תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 09:15
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אפקטים- הנושא בעריכה!!!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (240) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
giladse
הודעה פורסם: שישי 27 ספט',02 14:06   
דבר ראשון מה הכוונה שלך לעבור שלב? בודדים,מולטי יותר יקר?

אני אתייחס ל-2 האפשרויות:
בודדים- עקרונית אתה צריך בערך 3,4 אפקטים: דיסטורשיין,דיליי,וואה וואה וקורוס (אם אתה משתמש) זה לפחות בשביל התחלה כמובן אם אתה משתמש בדברים אחרים אז תקנה אותם זה פשוט הציוד הבסיס לרוב. אני יכול להמליץ לך על דיליי של בוס DD3 עושה את העבודה ולא יור מדי יקר אפשר למצוא יד שנייה בדי זול.
דיסטורשיין- מאוד עניין של טעם תלוי מה אתה מחפש לרוב הסגנון הזה שאתה מנגן זה פשוט אוברדרייב "כבד" אם אתה רוצה להשקיע כמובן תקנה מנורה, את הטיוב קינג או תחפש יד שניה דברים של מסה בוגי (שוויםן כל אגורה) אם לא מנורה לבוס יש דברים נחמדים ואמינים.
וואה וואה- אני משתמש בשל דנלופ וואה וואה מתחילת שנות ה-70 היה בשימוש מסיבי של אבא שלי עבר אליי ואני משתמש בו ביותר מסיביות ראה כבר הופעות בכל הארץ וכבר 30 שנה לא היה צריך מישהו שיתקן אותו.
קורוס- לאיבנז יש את הקורוס עם הפלנג'ר מכשיר חמוד, גם לבוס יש את הסופר קורוס והוא גם אחלה.

מולטי- כאן כבר נכנס עניין התקציב שלך, מולטי שהוא רק ראש? כמו הפוד לדוגמא או טי סי אלקטרוניקס, הפוד מעולה גם בשביל הקלטה לחיבור דירקטק אבל גם בסדר על מגבר.
טי סי אלקטרוניקס כבר סיפור אחר הם יקרים מאוד אבל לרוב שווים את המחיר שלהם.
שוב גם הפוד וגם הטי סי באים ללא לוח שליטה שמצריך קנייה שלו מה שהופך את הסיפור ליותר יקר.
מולטיים שהם עם לוחות שליטה שאולי יעניינו אותך זה הגיטי5 של בוס, אפשרויות מפה ועד לסוף העולם סאונד לא רע בכלל, אומנם לחיבור דרייקט הוא לא משהו אבל לא בטוח שאתה צריך את זה בכלל.
מקווה שעזרתי
גילעד
Insomniac
ראק אפקטים בודדים
הודעה פורסם: שישי 27 ספט',02 14:13   
הרצון להתקדם למעלה הוא מאוד לגיטימי. השאלה היא למה? אם המולטי סיפק אותך עד היום מה השתנה? מישהו העיר לך עליו? שמעת הקלטה שלך ולא היית מרוצה? יכול לעזור אם תציין את הסיבה. נתקדם הלאה...1. דרך עבודה אחת, היא דרך המועדפת על חלק גדול מאוד מהגיטריסטים (ועליי כמובן) היא לעבוד עם פדלים בודדים (ע"ע תמונה מצורפת). למה? בראש ובראשונה עניין של טעם. אני באופן אישי אוהב את הסאונד האנלוגי של הפדלים ואני אבחר בו על פני המולטי הדיגיטלי בכל יום - אבל זה רק אני. האפשרויות הם בלתי מוגבלות וזמינות בהרבה ממולטי. אתה יכול לתת כל אפקט שאתה רוצה בריל טיים מבלי הצורך להוסיף, לשנות, לתכנת, להעביר בנק ובולשיטים כאלו. אתה דורך בזמן נגינה והכל מתקתק. מעבר לזה אתה יכול להתאים כל אפקט ואפקט לצרכים הכי אישיים שלך! אף פעם לא קרה לך שבמולטי X היה דיסטורשן סוף הדרך אבל הפייזר היה מאכזב ובמולטי Y היה אחלה פייזר אבל דיסטורשן שלא קרוב להיות מספק?! פה אתה מתאים כל אפקט ואפקט לצרכים הפרטיים שלך.
במידה ואתה בוחר באמת על ללכת על הבנייה של לוח פדלים אני אשמח לעזור לך בתהליך. עשיתי תחקיר מאוד גדול על כל הנושא כשבניתי את שלי כי רציתי שהוא יהיה אידיאלי מכל הכיוונים.
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
בתמונה: לוח פדלים אקראי שבחרתי מתוך מאגר תמונות

