תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 11:19
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
גיטרה LP-3 של בודגוב
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  יוני  
גיטרה LP-3 של בודגוב
הודעה פורסם: שבת 22 אוק',05 02:22   
אני מחפש לקנות חשמלית חדשה ומקצועית (הגיעה זמנה של הסקווייר שקניתי בבר מצווה לפני 10 שנים). תמיד התרכזתי בנגינה עצמה ולא בסאונד. אני לא מבין בזה הרבה, אני רק יודע שהציוד העלוב שיש לי נשמע רע. אחרי קצת בירורים ונסיונות, הבנתי שאני אוהב את הסאונד השמן של גיבסון. ניגנתי בכלי זמר על לס פול סטנדרט ולס פול סטודיו. לא יודע אם אני יכול בכלל לזהות את ההבדל.
בעקבות כל הדיבורים בפורום, הייתי בבודגוב השבוע. נדלקתי על ה LP-3, שנשמעה לי ממש טוב. אפילו מלס פול סטנדרט לא התלהבתי ככה, אבל קשה להשוות כי שמעתי את שתיהן בהפרש של חודש, עם מגברים אחרים, בחדרים אחרים. המחיר שלה מגניב לגמרי ביחס ללס פול - היא עולה בסביבות 4600 ש"ח.
עד כאן הכל טוב ויפה. אני רוצה לשמוע חוות דעת על הגיטרה ממי שמכיר אותה.
האם מדובר בגיטרה שאפשר לקרוא לה "מקצועית"? איך היא מבחינת חומרים, מבנה, בקרת איכות? ולגבי הסאונד - כרגע היא נשמעת לי טוב, אבל חשוב לציין שהאוזניים שלי לא מחודדות בכלל בעניין של סאונד. אני מתכנן לפתח אותן בעניין הזה. האם זו גיטרה שגם לחדי אוזן עשוייה להשמע טוב? אני אתבאס לקנות גיטרה ואחרי שנה-שנתיים להתבאס מהסאונד.
אולי כדאי להשקיע עוד ולקנות לס פול סטנדרט וזהו? ככה לפחות אדע שאני קונה משהו טוב.

קישור לאתר של בודגוב: www.budagov.co.il
הדף של הגיטרה נמצא בתוך מוצרים->גיטרות->רשימת מוצרים->LP3
CORE
הודעה פורסם: שבת 22 אוק',05 02:50   
מעניין אותי לראות מה יש באתר הזה אבל כשאני לוחץ על הכפתור של מוצרים אני חוזר לדף הראשי.
galbh
הודעה פורסם: שבת 22 אוק',05 08:18   
תכנס לאתר של בודגוב עם אקספלורר.

בחור אחד שיש לו לס פול סטודיו ניגן הרבה על LP-4 של בודגוב אצלנו בחנות ומה שהיה לו להגיד זה שהוא מרגיש כמו בבית, הוא אומר שההרגשה זהה לחלוטין, הסאונד קצת שונה (בכל זאת הפיקאפים של בודגוב עברו שינויים וכיוליים כאן בארץ).

הכל יחסית למחיר - אם התקציב שלך לגיטרה הוא 12000 בטוח תוכל למצוא משהו יותר טוב.

אתה אומר שנדלקת עליה אז אם לא מפריע לך שלא כתוב גיבסון על הגיטרה ואם לא מפריע לך שלא כתוב MADE IN USA על הגיטרה (וכמובן אם אהבת את הסאונד שלה) זאת יכולה להיות אחלה גיטרה בשבילך.
שוב - הכל יחסית למחיר.
הודעה פורסם: שבת 22 אוק',05 11:32   
תודה על התגובה.
שאלתי על LP-3, לא על LP-4.
אשמח לשמוע עוד דעות, שמתייחסות גם ספציפית לשאלות שהעליתי.
skewed_chord
Supporter
הודעה פורסם: שבת 22 אוק',05 14:52   
כדי לקבל תשובה שעוברת את גבול הטעם האישי תצטרך לקבל לפחות כמה תגובות "מוסמכות" ולא בטוח שתקבל כאלה. העצה הכי טובה שאתה יכול לקבל היא פשוט לנסות. כמה שיותר. אם האוזניים שלך לא מחודדות, חשוב שתיקח את הזמן שלך. במקום מסע לקניית גיטרה, תהפוך את זה למסע גיבוש טעם ודיעה. תנסה MusicMan, Schechter, Hamer, ושאר גיטרות שאפשר למצוא בסביבה, כולל גיטרות בכל טווח המחירים וגיטרות שאתה לא חושב שתאהב כמו טלקסטר. לכל הפחות תכיר עוד גיטרה ותבסס את הטעם שלך.

