פורסם: שבת 22 אוק',05 02:50
מעניין אותי לראות מה יש באתר הזה אבל כשאני לוחץ על הכפתור של מוצרים אני חוזר לדף הראשי.
פורסם: שבת 22 אוק',05 11:32
תודה על התגובה.
שאלתי על LP-3, לא על LP-4.
אשמח לשמוע עוד דעות, שמתייחסות גם ספציפית לשאלות שהעליתי.
Supporter
פורסם: שבת 22 אוק',05 14:52
כדי לקבל תשובה שעוברת את גבול הטעם האישי תצטרך לקבל לפחות כמה תגובות "מוסמכות" ולא בטוח שתקבל כאלה. העצה הכי טובה שאתה יכול לקבל היא פשוט לנסות. כמה שיותר. אם האוזניים שלך לא מחודדות, חשוב שתיקח את הזמן שלך. במקום מסע לקניית גיטרה, תהפוך את זה למסע גיבוש טעם ודיעה. תנסה MusicMan, Schechter, Hamer, ושאר גיטרות שאפשר למצוא בסביבה, כולל גיטרות בכל טווח המחירים וגיטרות שאתה לא חושב שתאהב כמו טלקסטר. לכל הפחות תכיר עוד גיטרה ותבסס את הטעם שלך.
לגבי בדיקה עם מגבר שונה אין הרבה מה לעשות. אחרי שצוברים ניסיון עם ציוד לומדים להתייחס לאופן בו מגברים, פרהאמפים ואפקטים "צובעים" את הטון.
שנה-שנתיים זה לא מעט. בייחוד אם אתה קונה גיטרה יד שניה שלא תאבד משמעותית מהערך שלה, לדעתי לא יקרה כלום אם תחליף גיטרה עוד שנתיים.
בכל הקשור לאיכות הגיטרה, הייתי הולך למישהו כמו הרצל ומתעניין. בארץ מקושרת כמו שלנו לפעמים קשה לדעת ממי אפשר לקבל חוות דעת לא משוחדת, אבל בכל הקשור לתוצרת מקומית, אני הייתי מתחיל ממשהו כזה.
מבלי להתייחס לגיטרות של בודגוב, תניח שאין מציאות. על גיטרות שהן עבודת יד אתה משלם יותר על האיכות, ועל גיטרות מפירמות מסוימות אתה משלם יותר על המותג.
שאלת לגבי סאונד של גיטרה. Hamer, למשל, זאת דוגמה מצוינת לדעתי לגיטרה טובה מאוד (ואגב, עוד גיטרה דמויית גיבסון, לפחות בחלק מהמודלים) שהיא פשוט חסרת אופי. המודלים האמריקאיים עשויים טוב והגיטרה נשמעת יופי, אבל קשה לי להבין לטעם של מי היא אמורה לקלוע. נדמה לי שרוב הגיטריסטים המקצועיים שמפרסמים את החברה הזו הם בסך הכל שכירי חרב (ואז חשוב להם בעיקר לעבוד עם גיטרה ורסטילית).
אגב, לדעתי האישית, לס פול סטנדרט היא לא סתם גיטרה יותר טובה מלס פול סטודיו, היא גם גיטרה שונה ממנה ממש בצליל.
אחרי שאתה מסיים את המסע שלך... אם לא ננעלת על גיטרה אתה יכול ללכת על הגיטרה שהכי מתאימה לך מבחינת המחיר, אבל בהנחה שאתה מכוון לגיטרה מקצועית, אני לא חושב שאתה צריך להשתמש במחיר שיכוון אותך. חבל שתלך על קוסטאפקטיביות במקום להשקיע זמן ולגלות מה אתה באמת רוצה.
פורסם: ראשון 23 אוק',05 22:56
תודה, אשמח אם אכן תפרט מדוע אתה אומר שהיא בנוייה טוב.
פורסם: שני 24 אוק',05 02:17
אלה בדיוק התשובות שלא רציתי לקבל. הלכתי לשמוע גיטרות. הרבה. זה רק מבלבל ומתסכל אותי. אני לא מצליח להבחין בהבדלים, מעבר להבדל הכללי בין פנדר לגיבסון למשל. זה קשה במיוחד כשאי אפשר לשמוע אותן אחת ליד השנייה. לס פול יש בכלי זמר ובודגוב בבודגוב.
ולגבי להתעניין - זה מה שאני עושה ברגעים אלה ממש. בשביל זה אני שואל אותכם. האם זו גיטרה שעונה לסטנדרט "מקצועית"? איפה בדיוק אני אמור להרגיש את ההבדל בין לס פול ל LP-3? מה אפשר לשמוע בסאונד?