פורסם: שבת 19 פבר',05 14:00
מישהו? לאף אחד שמבין אין דעה בנושא? ראובן אתה תאלץ להציל גם את ההודעה הזאת אני חושב. ואני לא מבין למה לא עונים.
S.Supporter
פורסם: שבת 19 פבר',05 14:10
תראה חבוב, ראשית - זה פורום, לא ער"ן. בכל זאת... שבת, אנשים נחים... להודעה שלך אין אפילו 24 שעות...למה להלחיץ?
שנית, אני כבר באתי לענות אבל תקעת אותי עם פער בלתי סביר בין כותרת השרשרת לבין שלושת הדגמים שבחרת לתת לי כרפרנס.
אז בתקציב של 4000-5000 ש"ח, נכנסים, לעניות דעתי, כמה דברים הרבה יותר מוצלחים ש-אכן... לא נמצאים ברחוב יהושוע בן-נון.
אני מציע שתבדוק את פרוסיס ואת יורם לב.
העניין הוא - שהמקרופון שלך הוא די סלקטיבי, ולכן מה תאהב (ולא "מה נחשב למקצועי,) אתה תאלץ להחליט לבד.
Administrator
פורסם: שבת 19 פבר',05 16:12
הנושא עלה עשרות פעמים, והוא קשור הדוקות למיקרופונים, מוניטור, אקוסטיקה וטעם אישי, והייתי מוסיף פרמטרים נוספים של מערכת-שלמה, חיווט ונסיון, מה שמקשה מאוד על עיצה במרחב הוירטואלי, שכן היא עשויה להיות לא אחראית, או לא מתאימה, או כפויה.
בלי קשר למיקרופון או כרטיס האודיו שלך, אתה צריך קדם מגבר מיקרופון טוב, ויש לך תקציב מסוים.
מנסיון, היו המלצות שלא תפקדו במציאות של אולפן כזה או אחר, מצד שני יש גם הרבה הססנות ובטחון עצמי בנושאים העדינים האלה, כך שיש כאלה המצפים לחיזוק עורפי כדי לעשות את הצעד.
חיזוקים שכאלה לא מאופיו של הפורום הזה, ואולי נפוצים במקומות אחרים ("קח את CL354-N אחי, אחלה סאונד שבעולם!"), חלקם עשויים להיות אינטרסנטיים אפילו, אך אנו משתדלים כאן לתת את הכלים והידע להתמודד עם דברים כאלה לבד.
לך לבדוק אותם. אם אחת החברות תאפשר לך לקחת לבדיקה אצלך באולפן - זו הדרך לבדוק פרה-אמפ!
קח רשימה:
- פרה אמפ טוב צריך שיהיה עם מספיק הגבר או רגישות הגברה בכניסה, ולא כל הזמן במצב מקסימלי (אלא אם המיקרופון שאתה מחבר אליו לא -משהו), כך שאתה תמיד עם רזרבה של רגישות כניסה נותרת.
- שכך הוא לא צריך להציב רעשים בדרגה רגישה זו בכל הגבר שהוא (בדיקה הוגנת לרעש כניסה היא מקסימום הגבר עם כניסת מיקרופון מקוצרת לאדמה וללא מיקרופון).
- אפשר שיציע כלי עיבוד דינמי בסיסיים, אולי גם דיהסר.
- יציע מתח פאנטום מלא (48V) למקרה שיהיה לך מיקרופון שידרוש זאת (זה מקסימום התקן).
- צריך או יציע חיבור מיקרופון חזיתי, לגישה והחלפה מהירים
- אפשר שיציע חיבור-ישיר לכלי נגינה (במקום DI) באמצעות מחבר TRS
- יציע חיבור מאוזן ביציאה
- יציע עבודה על מתח רשת ולא ספק כוח זעיר הנדחף בקיר
- יציע העשרה הרמונית של הצליל
- צריך להעביר את מלוא התחום של הצליל הנקלט במיקרופון, וללא חיזוק או הנחתה שאינם מהמיקרופון עצמו.
עכשיו:
קח את מה שרשום ואת התקציב יחד איתך לבדיקה, והיכן שרשום "צריך" אל תוותר, היכן שרשום "אפשר" שקול את הנתונים כבונוס, והיכן שרשום "יציע" קח זאת בהתאמה לצרכים הספציפיים שלך, עם קשר הדוק לתקציב (באומץ).
בהצלחה ידידי
Expert
פורסם: שבת 19 פבר',05 18:31
אני הייתי מנסה גם את signal יש שם את עודד שהוא איש יקר ביותר תרתי משמע אבל הוא בונה לבד ואנחנו ומי אם לא אנחנו שלא נתמוך ב"תוצרת הארץ" .
ושוב שלום רב ליורם