תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 13:35
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
צביעת גיטרה
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars
  livnat  
צביעת גיטרה
הודעה פורסם: שני 14 יונ',04 12:52   
יש לי גיטרה של פנדר משנת 1978 שאני מעוניינת לצבוע אותה מחדש (refinish). מתישהו בתקופת חייה אחד מבעליה החליט לצבוע אותה מחדש- וככל הנראה החליט לעשות את זה DIY סטייל#smile בקיצור, הגימור הנוכחי של הגיטרה הוא שחור, לא ממש מבריק, מחוספס, בעל כתמים משונים וכו'- מצב די בעייתי. האם יש מישהו בארץ שמתעסק עם דבר כזה? כמה זה צריך לעלות?
תודה#smile
Dror_Shi
תומך
הודעה פורסם: שני 14 יונ',04 13:56   
שני לינקים שאני רוצה שתקראי לפני שאני מפנה אותך.
אפשר לעשות את זה אצל אנשי מקצוע בעלות של כמה מאות שקלים.
אפשר לעשות זאת בבית עם החומרים הנכונים והידיעה מה רוצים(מספר שכבות,צבע,לכה וכ"ו).
לינק 1
לינק 2

יש גם אנשים בפורום שיכולים מאוד לעזור(כדאי קודם שתחליטי)- מה מצב הגיטרה, אולי גם כמה תמונות...
Wavelab 9.5 Pro/Nuendo8.3/Pro tools 12.5
  livnat  
הודעה פורסם: שלישי 15 יונ',04 13:07   
תודה על הלינקים, אם כי הכרתי אותם קודם. למעשה, לפני ששאלתי את השאלה בפורום חיפשתי חומר בנושא ונתקלתי במדריך מפורט מאוד של www.guitarranch.com וזה דווקא מה שהרתיע אותי מלנסות לעשות את זה בעצמי- זה נראה תהליך מאוד מורכב ומייגע!
המצב של הגיטרה הוא כפי שתיארתי- הצבע לא חלק ומבריק, וישנם מילויים קטנים (שריטות קטנות וכו') שנעשו לעץ אך לא שוייפו כהלכה ולכן הם בולטים עכשיו. אני לא יודעת כמה שכבות צריך. איך אני יכולה לדעת? לדעתי, צריך להסיר את כל הצבע והלכה ולצבוע מחדש- מה גם שאני מעוניינת לצבוע את הגיטרה בצבע אחר (vintage white). לכן, יש צורך בשכבת צבע בסיס לפני הצביעה עצמה. הצבע עצמו אמור להיות אטום, כך שבוודאי יש צורך בכמה שכבות של צבע. אבל לפני שאני ניגשת למלאכה בעצמי, אני רוצה לדעת עד כמה העניין הזה מסובך, ומאיפה בכלל להשיג את כל החומרים (מילוי, grain filler, מסיר צבע, צבע בסיס, צבע לבן בגוון מתאים וכו'). אם מישהו יוכל לספר פה על התהליך מנסיונו האישי, אודה לו מאוד.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » גיטרות - Guitars

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון