תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 21:54
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
גיטרה חדשה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  alaska  
גיטרה חדשה
הודעה פורסם: חמישי 28 אוק',04 00:25   
אז השגתי תקציב של כמעט 6,000 שקל
ואני יוצא לכבוש את השוק...

עשיתי בדיקה בכמה חנויות בארץ, שכל אחת מייצגת סגנון שונה של חברות
חשוב לי שהגיטרה תשמע בקלין עמוק ומעניין, יותר מאשר התגובה שלה בדיסטורשיין, אם כי גם חשוב לי שדיסטורשיין יחסית כבד (דגש על יחסית...) ישמע טוב.

חשוב לי עוד כי:
1) מבחינת עץ, אני מעדיף מייפל, הססטיין שמתקבל מבחינתי עמוק וטוב יותר.
2) פיקאפים- לפחות האמבקר אחד, עם עדיפות לשניים.
3) גשר צף לא יקח ממני יותר מדי תשומת לב. אני בדיוק יוצא מאיבנז, RG 270, והגשר הצף שלה עשה לי טראומה קטנה, בכל הקשור להחלפת מיתרים וכיוונם אחרי ההחלפה.
4) אני לא מנגן ממש מטאל, אלא בדרך החוצה מהסגנון, ובדיס' אני מחפש סאונד של בריאן מאי מקווין, וגם- סאונד בהיר וטרבלי כזה כמו של סטריאני, פטרוצ'י וכו'. אבל באופן כללי, אני מחפש גיטרה די אוניברסלית.

חשבתי על כמה גיטרות.
הראשונה היא הפרמוס, לא התמקדתי בה יותר מדי בחנות, אך אני חושב שזו הייתה דיאבלו
http://www.framus.com/diablopro.htm
סופר לי שגיטרות אלה עשויות בגרמניה בעבודת יד, ומתאימות לרוק כבד יחסית בעיקר.

אהבתי גם את ה- Peavey Wolfgang, הם לא ממש יקרות
אהבתי את הדגם עם המייפל, הגיטרה נשמעת טוב בדיס', ומחייב בדיקה נוספת
http://www.peavey.com/products/shop_online/browse.cfm/action/final/wc/1A1A111/fam/1A21/c/1/wolfgang.cfm

גם הסטראט הסטנדרטית יכולה לבוא בחשבון, למרות שאין לה האמבקרים.

אך בעיקר החברה שנמשכתי אליה הכי הרבה הייתה מיוזיק מן
יש להם קלין פשוט מדהים...
הדגם שיצא לי לשמוע ולבדוק בצורה הכי טובה היה Axis Super Sport
וואו, הקלין שלה בשמיים...
יש לה 2 פיקאפים של סימור דנקן, אם אני לא טועה, והיא כוללת נויז גייט.
http://www.ernieball.com/mmonline/specs/instruments_axissuper.html

עכשיו, אני מתלבט מאוד בין ה Axis S. Spoet לבין הסילואט, ולבין ה-אלברט לי
אלברט לי גיטרה מאוד יפה, אך לא יצא לי לשמוע אותה. במרום, היבואנים הרשמיים, סופר לי כי כרגע יש להם בחנות (ברמת גן לפחות) רק את האקיס, אותה כבר שמעתי.

אני יודע שבסופו של דבר הכל עניין של טעם, אבל פחות או יותר, אילו גיטרות ישמעו כפי שאני מבקש..
אחרי הכל, זו הגיטרה הרצינית הראשונה שאני קונה, ואני לא רוצה לעשות טעויות. לבדוק הכל באופן מקיף.

תודה...
רן.
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 28 אוק',04 01:04   
היי, קיבלתי את הודעתך הפרטית, וברשותך אגיב כאן.
ה-Axis Super Sport פשוט מדהימה. קניתי אותה אחרי סקר שווקים מקיף מאוד, ולדעתי היא הגיטרה הכי איכותית והכי ורסטילית ("אוניברסלית" כדבריך) שתוכל להשיג בארץ או בכלל.
היא נשמעת מצויין, צליל ברור וחם עם ססטיין מדהים. (לשלי יש צוואר מייפל, אגב)
היא בנויה באיכות שבחיים לא תראה באיבנז, פיווי ושאר הגיטרות המיוצרות במזרח הרחוק, ויש להגגשר טרמולו מאוד נוח. (תתרחק מגשר צף כמו מאש! אני לא מבין איך אנשים מנגנים עם המפלצות האלה)
שאלת אותי "למה דווקא הגיטרה הזו ולא אחרת", אז התשובה למעלה, אבל אל תשכח שהכל עניין של טעם. #smile

אגב, כשכתבת "היא כוללת נויז גייט" אני מניח שהתכוונת למשהו אחר, כי אין דבר כזה גיטרה עם נויז גייט (עד כמה שידוע לי...)
mandela
תומך
הודעה פורסם: חמישי 28 אוק',04 01:26   
אני מסכים.
אני גם קניתי לאחרונה גיטרה, ובהתחלה הייתי בטוח שאני רוצה פנדר סטראט. שמעתי וראיתי כ- 15 גיטרות (יד שנייה) ואז באחת החנויות (ברחוב רש"י בת"א, ברח לי השם) המוכר הציע לי לנסות את הסילואט של מיוזיק מן (5000 ש"ח). היא הייתה זקוקה לסט-אפ באופן דחוף, ועל המיתרים הייתה יותר חלודה ממיתרים, אבל בכ"ז הסאונד שלה תפס אותי, והחלטתי לחקור בכיוון של המיוזיקמן. בקיצור, בסוף קניתי axis sport (יד שנייה) ואני כבר חודש מסתובב עם חיוך מטופש על הפרצוף. ודרך אגב מה שיש לה זה לא נויז גייט, אלא מעגל מפחית רעשים שמיוזיק מן פיתחו, הדורש סוללה של 9V .
אז אני לא יודע איזה גיטרה מאלו שהזכרת ישמעו כמו שאתה רוצה, אבל העצה שלי היא כזו:
תהיה בטוח באלף אחוז שאתה קונה את הגיטרה שאתה ב א מ ת רוצה. תציק למוכר עם כמה שיותר שאלות, ואם יש לך אפשרות, נסה להגיע עם מגבר שלך שאתה מכיר, כדי שתוכל לבחון את הסאונד של הגיטרה בלבד.
בהצלחה.
בנציון
Act Compatible
יש G290 בעולם
הודעה פורסם: חמישי 28 אוק',04 13:07   
יש לי את הזכות לנגן על הגיטרה הזאת http://www.cort.com/guitars/g_models/index.html
כמעט שנה. ואני מאוד מציע לך לנסות את האופציה שלה. הדגם שאני קניתי בזמנו ממיוזיק סנטר הגיע עם גשר וילקינסון. פיקאפים מדהימים של EMG. עם המבאקר נשלט בגשר. שזה אומר 7 מצבי צליל. ו 0 רעשי לוואי. העצים כמובן מהמשובחים בתחום כפי שתראה בקישור המצורף. גיטרה עם סאונד איכותי ומגוון מאוד.
כדאי לך לנסות.
ArielY
Supporter
הודעה פורסם: חמישי 28 אוק',04 13:55   
ציטוט:
תתרחק מגשר צף כמו מאש! אני לא מבין איך אנשים מנגנים עם המפלצות האלה

גשר צף אינו בהכרך דבר בעייתי.
גשר צף כאשר הוא מכוון נכון, אינו מסבך החלפת מיתרים בכלל, אצלי למשל רוב הגיטרות הן בעלות גשר צף , אני יכל "להיתחרע" כמה שרק בא לי (ובא לי) והגיטרה לא יוצאת מכיוון וממשיכה להישמע 100%.
יתרה מזו, החלפת המיתרים לוקחת רק טיפה יותר זמן (ממש מעט) מהסטראט שברשותי (גשר וינטאג' סטנדרטי).
הדבר היחידי שאני רואה כשלילי בגשר צף (מה שגורם להחלפת המיתרים להיות ארוכה יותר במקצת) וגם זה לא בכול הדגמים, הוא הצורץ לחתוך את הג'ולות בקצה, יש לי גיטרה אחת ששם הגשר (צף כמובן) מאפשר תפיסת מיתר ללא חיתוך הג'ולה.
לסיכום, הכל עניין של איכות הגשר, הגיטרה והסטאפ.
האמת אני לא מסוגל לנגן על גיטרה ללא גשר צף, עניין של טעם.
בי.
  alaska  
הודעה פורסם: חמישי 28 אוק',04 19:49   
לפי מה שהבנתי, קורט מייצרת חלקים להמון חברות כמו איבנז וכו'.

אני אשמע גם אותה, למרות שהכיוון שלי נוטה לכיוון המיוזיק מן. לא כל הדגמים קיימים בחנויות, ובחלק אומרים "אם תרצה לקנות דגם מסוים, נזמין אותו, אבל אנחנו לא מחזיקים אותה בחנות".

מישהו כאן ניסה את ה Albert Lee? היא לא פופלארית כל כך, ולא מצאתי אותה באף חנות. היא נראית לי גיטרה מאוד מעניינת.

את השאלה הבאה אני אדע בעצמי כשאסע בשבוע הבא לבחון היטב את ה- Axis, אבל אשאל בכל זאת, בגלל הניסיון שלכם, ואולי תוכלו לתת לי טיפ או שניים בנושא:
האם אפשר להוציא סאונד דיסטורשיין, מעט כבד, עם המיוזיק מן, והוא יהיה באיכות גבוהה?
כי על פי איך ששמעתי את הגיטרה, עיקר הפעולה שלה היא בקלין (המדהים, חייב לציין).
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 28 אוק',04 22:26   
שמע, יש אלף ואחד סוגי דיסטורשן, אתה צריך פשוט לבדוק את זה בעצמך...
  alaska  
הודעה פורסם: שבת 30 אוק',04 21:48   
וודאי.. השאלה אם היא לא מאבדת מעט מהייחודיות שלה כשהיא בדיסטורשיין...

עכשיו, יש כמה דגמים ל Super sport, מישהו יודע על ההבדלים בינהם?
אני יודע שהדגם שבחנתי הוא P90, והבחור אמר לי שזה על פי הפיקאפים.
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שבת 30 אוק',04 22:53   
זה אומר שיש לך שם סינגלים, ולא האמבאקרים.
סינגלים = פיקאפים בעלי סליל אחד, כמו ב-Fender Stratocaster, שנותנים צליל חד אם כי רזה לעתים.
האמבאקרים - פיקאפים בעלי שני סלילים, כמו ב-Gibson Les Paul, שנותנים צליל שמן ונקי יותר מרעשים, במיוחד בדיסטורשן.
האמבאקרים נשמעים הרבה יותר טוב בדיסטורשן, ולכן לא הייתי ממליץ לך לקנות גיטרה עם סינגלים, אם איכות הדיסטורשן חשובה לך.
מצד שני, זה בהחלט עניין של טעם, ודיסטורשן קל נשמע טוב יותר על סינגלים לפעמים. הכל תלוי בסגנון שלך ובסאונד שאליו אתה רוצה להגיע.

אני מנגן מטאל (מהצד הרך יותר שלו) ולכן קניתי את הדגם עם ההאמבאקרים, שהם של סימור דנקן, וצלילם הוא ממש לטעמי #thumbsup
mandela
תומך
הודעה פורסם: שבת 30 אוק',04 23:16   
אתה יכול את כל השאלות האלה ואחרות לשאול גם בפורום גיטרות באתר של music-man, בקישור הזה.
יש שם משוגעים לדבר שישמחו (מנסיון) לענות לך על כל שאלה, ובלבד שתהיה קשורה לגיטרות של MM.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון