תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:21
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
סקירה : מולטיאפקט DigitechRP50
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  Yogi_IL  
סקירה : מולטיאפקט DigitechRP50
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,05 22:43   
אוקיי זוהי הסקירה לפי טעמי האישי בלבד!:

חברה: Digitech
דגם: Rp50

מבחינת הצליל והאיכות:
משתתוה לאיכות של פדאל בודד, אמנם יש מעט רעשים ברקע כשמפעילים את הוואה וואה האוטומטי אבל חוץ מזה צליל נהדר.

אפקטים:
מכיל מספר מגוון של אפקטים: קורוס, דיסטורשן(כולל אוברדרייב), וואה , וואמי, ריוורב, דיליי, פלנג'ר, ומדמה מגברים.
המכשיר מגיע עם 40 תבניות אפקטים שאי אפשר לשנות אותם ועוד 40 שהמשתמש מכין בעצמו בדרך פשוטה ביותר כולל שליטה על הפרטים הקטנים ביותר, חוויה של ממש!

המכשיר מכיל גם מכונת תופים בעלת 30 פטרנים(סגנונות) + מטרונום. כמו כן אפשר לשלוט על המהירות ועל העוצמה של התופים.

המכשיר מכיל טיונר מנורות.

ציון מ1-10 ---- 10

אם יש לכם שאלות אני אשמח לענות...
Re: סקירה : מולטיאפקט DigitechRP50
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,05 22:59   
Yogi :
המכשיר מכיל טיונר מנורות.

טיונר מנורות זה ממש אחלה. וינטאג'...
שמע חבוב, סקירה זה משהו קצת יותר רציני מ 5 שורות שרשמת..
תביא תמונות, הדגמות של סאונדים, הסברים איך חיברת ואיך משתמשים.
בהצלחה.
את זה אהבתי: Then we made sure that the RP50's user interface was so simple a drummer could operate it (well most drummers, anyway).
אגב, תמיר אומר שזה מולטי די חרא...

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,05 23:13   
בהחלט מומלץ לסקור בצורה קצת יותר רצינית...
כדאי גם לינק לאתר היצרן:
http://www.digitech.com/products/rp50.htm

וכמשדברים על טיונר מנורות כדאי לנסות להסביר את המונח יותר טוב - יש הבדל גדול בין תצוגה דיגיטלית או LEDים מסוגים שונים לבין שפופרות ואקום...

וכשמעיפים סופרלטיבים מומלץ מאוד לציין השוואות... וגם את הרקע והנסיון שלך עם מוצרים מהסוג שאתה סוקר...

ועריכה בו זמנית בהחלט לא מוסיפה לשרשרת הזו יופי וחינניות...
בכל מקרה, לגבי דעתי על המכשיר - הוא מאוד בסיסי, מסוג הצעצועים שילדים אוהבים בתור מולטי ראשון ולהכיר את סוגי האפקטים השונים. יש כמה פונקציות נחמדות לתלמידים שרוצים לעבוד על קצב, אבל זה ממש לא מוצר שהייתי נותן לו 10... הוא רחוק שנות אור ממולטי אפקטים מקצועיים שונים...
אבל למתחילים זה בהחלט יכול להיות מבוא טוב לעולם האפקטים...
  Yogi_IL  
הודעה פורסם: שבת 19 מרץ,05 15:56   
תודה על הביקורות... אני עדיין לא יודע איך אני יכול לפרט... אבל להבא אני ישתדל... בקשר לדגימות אני הקלטתי למחשב אבל אני לא יודע איך להעלות לפורום...
הודעה פורסם: שבת 19 מרץ,05 18:45   
לי יש את המולטי הזה
ואני חייב לציין שהוא באמת מתאים מאוד למתחילים
אבל האפקטים טובים, באמת,
אני ממליץ.
radomsk
הודעה פורסם: שבת 19 מרץ,05 20:27   
היי תמיר,

יהיה נחמד לשמוע ממך מזה מבחינתך: "מולטי אפקטים מקצועיים".

BOSS GT3? ZOOM 707? POD 2?
למה אתה קורא מקצועי ומה הופך אותו למקצועי?

סהר

TamirE :
יש כמה פונקציות נחמדות לתלמידים שרוצים לעבוד על קצב, אבל זה ממש לא מוצר שהייתי נותן לו 10... הוא רחוק שנות אור ממולטי אפקטים מקצועיים שונים...
radomsk
הודעה פורסם: שבת 19 מרץ,05 20:32   
Yogi :
תודה על הביקורות... אני עדיין לא יודע איך אני יכול לפרט... אבל להבא אני ישתדל... בקשר לדגימות אני הקלטתי למחשב אבל אני לא יודע איך להעלות לפורום...

היי יוגי,

תיצור לך User כאן, תעלה לשם את קטעי הMP3 ואז כאן נותר לפרסם רק את הלינקים.

סהר
TamirE
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 19 מרץ,05 21:49   
תראה, בחברה (society) כמו שלנו רוב המוצרים מתחלקים לקטגוריות שונות לפי מחיר.
אתה צודק שביחס עלות/תועלת מכשירים קטנים מהסוג הזה מצוינים למתחילים, אבל אתה כן מתחיל להיות מוגבל באופציות ובאיכות בשלב מסוים...
בהשוואה בין RP-50 של דיגיטק לזום 505 הייתי בוחר ב RP-50 בכל יום כנראה כי אני טיפה יותר מחבב את הסאונדים שלו...
בהשוואה בין RP-50 לבין GNX-2 וממשיכיו אתה מתחיל להבין מה ההבדל...
כשאתה סוקר מוצר בתור "מולטי אפקט" חשוב להגדיר יותר טוב את הקטגוריה שלו... בתור מולטי למתחילים עם תקציב דל יחסית זה מכשיר מצוין. בתור מולטי לנגן שצריך להופיע או להקליט איתו ומאוד חשוב לו הסאונד הוא כבר לא כל כך מצוין - הכל עניין של מה שאתה מבקש ובגלל זה הגדרה טובה יותר של נקודת הראות של הסוקר מאוד חשובה.
לסיום נסה להשוות בין RP-50 ל 2120 ודומיו (בכוונה אני מזכיר מולטים של דיגיטק) - שניהם מולטי אפקטים, כל אחד מהם מתאים לקטגוריה אחרת לגמרי.
מהמעט שיצא לי להתעסק עם RP-50 אני יכול להגיד שהוא מכשיר נחמד למתחילים ובגלל זה גם ראית פה תגובות שבהחלט אומרות את אותו דבר... אני בכוונה לא רציתי להיכנס לדעה ספציפית ומנומקת אבל אחרי שאמרו שאמרתי משהו וזה די הוצא מהקשרו הייתי חייב לומר קצת יותר.

מה שהיה מטעה בסקירה מהסוג הזה זה האיזכור של "טיונר מנורות" שגרם לתגובה הראשונית של אסטונד, וגם הרעפת סופרלטיבים שונים וציון 10 לא מנומק היטב.
אני לא חושב שבשום סקירה נורמלית תראה ציון 10 בלי הסברים הרבה יותר מעמיקים, וכשסוקרים מוצר נוהגים לרשום גם חסרונות (כמות פדאלים לדוגמה?).

לגבי הגדרה של "מקצועי" - זה דבר מאוד סובייקטיבי... אני נוטה להגדיר "מקצועי" לפי הנגנים שמשתמשים בציוד ועל פי הערכה לאיכות... במובן הזה אתה בהחלט יכול לסווג מכשירים על סקלת איכות לפי מדדים של כמות נגנים "מקצועיים" שמשתמשים במכשיר ועל פי ההערכה שלך לאיכות המכשיר.

אני חושב שבהחלט יש מקום להשוות מכשירים מסוג RP50 או זום 505 ו 707, אבל אין מקום להשוואה בין RP50 לבין Boss GT-3... אם כבר אז משהו מסדרת GNX... מספיק להעיף מבט חטוף על המכשירים הללו באתר היצרן ולהבין. ואם אתה רוצה להשוות מול פוד אז יש מכשירים בדיוק מהסגנון הזה גם לדיגיטק בדמות סדרת GENESIS...
סקירה רצינית צריכה להגדיר את הטווח שלה ולפחות להזכיר מול מה נעשתה ההשוואה.

ולסיכומו של עניין, אני רק רוצה לציין שהשרשור הזה מראה שיש מגוון של דעות - יש אנשים שיהללו מכשיר מסוים שאנשים אחרים ממש לא מתלהבים ממנו - ולכן כשכותבים סקירה חייבים להסביר היטב את הסיבות ולחשוב גם מה מעניין את הקורא לדעת...
miko
תומך
הודעה פורסם: ראשון 20 מרץ,05 12:26   
TamirE :
. ואם אתה רוצה להשוות מול פוד אז יש מכשירים בדיוק מהסגנון הזה גם לדיגיטק בדמות סדרת GENESIS...

בלי פירוט יותר מידי (אחרי זה אני יפרט כבר פשוט אין לי זמן)
עדיף (וזה בעיניים עצומות) כמעט כל דבר אחר על הג'נסיס, יש לי אותו וזה ח ר א של מכשיר, יש לי את הוי אמפ 2 שזה פשוט ליגה אחרת ואף הזום GFX4 במצב של דימוי מגברים כבר עדיף!

פירוט בקרוב (מן הסתם גם דיגיטק כנראה חושבים ככה על המכשיר והוא כבר הורד מפסי הייצור).
הודעה פורסם: ראשון 20 מרץ,05 12:36   
תמיר,

אולי תספר לנו באיזה מולטי-אפקטים אתה משתמש? #smile

סהר
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון