תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:26
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
כנראה שזה הסוף לסימפולים....
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (295) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » דגימות ולופים - Samples & Loops
  hiper skip  
כנראה שזה הסוף לסימפולים....
הודעה פורסם: שלישי 14 ספט',04 16:46   
http://www.nrg.co.il/online/5/ART/780/804.html

תקראו את הכתבה הזאת...
האנשים האלו פשוט הורסים את תרבות ההיפהופ
שמבוססת על סימפולים ויוצרים הגבלה ענקית על אמני המוזיקה ולא רק של היפהופ אלא על תרבות המוזיקה כולה... פשוט כול סימפול הכי קטן שאורך חייו בעל כ3 אפילו יחוייב בתשלום ליוצרים המקוריים וזה פשוט מקביל את המוזיקה שלנו בצורה אדירה! בקיצור אנחנו הולכים לשפוך הרבה כסף אים נרצה להמשיך להשתמש במוזיקה של אחרים..
מה אתם אומרים ? אתם חושבים שזה באמת יתממש?
yarin
הודעה פורסם: שלישי 14 ספט',04 16:57   
חוק במדינה בארה"ב לא מחייב את כל שאר 50 המדינות עד כמה שידוע לי.
מה גם, שאפשר להחתים בלייבלים שלא נמצאים בארה"ב. (מישהו מכיר לייבל שיושב בנשוויל? :razz: )

מצד שני, לדעתי יש צדק מסויים בפסק הדין.

ירין
shem_tov
S.Supporter
הודעה פורסם: שלישי 14 ספט',04 16:59   
ציטוט:
האנשים האלו פשוט הורסים את תרבות ההיפהופ

צר לי אך אני ממש לא מסכים איתך,אם מישהוא עמל וטרח להקליט קטע, אז אין שום סיבה לא לשלם לו תמלוגים בדיוק כאילו (או באמת) היית משמיע את כל השיר ברדיו , או מקום ציבורי, שלא לדבר על בקשת רשות.
Span^kinG
הודעה פורסם: שלישי 14 ספט',04 17:33   
אני בעד החוק הזה והלוואי שיהיה כלל עולמי מאחר ואם היפהופיסט ממוצע לא מסוגל לכתוב מוסיקה בעצמו וצריך לקחת חומר (ועוד בלי כוונה ורצון לתגמל?) ממישהו אחר בעל כישרון שעבד קשה על המוסיקה שלו, אז מצידי שיכחד כבר הסגנון הזה.
shahar
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 14 ספט',04 18:08   
ציטוט:
מאחר ואם היפהופיסט ממוצע לא מסוגל לכתוב מוסיקה בעצמו

מי כן מסוגל לכתוב מוסיקה בעצמו? מי מקורי לגמרי? אני אענה : אף אחד.
אין שום דבר חדש שיוצא שנשמע מקורי לחלוטין וזה ככה היה תמיד. כולם מושפעים בצורה זו או אחרת. (אתם יכולים להביא דוגמאות של אמנים מקוריים, אבל אם תבדקו טוב תראו שכולם כ-ו-ל-ם מביאים משהו שהיה קיים לפני כן)
אני לא נגד זה, להיפך. לדעתי זו הצורה שהמוסיקה מתפתחת כבר שנים. האמן משאיל\מושפע\גונב\מעתיק (תקראו לזה איך שתרצו, זה לא ממש משנה) מערבב השפעות ויוצר את "הקטע" שלו. קטע אחר, חדש.
מוסיקה\אמנות, זה לדעתי, קודם כל חופש והחוקים האלה משרתים אינטרסים עסקיים נוגדי אמנות שזה סבבה גם. אבל אני בצד של היצירה.
הודעה פורסם: שלישי 14 ספט',04 23:28   
סופ סוף מתחילה להיות מודעות לחשיבותו של קניין רוחני בכל הנוגע למוסיקה. מי יודע ואולי נושאים מסוג זה גם ייאכפו על ידי השלטונות ולא רק ידוברו בבתי משפט.
בית המשפט ומערכת אכיפת החוק האמארקנית הן מן המובילות בכל מה שנוגע לקניין רוחני.
אם מצב זה ייישתפר, לא מן הנמנע שרוח אכיפת החוק השוררת בארה"ב תגיע גם לישראל.
ומי יודע, אולי יום אחד יהיה משתלם להיות מוסיקאי בישראל כאשר אנשים יבינו מהי חשיבות עבודתו של אומן ויפסיקו לגנוב את מה שמוסיקאים עובדים עליו כ"כ קשה.
#clap
ezry2l
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 14 ספט',04 23:56   
ציטוט:
בקיצור אנחנו הולכים לשפוך הרבה כסף אים נרצה להמשיך להשתמש במוזיקה של אחרים..

