תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:17
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
החלפת פיקאפ או גיטרה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  itaysh  
החלפת פיקאפ או גיטרה
הודעה פורסם: שישי 01 יול',05 14:23   
שלום לכולם,

יש לי גיטרה חשמלית קדנזה (מעיין חיקוי של לס פול במראה עם שני האמבאקרים ) - לא יודע את הדגם בדיוק (לא מצאתי ב GOOGLE)
ומגבר AVT150 של מרשל ( את הגיטרה קניתי כשהתחלתי לנגן -לעומת המגבר שאותו קניתי כבר כשהייתי יותר בעסק במחיר ממש מציאה).
הגיטרה לא נשמעת כל כך טוב הסאונד שלה לא ברור ויש גם בעיות כנראה בבורר או הפיקאפים
אני מתכוון גם בעתיד הקרוב אולי לקנות גיטרה (שואף לכיוון לס פול - בגלל הצליל היותר עמוק/שמן/ההאמבקרים)

השאלה : האם כדאי להחליף את הפיקאפים לחדשים וטובים ולנסות לשפץ את הגיטרה מבפנים
(יש לה ערך סנטימנטלי - ולמכור אותה אני בכל מקרה לא רוצה) או לוותר ופשוט לקנות גיטרה אחרת :question:
שמעתי שזה תלוי בסוג העץ ואי אפשר לדעת ממש איך היא תשמע (אני לא יודע מאיזה עץ היא ואני לא יודע איך לחפש) :sad:

(אה כן , וכמה זה יכול לעלות? שמעתי שפיקאפ של דאנקן זה 500 בערך - אני מחפש צליל יותר חם ומלודי כמו לספול/ SG מאשר חד וצורם כמו סטראט -לא יודע איזה פיקאפים אני צריך ממש)

ניסיתי לחפש בפורומים מידע אבל לא מצאתי משהו מתאים (או שלא חיפשתי טוב)
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 01 יול',05 17:13   
לא שמעתי מעולם על חברה בשם קדנזה.
בכל מקרה, נשמע כאילו שהגיטרה שלך היא דיקט דמוי-חשמלית שעולה 500 שקל. אני צודק?
אם כן, אז פיקאפ חדש לא ממש יעזור.
אתה אומר שאתה מתכנן לקנות לס-פול, מה שאומר שהתקציב שלך הוא גבוה מאוד. חוץ מלס פול שהיא גיטרה מצויינת אתה יכול לקנות בתקציב הזה גם מיוזיקמן למשל (לי יש כזו ואני אוהב את הסאונד שלה יותר משל לס פול). הגיטרות האלה ישמעו בערך פי 1,000,000 טוב יותר ממה שיש לך כרגע, גם עם פיקאפ חדש #smile

לגבי ערך סנטימנטלי, גם לי יש גיטרה קלאסית זולה ומתפרקת שבבעלותי כמעט 10 שנים (מאז שהתחלתי לנגן), ואני בחיים לא אזרוק אותה, בגלל ערכה הסנטימנטלי, למרות שהיא כבר במצב שאי אפשר לנגן עליה בלי להישרט מחתיכות העץ המתפרקות.
(אני לוקח אותה איתי לטיולים של הצופים ומקומות שבהן יש סכנה שהגיטרה תידפק, תישרט או תתלכלך. עדיף על לקחת את הקלאסית השניה, שעלתה 3,500 ש"ח...)
  itaysh  
הודעה פורסם: שישי 01 יול',05 22:12   
ברור שמה שאתה אומר כאן נכון (חוצמזה שהגיטרה יותר לכיוון 1200 בערך :sad: )
ואני מתכנן על גיטרה באמת בתקציב גבוהה #guitarist
-אבל כל המטרה שלי אולי לנסות ו"להרוויח" את החשמלית הישנה "מחדש"
היא נוחה לאללה וכיף לי לנגן עליה ספציפית - אז אם אני יכול לנסות לשפץ לה גם את הסאונד אני אהיה בכלל בשמיים #biggrin
בגלל זה השאלה כמה זה יכול לעלות ,
אם זה אפקטיבי או שהעץ ממש משפיע (ואיך אני יכול לנסות לברר על העץ בכלל)
ואיזה כיוון של פיק-אפים אני צריך (סוג/חברה) :question:

ודרך אגב אם דיברת על גיטרה קלאסית בת 10 יש לי קלאסית בת כ-30 (חברת MELODIA (!?))
ואני עוד מנגן עליה ומשפץ אותה והיא אפילו נשמעת נחמד
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 01 יול',05 23:54   
לדעתי הסאונד הוא 15% פיקאפים, 15% עץ, 20% מיתרים ו-50% אצבעות (!)
כמובן שמדובר כאן רק על הגיטרה עצמה - גם המגבר, האפקטים ואפילו הכבל משחקים תפקיד בקביעת הסאונד הסופי.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון