תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:28
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
כן מיקסר, לא מיקסר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  dintsur  
כן מיקסר, לא מיקסר
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,05 11:21   
כבר זמן מה שאני מתכנן להקים אולפן ביתי, אבל אני חסר ידע בתחום.
המטרה היא להקליט הרכבים קטנים בהם אני מנגן,
נניח חמישה כלים.

יש ברשותי מחשב חזק (כרטיס קול סביר), מיקסר ישן בעל 5 ערוצים (רק כניסת XLR אחת), מיקרופון לא רע עם חיבור PL קטן (למחשב), מיקרופון AKG לכלי נשיפה ומערכת רמקולים לא רעה . כמובן שיש גם חדר מתאים שתהיה בו אקוסטיקה טובה.

המיקרופון AKG דורש phantom power 48v, השאלה היא באיזו צורה לעבוד?
האם אני אוכל לעבוד ללא מיקסר (רק כרטיס קול) ועדיין יהיו לי מספיק כניסות לכל המיקרופונים? (בכל מקרה אצטרך לקנות כרטיס קול)
האם ישנם מיקרופונים טובים בעלי כניסות PL ולא XLR?
איך אני יכול לספק phantom power למיקרופון? ראיתי שישנן מספר אפשרויות ולא הצלחתי להתמצא לבד.
מה ההבדל בין כרטיס אודיו לכרטיס קול?

יש לי עוד הרבה שאלות אך אותן אני אכתוב כבר בנושאים נפרדים ..

תודה רבה,
דין צור.

נ.ב
אני מניח שאנו כבר לשאלות אלו, אבל הלכתי לאיבוד בחיפוש שעשיתי.
בכל מקרה, אשמח גם להפנייה להודעות שנכתבו בנושאים הללו.
S.Supporter
Re: כן מיקסר, לא מיקסר
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,05 12:38   
dintsur :
כבר זמן מה שאני מתכנן להקים אולפן ביתי, אבל אני חסר ידע בתחום.

הגעת למקום הנכון.

dintsur :
המטרה היא להקליט הרכבים קטנים בהם אני מנגן,
נניח חמישה כלים.

איזה כלים בדיוק?
איזה סגנון?
אתה רוצה להקליט כל כלי בנפרד או את כולם ביחד?
אם כולם ביחד - לערוצים נפרדים, או את הכל לערוץ אחד?

dintsur :
יש ברשותי מחשב חזק (כרטיס קול סביר), מיקסר ישן בעל 5 ערוצים (רק כניסת XLR אחת), מיקרופון לא רע עם חיבור PL קטן (למחשב), מיקרופון AKG לכלי נשיפה ומערכת רמקולים לא רעה . כמובן שיש גם חדר מתאים שתהיה בו אקוסטיקה טובה.

יעזור אם תפרט יותר - חברות, דגמים, מפרט מחשב וכו'...

dintsur :
המיקרופון AKG דורש phantom power 48v, השאלה היא באיזו צורה לעבוד?
האם אני אוכל לעבוד ללא מיקסר (רק כרטיס קול) ועדיין יהיו לי מספיק כניסות לכל המיקרופונים? (בכל מקרה אצטרך לקנות כרטיס קול)

האפשרויות שלך הן - מיקסר, פרה-אמפ, או כרטיס קול שמכיל בתוכו פרה-אמפ.
חפש על המונחים הנ"ל בפורום.
כמובן שזה חשוב מאוד שתענה על שאלתי הקודמת - האם אתה רוצה להקליט כל כלי בנפרד או את כולם ביחד. בשביל להקליט 5 כלים ביחד תצטרך 5 מיקרופונים (לפחות), ואם מדובר על תופים - אז זה עוד 5-6 מיקרופונים רק להם... ואז אתה כבר מגיע לסכומי כסף גדולים מאוד - כל המיקרופונים, פרה-אמפים עבורם, וכרטיס קול עם מספיק כניסות בשביל להקליט אותם.

dintsur :
האם ישנם מיקרופונים טובים בעלי כניסות PL ולא XLR?

לא. כל המיקרופונים המקצועיים מחוברים ב-XLR . זה הסטנדרט בחיבור מיקרופונים, והוא גם מאפשר להעביר Phantom Power.

dintsur :
איך אני יכול לספק phantom power למיקרופון? ראיתי שישנן מספר אפשרויות ולא הצלחתי להתמצא לבד.

את מתח הפנטום אתה מקבל מפרה-אמפ, ושוב, הוא יכול להיות כחלק ממיקסר, פרה-אמפ חיצוני, או מובנה בכרטיס הקול.

dintsur :
מה ההבדל בין כרטיס אודיו לכרטיס קול?

אין הבדל... אודיו באנגלית זה קול.

(ואם ראית אתמול "ארץ נהדרת" אתה זוכר בוודאי את הפלאפון שהוא גם עמיד במים וגם Water Resistant...)
  dintsur  
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,05 15:38   
תודה רבה, הנה:

ציטוט:
איזה כלים בדיוק?
איזה סגנון?
אתה רוצה להקליט כל כלי בנפרד או את כולם ביחד?
אם כולם ביחד - לערוצים נפרדים, או את הכל לערוץ אחד?

הרכב דומה לזה:
סקסופון אחד או שניים
מערכת תופים
פסנתר
גיטרה חשמלית
באס חשמלי
סגנון: ג'אז
הקלטה: באופן עקרוני אני מעוניין להגיע לתוצאות הכי טובות במחיר הכי נמוך, כמו כולם.
אני יכול להקליט כל אחד בנפרד אבל לפחות בהתחלה אני אעדיף להקליט את כולם, לכמה שיותר ערוצים, לפי סקציות ואח"כ לכל כלי ערוץ.

ציטוט:

יעזור אם תפרט יותר - חברות, דגמים, מפרט מחשב וכו'...

מחשב: מעבד AMD Athlon XP 2400,
512 RAM (סמסונג)
כרטיס קול - C-Media AC97

מיקסר: Dynasonic mx-3560
מיקרופון PL:
pro luxe (סתם מיקרופון)
מיקרופון 2: AKG C 419"' PP (כזה שמתחבר לפעמון של כלי הנשיפה)
רמקולים: מין סט סטנדרטי כזה של פיליפ, לא משהו מתאים לעריכה..

בקשר לפרה-אמפ, אני לא אצטרף הרבה פרה-אמפים כי אני מניח שיש כאלו אם יותר מיציאה אחת, נכון?
ציטוט:

כמובן שזה חשוב מאוד שתענה על שאלתי הקודמת - האם אתה רוצה להקליט כל כלי בנפרד או את כולם ביחד. בשביל להקליט 5 כלים ביחד תצטרך 5 מיקרופונים (לפחות), ואם מדובר על תופים - אז זה עוד 5-6 מיקרופונים רק להם... ואז אתה כבר מגיע לסכומי כסף גדולים מאוד - כל המיקרופונים, פרה-אמפים עבורם, וכרטיס קול עם מספיק כניסות בשביל להקליט אותם.

בקשר לתופים, לפחות בשלב הראשון אני לא אקצה לכל תוף מיקרופון..
בקשר לכרטיס הקול, האפשרות שלי היא או כרטיס עם הרבה כניסות או מיקסר ואז בעצם כל המיקסר הוא ערוץ אחד, נכון?

מהי ההמלצה שלך, האם עדיף יהיה לי עם כל המיקרופונים, לעבוד ישירות לכניסות לכרטיס הקול, או דרך המיקסר? והאם ישנו כרטיס קול עם כ"כ הרבה כניסות למיקרופונים (עדיף במידה וכן שיהיה חיצוני כדי שלא יהיה בלאגן עם החוטים) ?

תודה רבה על ההשקעה, דין.
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,05 15:40   
ןבקשר לקול - audio #smile
אנשים משתמשים בשני הבטויים באותו משפט, שחשבתי שכבר אין בזה הגיון.
תומך
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,05 19:02   
עם הכרטיס הנוכחי שלך אתה יכול אך ורק להקליט שני ערוצים מונו (או ערוץ סטראופוני אחד), כלומר אתה זקוק למיקסר שיעשה את הבלנס בין הכלים המוקלטים ויספק מתח פאנטום למיקרופונונים שזקוקים לזה.
תוכנות הקלטה כגון adobe audition יכולות להתמודד עם הכרטיס קול שלך אך תכנות שעובדות עם פרוטוקול asio זקוקות לכרטיס שתומך בזה - תנסה להציץ פה(ולהתקין)
www.asio4all.com אולי הכרטיס שלך יעבוד עם זה.
הודעה פורסם: שישי 18 מרץ,05 20:47   
תיקון: גם תוכנות כמו Adobe Audition וגם תוכנות שעובדות עם ASIO (כגון Cubase) יכולות לעבוד עם כרטיס הקול הזה, אך על מנת לעבוד ללא Latency צריך את הדרייברים של ASIO4ALL.
בכל מקרה, הכרטיס הזה לא יספק תוצאות באיכות טובה, אבל בתור התחלה הוא בהחלט יכול להספיק, אם משתמשים בו בצורה נכונה.

אם הכוונה היא להקליט בשלב זה את כל הכלים בבת אחת, אז כמובן שחובה לקנות מיקסר, על מנת ליצור מיקס ובלאנס נכון בין הכלים. עבור כל כלי תוכל לקבוע צידוד (מבחינת הסטריאו), עוצמה ו-EQ, וגם לשלוח לאפקטים חיצוניים. זה בעצם מה שהייתה עושה התוכנה אם היית מקליט כל כלי לערוץ נפרד...
לגבי המיקרופונים: אם הפסנתר הוא חשמלי, לא צריך מיקרופון אלא אפשר לחבר ישירות למיקסר. כנ"ל לגבי גיטרה ובס - אפשר לחבר דרך מדמה מגברים, DI או פשוט לחבר ישירות למיקסר.
את התופים רצוי להקליט עם לפחות שני מיקרופונים, אבל כדי להגיע לתוצאה טובה תצטרך יותר מזה, ואתה מוזמן לחפש בפורום על דרכי הקלטת תופים חסכוניות.
חוץ מזה אם אתה רוצה לחסוך עוד יותר אפשר לשלב את שני הסקסופונים על מיקרופון אחד. (למרות שלא נראה לי שזה אפשרי עם המיקרופון שציינת)
לגבי מספר הפרה-אמפים - בעיקרון כמספר המיקרופונים, ובמידה ואתה מתכוון לחבר את הגיטרה ישירות למיקסר - תצטרך להקצות לה פרה-אמפ משלה.
יש מיקסרים שמכילים בתוכם פרה-אמפים על חלק מהערוצים, אתה צריך לקנות אחד כזה עם מספיק פרה-אמפים, או לקנות אחד ואז להוסיף פרה-אמפ חיצוני מרובה ערוצים כאשר על אחד מהערוצים שלו מתחבר לערוץ נפרד במיקסר, או פשוט לשרשר מיקסר נוסף.

אפשרות אחרת היא לקנות כרטיס קול עם הרבה כניסות ואז אתה בעצם מקליט כל כלי לערוץ נפרד ומשתמש במקום מיקסר "ברזל" במיקסר הפנימי של הכרטיס ו/או של התוכנה.
זה יכול לצאת זול יותר, וזה יכול גם לצאת יקר יותר...
חוץ מזה, אני לא בטוח שהמחשב שלך מספיק חזק בשביל להקליט כ"כ הרבה ערוצים בבת אחת.
  dintsur  
הודעה פורסם: שבת 19 מרץ,05 22:18   
תודה רבה צופיפניק וmiko ..
ציטוט:

אפשרות אחרת היא לקנות כרטיס קול עם הרבה כניסות ואז אתה בעצם מקליט כל כלי לערוץ נפרד ומשתמש במקום מיקסר "ברזל" במיקסר הפנימי של הכרטיס ו/או של התוכנה.
זה יכול לצאת זול יותר, וזה יכול גם לצאת יקר יותר...
חוץ מזה, אני לא בטוח שהמחשב שלך מספיק חזק בשביל להקליט כ"כ הרבה ערוצים בבת אחת.

אז איך אוכל לדעת אם הוא יעמוד בעומס בצורה מספקת או לא? כי כפי שאני מבין את זה איכות תהיה יותר טובה ואני אוכל גם להתעסק עם הערוצים אחרי ההקלטה..

ציטוט:

ובמידה ואתה מתכוון לחבר את הגיטרה ישירות למיקסר - תצטרך להקצות לה פרה-אמפ משלה.

כבר חיברתי בעבר גיטרה ישירות למיקסר הזה, האם זה מעיד על פרה-אמפ במיקסר?

ציטוט:

תיקון: גם תוכנות כמו Adobe Audition וגם תוכנות שעובדות עם ASIO (כגון Cubase) יכולות לעבוד עם כרטיס הקול הזה, אך על מנת לעבוד ללא Latency צריך את הדרייברים של ASIO4ALL.
בכל מקרה, הכרטיס הזה לא יספק תוצאות באיכות טובה, אבל בתור התחלה הוא בהחלט יכול להספיק, אם משתמשים בו בצורה נכונה.

אז לא ברור לי, האם אני צריך לעבור לתוכנה אחרת או שפשוט מספיק שאתקין את את הדרייבר (אני כרגע עם הקיובייס) ? ומזה Latency?

דין.
תומך
הודעה פורסם: ראשון 20 מרץ,05 01:03   
לייטנסי בהסבר דיי חורני זה הזמן שלוקח מרגע שהגל נכנס לכרטיס קול ועד שהוא יוצא בחזרה מהכרטיס בדרכו אל הרמקולים אחרי שעבר דרך התוכנה\חומרה של המחשב, אם אתה מקליט ללא מוניטור תוכנתי (כלומר מה שיוצא מהכרטיס לא עובר את התוכנה אלה ממותג ישירות למוצא) אז הליטנסי לרוב לא מדבר אליך (אבל לא תוכל להוסיף אפקטים למה שמוקלט ולשמוע אותם תוך כדי הקלטה אלה רק אחרי ההקלטה- כשתשמע את מה שמוקלט).
adobe Audition לא עובדת עם Asio ולכן אין מוניטור בכלל מהתוכנה (אתה שומע רק את המטרונום או ערוצים אחרים שכבר הוקלטו) המיתוג באופן הזה בד"כ מבוצע ע"י מיקסר פנימי שיש על הכרטיס קול (המיקסר שאתה שולט עליו במחשב) ולכן אין השהייה בין כניסת הכרטיס למוצא.
Cubase ובעצם כמעט כל תוכנה שעובדת עם Asio יכולה לתת לך את המידע שהתוכנה קיבלה והוציא בחזרה (עם או בלי אפקטים), הפעולה הזאת דורשת זמן וזה הליטנסי (המרה מאנלוג לדיגיטל - שליחת המידע לתוכנה , עיבוד המידע בתוכנה - אפקטים וכו, שליחת המידע בחזרה לכרטיס הקול, המרת המידע מדיגיטלי לאנלוגי).
הודעה פורסם: ראשון 20 מרץ,05 21:23   
תודה על ההשקעה #smile

ואני מוסיף לערימת השאלות: איזה עוד דרכים יש לקצר את ה lantecy מבלי להחליף חומרה(עדכנתי את את הדרייבר והתקנתי asio4all, מה שעזר מאד מאד..) ? עוד קצת ואני כבר אוכל להקליט את עצמי עם פלייבאק..
תומך
הודעה פורסם: ראשון 20 מרץ,05 21:32   
אם אתה משתמש בקיובייס ואין לך צורך באפקטים של התוכנה על הקול בזמן ההקלטה אז תבטל את המוניטור דרך התוכנה (זה בהגדרות של אודיו)
באודישן לא אמורה להיות בעיה כזאת אך אם ישנה חפש בעזרה של התוכנה בהגדרות multitrack

פרט גם מה המערכת הפעלה שלך ובכלל מה יש לך שם...
אם התוכנות לא חוקיות אז לעיתים קורה שהבעיה היא בפריצה (אני לא יכנס למה שזה אומר).
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון