תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
לוח מחברים בקיר הפרדה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  שי ברון  
לוח מחברים בקיר הפרדה
הודעה פורסם: שלישי 07 יונ',05 10:49   
אני עושה קיר הפרדה בין חדר הקונטרול וחדר ההקלטה באולפן שלי.
אני רוצה להכין לוח מחברים לחבר קבלים של מיקרופונים בצד אחד של הקיר וצמת קבלים בצד השני שהולכת למיקסר .
הסיגנל מהמיקרופונים יצטרך לעבור דרך ארוכה יותר + שני מחברים באמצע וזה אומר הנחתה והורדה באיכות.
האם זה משמעותי? ואם כן איך אפשר למזער את התופעה ?
לבנות עם כבלים ומחברים איכותיים ! מה איכותי ? צמה של כבלים האם היא איכותית מספיק? הרי הצמה מורכבת מהרבה כבלים דקים אני מניח שכבלים עבים מוליכים יותר טוב.
אני לא רוצה שיעבור רעש דרך הקיר לכן אני לא רוצה להעביר חוטים עבים מידי (חוטים עבים חורים גדולים יותר בקיר).
איך זה בנוי באולפנים?
איזה סוגי מחברים נהוג לשים?
(חשבתי על לוח מחברים של 12 XLR ו16 PL סטראו ,המיקסר יהיה במרחק מטר וחצי בערך מהקיר ,בצד השני כבלים למיקרופון של 3 מטר בערך ועובי הקיר 15 ס"מ).
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 07 יונ',05 11:16   
כמובן שאין כמו קו ישיר. כל מחבר זה סיכוי להנחתה בביצועים/איכות. סיכוי. כמה?! אי אפשר לדעת, אבל במקצוע הזה דרושה אוזן כתכונה ראשונית והרבה בקרה עצמית על תהליכים.
מולטי כבל באיכות טובה ייעשה את העבודה.
צור תעלה בקיר המפריד, ואם אפשר לא דרך הקיר, אלא תעלה ברצפה שעוברת תחת הקיר ומכוסה רוב הזמן בפנל נשלף ושטיח עליו - מה טוב.
תעלה בקיר רצוי שתהיה באלכסון או מתפתלת (ככל שאפשר להעביר כבלים ללא בעיה), וזאת כדי לשבור מסלול ישיר לגלי הקול.
לאחר השחלת הכבלים/מולטי בתעלה (אני חוזר: תעלה אחת למעבר הכבלים או המולטי), ניתן לאטום כל פתח בחומר מתרחב, כיסוי, חומר אלסטי או כל מה שיבלום מעבר גלי קול, בכל צד של התעלה.
רצוי שהמולטי ייצא מהמיקסר ישירות דרך התעלה עד ללוח המחברים בחדר ההקלטה, ללא חיבור ביניים.אם אתה מעביר גם כבל מוגבר לאוזניות (יציאה של מגבר) השתדל לא להעביר אותו בסמוך לקווי המיקרופונים (למרות שראיתי בהרבה מקומות שזה לא יצר בעיה).
אם קו האוזניות אינו מוגבר, והמגבר שלהן מצוי בחדר ההקלטה, הבעיה משנית כמובן.

חיווט והלחמות נקיות הן המשימה המרכזית שלך, יותר מהמחברים עצמם. שים לזה לב היטב. רוב האולפנים נופלים בנקודה הזו, למרות הפנלים הנוצצים ושאר דאוו'ין.

מולטי כבל למיקרופונים, עבה, בעל סיכוך שזור, או כבלים איכותיים בודדים.
  שי ברון  
הודעה פורסם: רביעי 08 יונ',05 00:47   
ראובן קודם כל תודה על התשובה.
זה נשמע לי הגיוני וככה אני אעשה את זה.
איפה אני יכול לקנות מולטי כבל טוב וזול בלי מחברים (אני רוצה להכין את החיבורים בעצמי)?
כמה חוטים יש במולטי כבלים (אני מניח שיש כמה גדלים סטנדרטים)?
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 08 יונ',05 09:56   
חפש בפורום בנושא מולטי-כבל, או פנה לאחת החברות שמוכרות:
levsolutions

sontronics
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון