תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 07:36
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
בעיה במקלדת שליטה לא יציבה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט
  montigo  
Supporter
בעיה במקלדת שליטה לא יציבה
הודעה פורסם: שבת 26 יונ',04 23:41   
ברשותי מקלדת שליטה מסוג M-Audio Radium 49.

ה-Pitch Bend איבד שם שליטה, הורדתי תוכנה שורשמת על המסך את כל פקודות המידי הנכנסות.
אני עוזב את המקלדת לבד, ובסולם של בין מינוס 1 ל-1, במקום "לעמוד" על אפס הוא מתנדנד בין 0, -0.32, -0.64 וכו'.

פתחתי את המקלדת, בדקתי את הפלוס, מינוס של הגלגלת עם מולטיטסטר ואכן המתח מתנדנד בדיוק כפי שמשתקף בפקודות המידי שהוא שולח.

כעת השאלה - כיצד ניתן לכייל אותו?
הפיץ' בנד בנוי על פלטת ברזל, בצד אחד הרכיב שמודד את התזוזה (אין לי מושג מה שמו בישראל, אבל לא נראה לי שאפשר לפתוח אותו)
מצד שני יש קפיץ, לאחר מכן 2 קצוות קפיץ שיורדים למטה אל פאד גומי. הם אלו האחראים שהגלגלת תחזור למקומה.
לאחר מכן יש את הגלגלת עצמה.
בכל אופן,הייתי בטוח שיש בורג שמאפשר לכייל את הפיץ' בנד, אבל איני מוצא אותו :?:
ייתכן והוא *בתוך* הגלגלת, אבל אני מפחד להפעיל כוח מאסיבי מדי כדי לפתוח את אותה.
עזרה?
הודעה פורסם: ראשון 27 יונ',04 08:15   
אם מדובר בפוטנציומטר (נגד משתנה), שזה למעשה רכיב מעוגל עם ציר המחובר לגלגל הפיץ', אפשר שחדר אליו לכלוך או שהוא סתם מחרחר. במקרה כזה אפשר לנשות להחזיר לו ספרי לניקו פוט' באמצעות קשית המחוברת למיכל הספריי, וישירות לתוך הרכיב, ותוך תנועה לכל כיוון. ברוב המקרים זה עוזר. (לעתים מספיק לנענע אותו כך במרץ גם ללא ספריי).
אפשר שזו בעיה מכנית שבה הגלגל לא חוזר במדוייק למרכז. הגיוני שמערכת ההפעלה של הקמלדת תשאיר לעצמה מרווח אמצע ולא תתנהג כך #ugh
לעזרה נוספת אתה יכול לפנות לחלילית.
  montigo  
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 27 יונ',04 10:00   
לגבי חלילית - אני מאוכזב מהם קשות. הבעיה הזו הופיעה כבר לפני חודש ומשהו, לאחר זמן קצר המקלדת הושבתה מסיבה שאינה ברורה לי (או לפחות לא הייתה ברורה עד אתמול).
לקחתי את המקלדת לתיקון (גם ככה לקח לי הרבה זמן לקחת ולאסוף אותה שכן אינני גר בת"א), ולקח להם שבועיים וחצי לטפל בה. אתמול הבעיה עם הפיץ' בנד חזרה שוב.
פתחתי את המקלדת ונדהמתי לראות Patch מכוער ביותר! כנראה שאחד הכבלים נשרף (אלו הרחבים האפורים עם כ-15 קונדקטורים). הם לקחו אחד המוליכים והלחימו אותו בצורה לא מקצועית ביותר. בנושף, הם השאירו קונדקטור נוסף חשוף מבלי לאטום אותו. את כל זה הם עטפו בשכבה של ניר דבק בצורה שאינה מבודדת כלום, כנראה כדי "לכסות" על העבודה הגרועה. אינני מבין מדוע כיבואנים הם לא מסוגלים להביא כבל חדש במקום הכבל השרוף.
כמובן שניסיתי לבדוק האם הבעיה בפיץ' בנד קשורה לכבל - היא לא. אבל השרפה בכבל היא כנראה הסיבה שהמקלדת הושבתה. כרגע עטפתי מחדש את הכבל למען הסדר הטוב, אבל הבעיה בפיץ' בנד עדיין בהינה ואני בהחלט מנסה להימנע מעוד חודש בלי מקלדת שליטה (כרגע אני משתמש בה פשוט ללא פיץ' בנד).

לגבי הבעיה -
אני די בטוח שזה פוטנציומטר.
ואגב,
ישנו "אמצע טבעי" לגלגלת, בו היא עומדת על 0 ולא משתגעת.
אבל הוא משום מה נמצא קצת בסטיה מהמרכז.
ז"א אם אני מפעיל קצת לחץ על הגלגלת, ומזיז אותה כ-2 מ"מ ממרכזה המכאני - זהו המרכז הטבעי שלה. כמובן שאני לא יכול לגרום לה להישאר שם, יש לה נטיה לחזור לאמצע המכאני.
אין לי מושג איך זה קרה, שכן פעם היא הייתה מכויילת היטב.
האם הבעיה לדעתך היא בפוטנציומטר או בבעיה מכאנית?
נ.ב. ניסיתי לנענע את הפוטנציומטר ולשחק עם הקפיצים, לא באמת עזר #sad
הודעה פורסם: ראשון 27 יונ',04 10:26   
לגבי חלילית, אני אעיר את תשומת ליבם לשרשרת הזו. #mad
אם אתה מצליח למצוא מיקום 0 בצורה ידנית, שים לב אם ציר הפוט' מחובר בהידוק או עם בורג למנגנון שמזיז אותו (גלגל הפיץ'). אם כן, שחרר אותו קצת, וודא שגלגל הפיץ במרכז הרצוי, קבע אותו בחוזקה למקומו ביד אחת, וביד השניה סובב את הפוט' (את הציר שלו, כמו כפתור ווליום, מבלי שגלגל הפיץ יזוז ממקומו), עד שתראה 0 בקריאה. הדק מיד את הוברג או התופסן חזרה.
הכוונה למעלה היא למקם את ציר הפוט בחזרה במיקום 0 יחסית למיקום גלגל הפיץ'.
yoss
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: ראשון 27 יונ',04 11:50   
היי
מה שאני יכול לומר בנושא הוא שיש לך הזכות לבוא שנית לתיקון ללא תשלום במידה ואכן נתגלה שהתיקון לא הצליח בפיתרון התקלה ......ואני מתחייב בפניך שלא להמתין יותר מיומיים עד לפיתרון הבעיה....יכול להיות שהגלגל עצמו פשוט נדפק ואין מה שתוכל לעשות חוץ מאשר להחליפו !
יוסי חלילית
נא פנה ישירות אליי בחלילית
ביי
  montigo  
Supporter
הודעה פורסם: שני 28 יונ',04 22:37   
תודה על היוזמה והתגובה המהירה!

בבחינה יותר מעמיקה, מסתבר שהבעיה מלכתחילה לא הייתה בגלגל או בכיול, אלא במגעים.
3 הכבלים היו מחוברים לפוטנציומטר באופן מאוד רופף.
ניתקתי אותם והלחמתי אותם מחדש.
כעת הבעיה נפתרה, והכל שב לפעול כרגיל.

תודה שוב.
הודעה פורסם: שני 28 יונ',04 23:02   
מה זו החלטורה הזו? #mad #mad
האם כך קיבלת את המכשיר במקור או אחרי תיקון?!
אני חייב לדעת את זה סימן קריאה
  montigo  
Supporter
הודעה פורסם: שלישי 29 יונ',04 01:10   
אין לי מושג. מעולם לא פתחתי את המכשיר לפני התקלה.

אבל - זה נראה כאילו בחלילית לא הלחימו או "סידרו" את המגעים בפיץ' בנד, המגעים נראים ממש כמו הלחמה מהמפעל, וזה גם לא הגיוני שהם היו מלחימים בצורה כ"כ קלה שתוך שבועיים המגעים היו מתנתקים שוב.

---
עדכון: הבעיה חזרה שוב. ועכשיו באמת אין לי מושג מה זה.
ייתכן ומדובר בבעיה אלקטרונית פנימית, וייתכן שהפיץ' בנד עצמו דפוק :sad:
הודעה פורסם: שלישי 29 יונ',04 07:33   
אני מציע שתקח את המקלדת לחלילית ותוודא שיוסי יודע מכך. משהו כאן מוזר או שברח מהעין.
yoss
נציג עסק/מוסד/שירות
הודעה פורסם: שלישי 29 יונ',04 12:24   
שאלה .....האם יכול להיות שהמקלדת נפלה או קבלה קצת מכות .......וכתוצאה מכך השתחררו הלחמות....זה פשוט הגיוני
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » DIY, אלקטרוניקה וחיווט

לך לעמוד 1, 2, 3, 4   הבא
עמוד 1 מתוך 4

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון