תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 12:51
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
"לחץ" באוזניים
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (140) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  The Journalist  
"לחץ" באוזניים
הודעה פורסם: שלישי 08 מרץ,05 10:33   
אהלן כולם בפורום,

יש לי איזשהי בעיה בקשר לאוזניים שכבר הרבה זמן לא נמצא לה לא פתרון ולא תשובה, קיוויתי שאולי בעזרת מאגר הידע כאן אולי מישהו יוכל להפנות אותי לעזרה נכונה.

ככה - לפני 4-5(!) שנים בערך הופיע אצלי איזשהו מן לחץ באוזניים, כלאמר כשאני פוער את הפה אני שומע איזשהי "התפוקקות" (=צליל של התפקעות :razz: ) בדומה למצב שבו יורדים למקומות עם לחץ אוויר נמוך יותר וכו' - רק שהמצב קבוע אצלי בכל מקום.

הלכתי לכמה בדיקות שמיעה והן הראו תוצאות ללא רבב, הכי קרוב לתשובה שקיבלתי מרופא (או שמא היא היתה רק טכנאית של בדיקות השמיעה) היא שהשמיעה שלי טובה, ובאמת יש איזשהו לחץ חריג באוזניים אבל יכול להיות שזה נובע מאיזשהי סתימה במערכת אא"ג כתוצאה מצינון או משהו בסגנון שאמורה לחלוף לה...

בכל אופן, שום דבר כמובן לא חלף, אני פשוט למדתי להתעלם מהעניין אך מדי פעם זה מטריד אותי וכמובן שהייתי מעדיף לחיות בלי הבעיה הזאת וקצת מדאיג אותי הרעיון שאולי יש לזה השפעה לטווח ארוך.
אני די חסר מושג עד כדי כך שכבר די ויתרתי על ניסיונות לפתור את הבעיה #ugh אני מאוד אודה אם מישהו מאמין שיש בדיקה כלשהי או מומחה כלשהו שיכול לספק תשובה *אמיתית* לעניין בניגוד לאלו שקיבלתי עד עכשיו.

תודה מראש!
הודעה פורסם: שלישי 08 מרץ,05 12:11   
השאלה אם אכן עברת את כל הבדיקות הנדרשות כדי לשלול התפתחויות מכל סוג, קשורות ככל שלא ייראו לענין ה"אוזן".
זה מתחיל בבדיקה מכנית של האוזן, ושלילת הימצאות גופים שהם במקומות שניתן לבחון במכשיר.
זה ממשיך דרך בדיקת מוליכות העצב (ראה כאן בפורום בנושא דומה)
דרך סריקת MRI ועוד.
יש להבחין אם התופעה קיימת בשתי האוזנים או רק באחת, ואם יש גורמים, תנאים או מצבים בהם התופעה מחמירה או פוחתת, כמו לדוגמא טמפרטורה, הטיית הראש, שכיבה, גובה, לאחר שינה וכדומה.
כמו כן יש להבחין אם התופעה קשורה לתחושות של אבדן שיווי משקל או סחרחורות. האם התופעה החלה לאחר מחלה או נזלת או סינוסיטיס, ואם יש ממצאים המעידים על קיום נוזלים היוצרים לחץ על עור התוף.

לא הייתי מניח לזה להיות בצד ובוחן כל אפשרות, רופא ואפילו סריקת חומר באינטרנט. הטיפול צריך להיות בהתאם לסיבה שמתגלה, והיסטורית התופעה מאוד חשובה לניתוח ומעקב והשערת כיוון.
Kundara
תומך
הודעה פורסם: שלישי 08 מרץ,05 16:58   
שאתה פותח את הפה או מפהק?
הודעה פורסם: שלישי 08 מרץ,05 17:37   
שלום לך,

לפי-דעתי ולפי מה שהתרשמתי מהתיאור, מדובר בבעית הצטברות נוזלים שיכולה להיגרם כתוצאה מסיבות רבות: מחיצה באף בעייתית, אלרגיה, פוליפים...

בן כמה אתה?

אולי רעיון טוב יהיה ללכת לרופא אף-אוזן-גרון, יש להם מכשיר כזה שהם דוחפים לך לתוך האף ורואים את ריריות האף והמחיצות על מסך טלויזיה גדול.
ספר לו על הבעיה ובמידה והוא יראה שהכל בסדר באף - ריריות, מחיצות האף תקינות וכו' - הוא כנראה גם ישלח אותך לבדיקת אלרגיה (מזריקים לך כל-מיני חומרים על הידיים ורואים מה מתנפח ולפי-זה יודעים לאיזה דברים אתה אלרגי).

סהר
Dj-HiTMaN
קרה לי בעבר משהו כזה
הודעה פורסם: שישי 01 אפר',05 18:29   
לפני מספר שנים שהייתי עובד על מוזיקה .. הייתי עובד רק אוזניות ..
הייתי יושב שעות עם אוזניות על האוזניים ומחפש צלילים מסוימים בעוצמה כזאת שיכולה להזיז את עזריאלי .. לאחר השעות האלה שהייתי קם המכיסא הייתי חוטף מן לחץ כזה .. שהייתי מדבר עם אנשים הייתי שומע את עצמי פעמיים .. בדיוק כמו שיורדים או עולים ממקום גבוה למקום נמוך ואז יש את הלחץ הזה שאתה יכול לשמוע שאתה מדבר לעצמיך כפול כזה.. ואז אתה בולע וזה משתחרר .. אבל כאן זה לא משתחרר ובדרך כלל זה היה מלווה בכאבי ראש ..
ורק לאחר איזה 48 שיות זה היה נעלם כאילו לא היה .
לאחר תקופה מסוימת שהבנתי שאני גם בדרך יאבד את השמיעה שלי .. עברתי ל- 2 רמקולים גדולים שישמשו ברמה בסיסית כזוג מוניטורים .. ואכן באמת לאחר תקופה מסוימת הלחץ הזה נעלם .. ונעלמו הכאבי ראש .. אך מדיי פעם שאני נמא בפאב או מועדון מספר שעות הלחץ הזה חוזר .
סימן קריאה שמחתי לעזור ...
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון