תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 15:17
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
פרה אמפ מקצועי
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (135) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי
  cozin  
פרה אמפ מקצועי
הודעה פורסם: שישי 18 פבר',05 17:45   
שלום לכולם. אני צריך פרה אמפ שיתאים לסטאפ של כרטיס RME HDSP 9632 ומיקרופון סטודיו פרוג'קטס C1 . כלומר אני צריך משהו ברמה כשהתקציב בגדול הוא סביבות ה- 4000 ש"ח עם אפשרות למתוח אותו לכיוון ה- 5000 אם זה משהו שבאמת ייתן תמורה יותר טובה ולא סתם עולה יותר.
חשוב לי להדגיש שאני רוצה שבפרה אמפ תהיה כניסת מיקרופון אחת בלבד. אני לא רוצה ולא צריך יותר מזה . אני לא מתכוון להקליט יותר ממישהו אחד סימולטנית. ההקלטות נועדו לשירה בלבד כשרוב הזמן זה יהיה בסגנון של ראפ ומוסיקה שחורה.
אני לא יודע עד כמה חשובים קומפרסור ואיקוליזר חיצוניים כי אני רגיל לעבוד איתם בתור פלאגינים ככה שמבחינתי אני צריך פשוט פרה אמפ טוב שיאפשר לי לנצל את הטווח הדינאמי בצורה הטובה ביותר ,לקבל סאונד כמה שיותר שקט, כמה שיותר נקי ומצד שני אם אני ארצה אז כמה שיותר חם.
הפיבוריטים שלי כרגע:
1) Focusrite P6 TrakMaster Microphone Preamp Compressor and Equalizer
עולה בחו"ל 300$ .
2)Focusrite Platinum Voicemaster Pro עולה בחו"ל 640$ .
3) TL Audio 5051 Ivory 2 Mono Valve Processor עולה בארץ 4300 בערך כולל מע"מ.

חשוב לי להדגיש כמו כן שהקנייה נעשית בארץ ולא בחו"ל פשוט עוד לא הספקתי לברר כמה עולים הדברים האלה פה. כמו כן הקנייה תהיה בעוד חודשיים אבל חשוב לי להיסגר כבר מעכשיו.
תודה רבה מקווה לכמה שיותר תגובות #biggrin
  cozin  
הודעה פורסם: שבת 19 פבר',05 14:00   
מישהו? לאף אחד שמבין אין דעה בנושא? ראובן אתה תאלץ להציל גם את ההודעה הזאת אני חושב. ואני לא מבין למה לא עונים.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 19 פבר',05 14:10   
תראה חבוב, ראשית - זה פורום, לא ער"ן. בכל זאת... שבת, אנשים נחים... להודעה שלך אין אפילו 24 שעות...למה להלחיץ?

שנית, אני כבר באתי לענות אבל תקעת אותי עם פער בלתי סביר בין כותרת השרשרת לבין שלושת הדגמים שבחרת לתת לי כרפרנס.
אז בתקציב של 4000-5000 ש"ח, נכנסים, לעניות דעתי, כמה דברים הרבה יותר מוצלחים ש-אכן... לא נמצאים ברחוב יהושוע בן-נון.

אני מציע שתבדוק את פרוסיס ואת יורם לב.
העניין הוא - שהמקרופון שלך הוא די סלקטיבי, ולכן מה תאהב (ולא "מה נחשב למקצועי,) אתה תאלץ להחליט לבד.
ReuvenM
Administrator
לבחור פרה-אמפ מיקרופון
הודעה פורסם: שבת 19 פבר',05 16:12   
הנושא עלה עשרות פעמים, והוא קשור הדוקות למיקרופונים, מוניטור, אקוסטיקה וטעם אישי, והייתי מוסיף פרמטרים נוספים של מערכת-שלמה, חיווט ונסיון, מה שמקשה מאוד על עיצה במרחב הוירטואלי, שכן היא עשויה להיות לא אחראית, או לא מתאימה, או כפויה.

בלי קשר למיקרופון או כרטיס האודיו שלך, אתה צריך קדם מגבר מיקרופון טוב, ויש לך תקציב מסוים.
מנסיון, היו המלצות שלא תפקדו במציאות של אולפן כזה או אחר, מצד שני יש גם הרבה הססנות ובטחון עצמי בנושאים העדינים האלה, כך שיש כאלה המצפים לחיזוק עורפי כדי לעשות את הצעד.
חיזוקים שכאלה לא מאופיו של הפורום הזה, ואולי נפוצים במקומות אחרים ("קח את CL354-N אחי, אחלה סאונד שבעולם!"), חלקם עשויים להיות אינטרסנטיים אפילו, אך אנו משתדלים כאן לתת את הכלים והידע להתמודד עם דברים כאלה לבד.

לך לבדוק אותם. אם אחת החברות תאפשר לך לקחת לבדיקה אצלך באולפן - זו הדרך לבדוק פרה-אמפ!
קח רשימה:
- פרה אמפ טוב צריך שיהיה עם מספיק הגבר או רגישות הגברה בכניסה, ולא כל הזמן במצב מקסימלי (אלא אם המיקרופון שאתה מחבר אליו לא -משהו), כך שאתה תמיד עם רזרבה של רגישות כניסה נותרת.
- שכך הוא לא צריך להציב רעשים בדרגה רגישה זו בכל הגבר שהוא (בדיקה הוגנת לרעש כניסה היא מקסימום הגבר עם כניסת מיקרופון מקוצרת לאדמה וללא מיקרופון).
- אפשר שיציע כלי עיבוד דינמי בסיסיים, אולי גם דיהסר.
- יציע מתח פאנטום מלא (48V) למקרה שיהיה לך מיקרופון שידרוש זאת (זה מקסימום התקן).
- צריך או יציע חיבור מיקרופון חזיתי, לגישה והחלפה מהירים
- אפשר שיציע חיבור-ישיר לכלי נגינה (במקום DI) באמצעות מחבר TRS
- יציע חיבור מאוזן ביציאה
- יציע עבודה על מתח רשת ולא ספק כוח זעיר הנדחף בקיר
- יציע העשרה הרמונית של הצליל
- צריך להעביר את מלוא התחום של הצליל הנקלט במיקרופון, וללא חיזוק או הנחתה שאינם מהמיקרופון עצמו.

עכשיו:
קח את מה שרשום ואת התקציב יחד איתך לבדיקה, והיכן שרשום "צריך" אל תוותר, היכן שרשום "אפשר" שקול את הנתונים כבונוס, והיכן שרשום "יציע" קח זאת בהתאמה לצרכים הספציפיים שלך, עם קשר הדוק לתקציב (באומץ).

בהצלחה ידידי
  cozin  
הודעה פורסם: שבת 19 פבר',05 16:39   
שמע איש יקר אני לא יודע עם מה אתה רגיל לעבוד אבל יחסית לרוב הזבל שהולך לשוק 5000 שקל נראה לי מקצועי למדי #smile
ברור שיש הרבה יותר טובים . אבל אוקי בוא ננסה להישאר עם ההודעה ולענות עליה יותר בכלליות ועם זאת להתמד בה.
אז ככה קודם כל אמרת יורם לב: לפי מה שהבנתי מאתר האינטרנט שלו יש לו פרהאמפים רק של חברת מילניה שהיא מעולה אבל ממש לא בטווח המחירים שלי. אם אני טועה תקן אותי ואני אשאל אותו.
עכשיו בקשר ל - 3 הדגמים שאמרתי מישהו אולי יכול בכל זאת להתייחס אליהם. ברור שלפני שאני קונה אני גם אלך לשמוע ואבקש לקחת הביתה לשמוע את זה אצלי עם הציוד שלי. אבל בגדול יש הדגמים האלה טובים? לא טובים? בעיתיים? כל פיסת אינפורמציה תעזור כי באמת שלא יצא לי לעבוד עם ציוד יקר שכזה (שוב יקר בשבילי ובשביל הרבה אחרים. אני מניח שהמקצועניים האמיתיים בטח צוחקים על ציוד כזה). #biggrin
תודההההההההה
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 19 פבר',05 17:44   
הקשיבו מלכים, האזינו רוזנים
ליורם לב יש הרבה יותר (וגם הרבה פחות) ממילנייה. ויש גם דברים בתקציב שלך.
כאמור, 5000 ש"ח זה סכום יפה שיכול להספיק לך למיק-אמפ איכותי ואם תקח בחכמה את מה שראובן כתב, הוא יהיה לא רק איכותי אלא גם לטעמך.

cozin :
עכשיו בקשר ל - 3 הדגמים שאמרתי מישהו אולי יכול בכל זאת להתייחס אליהם. ברור שלפני שאני קונה אני גם אלך לשמוע ואבקש לקחת הביתה לשמוע את זה אצלי עם הציוד שלי. אבל בגדול יש הדגמים האלה טובים? לא טובים? בעיתיים?

פוקוס-רייט איכותיים ואמינים והדגמים שנתת רחוקים כמזרח ממערב מהטעם האישי שלי.
ה-TLA חמוד אבל חסר בנמוכים. עניין של טעם (יש בזה יתרונות מפליגים בהקלטת שירה)
vidimusic
Expert
הודעה פורסם: שבת 19 פבר',05 18:31   
אני הייתי מנסה גם את signal יש שם את עודד שהוא איש יקר ביותר תרתי משמע אבל הוא בונה לבד ואנחנו ומי אם לא אנחנו שלא נתמוך ב"תוצרת הארץ" .
ושוב שלום רב ליורם
הודעה פורסם: שבת 19 פבר',05 19:24   
אני יודע שזאת שאלה קשה אבל למה הם בעצם רחוקים מהטעם האישי שלך? זה משהו שממש מעניין אותי אם תוכל לפרט אני אודה לך.

ומה זה הסיגנאל הזה? ממש איבדתי אותך לרגע #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » SoundBoard - סאונד מקצועי

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון