פורסם: שישי 21 אוק',05 19:05
היום הכנתי PCB (מעגל מודפס) ל Tube Driver אבל נראה לי שהמעגל היה יותר מדי זמן בחומצה (ברזל כלורי) וחלק (לא קטן) מהמוליכים "מחוספסים" ולא מבריקים.
את המעגל הכנתי עם שקף שעליו צילמתי את המעגל והעברתי ללוח עם מגהץ.
על רוב המעגל עברתי עם מרקר פרמננט "Sharpie" אבל נראה לי שהחומצה עברה דרך ההדפס מהשקף.
עד כמה איכות המוליך חשובה לאיכות האפקט?
האם יש טעם להשתמש בלוח הזה ופשוט "לג'מפר" את המקומות הרגישים עם בדיל או חוט או לעשות הכל מההתחלה?
אה, וגם חשוב לדעת- איך כדאי להיפטר מהחומצה לאחר השימוש?
פורסם: שבת 22 אוק',05 16:22
אישית אני מכין כמה שפחות חומצה, עד כמה שידוע לי צריך להוסיף חומצה לפי משקל המעגל, ואז מים בכמות שווה.
לפעמים שהמעגל קטן מאד זה לא פרקטי אבל יש להשתדל לעכל את המעגל בכלי קטן כדי למנוע את הצורך להכין כמות גדולה, בכל מקרה בצורה הזאת החומצה כבר לא שווה הרבה בגמר העיכול.
היות וכדי לזרז את העיכול רצוי לשמור על החומצה בטמפרטורה של 40 מעלות אני משתמש בכלי פלסטיק שמונח בתוך כלי זהה (2 קופסאות גלידה למען האמת) שהתחתון ממולא מיים חמים , כך החומצה שומרת על טמפרטורה לזמן רב.
פורסם: שבת 22 אוק',05 16:33
הפעם עברתי עם טוש פרמננט היטב על כל המעגל (עסק די מייגע אני חייב לציין) והטבלתי את הלוח בצינצנת כשהוא קשור לחוט.
מכיוון שהלוח מצופה משני הצדדים הייתי חייב לוודא שהחומצה פועלת אותו הזמן על שניהם.
הפעם המוליכים יצאו כמו שצריך - ולא רואים אור דרכם.
נשאר רק לקדוח את החורים,
להלחים ולהכין את הקופסא של הפדל.
עם איזה מקדח כדאי להכין את החורים במעגל? קראתי שרצוי מקדח ראש יהלום 0.8 מ"מ. זה הכרחי?
פורסם: שבת 22 אוק',05 17:30
קוטר הקדחים צריך להיות מתאים לסוג הרכיב, 0.8 מתאים לרוב הרכיבים בפרוייקטים מסוג זה.
אם אתה לא קודח הרבה חורים או אין לך בכלל מקדחת עמוד, או מקדחה על סטנד תסתפק במקדחי hi speed רגילים, הם נשחקים די מהר אבל הם גם גמישים ופחות נוטים להישבר.
מקדחי קרביד עמידים יותר בשחיקה, אבל נוטים להישבר.
מקדח מצופה יהלום נראה לי מוגזם לחלוטין .