2. למצוא לך מולטי של בני אדם. שוב, עניין של טעם ובחירה וסגנון ועוד מיליון ואחד דברים. אתה יכול ללכת על משהו כמו הPOD (ע"ע תמונה מצורפת) של LINE6 על כל גרסאותיו. ה-POD הגיע לרמה של מין קונצנזוס שכזה - הוא פשוט טוב. מדמה מגברים שפשוט נשמע טוב. אין מה להוסיף - כנס למיוזיק סנטר בראשל"צ (אם תגיד לי איפה אתה גר אני אוכל לתת לך חנויות קרובות יותר לבית). מעבר אליו ישנם מולטים חזקים ביותר בשוק (אתה לא חייב ללכת על טטריס של ZOOM) - ל-Digitech יש כמה מכשירים חזקים ביותר בשוק המולטי אפקטים - שווה לבדוק ('חלילית'). כנס, תשמע, תחליט. היתרונות הבולטים של מולטי הוא החיסכון בתפעול בזמן נגינה. אתה יוצר לך את השילובים של האפקטים לפני הנגינה ועובד על פריסטים. אין הרבה התעסקות עם הרגליים.
בתמונה: ה-POD של LINE6

3. אתה יכול גם לשלב בין שתי האופציות - לעבוד במקביל עם פדלים בודדים ועם איזשהו מולטי שיתאים לצרכים שלך. אין ברירת מחדל בקטע הזה - תנסה, תתנסה, תשמע, תבדוק, תקנה, תמכור, תחליף, עד שתגיע לסטאפ שהכי הכי מתאים לך.

ברגע שתודיע מה בחרת (קח את הזמן, אל תהיה פזיז), אני אוכל לת לך המלצות מפה ועד הודעה חדשה.
שיהיה לך המון בהצלחה
Insomniac
הודעה פורסם: שישי 04 אפר',03 11:27   
Distortion

הייתה פה שרשרת, לא מזמן, ש-Span^King פתח לבי דיסטורשנים ואוברדרייבים אנלוגיים. השמות שהוזכרו בין השאר על ידינו:
Ibanez Tube King
Ibanez Tube Screamer (הישן, הטוב ולא השטות הכהה עם הארבעה נובים שנשמע כמו הצרות שלי)
Pro Co RAT (שלושה דגמים: RAT/ Vintage RAT/ Turbo RAT)
Electro Harmonix Big Muff
הם כולם מעולים, באמת. אני מנגן עם שני RAT-ים ואני המאושר באדם. גם עם שלושת האחרים ממש לא הייתי סובל - הם באמת אפקטים מצויינים אחד-אחד.
עוד דיסטורשן ששווה לך לבדוק הוא Marshall Shred-Master הישן (לא הדגם שמתהדר בשם ShredMaster II הכסוף המגעיל והמעאפן) - קופסא שחורה וישנה שכבר לא נמכרת בחנויות. אפשר להשיג אותו יד-שנייה (חפש ותמצא) או אצל וינטג' בת"א (קורה שיש לו גם אותו).

Tremolo

שניים שאני מכיר:
TS-1 TREMOLO - Jim Dunlop
Marshall VibraTrem

עם הראשון אני מנגן ואני מאוד מאוד מרוצה ממנו. הוא נשמע מעולה וממלא את צרכיי באופן מושלם. ניתן להשיג אותו במחיר מופקע במרום, אבל שווה לנסות להשיג אותו יד-שנייה.
את ה-VibraTrem שמעתי. ניגנתי עליו והוא בסדר גמור למרות שהאפקטים החדשים של מארשל די מצ'וקמקים. הוא נותן גם ויבראטו וגם טרמולו והייתי מאוד מרוצה כששמעתי אותו. הוא עולה 470 ש"ח (בלי נדר) בחלילית. שווה לנסות להשיג גם יד-שנייה.
עוד אופציה, אותה שמעתי רק מדגימות שחבר שלח לי פעם, הוא The WORM של Electro Harmonix. מין מולטי אנאלוגי שנותן ויבראטו, טרמולו ופייזר. מחיר, כרגיל, מופקע. אבל אם אתה יכול להשיג אותו בחו"ל או יד-שנייה, הייתי הולך עליו או לפחות לוקח אותו כאופצייה. אפשר לשמוע אותו במיוזיק-סנטר בראשל"צ.

Chorus

Boss CH-1 Super Chorus
Boss CE-5 Chorus Ensemble
Electro Harmonix Small Clone

אני מנגן עם הראשון ומאוד מרוצה ממנו. הסאונד שלו שמן, נעים, עמוק ומספק. אם אני אי פעם אחליף אותו זה רק אם אני אמצא Small Clone יד-שנייה (אני לא מתכוון להשקיע 800ש"ח בפדל Chorus). השניים הראשונים זמינים הרבה יותר (חלילית מייבאים את Boss לארץ אבל לא חסרים מקומות בהם אפשר להשיג אותם). לך תשמע אותם ותחליט לפי השיקולים שלך ומה שנשמע לך הכי טוב.

Delay

לגבי דיליי אני מנגן עם ה-DD-5 של Boss. אני מרוצה ממנו מאוד. ביום מן הימים אני אשקול את המעבר ל-Memory Man של Electro Harmonix/ . דיליי אנאלוגי עם נגיעות של קורוס ופייזר - פשוט תענוג. בהחלט שיקול.

עוד שני אפקטים שהייתי ממליץ לך לבדוק הם:
Boss SD-1 Super Overdrive - אוברדרייב פשוט טוב. אני משתמש בו לקלין מלוכלך או כשאני עובד עם סלייד או כשחסר לי קצת חיספוס בטרמולו. אפקט פשוט, זול ופשוט שימושי וטוב.
MXR Phase 90 - מכשיר מצויין. פייזר שנשמע מעולה. לך תשמע אותו. עושה את העבודה. אני אוהב אותו.

זו סקירה שהיא כמובן חלקית ביותר. יש עוד המון פדלים שאי לא כתבתי עליהם. אם תשאל שאלות מנחות לגבי פדל ספציפי או אני אוכל לעזור לך יותר.
בנתיים שווה לך לפקוד את האתרים הבאים:

Guitargeek.com - שני דברים מאוד שימושיים ומגניבים: יש שם סט-אפים של המון המון גיטריסטים - שרשראות האפקטים שלהם, גיטרות, מיתרים, מגברים. נורא מגניב לעבור על זה. הכל נורא מפורט ומשורטט. מעבר לזה יש שם Gear Search - אתה יכול ללכת ולחפש על כל אחד מהאפקטים שכתבנו לך עליהם ולראות מה כתוב שם (ומי מהמאגר שלהם משתמש בהם). יש שם מאגר נתונים די גדול של פדלים אנלוגיים. אתה יכול אפילו לחפש רק "chorus" והוא ייתן לך את כל הקורוסים שיש שם במאגר. מגניב ביותר.
JimDunlop.com - טרמולו, MXR, וואה-וואה ועוד. תעבור על הרשימה של האפקטים שהם מציעים. יש שם דברים מעניינים כמו גם דגימות סאונד לכל אחד מהאפקטים שלהם.
Musiciansfriend, ZZounds, Music123 - אתרי קניות מקוונים. חפש גם שם על הפדלים שמעניינים אותך. יש שם כל מיני רשמים שהשאירו משתמשים שעבדו עם האפקטים. מאגר גדול. חפש לך עוד אופציות.
Pedalboards.com - סתם אם מעניין אותך לראות תמונות של לוחות פדלים שחבר'ה בנו. כל מיני דברים ביזאריים וקייסים מוזרים. נחמד מאוד.

המלצתי לך היא ללכת ולשמוע כמה שיותר פדלים בכמה שיותר מקומות - חנויות, חנויות יד-שנייה, דגימות באינטרנט, אנשים פרטיים שמוכרים פדלים, חברים וכו'. קח את הזמן - העיקר שתהיה בסוף מרוצה. פרוס בפנייך את כל האופציות ובחר את אלו שישרתו אותך הכי טוב.
תעדכן מה קורה איתך, אולי גם אנחנו נלמד דבר או שניים מהתחקיר שתעשה.

בהצלחה
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: שישי 04 אפר',03 23:23   
היי,
כמה דברים,
קודם כל ,הדיליי memory man של אלקטרו הרמוניקס הוא אדיר אבל מאופיין בסאונד שתשמע רק באפקטה מיוחד הזה.דיליי חם כל כך מעולם לא שמעתי.הוא לדעתי מלך האנלוג,מכיוון שדווקא דיליי מתקשר לדיגיטל(לפחות בימים אלו)
החיסרון שלו הוא שהוא מאוד קצר בריינג' שלו. יש לו אולי 4 שניות,אבל זה נראה לי מספיק
אתה קודם צריך לשמוע אותו זה בטוח.
אבל...
האפקט הזה עולה בסביבות ה1200 ,המלצה שאני יכול לתת לך היא לחסוך עוד 800 ש"ח
ולקנות את הדיליי שנחשב בעיניי לטוב ביותר ביקום כרגע וזה הדיליי של line 6 .
אפקט בצבע ירוק עם 4 כפתורים שמכיל בתוכו כל אפקט דיליי שקיים כולל הmemory man .

הphaser small stone הוא האפקט שהכי הרשים אותי בעולם הפייזרים.אנלוג לחלוטין.
שנות השישים לחלוטין.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
Seamus
Supporter
השוואת מחירים
הודעה פורסם: שבת 05 אפר',03 01:27   
..."האפקט הזה עולה בסביבות ה1200 ,המלצה שאני יכול לתת לך היא לחסוך עוד 800 ש"ח
ולקנות את הדיליי שנחשב בעיניי לטוב ביותר ביקום כרגע וזה הדיליי של line 6 . "

איפה ראית לאזעזל את הדיילי של ליין 6 בפחות מ800ש"ח

אני ראיתי את ה memory man ב 200$
ואת הליין 6 ב 250$

אגב, אורך הדיילי הוא לא כ"כ חשוב ( מספיק לי בהחלט 600ms), מה שיותר חשוב זה שיהיה בו גם ריוורב, או לפחות שאני לא אצטרך לקנות עוד פדל ריורב...

בתודה וסליחה ושלום
astond
Act Compatible
Re: השוואת מחירים
הודעה פורסם: שבת 05 אפר',03 02:04   
Seamus :
..."האפקט הזה עולה בסביבות ה1200 ,המלצה שאני יכול לתת לך היא לחסוך עוד 800 ש"ח
ולקנות את הדיליי שנחשב בעיניי לטוב ביותר ביקום כרגע וזה הדיליי של line 6 . "

איפה ראית לאזעזל את הדיילי של ליין 6 בפחות מ800ש"ח

אני ראיתי את ה memory man ב 200$
ואת הליין 6 ב 250$

1200+800=2000 ש"ח

אבל נסלח לך בגלל השעה.. :razz:

תוכל לקרוא על הפדאל הזה כאן.

ותוכל גם לקרוא את המדריך שלו.

בכל אופן אני מאמין שתוכל לקנות אותו במיוזיק סנטר בהרבה פחות מזה.
תהיה נחמד, ותנסה לגרד איזו הנחה.
תאמין לי שהם רוצים למכור, לא פחות ממה שאתה רוצה לקנות.

http://www.act.co.il/guide/index.php?gu=shwad&ad=261

?

למכירה בבזאר
giladse
הודעה פורסם: שבת 05 אפר',03 03:53   
בהחלט
צביקה איש טוב
עושה אחלה מחירים #clap

בקשר לדיליי, אני לא יודע אבל זה פשוט נשמע לי יותר מדי כסף להוציא על דיליי, זה פאקין מכשיר עם עשרות דיליי שזה כשלעצמו נחמד, אבל למה צריך את כל זה??
יותר מדי כסף לטעמי, אתה יכול לקנות גם ב-350 ש"ח DD3 והוא מסוגל לתפקד גם כרוורב (אני השתמשתי בו ככה לפני שעברתי ל-5 ואז גם את ה- מכרתי כי הבנתי שאני פשוט לא צריך: #smile )

תחשוב על זה לפני שאתה קונה את המפלצת הזאת.
normah d
הודעה פורסם: שבת 05 אפר',03 15:41   
דבר ראשון בל הכבוד!!!! #thumbsup
אני בעד פדלים משני סיבות"1.BUPASS נקי {במיוחד עם יש לך מגבר מנורות}
2.איכות הסאונד של האפקט מאפשרת יותר דיוק ונוחות {תלוי באפקט }

לי אישית היה מולטי של DIGITECH 2120 למי שמכיר והיתפתרתי ממנו כל כך מהר מהסיבות שהוא לא נתן לי BUPASS כמו שצריך ו"צבע " לי את הסאונד בצורה מחרידה עד כדי כך שהגיטרה שלי הפכה לסינטיזייזר!!!!

בכל אופן אני כרגע עובד עם CRY BABY 535Q שהוא מעולה כי יש לו אפשרות של BUPASS ,עוד אני עובד עם V-TWIN של MESA BOOGI שהוא חלומי ,דיגידל דילי של DOD שהוא סביר ודיסטורשן של BOOS MT-2 שהוא גם די סביר במידה ואתה מנגן על מגבר מנורות וגיטרה עם המבקארים חוץ מזה הסאונד שלו מאוד דק ומחריד אבל יש לו מגוון נחמד של איקיו ועם הציוד הנכון הוא אחלה!!!

בכל אופן אני מחזק וממליץ כל גיטריסט חייב לעבור לפדלים עם איכפת לו מהגיטרה ומהסאונד האמיתי!! של הגיטרה גיטרסטים אל תצבעו את הסאונד שלכם@!!!!
Insomniac
הודעה פורסם: שבת 05 אפר',03 17:17   
חבריקו, אני תומך בדעה שלך. לעומת זאת אני ממש לא בטוח שאתה מנגן עם אפקטים אנלוגיים מהסיבות הנכונות....

normah d :

אני בעד פדלים משני סיבות"1.BUPASS נקי {במיוחד עם יש לך מגבר מנורות}

normah d :

בכל אופן אני כרגע עובד עם CRY BABY 535Q שהוא מעולה כי יש לו אפשרות של BUPASS

normah d :

ודיסטורשן של BOOS MT-2 שהוא גם די סביר במידה ואתה מנגן על מגבר מנורות וגיטרה עם המבקארים

בשלב ראשון אני מניח שהכוונה היא ל-bypass, אני טועה?
רגע רגע, אתה מנסה להגיד שאתה בוחר אפקטים בגלל ה"ניקיון" של ה-bypass שלהם? הסאונד שלהם הוא לא רלוונטי? ואם כבר ה-bypass הוא מה שחשוב לך אז למה דווקא פדלים אנלוגיים? דווקא שם True Bypass הוא מצרך נדיר. גם בוואה-וואה שלך, אגב, אתה לא מקבל True Bypass. תבדוק את זה עם אמפרמטר ותיווכח בעצמך.
מגברי מנורות?! פיק-אפים?! מה קורה לך בנאדם?! אם אני עובד עם מגבר סוליד-סטייט ושלושה סינגלים על הגיטרה אז האפקטים שלך ישמעו לי פחות טוב?! על מה אתה מדבר?!

normah d :

חוץ מזה הסאונד שלו מאוד דק ומחריד אבל יש לו מגוון נחמד של איקיו ועם הציוד הנכון הוא אחלה!!!

אז מה אתה מנסה להגיד?! שיש לך פדל מסריח, עם סאונד על הפנים, אבל עם לס-פול 64', ראש פנדר 300 וואט ושתי בוקסות 4x12 הוא ישמע פצצה?! זה נראה לך בסדר?

לסיכום ובקיצור, אני שמח שבחרת לעבוד דווקא עם אפקטים אנלוגיים כי אני באמת מסכים שסאונד יותר חם, טבעי ואמין יהיה קשה להשיג במחוזות אחרים. אבל (!) לדעתי אתה לא מנגן עם האפקטים, כאמור, מהסיבות הנכונות:
1. אפקט לא בוחרים לפי טיב ה-bypass שלו. אם האפקט הוא טוב - אז הוא טוב. ה-bypass שלו מפריע לך לעבוד? תשנה אותו או לך למישהו שיסדר לך מתג אחר או שיבצע שינויים מהותיים יותר באפקט כדי להקנות לו את ה-True Bypass הזה שכולנו כל כך רוצים.
2. עם האפקט נשמע רע אז הוא נשמע רע. שום "ציוד" אחר לא יגרום לו להשמע אחרת. אל תתפשר!! רע אז רע. אם הפדל שלך הוא טוב הוא ישמע טוב בכל מקום.

תחשוב על זה
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: שבת 05 אפר',03 20:22   
קודם כל,
אור אתה עושה אחלה עבודה פה.
קצת גלשתם מהנושא.
seamus רצה המלצות.קיבל יפה.
לבחור עם הbypass ,
אתה רוצה true bypass ? תקנה מולטי אפקט טוב + כבלים איכותיים וקצרים ככול שניתן
ואולי אז..
בשירשור של אפקטים אנלוגים הדבר האחרון שתמצא הוא bypass טוב . כל מסת האפקטים והמעבירים והספק וכל הגרבג' הזה זה פשוט הר של רעש.
השאלה שנותרה זה האם יש לך את הכוח להסתדר עם זה או שאתה פשוט מטורף על זה
וממש מחפש את אותם סאונדים או לא ממש צריך bypass.
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
עמוד 1 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון