פורסם: שבת 20 מאי,06 10:29
שלום,
חיברתי את המיקסר החדש שקניתי (בהרינגר UB 1002) למוניטורים ולמחשב, כפי שהבנתי מהחוברת שצורפה:
1. ה MAIN OUT מגיעים לכניסות של כרטיס הקול
2. היציאות של כרטיס הקול שלי מגיעות לאחד הערוצים הסטראופוניים שלי (9/10)
3. יצאות הקונטרול רום מופנות למוניטורים
הבעיה היא שכשאני מקליט (גיטרה חשמלית למשל - בחיבור ישיר לאחד מערוצי המונו) הפליי באק שהקלטתי קודם נכנס גם הוא להקלטה, ואז כשאני משמיע את התוצאה שומעים גיטרה אחת וכל השאר מוכפל.
יש למישהו רעיון איך מקליטים בלי שהפליי באק יכנס להקלטה?
פורסם: שבת 20 מאי,06 11:23
הכי טוב אם תחבר את היציאות של הכרטיס קול לרמקולים, בכדי שלא יעברו דרך נוספת וירד האיכות אבל אם אתה עדיין רוצה לחבר את הרמקולים למיקסר, אז תחבר את היציאות של הכרטיס לTAPE IN ואז תלחץ על הכפתורTAPE TO CTRL ROOM ושהכפתור TAPE TO MIX שלא יהיה לחוץ
פורסם: שבת 20 מאי,06 11:42
הבעיה היחידה עם הפתרון שלך זה שכניסות ה TAPE IN במיקסר הן RCA והיציאות של הכרטיס קול שלי הן שתי PL
יש פתרון לזה?
תודה!
פורסם: שבת 20 מאי,06 11:45
כן, תתארגן עם כבל PL-RCA ושוב הכי טוב אם תחבר את הרמקולים דיירקט ליציאות של הכרטיס קול
פורסם: שבת 20 מאי,06 12:00
כשאני מחבר את הכרטיס ישירות למוניטורים שומעים מן היס כזה שאני לא שומע כשזה בא מהמיקסר, אתה יודע למה זה קורה?
פורסם: שבת 20 מאי,06 12:02
ועוד שאלה לגבי זה, אם אני מחבר את המוניטורים ישירות, איך אני יכול לשמוע את הפליי באק באוזניות?
S.Supporter
פורסם: שבת 20 מאי,06 12:07
בניגוד לנאמר אתה לא מחבר את כרטיס הקול ישירות למוניטורים היות ואין לך שום שליטה על הווליום בצורה הזאת, שלא לדבר על מניפולציות אחרות שיש צורך לבצע לפעמים כמו לשמוע את הסיגנל לפני הכניסה למחשב וכ"ו.
למעשה אם המיקסר שלך לא מסוגל להפריד את היציאות הראשיות מיציאת המוניטורים אז הוא ממש לא מתאים למשימה.