פורסם: שלישי 06 ספט',05 13:55
שלום אנשים יקרים!
כבר די הרבה זמן שאני תקוע עם אותו ציוד (לא כולל הגיטרה), וככל שהזמן עובר והאוזן מתחדדת - כך אני מרוצה פחות ופחות מהסאונד.
האמת שבכל הנוגע ל'איכות' הסאונד האוזניים שלי לא מומחות גדולות. אני שם לב בדרך כלל למה מתנגן ולא באיזו איכות.
השרשרת כרגע היא זו:
גיטרה G&L Legacy Special -> מולטי BOSS GT-3 -> מגבר Peavey Studio Pro 110
אני מחליף בין הכניסה של המגבר ל loop return - תלוי באיזה patch אני משתמש במולטי.
אני מחבר לפעמים את המולטי ישירות לכרטיס הקול (Waveterminal 192M).
מדי פעם מתיישבים לפני המולטי ווא ווא VOX V847 ודיסטורשן Rocktron Rampage.
אני מעוניין להשקיע 1500-2000 ש"ח בשידרוג.
אני לא מעוניין להחליף מגבר. אני לא אוהב אותו אבל אני מעדיף לקנות בבוא הזמן מגבר בסכום גבוה יותר (אלא אם כן אתם יכולים להמליץ על משהו במחיר הזה).
אני באמת מרגיש קצת אבוד ולכן השאלה כל כך כללית.
האם כדאי לקנות preamp טוב ולחבר אותו לכניסת ה loop return?
אולי כדאי לי לשדרג את המולטי (חשבתי לעשות איזה טרייד על GT-8 )?
כל הצעה, הבהרה, הפניה - יתקבלו בברכה.
אני לא מכיר אישית הרבה גיטריסטים ולכן אני מרגיש שיש לי הרבה חורים בכל מה שקשור ליצירת שרשרת טובה (אה כן - וגם וורסטילית), ואילו רכיבים קיימים לשילוב בשרשרת.
תודה מראש!
פורסם: שלישי 06 ספט',05 21:12
אומנם לא יצא לי לשמוע את הג'יטי 8, אבל אני מכיר את ה3 ה5 ו6 ואני בעלים של ה5 (שמשמש כמידי קונטרולר ולא הייתי מעז להעביר סיגנל גיטרה דרכו). אבל אני בספק שה8 מהווה מהפך בסדרה ובטכנולוגיה... בכלל המכשירים האלה מיועדים לאנשים יותר בתחילת דרכם והם גם יכולים לעזור ולתת קצת מושג ונסיון בלהבין מה כל גורם בשרשרת האפקטים אמור לעשות, אבל אם אתה רוצה להשתדרג מבחינת סאונד הייתי ממליץ לך לחפש כיוונים אחרים, לא תראה גיטריסט מקצועי שמשתמש בהם.
פורסם: שלישי 06 ספט',05 23:55
אנסה לענות בצורה כללית ועדיין להשאר ממוקד בשאלתך.
ראשית, סאונד הוא דבר מאוד מאוד אינדיבידואלי. כל אחד מאיתנו שומע משהו אחר ולכל אחד מאיתנו יש ציפיות שונות לחלוטין כך שאין אפשרות להגדיר סאונד כטוב באופן אבסולוטי.
שנית, לא קיים ציוד בעולם שלא ניתן להוציא ממנו סאונד נקודה.
כעת, לאחר שהגדרנו את שתי הנקודות הנ"ל, בוא נעבור לשאלתך.
אני הייתי מסתכל על הנושא מזווית טיפה שונה.
בוא נסכים שבמשוואה שלך ישנם שני חלקים שאינם נתונים לשינוי (לפחות כרגע) והם המגבר והגיטרה.
בוא גם נסכים שככלל, הגיטרה מתחברת ל - INPUT ולא לשום LOOP.
אחרי שביססנו את שתי הנקודות הנ"ל בוא נבדוק את האופציות הקיימות.
1. אפקטים בודדים (פדלים)
2. מולטי אפקט (GT8 ודומיו)
3. פראמפ.
ועכשיו ננתח כל אחת מהאופציות.
אפשר להגדיר את הפדלים כאופציה הכי גמישה, שכן ישנו היצע אדיר בשוק שמכסה כל סאונד אפשרי ומבחינת אפשרויות השילוב השמיים והדמיון שלך הם הגבול. מצד שני, אם אתה צריך לעבוד עם כמות נכבדה של סאונדים הדורשים שילובים של אפקטים, ישנה "סכנה" שבמקום לנגן תהיה עסוק בריקודי סטפס על מנת להדליק ולכבות פדלים
המולטי הוא אסופה של אפקטים בקופסה אחת כשהרעיון הוא לאפשר לך לבנות לך סאונדים שלך עם כל קומבינצית אפקטים שתרצה וגם לתכנת שינויי ווליום וכו' (הגברת הווליום לצורך סולו).
לאחר שהגעת לסאונד שאתה רוצה ושמרת אותו, כל מה שצריך כדי להגיע אליו הוא בעצם לחיצת כפתור אחת. במולטים החדשים, קיימת גם הדמיה של מגברים שבאה כביכול "לפצות" על איכות ירודה של מגבר או העדר מגבר בכלל. מצד שני, אתה מוגבל לאפקטים הפנימיים של המכשיר, כאשר לא קיים מכשיר בו כל האפקטים טובים (לפחות אני לא ניתקלתי בכזה מכשיר).
אבל עדיין, כמו שאמרתי קודם, אין מכשיר בעולם שלא ניתן להוציא ממנו סאונד טוב.
האופציה השלישית היא הפראמפ, שתפקידו להחליף את הפראמפ הקיים במגבר שלך. פראמפ משובח בהחלט ישנה את הסאונד הכללי שלך אבל יתן לך בעקרון סאונד נקי או מלוכלך (DISTORTION), כאשר זה עדיין משאיר אותך ללא שום אפקט אחר אלא אם תרכוש פדלים או מולטי, או תשתמש במולטי שיש לך.
כעת, כל מה שנותר הוא לבדוק איזה מהתיאורים למעלה מתאים למצבך ולפעול על פי זה.
עצה קטנה, היות ואין לך ידע נרחב בתחום הסאונד, הייתי שוקל להשאר עם הציוד שלך ולהתרכז בללמוד איך להוציא ממנו סאונד. זה יתן לך המון ידע ונסיון, וכשתגיע למצב בו הציוד אכן יגביל אותך תוכל לרכוש את מה שאתה צריך מכיוון שעד אז כבר תבין מה אתה באמת צריך.
מקווה שעזרתי.
איציק