פורסם: שני 03 אוק',05 11:02
שלום לכולם
אתמול השאלתי מחלילית את ה TAPCO S-5 למשך החג.
מדובר בחדר של 3.5 על 2.8 בערך (מרחק המוניטורים מהקיר שמולם הוא 2.5 מטר, 35 מטר מאחוריהם). גובה המוניטורים הוא כרגע קצת מתחת לאוזניים (הטוויטר העליון בגובה האוזניים).
את עניין הגובה אני אפתור.
בעיקרון, שמעתי שם את ה TAPCO , EVENT TR-6 ו M-AUDIO BX5 . דווקא ה TAPCO נתנו לי סאונד שאני מאוד מחפש ומאוד מתאים לי.
אז לקחתי אותם הביתה מפני שידעתי שהבאסים שאני שומע בחנות - לא יהיו לי בחדר וכנראה שצדקתי.
רק כשאני ממש ממש קרוב למוניטורים (מרחק של 56 ס"מ ממוניטור אחד לשני) , ז"א מרחק של כמה עשרות ס"מ (לא משולש שווה) - יש לי באסים מעולים. במרחק "המשולש השווה" יש לי צליל מאוד שטוח , נטול באסים כמעט בכלל. ניסיתי כמובן להיות גם בגובה המוניטורים לצרכי בדיקה , וגם אז , ממרחק שווה שיש בין 2 המוניטורים וכאשר האזוניים בדיוק מול הטוויטר התחתון - עדיין אני נטול באס.
כל הקיר הנגדי שממול דרך אגב, מפוצץ בבאסים.
אם אני לא ארכוש את ה TAPCO אני כנראה אלך על EVENT .
לפני שאני מחליט - הייתי נורא שמח לשמוע אם למישהו מכם יש איזו דרך לתקן אותי ולומר לי שזו לא תכונה במוניטור הזה (או בכלל ב 5 אינץ' ) אל בי או במיקום. אשמח לשמוע אלטרנטיבות.
כמו כן, ניסיתי לחפש ולא מצאתי על מרחק מינימלי בין 2 מוניטורים. אם יש כזה דבר - אני חייב לדעת.
תודה מראש -
חג שמח ושנה מצויינת לכל התותחים פה וגם לפחות תותחים (כמוני) - ולכל עם ישראל !
S.Supporter
פורסם: שני 03 אוק',05 14:43
המיקום והאקוסטיקה בחדר ישפיעו על תגובת המוניטורים , ביחוד בתדרים נמוכים
נסה לשנות מיקום , להתרחק ולהתקרב לקיר , כמו כן ודא שאין לך פאזה הפוכה באחד הרמקולים.
פורסם: שני 03 אוק',05 18:19
וכשאני מרחיק מהקיר, זה עדיין נשמע אותו דבר כשאני כביכול יושב במשולש שווה.
אני חייב להיות ממש ממש קרוב או ממש ממש רחוק (שם הבאיםס גרועים ורועמים) כדי לשמוע באסים.
פורסם: שלישי 04 אוק',05 21:51
עכשיו המוניטורים בגובה האוזניים בדיוק.
המרחק ביניהם הוא 58 ס"מ כרגע.
כאשר אני יושב במרחק זהה מכל מוניטור, אני שומע צליל מאוד שטוח ונטול באסים.
רק כאשר אני הולך לקיר הנגדי שממול יש שם בעיית באסים חמורה (התנגשות הבאיםס בקיר סביר להניח).
אם אני מתקרב למרחק של 20-30 ס"מ מהמוניטורים אני שומע באסים מצויינים אבל נראה משום מה שקצת פוגע באיכות השמיעה שלי (הגבוהים גם נשמעים צועקים).
האם מישהו חושב שאולי צריך להרחיק את המוניטורים אחד מהשני או פשוט אלה תכונות המוניטור ?
אני חייב להחזיר אותם עד יום חמישי לחנות ! אשמח אם מישהו יוכל לעזור !
Administrator
פורסם: שלישי 04 אוק',05 23:38
ענו לך למעלה. קרא שוב. אם יש נמוכים במקום אחר בחדר, הם לא הגיעו מכלום, אז חפש את הבעיה האקוסטית.
נסה:
- שתק רמקול אחד ובדוק שוב את נושא הנמוכים. מה קורה?
- התרחק מהרמקולים עד שיחזרו הנמוכים, חלק את המרחק ב- ובמידה זו קרב אותם לקיר שמאחוריהם
- האם הרמוקלים בפינות החדר?
- נסה לבלוע את ההצליל בקיר האחורי עם ארון פתוח, שמיכה כבדה (לפחות תלויה זמנית לבדיקה) במרחק 10 ס"מ מהקיר. מה קורה?
- מה יש על הרצפה, ביחוד בסמוך לרמוקלים?
- האם זה קורה בכל ווליום?
- האם אתה שומע נמוכים מחוץ לחדר?
נציג עסק/מוסד/שירות
פורסם: רביעי 05 אוק',05 02:47
ומבלי לגרוע ממה שאף אחד מעליי אמר:
גודל הוופר הוא 5" - אל תצפה לבאסים יותר מדי...היצרן (שבדר"כ מגזים) אומר שהתדר הנמוך ביותר הוא 64 הרץ.
סביר להניח שרוב ה"באסים הטובים" שקיבלת עד עכשיו היו כתוצאה מטעות אקוסטית.
פורסם: רביעי 05 אוק',05 10:50
אז בעצם עדיף לי ללכת על ה EVENT כבר..6.5" ייתן לי תוצאה יותר טובה בתחום הנמוכים.
האם כדאי לקחת מוניטורים מבלי לשמוע אותם אצלי ?
פורסם: רביעי 05 אוק',05 22:06
1. עדיין אין נמוכים ומרגישים פחות באסים בסביבות שונות של החדר.
2. בעייה לקרב או להרחיק אותם כי מולם יש מיטה. וגם אם אני אצליח לקרב, אני לא ישאיר את זה ככה .
3. לא הם לא בפינות - הם במרכז.
4. שמיכה כבדה לא משנה הרבה , לפחות לא כשאני יושב מול המוניטורים .
5. ממש קרוב יש רצפה ואחרי זה יש מיטה.
6. אין נמוכים בכל ווליום . כמובן שזה עולה עם הווליום אבל עדיין היחס בין הנמוכים לגבוהים הוא עצום.
7. המון נמוכים מחוץ לחדר !
מקווה שזה עוזר לנו הלאה....
אני מצטער גם שחלק מהתשובות הם ככה אבל פשוט אני מנסה לקחת מוניטורים שכרגע באולפן הנוכחי שיהיה בשנה הקרובה, אין לי כל כך הרבה אופציות ולכן אני מקווה להתאים מוניטור לחדר ולא את החדר למוניטור.
פורסם: חמישי 06 אוק',05 08:40
אכן הבאסים מגיעים מאיפשהו אבל האם זה משהו בר תיקון בחדר במצב הנוכחי או שעדיף לנסות את ה EVENT ?
S.Supporter
פורסם: חמישי 06 אוק',05 16:24
לא יזיק לנסות גם דגם אחר, יכול להיות שהחדר שלך בצורתו הנוכחית הוא בעייתי בכל מקרה.