פורסם: שלישי 14 ספט',04 16:57
חוק במדינה בארה"ב לא מחייב את כל שאר 50 המדינות עד כמה שידוע לי.
מה גם, שאפשר להחתים בלייבלים שלא נמצאים בארה"ב. (מישהו מכיר לייבל שיושב בנשוויל? :razz: )
מצד שני, לדעתי יש צדק מסויים בפסק הדין.
ירין
פורסם: שלישי 14 ספט',04 17:33
אני בעד החוק הזה והלוואי שיהיה כלל עולמי מאחר ואם היפהופיסט ממוצע לא מסוגל לכתוב מוסיקה בעצמו וצריך לקחת חומר (ועוד בלי כוונה ורצון לתגמל?) ממישהו אחר בעל כישרון שעבד קשה על המוסיקה שלו, אז מצידי שיכחד כבר הסגנון הזה.
S.Supporter
פורסם: רביעי 15 ספט',04 00:25
(גם) אני שמחתי כשקראתי את הכתבה.
לא הייתי רוצה שמישהו יקח שיר שאני הלחנתי, ניגנתי, עיבדתי והקלטתי בעמל רב, וישתמש בחלקים ממנו בשיר משלו.
אמני היפ הופ יקרים - רוצים לסמפל משהו שכבר הוקלט? שלמו כסף. לא רוצים לשלם? נגנו בעצמכם...
מוזכר בכתבה שיר מסויים שבו נכללו שלושה תווים שסומפלו מריף גיטרות בשיר אחר. יודעים מה? לא נהיה קטנוניים. שלושה תווים זה באמת כלום. אז שמפיקי השיר המדובר יביאו נגנים משלהם, שינגנו את הפאקינג 3 תווים האלה, ואז אי אפשר יהיה לקשר את זה לשיר המקורי ממילא, כי זה לא יהיה אותו סאונד ולא בדיוק אותו סגנון נגינה...
כפי שאמרו כאן, כבר אי אפשר לעשות משהו מקורי, וכל ריף או מהלך אקורדים כבר נוגן והוקלט מאות ואלפי פעמים. אז למה לסמפל? שינגנו.
ועוד נקודה למחשבה: השיר החדש מקבל פרסום בגלל שיש בו קטע משיר ישן ומוכר. מה שקורה זה בעצם שיוצרי השיר החדש מרוויחים כסף ופרסום על חשבון יוצרי השיר הישן... אז למה שהם לא יקבלו את חלקם בכסף?