אם אין לך כסף לשפוך אז אולי כדאי לעשות מוסיקה מקורית?

לי קצת נמאס מכל מיחזורי הפופ של שנות השמונים בתוספת גבבי מילים (שרובן מיותרות) על זיונים כסף וסמים.

בארץ זה אפילו יותר גרוע כי במקום דיסקו שלא היה פה ממחזרים את שירי הלהקות הצבאיות :yuck:

את השורות שמתחרזות אתם כבר יודעים לכתוב (YO)
אז תביאו אותה גם בפלייבק טוב.

אז אל תתבכיין אם שילמת על דגימה.
ממילא לא מנגנים מי יודע מה.

לא חייבים להיט כדי לעשות להיט
מספיק שיש לך את זה ויש לך את הביט. את הביט. את הביט (YOx2)

קיק סנר קיק קיק סנר
הודעה פורסם: רביעי 15 ספט',04 00:25   
(גם) אני שמחתי כשקראתי את הכתבה.
לא הייתי רוצה שמישהו יקח שיר שאני הלחנתי, ניגנתי, עיבדתי והקלטתי בעמל רב, וישתמש בחלקים ממנו בשיר משלו.
אמני היפ הופ יקרים - רוצים לסמפל משהו שכבר הוקלט? שלמו כסף. לא רוצים לשלם? נגנו בעצמכם...
מוזכר בכתבה שיר מסויים שבו נכללו שלושה תווים שסומפלו מריף גיטרות בשיר אחר. יודעים מה? לא נהיה קטנוניים. שלושה תווים זה באמת כלום. אז שמפיקי השיר המדובר יביאו נגנים משלהם, שינגנו את הפאקינג 3 תווים האלה, ואז אי אפשר יהיה לקשר את זה לשיר המקורי ממילא, כי זה לא יהיה אותו סאונד ולא בדיוק אותו סגנון נגינה...
כפי שאמרו כאן, כבר אי אפשר לעשות משהו מקורי, וכל ריף או מהלך אקורדים כבר נוגן והוקלט מאות ואלפי פעמים. אז למה לסמפל? שינגנו.
ועוד נקודה למחשבה: השיר החדש מקבל פרסום בגלל שיש בו קטע משיר ישן ומוכר. מה שקורה זה בעצם שיוצרי השיר החדש מרוויחים כסף ופרסום על חשבון יוצרי השיר הישן... אז למה שהם לא יקבלו את חלקם בכסף?
Span^kinG
הודעה פורסם: רביעי 15 ספט',04 01:03   
shahar :
מי כן מסוגל לכתוב מוסיקה בעצמו? מי מקורי לגמרי? אני אענה : אף אחד.

שחר, אני לא מדבר על מהלכי אקורדים או מבנים של שירים או על סאונד\סגנון מסויים, אני מדבר על המנגינה הייחודית שחיברתי לאיזה שיר או על פזמון שייחודי לשיר שלי מכל השירים בעולם ומה שיצא יצא טוב ומלודי ושמצריך איזהשהו כישרון שיהיה בבנאדם.

תראה, אפשר לראות את זה ככה:
יש אנשים הגונים וחרוצים שעובדים קשה במשך כמה שנים בשביל לקנות את מכונית חלומותיהם (נגיד פורשה) ובסוף הם קונים והפרגיות פתאום שמות לב אליהם והם מזיינים על ימין ועל שמאל. (בואו נגיד וזה הגמול על היותך מוסיקאי איכותי...)
מנגד יש את זוג הערסים השכונתי שהולכים וגונבים לאותו הבנאדם את הפורשה, לוקחים אותה לאיזה מועדון מוסיקה שחורה ותופסים איזו פרחה שמתלהבת מהמכונית ועושים עליה "גנג-בנג".
#biggrin

האנשים החרוצים שעבדו קשה = המוסיקאים האמיתיים #thumbsup #thumbsup
הערסים השכונתיים = ההיפהופיסטים (דבר שלמען האמת ברוב המקרים לא רחוק מהאמת...) #thumbsdown
המכונית = הלהיט
הפרגיות והפרחה = המעריצות
astond
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 15 ספט',04 01:16   
אז מה נסגר ספאן? אתה בעניין של המוזיקה בשביל הפרגיות והפורשה? או בשביל המוזיקה? #smile
(בצחוק בצחוק..)
ובזוית קצת שונה, לפעמים הדברים גם עובדים בצורה הפוכה. למשל, מי שמע על דיידו לפני שאמינם סימפל אותה? ולא חסרות דוגמאות גם לאמנים שהקריירה המדשדשת שלהם זכתה לבוסט עקב להיט שסימפל קטע מיצירתם.

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » דגימות ולופים - Samples & Loops

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
עמוד 1 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון