אהלן ,
לא מזמן קיבלתי מגבר מנורות קטן , אבל אני מאוד אוהב את הסאונד שלו
המגבר הוא קומבו והאלמנט הוא 12 אינטש 8 אום (Fender champ 67' bf)
כדי להשתמש בו בקונסטלציה של חזרה עם הרכב אני אזדקק ליותר עוצמה
אז השאלה הראשונה שנשאלת - האם בוקסה תתן לי יותר ווליום ?
ולאחריה צצות שאלות ותהיות נוספות לגבי הסאונד של המגבר+ בוקסה
וגם שאלות אופרטיביות לגבי בנייה עצמאית של בוקסה
כיצד בנוי הארגז עצמו (לאלקטרוניקה בפנים עוד נגיע אח"כ) ?
זכור לי שמישהו בנה פעם משהו כזה
אשמח לעצות בעניין
תודה בינתיים _________________ הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
1. תלוי אם המגבר שלך יכל (סביר שיכול) לרדת ל 4 אוהם ,
כלומר: 2 רמקולים זהים בהתנגדות של 8 אוהם כל אחד מחוברים במקביל=4 אוהם סה"כ התנגדות, ואז מה שתקבל זה באמת יותר עוצמה ומגבר שעובד קשה יותר.
מעבר לזה לרדת עוד....אין סיכוי בעולם !
יש מעט מגברי כח שיכולים לרדת גם ל 2 אוהם , אבל אלה כאמור מגברי הספק=מפלצות למינהן.
אם תחבר רמקולים בטור, תקבל לא יותר מאשר זמזום של טרנזיזטור מכיוון שאז ההתנגדות תעלה והמגבר "יעבוד" פחות ופחות והסאונד יהיה פשוט קקה !
תלוי איך אתה מחבר את הרמקולים ואם לא במקביל (או כפילות של פעם במקביל ופעם בטור כדי להשאר בטווח ההתנגדות המותר) אז חבל על הזמן.
לגבי בנייה של בוקסה זה לא בדיוק הדבר הפשוט בעולם, זה לא לקחת כמה קרשים לבנות קופסא להכניס רמקול ולקרא לה בוקסה, מה גם שרמקול "12 בהספק בינוני (נניח 50 וואט) יעלה בקלות כ 500 ש"ח (אלמנט בלבד).
מעבר לזה עץ איכותי (לפחות 1.2 ס"מ עובי) + פירזול + כל המסביב שאף פעם לא חושבים עליוו זה גם כסף.
אני בניתי כמה בוקסות ואני יכל להגיד לך שזה זול יותר מהמקורי אבל זה בהחלט עולה כסף.
לפני כ10 שנים בניתי STACK לפי תוכניות מדויקות והעתק מושלם של ה STACK של מרשל 1960A וגם B.
השתמשתי ב MDF בעובי של 1.5 ס"מ קניתי במקום ממש זול לפי פלטות סטנרטיות דרך נגר רציני שהכרתי ורק העץ (גולמי) עלה למיטב זיכרוני כ 1500ש"ח ! וזה לפני כ 10 שנים, לפני פירזול, ציפוי ,רמקולים וכו.
בניתי גם 2 קטנות (לרמקול "12 כל אחת) וגם שם היתה השקעה לא קטנה.
ועדיין לא דיברנו על התכנון: עובי קירות , סוג העץ , גב סגור , סגור למחצה , 4\3 סגור , פתוח , כונס אוויר קדמי , צורת החיבור ועוד ועוד,,,אוף אין לזה סוף
בקיצור:
יש פה השקעה של כסף וזמן, אם אין לך מספיק מהשניים (שלא לדבר על 2 ידיים טובות), רד מזה כי פשוט התוצאות יהיו מאכזבות. _________________ ==============
למכירה בבזאר
==============
רגע....כתבת שהאלמנט הוא "12 ומכאן הסקתי שההספק נע סביב כמה עשרות וואטים.
בפועל זה נראה כמו "6...יש הבדל מהותי הייתי אומר...
הספק של 6 וואט ? עזוב, כל מה שכתבתי לא לעניין לגבי המגבר שלך, הדבר היחידי שאתה יכל לנסות לעשות על מנת לקבל יותר עוצמה זה מה שניקו הציע: להגביר את המגבר ,נשמע מצחיק קצת, אבל זה העניין.
פשוט מיקרופון מול הרמקול, ולהתחבר ישירות לקונסולה ומשם להגברת ה PA.
זהו. _________________ ==============
למכירה בבזאר
==============