לגבי בדיקה עם מגבר שונה אין הרבה מה לעשות. אחרי שצוברים ניסיון עם ציוד לומדים להתייחס לאופן בו מגברים, פרהאמפים ואפקטים "צובעים" את הטון.

שנה-שנתיים זה לא מעט. בייחוד אם אתה קונה גיטרה יד שניה שלא תאבד משמעותית מהערך שלה, לדעתי לא יקרה כלום אם תחליף גיטרה עוד שנתיים.

בכל הקשור לאיכות הגיטרה, הייתי הולך למישהו כמו הרצל ומתעניין. בארץ מקושרת כמו שלנו לפעמים קשה לדעת ממי אפשר לקבל חוות דעת לא משוחדת, אבל בכל הקשור לתוצרת מקומית, אני הייתי מתחיל ממשהו כזה.

מבלי להתייחס לגיטרות של בודגוב, תניח שאין מציאות. על גיטרות שהן עבודת יד אתה משלם יותר על האיכות, ועל גיטרות מפירמות מסוימות אתה משלם יותר על המותג.

שאלת לגבי סאונד של גיטרה. Hamer, למשל, זאת דוגמה מצוינת לדעתי לגיטרה טובה מאוד (ואגב, עוד גיטרה דמויית גיבסון, לפחות בחלק מהמודלים) שהיא פשוט חסרת אופי. המודלים האמריקאיים עשויים טוב והגיטרה נשמעת יופי, אבל קשה לי להבין לטעם של מי היא אמורה לקלוע. נדמה לי שרוב הגיטריסטים המקצועיים שמפרסמים את החברה הזו הם בסך הכל שכירי חרב (ואז חשוב להם בעיקר לעבוד עם גיטרה ורסטילית).

אגב, לדעתי האישית, לס פול סטנדרט היא לא סתם גיטרה יותר טובה מלס פול סטודיו, היא גם גיטרה שונה ממנה ממש בצליל.

אחרי שאתה מסיים את המסע שלך... אם לא ננעלת על גיטרה אתה יכול ללכת על הגיטרה שהכי מתאימה לך מבחינת המחיר, אבל בהנחה שאתה מכוון לגיטרה מקצועית, אני לא חושב שאתה צריך להשתמש במחיר שיכוון אותך. חבל שתלך על קוסטאפקטיביות במקום להשקיע זמן ולגלות מה אתה באמת רוצה.
skewed_chord
Supporter
ביקורת רלוונטית (?)
הודעה פורסם: ראשון 23 אוק',05 22:28   
ביקרתי היום בחנות כי הייתי בסביבה וחשבתי שזו תהיה הזדמנות טובה לבדוק מחדש כמה מהפדלים של T-Rex שאני לא מכיר טוב.

כתבתי חוות דעת ארוכה עם המון התנצלויות באמצע (על כך שמדובר בסך הכל בחוות דעת #smile ) והפעם אני מקצר. פשוט קח את כל התוכן בפרופורציות.

הגיטרה הזו היא לא לס פול. היא נבנתה בצלמה, אבל היא לא לס פול והיא גם לא אמורה להיות. אני לא חושב שצריך להשוות את הגיטרה למקור. לכל היותר לשים אותה בקטגוריה של "גיטרות דמויות לס פול" (ויש הרבה כאלה בשוק) שבאופן כללי המאפייינים שלהם דומים. בכלל, בין מהוגני ומהוגני (ספרדי, דרום-אמריקאי...) יש הבדל. זה לא בדיוק אותו עץ, וזו גם הסיבה שגם בין גיטרות שמיוצרות בייצור המוני - בייחוד אם מדובר בסדרות שונות - יש לפעמים הבדל מפתיע(?) בצליל. אבל נראה לי שמיותר בכלל לכתוב את הדברים האלה כי הם די ברורים.

לטעמי זו גיטרה טובה אבל כזו שבעיקר נותנת best value for money, ואני מקבל את הרושם שזו ממילא היתה המטרה בייצור שלה. בענין האיכות אין לך מה לדאוג, זו גיטרה שבנויה טוב. אני יכול לפרט למה ואיך ואיפה, אבל נעזוב כרגע.

אגב, אני אישית חיבבתי דווקא את ה-Gold Top (הגיטרה עם הסינגלים).

שורה תחתונה: בחירה טובה רק למי שהתקציב מגביל אותו.

המלצה שלי: לשקול לרכוש לס פול סטודיו משומשת. זו גיטרה עם יותר אופי ועם מחיר שוק סביר.

ודבר אחרון... בבקשה לא להלשין לחבר'ה מבודגוב כדי שלא יזהו אותי ויכעסו. #smile וברצינות, החנות יפה, השירות טוב, אם יזדמן לי וישתלם לי ארכוש שם ציוד, ואני מציע למי שיכול לבוא לבקר.
  יוני  
הודעה פורסם: ראשון 23 אוק',05 22:56   
תודה, אשמח אם אכן תפרט מדוע אתה אומר שהיא בנוייה טוב.
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: שני 24 אוק',05 00:15   
ציטוט:
לס פול סטנדרט היא לא סתם גיטרה פחות טובה מלס פול סטודיו,

הSTANDARD עולה עליה בגימור על כל חלקיה,מהעץ ועד האלקטרוניקה והפינישים.הפיקאפים אותו דבר.
עצים הם אותם עצים,אבל התהליכים שונים.
וגימור-זה המון.

זה ההבדל בין זמזום,לקרחץ,לרישרוש של בורג סורר בכל פעם שאתה מנגן G.
גיטרה שעובדת שנים,בכל מצב.
רולס רויס.

ה(חיקוי)"גולד טופ" בבודגוב נשמעה לי לא רע, אבל דווקא הגימור היה ממש מאכזב.

חשוב לזכור- גם גיטרות זהות,שתי לס פול.לא ישמעו אותו דבר,זה לא סינטיסזייר פה(וכבוד במקומו מונח),
כל עץ,יש לו נשמה, שורשים ודשן, יש לו עיניים ועלים, סיביים אחרים. כמו אדם,כי האדם הוא עץ השדה.
גם בגיטרות חדשות יש כאלה ששפשוט נשמעות טוב מאחרות וכאלה שלא(ענייני ליפוף,מילי וולטים, עץ ופסיכולוגיה)
אין פה תשובות בפורום.
רק שאלות. לך תשמע גיטרות.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
skewed_chord
Supporter
הודעה פורסם: שני 24 אוק',05 00:59   
DROR(droch) :

הSTANDARD עולה עליה בגימור על כל חלקיה,מהעץ ועד האלקטרוניקה והפינישים.הפיקאפים אותו דבר.

#smile
אם כיוונת לטעות הדבילית שלי בהחלפה בין הסטנדרט לסטודיו אז היא תוקנה...

גם הייצור של הסטנדרט הוא כבר לא iii. מה לעשות. לכן לטעמי הסטודיו היא עדיין בחירה טובה במגבלות תקציביות.

DROR(droch) :

ה(חיקוי)"גולד טופ" בבודגוב נשמעה לי לא רע, אבל דווקא הגימור היה ממש מאכזב.

You would still get what you paid for...

בענין האיכות של גיטרה, נו, רואים (גימור), שומעים (צליל, רעשים מהפיקאפים או כתוצאה מבעיות אחרות באלקטרוניקה) ומרגישים (בנגינה, באחיזה, בתפעול של כפתורים, מפתחות וכ"ו). אולי גם מריחים משהו, אבל כנראה שלא טועמים שום דבר...
תראה, גם אני לא מומחה גדול, אבל הרעיון הכללי הוא שאם גיטרה לא מושקעת באופן יחסי, אז אפשר להרגיש בזה. זה לא פוסל את האפשרות שחסכו דווקא על משהו שאתה לא מרגיש. אז מה האלטרנטיבה? להתעניין, למשל, אם יש תקלות נפוצות בקרב הגיטרות האלו. אפשר לשאול מישהו שכן מבין ממש בבניית גיטרות, או בעל הרבה יותר ניסיון בתחום. ואז איפה הגבול?...

חוץ מזה, אני מסכים. לך תשמע גיטרות.
  יוני  
הודעה פורסם: שני 24 אוק',05 02:17   
אלה בדיוק התשובות שלא רציתי לקבל. הלכתי לשמוע גיטרות. הרבה. זה רק מבלבל ומתסכל אותי. אני לא מצליח להבחין בהבדלים, מעבר להבדל הכללי בין פנדר לגיבסון למשל. זה קשה במיוחד כשאי אפשר לשמוע אותן אחת ליד השנייה. לס פול יש בכלי זמר ובודגוב בבודגוב.
ולגבי להתעניין - זה מה שאני עושה ברגעים אלה ממש. בשביל זה אני שואל אותכם. האם זו גיטרה שעונה לסטנדרט "מקצועית"? איפה בדיוק אני אמור להרגיש את ההבדל בין לס פול ל LP-3? מה אפשר לשמוע בסאונד?
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון