תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה לגבי הגברת גיטרה בס ?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  nonic  
שאלה לגבי הגברת גיטרה בס ?
הודעה פורסם: חמישי 07 אפר',05 16:55   
האם מישהו יודע כיצד צריך להגביר גיטרה בס נכון בהרכב קטן נניח קלידים כלי הקשה(מוגברים)וגיטרה בס.
אני מניח שההגברה היא נפרדת ולא דרך הקונזולה של יתר הכלים? בכל מקרה ראיתי באיזה מקום שחיברו מיקרופון חיצוני למגבר הבס.
אני מדבר על מופעים קטנים נניח במקום בסדר גודל של צוותא עד 200 איש
שאלה נוספת איזה מגבר אני אמור לרכוש ומה עוצמת המינימום שצריכה להיות לו
(שלא יהיה כבד מדי)
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: חמישי 07 אפר',05 17:07   
DI ==> מערכת הגברה.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 07 אפר',05 17:28   
השאלה צריכה גם לעסוק במקום בו מתבצעת ההגברה, גדול קטן, גודל הבמה האמצעים וכו..
nisso
הודעה פורסם: חמישי 23 יונ',05 20:24   
nonic שלום..

במצב של הפקה של אירוע שבו כ 200 אורחים ויש לנגן הבס מגבר מקצועי רצוי על מנת לא להעמיס את מערכת ההגברה הכללית רצוי שהקהל ישמע את נגן הבס דרך המגבר האישי שלו ,ובכל זאת לחבר את המגבר למערכת הגברה הכללית ולהגביר אותו עם EQ רזה יותר ולהגביר אותו "לאחור וברקע " על מנת לקבל פיזור שווה של כל הכלים שיש על הבמה במערכת ההגברה הכללית.

לגבי השאלה השנייה לגבי סוג מסויים של מגבר לבס אז,
כל המגברים המשולבים רמקול 18* כבדים יחסית.
מגברים מומלצים הם : מגברי בס 60W של "חברת פנדר" או "חברת מארשל "
הדגמים הנ"ל אינם יקרים כל כך הם בסבב הבינוני במחירים בשוק,
ניתן גם להשיג מגברים משומשים במצב טוב.
בהצלחה
ניסו
שי
Supporter
אני דווקא לא מסכים עם ניסו
הודעה פורסם: חמישי 23 יונ',05 22:25   
בס תופים זה הבסיס של המוזיקה.
לכן צריכים להגביר גם את הבס או במילים אחרות סאבים זה לא רק לבייס דראם.
גם אם זה ארוע של 10 אנשים ויש מערכת הגברה מיקצועית ולא רמקולים מוגברים (איונים ופוניקים למינהם לא טורבוסאונד אקטיבים או Hk למינהם)אין מצב שבו גיטרה באס תעמיס על המערכת......

בקשר למגברים יש דברים הרבה יותר קטנים וסימפטיים למופע כמו שציינת...
פה
הודעה פורסם: שישי 24 יונ',05 01:34   
galien kruger הם אכן מגברי בס מצוינים ואני כבר כמה זמן חולם לשים את היד על המגבר 100W הקטנטן הזה שלהם אחרי שראיתי את אבישי כהן מנגן עם אחד כזה באמצע הרחוב בירושלים.
אבל... מגבר כזה עד כמה שאני יודע עולה 6500 ש"ח שזה קצת יקר.

בכל אופן אם במגברי בס עסקינן אני יכול לומר שאחרי שניגנתי על GK , PEAVY , TRACE ELIOT , FENDER , MARSHALL מכובדים בגודלים ובמחירם אני מעדיף כל עולם את המגבר שאני מנגן עליו שהוא בסך הכל מגבר CRATE 100W.

כן כן אני יודע , CRATE זאת לא חברה עם מוצרים מי יודע מה אבל המגבר בס הזה ספציפית (B100) הוא חתיכת יציאה. מגבר בס חזק , מצלצל מצוין וחשוב מאוד - תפעול פשוט נורא בלי אלף כפתורים שלאף אחד אין חשק לשחק איתם לפני גיג.

עד כמה שאני יודע כבר לא מייצרים את המגברים האלה אבל אם יש הזדמנות לקנות אחד כזה יד שניה אני ממליץ בחום לקפוץ על המגבר הזה בלי להתייחס יותר מדי למותג.

למגבר הזה כמובן יש יציאת XLR למערכת הגברה (עם כתפור PRE / POST) והוא עושה את העבודה גם בבית , גם בחזרות וגם בהופעות גדולות ובהקלטות.

נסו ותהנו
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 24 יונ',05 09:08   
אני לא אוהב להגיד: "רק כך וכך" או "רק אחרת" כי לכל מקום, לכל נגן, לכל ציוד ולכל אירוע יש מצבים אופייניים שמשנים את הדוקטורינה שבאת איתה מהבית.

אבל לרמת הפתיחה:
נקודת המוצא היא שהבס יוצא מה-PA ונשלט ע"י הסאונדמן. מגבר הבס זה self monitor בשביל הנגן וכי הוא יוציא סאונד במה טוב יותר ומקומפרס יותר מרוב המוניטורים הקטנים. (לפעמים המגבר הוא גם ה-DI הכי מוצלח, בתנאי שיש ו יציאת DIRECT מתאימה).

בכל מקרה, אני לא מכיר מושג כזה "להעמיס על המערכת". מערכת שהבס "מעמיס" עליה היא כנראה מערכת לא מתאימה. (נגיד, שהייתי בתיכון, היותי בסיסט מאד העמיסה על מערכת השעות שקיבלתי לשיעורי תנ"ך, אבל זה כבר היסטוריה).

בסיסטים ידועים ב"מפציציותם", ולכן רצוי שתהיה יד אחראית על הפיידר, אחרי שהבסיסט גמר לסובב את הווליום ל-11.
לגבי איזה מגבר, ואיזה שימושים ולאיזה אולמות... זה בערך כמו לשאול איזה גיטרה, או איזה מיקרופון או למי להינשא... בעצם, זה בדיוק כמו לשאול למי להינשא...
nimrod
Supporter
הודעה פורסם: שישי 24 יונ',05 09:56   
yoramilan :
בסיסטים ידועים ב"מפציציותם", ולכן רצוי שתהיה יד אחראית על הפיידר, אחרי שהבסיסט גמר לסובב את הווליום ל-11

נחלק את זה לשתיים:
1. ה"מפציציות" היא הדינמיקה הרחבה של נגינת הבאס. בדיוק בשביל זה קיים הקומפרסור. גיטרה באס בד"כ מקבלת אצלי Insert של קומפרסור עוד לפני שפגשתי את הנגן ואת סגנון נגינתו.
2. הנטיה להעלות את ווליום הבאס/מגבר באס (או כל כלי אחר, לצורך הענין) לאחר הבאלנס/תוך כדי נגינה היא "מחלתם" של נגנים צעירים. לזה קוראים חוסר מקצועיות!.
דרך אחת שאני נוקט היא החינוכית: לפני המופע אני מסביר לנגנים את חשיבות שמירת ווליום הבמה (מגברי הגיטרות והבאס) כפי שהוא בסיום הבאלנס, ושאם כלי מסויים "פורץ" מעל האחרים
הוא לא בשליטתי והוא "דופק" את הבאלנס הכללי. אני לא הולך להעלות את יתר הכלים ב PA כפיצוי. בד"כ זה עובד.
nisso
הודעה פורסם: שבת 25 יונ',05 18:59   
yoramilan שלום.
אהבתי את הגישה שלך לגבי השאלה ,
עניתי לשאלתו של nonic מתוך הבנה שמקום האירוע קטן ושמערכת ההגברה
לא מקצועית,
אתם מנסים לפתור לו את הבעייה בציוד הגברה מקצועי עם "קומפרסורים ופרוססורים רמקולים כן מוגברים רמקולים לא מוגברים"
"עם שאלת תם" לפי שאלתו של nonic אני הבנתי מדבריו שאן לו נסיון מקצועי רחב ואן לו את הכלים הדרושים להרים הגברה מקצועית ,
כך שכל ההתפלספות מיותרת............
nimrod
Supporter
הודעה פורסם: שבת 25 יונ',05 22:05   
Nisso, אני לא בטוח שאתה בכיוון שאליו מתכוון Nonic מהסיבות הבאות:
1. בהודעתו המקורית הוא כותב שכלי ההקשה מוגברים. לא נראה לי מצב שבו כלי ההקשה (תופים?) נכנסים ל PA והבאס "נשאר בחוץ" :?:
2. הוא גם מדבר על אופציה שראה (מיק' על מגבר הבאס).
3. בסה"כ זהו פורום שמטפל בנושאי PA ...

אולי בעל השמחה (Nonic) ינדב עוד קצת פרטים...
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון