S.Supporter
פורסם: חמישי 02 מרץ,06 14:16
אני לא מכיר את המערכת, משום מה גם לא הצלחתי למצוא בגוגל :?:
אישית הייתי משתמש באיקיו קודם כל לפידבקים.
בגלל שאני לא מכיר את המערכת ולא סיפקת פרטים על הבמה (מעבר לכך שההופעה היא עם פלייבק?)
כדאי להגביה את הרמקולים, זה משפר מאוד את מה שמגיע לחבר'ה מאחורה.
באלאגן הוא עניין יחסי....אם תיתן פרטים יותר מדוייקים על הבמה אפשר יהיה לעזור לך יותר.
בגדול, במקרים כאלה, אני מכוון צידודים "על עיוור" לפי המיקומים של המיקרופונים והכלים על הבמה, היי פאס על המיקרופונים, והכי חשוב, תתחיל חלש ותעלה משם, לאט, בלי להלחץ
S.Supporter
פורסם: חמישי 02 מרץ,06 19:19
יש כל מיני שיטות להתגבר על הדהודים, אחת מהן היא לייצר מצב שהקול שמגיע מהרמקולים יהיה הרבה יותר חזק מההחזרים (קשה יותר, מצריך אולם גדול יותר מהרחבה, דהיינו מרחק מהקירות), אפשר גם לתחום את הקהל ע"י רמקולים(תצורה פחות נפוצה בהופעות, יותר מועדוני או לכנסים, כשיש קהל שרחוק מהבמה) או ע"י שימוש ב"מגדלי דיליי" ושאר חיזוקים שיתנו מענה ויכסו את החלקים הרחוקים יותר.
עוד רעיון הוא להרחיק את הרמקולים מהקירות הצדדיים, ולהצמיד אותם לבמה, ואת הסאבים למקם אפילו במרכז אם ניתן(לא נתת על זה פרטים, אולי אתה כבר נוהג כך, וגם לא בכל מערכת אפשר לעשות את זה)
בתור מישהו שעובד דיי הרבה באולמות ספורט (אומנם לכיוון הקהל ולא לרוחב בד"כ) אני יכול להעיד שההגברות בכאלה מקומות ברוב המקרים רחוקות מלהיות מושלמות.
אני חושב שהעניין פה הוא פחות של ה"אומנים" שלא הגיעו לסאונד צ'ק, תכל'ס, אם כל מה שהיה להם זה רק מיקרופונים, ואין בעית פידבקים (שפותרים אגב לפני שלב הבאלאנס) אז לעשות להם באלאנס ON THE FLY הוא לא עניין מסובך, ודורש רק תשומת לב ועדינות.
מערכת קטנה לדעתי יכולה להחמיר לך את הבעיה, וכל עוד יש לך פיידר, לא צריכה להיות בעיה להנמיך.