הצטרף: 13 יונ' 04
הודעות: 57
מיקום: Tel-Aviv
פורסם: רביעי 23 יונ',04 13:35
שלום.
אני יוצר מוסיקה אלקטרונית 8 שנים, בעל ידע רב ונסיון.
בתקופה האחרונה התחלתי לעבוד על פרוייקט יותר רחב מבחינת הפקה -
אני מקליט ועובד על פרוייקט רב כלי, בשילוב כלים אקוסטיים ואלקטרוניים וגם זמרים.
התחום הזה מאוד מושך אותי, והייתי מעוניין ללמוד אותו.
האם מישהו יודע היכן ניתן ללמוד ברמה הגבוהה ביותר את הנושא הפקה מוסיקלית
ועיבוד מוסיקלי?
אשמח לקבל תשובות מדוייקות - ולא רק מדינות וכו'....
וגם לשמוע על בתי ספר בארץ - אם יש כאלו - המתמחים בנושאים הנ"ל.
תודה.
נציג עסק/מוסד/שירות
הצטרף: 16 יונ' 04
הודעות: 222
מיקום: Muzik
פורסם: שבת 26 יונ',04 09:49
קודם כל, למען הגילוי הנאות - הדברים להלן אינם באים ממישהו אובייקטיבי - אני מנהל את dj - בית ספר למוסיקה.
עד כה לא היה בישראל, למיטב ידיעתי, מסלול לימוד מסודר להפקה מוסיקלית. אולם החל משנת הלימודים הקרובה (תשס"ה), כתוצאה מהדרישה והצורך בלימודים שכאלה, עומדים שני מוסדות להציע תוכנית שכזו.
1. מכללת ספיר בנגב - מציעה מסלול תלת - שנתי להפקה מוסיקלית, שהדגש בו הוא על הפקת פסקול לקולנוע. פרטים על המסלול תוכל לקבל אצלם.
2. dj - בית ספר למוסיקה - ב- 17.10.04 תיפתח לראשונה בביה"ס תוכנית לימודי הפקה מוסיקלית בהיקף מלא (שלוש שנות לימוד אינטנסיביות).
מסלול הלימודים משלב באופן קוהרנטי לימודי מוסיקה וסאונד, לאור ההתקרבות (עד כדי התמזגות) בינהם, וביטוייה בתהליך היצירה וההפקה המוסיקלית.
המסלול פותח בתהליך עבודה ממושך של שנתיים, בו היו שותפים צוות המרצים, המורים והמדריכים בביה"ס, ויעקב גלעד, אחד המפיקים המוסיקליים המנוסים, הפוריים והמוערכים ביותר בישראל, שייקח חלק פעיל בהדרכת והנחיית הסטודנטים במסלול, החל מהשנה השנייה ללימודיהם. עבודתו של גלעד עם הסטודנטים תתרכז בתחום הפיתוח האמנותי, הפקת אולפן והפקת המופע החי.
השנה הראשונה של המסלול מוקדשת לרכישת יסודות, ב- 5 תחומים:
1. שפת המוסיקה תיאוריה והרמוניה, קומפוזיציה ופיתוח שמיעה;
2. סאונד ואקוסטיקה;
3. יצירה והפקה באולפן ביתי, מבוסס מחשב;
4. נגינה בשני כלים מרכזיים המקלדת וה- dj setup;
5. תולדות המוסיקה העכשווית והכרות מעמיקה עם ז'אנרים מוסיקליים.
השנה השנייה, המתנהלת תחת הכותרת "המעבדה", מוקדשת, לצד העמקת ופיתוח הידע שנצבר בשנה הראשונה, להתמקצעות והתנסות מבוקרת בכתיבה, נגינה, programming, עבודת אולפן ובמה וגיבוש מיומנויות הפקה. במהלך שנה זו בוחר הסטודנט את תחום ההתמחות המועדף עליו, ושם עליו את הדגש באמצעות פרוייקטים מעשיים המבוצעים ע"י הסטודנטים מול גורמים מקצועיים בתעשיית המוסיקה.
השנה השלישית מוקדשת לעבודה אינטנסיבית, בהנחיית מנחה אישי מצוות ביה"ס, על תוצריו האישיים של הסטודנט אלבום מלא בהפקתו והופעה חיה המבוססת על תכני האלבום. לצד העבודה המעשית לומד הסטודנט בשנה זו באופן מקיף את מבנה תעשיית המוסיקה, הגורמים הפעילים בה והדרכים העומדות לרשותו לפיתוח קריירה מקצועית ואמנותית במסגרתה.
מסלול הלימודים המלא מיועד לסטודנטים שבאפשרותם להקדיש את מירב זמנם ומרצם ללימודים במהלך שלוש השנים. לצידו יתקיים גם מסלול לימודים חלקי, בו יכול הסטודנט להתמקד בקורסים ספציפיים מתוך התוכנית המלאה ו/או לפרוס את לימודי המסלול המלא על פרק זמן ארוך יותר.
למוסיקאים ואנשי סאונד פעילים, בעלי תיק עבודות ורזומה מוכח, עומדת האפשרות לזכות בפטור מחלק מנושאי הלימוד, ו/או במלגת לימודים חלקית.
הצטרף: 15 יול' 02
הודעות: 10
פורסם: שבת 26 יונ',04 11:21
זה נשמע מסלול לימודים מאוד מעניין ופורה (תקליט שלם + הופעה!!)
על כמה שעות שבועיות מדובר? האם ישנו דגש על מוסיקה אלקטרונית?
אני למדתי מוסיקה מספר שנים ברימון, אבל תחום ההפקה עדיין קצת חסר לי. אשמח לשמוע על הקורסים השונים אותם אפשר לקחת ללא מסלול/מסלול חלקי.
לגבי השאלה של אורי:
לדעתי עיבוד לומדים מהרבה שמיעה וניתוח של מוזיקה, ולאחר מכן - כתיבת עיבוד דומה.
בשביל ליצור עיבוד "קליט" , חייבים ללמוד את הסגנון המוסיקלי הרצוי, אם זה רוק כבד, דיסקו, רגאיי וכו'. לאפיין את עיקרי הסגנון. ואני לא מדבר רק על תפקידי הכלים השונים, אלא גם על מבנה, הרמוניה ומלודיה שירגישו "טבעי" על הסגנון הרצוי.
אם מדובר על כלים אקוסטיים, אז חשוב מאוד להכיר את הכלים ולדעת אילו צלילים ואפקטים הם מסוגלים להפיק. כדאי לשבת עם נגנים וללמוד את זה. בגבהים שונים, כלים נשמעים אחרת.
ברמה הגבוהה ביותר - לך תלמד בחו"ל. שמעתי שבצרפת יש בית ספר טוב עם מגמת הפקה מצויינת. לא יודע את השם.
מקווה שעזרתי,
נמרוד.