ואני מתכוון לווליום סביר, ובכלל לא ווליום מוגזם).
כאשר אני מוריד את הווליום בcontrol room הכל מסתדר, ואין דיסטורשנים.
בדקתי את הwaves המוקלטים במערכת מוניטורינג אחרת ולא הייתה שום בעייה - כלומר הדיסטורשנים הם לא בwaves עצמם. כמו-כן שלחתי מהמחשב למערכת מוניטורינג אחרת - והמצב נקי - כלומר הבעייה לא בממיר, או בשרשרת לפני המגבר- מוניטורים.

ההנחה המתבקשת היא שיש בעייה בטווטרים של הרמקולים - זה מוזר מכיוון שבדרך כלל השתמשתי בהם בעוצמה סבירה ומטה.
אני כבר מתכנן לקחת את המוניטורים + המגבר לבדיקה אצל עודד הלוי בקרוב.
בשלב זה אני מתעניין מה לדעתכם הדיאגנוזה של התקלה,והאם מישהו נתקל בבעייה דומה במוניטורים האלה או באחרים, כמו-כן מה מומלץ לעשות כדי לפתור את הבעייה, ובמידה ואני צריך למשל להחליף טווטרים אז האם מישהו התנסה בהחלפת טוויטרים מקוריים של Dynaudio ? נראה לי שזה עלול להיות כל כך יקר שאולי עדיף כבר לרכוש זוג מוניטורים נוספים...
עוד שאלה שעולה האם יש בעיית התאמה בין המגבר למוניטורים?
מברור שעשיתי המגבר בתחום המומלץ למוניטורים האלה ( 240W) למרות שזה מעבר למה שכתוב מאחוריהם( 50-100 ).
יכול להיות שאם אני מחבר מגבר עם עוצמה חלשה יותר הבעייה תיפתר - כלומר - אני אצליח לשמוע חזק יותר ללא דיסטורשנים?
תודה מראש לכולם.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 20 מאי,06 18:49   
ככל שדעתי משגת להבין, המגבר שלך הוא כל דבר חוץ ממגבר אולפני.
שי
Supporter
יש מצב שלאט לאט הרגת את הרמקולים עם המגבר
הודעה פורסם: שבת 20 מאי,06 20:56   
וזאת אם אני מבין את נתוני הרמקול נכון -הנתונים באתר לא ממש ברורים
הוא צריך מגבר שמוציא בין 64-ל 100w על מנת לנצל את המקסימום שלו(באקטיבים יש מגבר 100W)
האמקרון מוציא 240 ב4 אוהם....
אוי
הודעה פורסם: ראשון 21 מאי,06 12:24   
אם כך משהו כאן ממש לא מובן לי.
קודם כל , גם יורם לב וגם עודד הלוי אמרו לי שזה רק טוב שהמגבר שלי יותר חזק , וגם באתר החברה ממליצים בפרוש על 240W ל 4ohms לסטריאו לדגם הספציפי הזה, שזה בדיוק הנתונים של הCrown ואפילו בדגם האקטיבי יש 100W לכל טוויטר ( כלומר סה"כ 200 במוניטור אחד).
מישהו יכול אולי לעשות כאן סדר באינפורמציות הסותרות ?
נ.ב: דיברתי עם בחור שמנסה עכשיו למכור את הBM6 שלו וגם נתקל באותה בעייה - דיסטורשנים קלים בעוצמת שמיעה חזקה באולפן.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: ראשון 21 מאי,06 13:26   
ראה כאן בפורום בנושא התאמת מגבר לרמקולים, יחס ההספק בין מגבר לרמקול , וביחוד התאמה בין רמקולים ומגבר כדי לא לסטות מהקונטקסט לא אחזור על כל הסיפור שוב (כמה אפשר?!), אבל המגבר מומלץ שיהיה חזק יותר, ביחוד כאשר אין אמצעי חיווי לנעשה במגבר או ביציאה שלו. נקודה. ולא נשאיר מקום לספקות יותר.

נתקלתי בעשרות בעיות מסוג זה, לא תמיד בעלות אותה סיבה.
ראשית יש לוודא (ואני מדגיש) שאינך טועה בבדיקת ההשוואה המובילה אותך למסקנה שבשילוב של מגבר+רמקולים האלה יש בעיה. לצערי יש שטועים/מתבלבלים. סליחה - הרוב הגדול טועה ובטוח שהוא עשה בדיקה נכונה.

בהנחה שרק בחיבוריות הזו יש בעייה של פיקים, עליך לנטרל בכל פעם חוליה אחת בשרשרת. פעם מגבר, פעם קופסת שליטה (אפילו אם היא פסיבית, ופעם רמקולים), ולבחון אם הבעיה קיימת. כל הזמן עם אותו חיווט ובאותו מתחם. אפשר שיש לך בעייה בשרשרת או בהתאמה, כך שאין טעם לקחת קבצים למקום אחר.

אם לאחר הכל מדובר בשרשרת ספציפית שמקחצצת ולא הרמקולים, העסק כבר יותר פשוט. אני לשם כך בוחן עם אוסצילוסקופ לאיתור הנקודה הרוויה. היא יכולה להיות מגע או פוט' שסרח (כן!), חיבור לקוי או רגישות לא מותאמת של כניסת המגבר.
אם זה הרמקולים, ואתה יכול לנתק את הטוויטרים בלבד, בדוק שוב בלעדיהם, או לפחות כל רמקול בנפרד.
שי
Supporter
תשמע בעמוד עם נתוני הרמקול הם כותבים שם שהעוצמת מינימום
הודעה פורסם: ראשון 21 מאי,06 16:25   
(Amplifier minimum 40 W (> 94 dB SPL @ 1,5m ...ככה שקשה לי להאמין שהעוצמה המירבית שהמוניטור הזה צריך זה 240w וגם לא מצאתי את זה באתר אני אשמח אם תפנה אותי לשם.

בד"כ בנתוני הרמקול כתוב מה ההספק שלו ב rms יש נוסחא מאוד פשוטה - להכפיל את זה ב 2 ואז להכפיל את התוצאה ב 0.8 ו ב 1.25 וזה הטווח הטוב למקסימום ניצולת.
הנתונים שהבאתי התבססו על חישוב לפי המינימום שלהם - אם הרמקול הפאסיבי צריך 100 לכל אלמנט(ואני סקפטי לגבי זה)אז אתה בטווח הנכון ואפילו חסרים לך 10 W
טוויטר של 100 ואט...
הודעה פורסם: ראשון 21 מאי,06 20:08   
musician :
אפילו בדגם האקטיבי יש 100W לכל טוויטר ( כלומר סה"כ 200 במוניטור אחד).
מישהו יכול אולי לעשות כאן סדר באינפורמציות הסותרות ?

musician,
אם היה יוצא לך להחזיק ביד (יותר נכון בשתי ידיים...) או אפילו להסתכל על טוויטר "אמיתי" של 100 ואט RMS היית מבין שלא לזה התכוון המשורר...

בדף של ה BM6 לא כתוב לאיזה ואטים הם מתכוונים (תרגיל ידוע :yuck: ) מן הסתם אני מעריך שזהו טוויטר של כ 20 עד 30 ואט RMS.
לצורך חישוב ההספק הכולל של הארגז אין שום משמעות פרקטית להספק הטוויטר ואפשר להתייחס רק להספק הוופר (שגם כאן, מאחר ואין פירוט, אני מתייחס להספק הנקוב כ Continuous Program, ומכאן שההספק RMS הוא משהו בסביבות 50 עד 75)

לפי כלל האצבע שאומר שהספק המגבר יהיה בסביבות ה150% מהספק הרמקול (הכל ב RMS)
מתקבל הספק מגבר מתאים באיזור ה 120 ואט.

ה Power Base 1 מספק כ 200 וואט RMS לצד ב 8 אוהם. להערכתי המגבר חזק מדי עבור המוניטורים הנ"ל וייתכן שבחוסר זהירות ואולי בלהט העבודה היו רגעים (אולי גם ארוכים...) שבהם הטוויטרים סבלו והתבשלו קצת #ugh .

מצד שני, לדבריך העיוות נשמע רק מעל עצמה מסויימת ובעצמה נמוכה הכל תקין. אז אולי בכל זאת הרמקולים (עדיין) תקינים והבעייה במקום אחר :?:
  musician  
איפה מסתתרת האמת ?
הודעה פורסם: ראשון 21 מאי,06 20:42   
אז מסתבר שיש ויכוח בין המומחים.
:razz:
( למה תמיד הכל צריך להיות בסגנון השערויריות #ugh )...ואני קיויתי שלפחות במקצוע הטכני שלנו לא יהיו דראמות.
גם לי הייתה תחושה מההתחלה שהמגבר הזה גדול על הרמקול הזה, אבל גם פרוסיס וגם יורם לב אמרו לי שהוא רק יכול לשבח את הסאונד מהמוניטור ובטח לא להרוס אותו.
( אני קצת היפוכונדר אז אני תמיד שואל את כל השאלות המודאגות ).
אני מזמין את יורם לב לשיחה...
דיברתי איתו היום והוא טוען שהכל תקין בשילוב שלו עם הרמקולים - ושהקומבינציה הזאת עובדת מצויין בהרבה אולפנים.
כמו-כן הוא אמר לי שמגבר קטן יותר יהיה גם פחות איכותי..
מה הלאה?
אני חושב שאני אנסה מגבר עם הספק קטן יותר שמתאים או קצת מעבר למספרים הרשומים על הרמקול ונראה אם עדיין יש לי את הדיסטורשנים.
ערב טוב
נ.ב1: הציעו לי מגבר ( קטן יותר ) של Phonic מישהו שמע/מכיר/עובד אתם ?
נ.ב2.: מישהו יכול להמליץ על מגבר מעולה בתחום ההספק שעליו אתם מדברים?
נ.ב.3: דיברתי עם מישהו שניסה למכור את הBM6 שלו שישבו על מגבר Rolls כנראה באותו ההספק של המגבר שלי , ולצערי הרב שמעתי גם ממנו שהוא ניתקל בתופעה של הדיסטורשנים...
נ.ב.4 : מישהו רוצה לקנות מגבר Pbase 1 #thumbsup ? אולי מישהו שמשתמש בBM6 ?
אופס - שכחתי שזה לא הבזאר.
Vek
הודעה פורסם: ראשון 21 מאי,06 21:09   
אני יוסיף שאלה שאני לא בטוח כמה היא קשורה לנושא הרלוונטי , ברשותי BM6A ,
ואחרי כמה שעות של עבודה כל הצלעות קירור ובכלל כל החלק האחורי המתכתי מתחמם מאוד,
מכיון שאני לא יודע מה הטמפ' הרצויה , אני רק יכול להגיד שבנקודות החמות אי אפשר להחזיק את היד יותר מכמה שניות בלי לקבל כוויה , האם זה נורמלי לדעתכם ?
danny_bar
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 21 מאי,06 23:25   
פעם אחרונה שבדקתי לא עלה כסף לפתוח ת'רד, נראה לי שיש פה מספיק נושאים לאחד לא?
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון