תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 10:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מוניטורים של wharfedale
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  flextone  
מוניטורים של wharfedale
הודעה פורסם: שלישי 29 מרץ,05 17:23   
אני עומד לפני קנייה של מוניטורים אולפניים. לאחר מחקר מקיף גיליתי מוניטור לא מוכר שאינו נמכר בארץ . הביקורות מהללות (אין ספור תגובות בפורומים שונים וביקורת במגזין MIX) והמחיר מדהים. מדובר ב wharfedale diamond pro 8.2 active. סדרת הדיאמונד של החברה מוכרת כבר שנים בתור רמקולי hi-fi מוצלחים. סדרת ה "פרו" הם מוניטורים, ובאים ב"טעם" אקטיבי ופאסיבי". היבואן של החברה בישראל יכול להזמין אותם עבורי במחיר 700$ לזוג. הבעיה היא שאני לא יכול לשמוע אותם, אבל הביקורות מאוד משכנעות. האם מישהו מכיר/שמע אותם? או סתם מעוניין להגיב? אני מתלבט בינם לבין tr6 של event
miko
תומך
הודעה פורסם: שלישי 29 מרץ,05 20:46   
אין פה שום דבר להתלבט עליו, אתה לא יכול לשמוע! כל הפורום והאתר הזה בנוי סביב לעיניין השמע והשמיעה .
זה כמו להזמין רכב שרק שמעת עליו שהוא טוב ללא כל נסיעת מבחן שתוכיח לך שהוא נוח לך ובהחלט שווה את ההשקעה.
הודעה פורסם: שלישי 29 מרץ,05 22:00   
מצד שני אם האוטו הזה זכה במכונית השנה באירופה ואתה מכיר את החברה ויודע שהיא טובה ואנשים שאין להם אינטרס אומרים לך שהוא פשוט מעולה והמחיר סבבה אז לא תמיד יש צורך בנסיעת מבחן. ככה שההשוואה לאוטו לא ממש תקפה פה.
מה שכן - אם באמת התגובות עליהם כל כך טובות והמחיר שלהם ממש נמוך אז יכול להיות שבאמת שווה לו להביא אותם. בגדול אני מסכים עם מיקו שצריך לשמוע.
דרך אגב גם אני קראתי עליהם דברים טובים מאוד
cozin
הודעה פורסם: שלישי 29 מרץ,05 22:02   
גם בקשר לזה שהוא לא יכול לשמוע - גם ככה רוב האנשים שומעים את המוניטורים רק בחנות וכשהם מגיעים הביתה הם פתאום מגלים להפתעתם הרבה שהסאונד שונה לגמרי ממה שהם שמעו בחנות מטעמי אקוסטיקה ומבנה החדר
miko
תומך
הודעה פורסם: שלישי 29 מרץ,05 22:42   
עדיין
כשאתה שומע משהו בחנות אתה עוד איכשהו יכול לקבל מושג קלוש לגבי המוניטור עצמו, חוץ מזה - ישנם חנויות בארץ שמאפשרות לך לקחת את המוניטור לזמן מה לשמוע אותו במקום הטיבעי שלך, להוציא כסף על משהו שבכלל אי אפשר לבדוק אפילו ויזואלית (ולא וירטואלית) זה לדעתי סיכון, אפשר לקחת אותו לטוב ולרע - אם כסף לא חסר לך בחיים אז הכי הרבה אם לא תהיה מרוצה תקנה זוג אחר.
אני חושב שלא חסרים מוניטורים בארץ שאפשר לשמוע ולקנות מאשר ללכת על משהו ממש בצורה עיוורת לחלוטין.

גם לגבי רכב, קשה לי להאמין שמישהו יקנה רכב ללא נסיעת מבחן, אפילו גם אם לא חסר לו כסף בבנק.
הודעה פורסם: שלישי 29 מרץ,05 23:50   
תודה על התגובות. בעניין השמיעה. אני לא טכנאי הקלטות שעבד שנים על עשרים סוגים של מוניטורים. לכן כשאני נכנס לחנות לשמוע אני רק יכול לדעת מה נשמע לי יותר טוב או פחות טוב, וזו לא המטרה, המטרה היא הדיוק. מאחר וקראתי עליהם דברים כ"כ טובים (באופן חסר תקדים) והמחיר מצויין, אני חושב שעדיף לי לקנות אותם מלקנות מוניטור פחות טוב (פחות מדיוק) בארץ באותו המחיר. מעבר לתגובות של אנשים ששמעו אותם בפורומים מקצועיים, מי שמכיר את המגזין mix יודע שצוות הכותבים בו הם מקצועני אודיו אמיתיים, ולא ילדים כמו ב future music למשל. לכן אני סומך עליהם, שוב, זו הביקורת הרשמית היחידה שמצאתי מעבר לפורומים. לינק לביקורת:
http://mixguides.com/studiomonitors/Reviews/wharfedale-diamond-pro82
Vintage
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שלישי 29 מרץ,05 23:57   
אני מעריך שעוד אכתוב (וכבר כתבתי) שאת הרמקול\ מיקרופון\ ופרה-אמפ
אתה צריך לשמוע בסביבת העבודה שלך ולא אצל השכנה הבלונדינית שממול.[
size=18][/size]
הודעה פורסם: רביעי 30 מרץ,05 00:17   
לא התכוונתי לפתוח כאן ויכוח בנושא זה. רק ביקשתי דעה על המוניטור.
NiTRoX
הודעה פורסם: רביעי 30 מרץ,05 00:38   
דעה על המוניטור? סביר שהוא טוב, זה לא רמקול בשני שקל, זו חברה מוכרת.

אבל יש עוד 200 אלךף רמקולים "טובים", ואם רמקולים היו יותר מדוייקים אחד מהשני אז כל המוניטורים היו נצמדים לסטנדרט של דיוק, או שכול םהיו עובדים עם אותו מוניטור.
מוניטור זה משהו אישי.

מצד שני, מוניטור ראשון. מצד שלישי, כמו שאמרו, 90% ממי שרוכש מוניטור בארץ לא שומע אותו בחדר שלו קודם אניוואי. ומתוכם גם ככה חצי מהאנשים עובדים בסביבה רעה אקוסטית.
אז תחליט - אתה מאלה שחשוב להם, שלא מתפשרים, שילך ויישמע אלף רמקולים וינסה לקחת כל זוג אפשרי לבדוק אצלך וישקיע באקוסטיקה וכו' וכו'?
או שאתה מוכן להתפשר בינתיים וללמוד תוך כדי, ואת המוניטור הבא תקנה כבר "כמו שצריך"?
  flextone  
הודעה פורסם: רביעי 30 מרץ,05 00:47   
אתה מנסה לומר שאין מוניטורים יותר מדויקים מאחרים? זו פשוט שטות. אגב, עוד לא יוצר מוניטור שנותן היענות תדרים שטוחה לחלוטין, וכל חברה מנסה לייצר מוניטור כמה שיותר שטוח.
כמוהן שככל שתשלם יותר תקבל יותר.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון