dintsur : |
כבר זמן מה שאני מתכנן להקים אולפן ביתי, אבל אני חסר ידע בתחום. |
המטרה היא להקליט הרכבים קטנים בהם אני מנגן,
נניח חמישה כלים. |
יש ברשותי מחשב חזק (כרטיס קול סביר), מיקסר ישן בעל 5 ערוצים (רק כניסת XLR אחת), מיקרופון לא רע עם חיבור PL קטן (למחשב), מיקרופון AKG לכלי נשיפה ומערכת רמקולים לא רעה . כמובן שיש גם חדר מתאים שתהיה בו אקוסטיקה טובה. |
המיקרופון AKG דורש phantom power 48v, השאלה היא באיזו צורה לעבוד?
האם אני אוכל לעבוד ללא מיקסר (רק כרטיס קול) ועדיין יהיו לי מספיק כניסות לכל המיקרופונים? (בכל מקרה אצטרך לקנות כרטיס קול) |
האם ישנם מיקרופונים טובים בעלי כניסות PL ולא XLR? |
איך אני יכול לספק phantom power למיקרופון? ראיתי שישנן מספר אפשרויות ולא הצלחתי להתמצא לבד. |
מה ההבדל בין כרטיס אודיו לכרטיס קול? |
ציטוט: |
איזה כלים בדיוק?
איזה סגנון? אתה רוצה להקליט כל כלי בנפרד או את כולם ביחד? אם כולם ביחד - לערוצים נפרדים, או את הכל לערוץ אחד? |
יעזור אם תפרט יותר - חברות, דגמים, מפרט מחשב וכו'... |
כמובן שזה חשוב מאוד שתענה על שאלתי הקודמת - האם אתה רוצה להקליט כל כלי בנפרד או את כולם ביחד. בשביל להקליט 5 כלים ביחד תצטרך 5 מיקרופונים (לפחות), ואם מדובר על תופים - אז זה עוד 5-6 מיקרופונים רק להם... ואז אתה כבר מגיע לסכומי כסף גדולים מאוד - כל המיקרופונים, פרה-אמפים עבורם, וכרטיס קול עם מספיק כניסות בשביל להקליט אותם. |
אפשרות אחרת היא לקנות כרטיס קול עם הרבה כניסות ואז אתה בעצם מקליט כל כלי לערוץ נפרד ומשתמש במקום מיקסר "ברזל" במיקסר הפנימי של הכרטיס ו/או של התוכנה. זה יכול לצאת זול יותר, וזה יכול גם לצאת יקר יותר... חוץ מזה, אני לא בטוח שהמחשב שלך מספיק חזק בשביל להקליט כ"כ הרבה ערוצים בבת אחת. |
ובמידה ואתה מתכוון לחבר את הגיטרה ישירות למיקסר - תצטרך להקצות לה פרה-אמפ משלה. |
תיקון: גם תוכנות כמו Adobe Audition וגם תוכנות שעובדות עם ASIO (כגון Cubase) יכולות לעבוד עם כרטיס הקול הזה, אך על מנת לעבוד ללא Latency צריך את הדרייברים של ASIO4ALL. בכל מקרה, הכרטיס הזה לא יספק תוצאות באיכות טובה, אבל בתור התחלה הוא בהחלט יכול להספיק, אם משתמשים בו בצורה נכונה. |