תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:34
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
צמר סלעים מול מזרון אקוסטי?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  intro  
צמר סלעים מול מזרון אקוסטי?
הודעה פורסם: ראשון 10 אפר',05 10:02   
שלום לכולם,

יצא לי השבוע לקבל מחבר שפירק את הקליניקה שלו (היתה לו קליניקה לטיפול בילדים עם הפרעות קשב וריכוז) כמה לוחות סנדוויץ' 1X2 של דיקט מחורר עם מזרון צמר סלעים באמצע. כל לוח כזה להערכתי בעובי של בערך 10 סמ'.. בחלקם אני הולך להשתמש להנמחת התקרה, ובייתר אני מתלבט האם לשים אותם על הקירות....
כרגע באולפן יש לי מזרונים אקוסטים (ספוג ביצים) של 5 סמ'.
אני לא ממש יודע האם כדיי להחליף את המזרונים האלה בלוחות...?
תודה על העזרה
ארז
UV
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 10 אפר',05 10:55   
ספוג אקוסטי בצורת "קרטון ביצים" סופג תדרים גבוהים ובינוניים (יש גרפים מדוייקים באתרי החברות המשווקות). הלוחות מהקליניקה של החבר שלך, אם תוכננו נכון, סופגים בתחום תדרים רחב יותר ובכל אופן יעילים יותר בתדרים נמוכים יחסית לספוג. מכאן והלאה השיקול הוא שלך. חפש בפורום "צמר סלעים", "ספוג אקוסטי" וכו'. צריך גם לוודא שצמר הסלעים ארוז בצורה כזו שהסיבים שלו לא מתפזרים באוויר מכיוון שהם מזיקים לבריאות (בעיקר חשוב להיזהר בשלב הטיפול בחומר).
אסף
S.Supporter
Re: צמר סלעים מול מזרון אקוסטי?
הודעה פורסם: ראשון 10 אפר',05 13:49   
intro :
שלום לכולם,

יצא לי השבוע לקבל מחבר שפירק את הקליניקה שלו (היתה לו קליניקה לטיפול בילדים עם הפרעות קשב וריכוז) כמה לוחות סנדוויץ' 1X2 של דיקט מחורר עם מזרון צמר סלעים באמצע. כל לוח כזה להערכתי בעובי של בערך 10 סמ'.. בחלקם אני הולך להשתמש להנמחת התקרה, ובייתר אני מתלבט האם לשים אותם על הקירות....
כרגע באולפן יש לי מזרונים אקוסטים (ספוג ביצים) של 5 סמ'.
אני לא ממש יודע האם כדיי להחליף את המזרונים האלה בלוחות...?
תודה על העזרה
ארז

Your question is impossible to answer for three reasons:
a. You do not specify the acoustic properties of your "sfogim".
b. you do not specify your room's properties
c. You do not specify your goals.

In general ... I stand behind most of what UV said, with the exception of company websites - some companies, which I will not name here, do not publish completely honest graphs. When purchasing "sfogim" you must ask for an external source of measurements from an unrelated testing facility, NOT for tests conducted by the company itself. You shoudl also be aware of the different testing methods and their implications.

As for the "tsemer sla'eem", aka rockwool, the perforated plywood in the traps is used to *reflect* high frequencies. This mainly concentrates most of the absorption in the mid to low-mid regions of the spectrum, depending of course on the parameters of the trap, the density of the rockwool and other factors.

I highly suggest you ask yourself at this point - what's bothering me in my studio? *Why* should I even replace my sfogim, and what is faulty with my current setup?

Regards,
Assaf.
VooDoo
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 11 אפר',05 23:34   
נכתב כל כך רבות על הנושא הזה כך ש-

א.אתה מוזמן ללכת לאופצית החיפוש,כי סביר להניח ששרשרת זו לא תחזיק מעמד רבות.

ב.לא מניחים ספוגים בחדר סתם.מניחים כשצריך!
עלייך להשתמש באוזניים שלך ולראות מהם המיקומים המסויימים בחדר שבהם אתה צריך ייבוש.
לי לקח חודש עד שמיקמתי סופית את הספוגים שלי.ועכשיו לאחר כמה חודשים ומסיבות שונות החדר נשמע לי ייבש מידי ואני מנסה לשחק שוב איתם ולמצוא שוב את המצב האופטימלי..
תשתמש קודם כל בחומר גלם שנמצא בידך,אולי זה יתן לך פיתרון טוב.

האתר שלי
www.mrgreen.us
אסף
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 12 אפר',05 11:58   
ציטוט:
עלייך להשתמש באוזניים שלך ולראות מהם המיקומים המסויימים בחדר שבהם אתה צריך ייבוש.

I suggest you don't use your ears, as they are very unreliable.
Especially where it really matters - low frequency response.
You use a special software designed for measuring response curves.
There are such softwares available today for quite cheap - about 150$.
You don't even need a special sound card to run them.
  intro  
הודעה פורסם: שלישי 12 אפר',05 12:19   
החדר שלי אכן יבש מידיי...
בתמימותי, כיסיתי את כל הקירות בספוגיי ביצים... ובאמת ראיתי שייש לי בעיה של יתר עוצמה בנמוכים כמעט בכל טרק שאני כותב... אני פשוט נותן כח לבייס ליין לקיק ובכלל, יותר ממה שצריך מכיוון שבחדר שלי זה נשמע לי טוב ואז כשאני שומע את זה במקומות אחרים אז לעיתים יש בעיה בנמוכים שפשוט עולים בעוצמתם על יתר התדרים...
אני גם עובד עם Tannoy Reveal פאסיביים שכמו שהבנתי מחברים שמבינים קצת עניין יש להם בעיה לתת תמונת סאונד מדוייקת באיזור הנמוכים...
מידות החדר שלי הם 4.2X3.8 (כן, אני יודע, יותר מידיי ריבועי... סימן קריאה ) ומה שאני מתכוון לעשות זה להשתמש בדיקטים ובצמר הסלעים להנמחת התקרה, ופשוט להוריד לפחות חצי מספוגיי הביצים שיש לי על הקירות (ולהזכירכם על כל הקירות שלי יש ספוגים...) השאלות שאני שואל את עצמי הן:
1. מהיכן להוריד ספוגים...(או יותר נכון היכן להשאיר...)?
2. באיזה גובה למקם את ההנמכה? (כלומר באיזה גובה להניח את הדיקטים עם צמר הסלעים)?
3. מה לעשות עם ייתרת החומר (ספוגיי הביצים)? האם אני יכול למשל לייצר מהם פינות? או מלכודות בס מאולתרות...?
4. עד מתי התחביב הזה ישתה את דמי וייתרת כספי... #smile ?
5. מהי מהות החיים... #biggrin ...?
וכדומה וכדומה....

תודה על העזרה
ארז
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: רביעי 13 אפר',05 00:26   
אינך יודע באיזו צפיפות הצמר סלעים לכן קשה להעריך עד אילו תדרים הוא ישפיע.
2. לגבי הלוח דיקט המחורר שוב זה תלוי לגבי צפיפות החורים.
מה שאוכל להציע זהו בגדר ניסוי, כך לך לוח אחד ותעמיד אותו באיזור הרמקול כאשר הוא
כ-20 ס"מ מהקיר בצדו של המוניטור ותקשיב להבדל בצליל איתו ובלעדיו.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון