תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 01:41
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אחי, איזה בייס-ליין לפנים - תגיד, איך עשית אותו...?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מוסיקה אלקטרונית
  intro  
אחי, איזה בייס-ליין לפנים - תגיד, איך עשית אותו...?
הודעה פורסם: שלישי 22 פבר',05 14:13   
שלום לכולם,

בזמן האחרון, כמעט ובכל טרק (אלקטרוני...) שמישהו פרסם כאן לתגובות, ושהיה לו בייס-ליין סביר ומעלה, תכף ומייד הופיעה בין היתר גם התגובה שבכותרת.
לא תמיד באותו ניסוח, לפעמים זה גם יכול להיות משהו כמו" "אחי,איזה בייס-ליין פצצה, אולי תכתוב לנו באיזה מכשיר ובאיזה אפקטים השתמשת...?" כאשר לכולם ברור שמה שהכותב רצה לומר זה בעצם: "אחי, צא איתנו גבר ותביא את הפריסטים של המכשיר, של האפקטים, וגם זה של הערוץ יתקבל בברכה #smile ..." ברב המקרים התגובות האלה לא זוכות כלל וכלל להתיחסות... במקרה הטוב, היוצר מוכן לשתף ולתאר בצורה כללית ביותר איך הוא יצר את אותו בייס-ליין אגדי...
ולמה לו בעצם לשתף...? ישב בנאדם בבית שעות על גביי שעות בכדיי להוציא משהו מסויים שיישמע לו טוב, ועכשיו מבקשים ממנו לחלוק את זה... וכל זאת על אחת כמה וכמה אם מדובר ביוצר שמתפרנס מהמוסיקה שלו או שלפחות שואף לכך מתישהו... (אם זה חובב מוחלט שאין לו מטרה בעשייה מלבד ההנאה אז באמת שאין לו סיבה לא לשתף...)
ושתבינו, אני לא נגד עזרה לאנשים פה, אני בעצמי נעזרתי בפורום הנ"ל עשרות פעמים. הריי לשם כך הוא נועד... אבל יש עזרה, ויש מתן נוסחאות פלא, ובשביל אלה צריך קצת להזיע, אבל כנראה שיש לא מעט חברה (ובמיוחד בסצנת הטראנס...) שמחפשים את דרכיי הקיצור.... ואת נוסחאות הפלא להצלחה. התופעה הזו מאוסה בעיניי... היא כל כך מתאימה לזמן הזה, שבו הכל רוצים מהר כאן ועכשיו... ממש כמו כל סצנות הריאלטי והכוכב נולד למיניהם... להצליח כאן ועכשיו! בלי להשקיע יותר מדיי זמן בשטויות כמו איך ללמוד באמת איך עובדים הדברים.

אשמח לדעת מה עוד אנשים פה חושבים על כך...

יום טוב.
sesil b
הודעה פורסם: שלישי 22 פבר',05 14:26   
מסכים עם כל מילה שנאמרה כאן #ugh
מה שכן בסצינת הטראנס לפחות הישראלי נראה באמת שחברה שכן מתפרנסים או שיצירותיהם אכן שוחררו נעזרו באנשים עם נסיון ואין בזה כל רע אבל אין מה לעשות כמו שאמרת צריך טוסיק ואוזן(שני דברים הכי חשובים)כדי להגיע לתוצאות אין FAST FOOD כמו שהרבה חברה חושבים זה נטו עבודה וניסיון
  intro  
הודעה פורסם: שלישי 22 פבר',05 14:32   
אין שום דבר רע בלהעזר במישהו עם נסיון. אני בעצמי עבדתי עם מישהו כמעט שנה וזה הקפיץ אותי בכמה רמות קדימה. אבל גם בשביל להעזר בנסיון של מישהו צריך להשקיע את הזמן והרצון בכדיי לנצל זאת... ואני מסכים איתך שכל מה שבא דרך נוסחאות אינסטנס ולא הישתרש בעבודה קשה יספיק אולי לטרק או שניים, אך לם מעבר לכך...
Side EffecT
הודעה פורסם: שלישי 22 פבר',05 16:14   
מסכים, אין מה להוסיף.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שלישי 22 פבר',05 18:18   
אולי בכל זאת יש מה להוסיף;
להסביר דרך מסוימת-מאוד בכדי להגיע לסאונד-סופי-ספציפי-"כמו ההוא", זה לא ממש לענין. זה מתחיל להיות חיקוי, זה נשמע כמו "גם אני רוצה" ומקור דיכוי היצירה והמקוריות.
להעניק וללמד כלים ודרכים, זה בסדר ורצוי, אבל שכולם יתחילו להפליץ אותו סאונד זה בטח לא לפורום הזה.
דומה הדבר לכתבות "איך לעשות להיט", או "מיקס בן-זונה" שנגנזו, וזאת מהסיבה שיש כאלה הלוקחים כיוון כאילו הוא נוסחא, ועיצה כאילו היא חוק, ואת המילה כהוראה, ומה שמקבלים זו אינטרפרטציה מעצבנת למה שנכתב, שניתן מרוב נסיון ועמל כדי לכוון לנתיב האישי הנכון, ובמקום זאת נוצל לנחשקות מהירה להגיע לנכסף זול.
מרדכי
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 22 פבר',05 20:06   
מה רע בללמוד מניסיון של מישהו? עשינו זאת משחר ההיסטוריה. למעשה כל ההתפתחויות הטכנולוגיות והקידמה שהגזע האנושי הגיע אליה זה כתוצאה מכך.
כמובן, שלמי שטרח ועמל יהיה יותר סיפוק, אולי הוא יזכור יותר טוב את התוצאה/תהליך, וכן הלאה. ויש את הפיתוי לא לשתף: "מה אני פראייר?". בהרבה מקרים זה יכול ישירות או בעקיפין לגרום לנזק ל'משת"פ?' - אז כמובן אף אחד לא בא בטענות. אבל במוזיקה - ברוב המקרים, זה לא יזיק לאף אחד. אדרבה - זה יכול להועיל לכל הצדדים.

ובחייאת -
ציטוט:
להסביר דרך מסוימת-מאוד בכדי להגיע לסאונד-סופי-ספציפי-"כמו ההוא", זה לא ממש לענין. זה מתחיל להיות חיקוי, זה נשמע כמו "גם אני רוצה" ומקור דיכוי היצירה והמקוריות.

זה לא יישמע ב ד י ו ק אותו דבר. אז מקסימום מה שיבינו (מטיפ) זה תוצאות ולא עקרונות. למי שזה לא חשוב - זה לא חשוב.
הודעה פורסם: שלישי 22 פבר',05 20:16   
דווקא האנשים היותר מדהימים (מבחינת יצירה או מיקס) שדיברתי איתם, שמחו לחלוק הרבה מאוד שיטות שהיו יכולות להחשב "טריק סודי" וכדומה. הם יודעים שזה לא נותן הרבה.
אם תחפש ברשת תמצא מליון ואחד תיאורים איך לעושת בייס-ליין "לפנים" ותתאכזב לגלות שאף אחד מהם לא הופך אותך למוכשר כמו אותם אנשים שכתבו את תיאור.

אין נוסחאות פלא. וכשיש נוסחאות - החכמה היא לדעת איך ואיפה להשתמש בהן.

אם אתה מרגיש "שעלית על משהו" ומפחד לחשוף אותו, קח בחשבון שגם מישהו אחר יכול לעלות על אותו
טריק. הגדולה היא להיות מסוגל למצוא את 'הטריק' הדרוש בכל מצב חדש, ולשחזר הצלחה בכל פעם בצורה אחרת, מבלי להיות מוגבל לכלים או שיטות עבודה ספציפיות.
MARK
משום מה.....
הודעה פורסם: רביעי 23 פבר',05 01:22   
משום מה זה ניראה , שכאשר שואלים בן אדם שהצליח או שהוציא טראקים טובים ,הוא בונה מסביבו חומה קטנה כזו ולא נותן תשובות ברורות לגבי דרך עבודתו בדיוק או "טריקים"
שהוא למד או יודע... יש אנשים שלמדו מאנשים אחרים בעלי יותר ניסיון בתחום , ומה שאני אומר זה..שאם היה קשה לך ונעזרת באנשים להגיע למעלה , אז זה יהיה נחמד מצידך לעזור גם לאחרים להתקדם....
אני מדבר בתור יוצר מוזיקה חובבן בינתיים , ואני בתור אחד שרוצה להתקדם , כמו כולם , הייתי רוצה לעבוד עם אחד הגדולים בתחום הטראנס , כמו ASTRAL , ASTRIX , יהל ( ששמעתי שהוא נעזר באינפקטד מאשרום..) , כי זה באמת עוזר להתקדם ואני לא מחפש "קיצורי דרך" , פשוט רוצה להתקדם ולהיות מיקצועי יותר בתחום....(שוב..כמו כולם...).....
  intro  
הודעה פורסם: רביעי 23 פבר',05 07:42   
טוב, כנראה שלא ממש הבינו אותי כאן....
אין לי שום דבר נגד עבודה עם גדולים ומנסים ממך. כל מה שיצאתי נגדו הוא התגובה המעצבנת הזו שבאה אחריי כל טרק ושמשקפת (לדעתי) את הלך הרוחות היום... ברור שאין כל רע מללמוד ממשהו עם נסיון. ממי יש לנו ללמוד ...?
ezry2l
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 23 פבר',05 08:22   
intro :
טוב, כנראה שלא ממש הבינו אותי כאן....

או שכנראה עשית הכללה שאינה במקומה.

בדומה לעולם האקוסטי, אנשים רציניים (לפחות בעיניי) מתמחים לפי בחירה בכלי או סט כלים ספציפי ולומדים אותם לעומק. הסט הזה מוגבל וזה טוב שהוא כזה.

מעניין אותי למשל (כשאני שומע משהו מעניין) באיזה כלי או באיזו טכניקה הוא הופק. אולי כדאי לי לצרף את הכלי הזה לארסנל שלי. אולי ניסיתי אותו בזמנו ולא מיציתי אותו כראוי...ועוד שלל סיבות.

סקרנות אינה מידית אינסטנט סולושן סיקינג.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מוסיקה אלקטרונית

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון