פורסם: ראשון 11 נוב',01 18:49
מישהו יכול להמליץ לי על ספר ללימוד סאונד ששם דגש על עבודה על הסאונד עצמו?
(אי קיו ודינמיקה),ולא על מה כל דבר עושה
ומזה aux ... :smile:
תודה אנשים..
נ.ב
אין לי בעיה עם ספרים כבדים באנגלית, רק שיהיה אפשר להשיג אותם.
פורסם: שני 12 נוב',01 00:39
דבר ראשון תודה :smile:
אולי לא הסברתי את עצמי נכון,התכוונתי שאני לא רוצה ספר שמסביר על מונחים "מזה אוקסילרי.."
הייתי באמזון וייש שם איזה 1000 ספרים, מה לבחור?
:question:
פורסם: שני 12 נוב',01 01:31
בכל מקרה, עד שתרכוש ספר או תתחיל להתמקצע במינוחי סאונד, הרי לך הסבר קצר ותכליתי על מהות ה-AUX, וכל מקרה אתה מוזמן לראות בפורום הזה כתובת, בדיוק לשאלות מסוג זה.
ה-AUX אינו כפתור (כמו ש-PEEK זה לא מנורה) אלא"שליחה".
הסבר: המיקסר (כידוע לך בוודאי) נמצא באמצע השרשרת, בין מקורות האות ליחידות ההגבר השונות.
ע"מ לאפשר מניפולצייה מגוונת במקור האות, ניתן לשלוח אותו (את המקור) למקומות נוספים חוץ מבצינור המרכזי (לכיוון יחידת מאסטר במיקסר ומשם למגבר הספק בואכה הרמקולים).
מדוע בעצם, לשלוח אותו למקומות נוספים? (כך בוודאי תישאל ובצדק): ובכן, ראשית, לאזורי הגברה משנית (הדוגמא המוכרת ביותר היא מוניטורים). או למקרורות אשר אתה מעוניין לשלוח להם אות לצורך מניפולציה, במטרה להחזיר אותו למיקסר כאות מעובד. (הדוגמא המוכרת ביותר במקרה זה היא אפקטים). משום כך, סיפקו ביידינו יצרני המיקצרים "מוצא משני" עם כפתור שליטת עוצמה (אשר מתחתיו כתוב AUX).
הלכה למעשה:
ישנם שני סוגי AUX:
PRE, כלומר, לפני EQ, ו- POST (אחרי EQ). ראשית עליך לזהות אותם או כפתור הבורר ביניהם.
מוניטורים: AUX SEND למגבר מוניטור ומשם למוניטור.
אפקטים: AUX SEND ל-INPUT של האפקט ומה-OUT של האפקט אתה "מחזיר, או לכניסת RETERN או פשוט לכניסת LINE של ערוץ פנוי כל שהוא (זה תלוי איזה מיקסר יש לך וכמה ערוצים פנויים). כעת יש לך שליטה (באמצעות כפתור ה-AUX) על רמת הINPUT שתתקבל באפקט אבל השליטה על כמות החומר שעבר אפקט אתה שולט ב-FADER שאליו החזרת.
עוד מלה אחת על POST ן-PRE. עקרונית (ואין בחינה על החומר הזה) אתה צריך להחליט אם החומר שאתה "שולח" החוצה צריך להיות אחרי EQ או לפניו. מקובל לשלוח לאפקטים סיגנל FLAT ולמוניטורים סיגנל רטוב אבל זה כאמור בידים שלך.
יאללה
בהצלחה
פורסם: רביעי 14 נוב',01 08:09
"the art of mixing" ספר מעולה ,פשוט ,מעניין ועם ציורים יפים.
פורסם: רביעי 14 נוב',01 16:19
תודה רבה אנשים.
אולי זה ישמע פלצני אבל זה ממש מחמם את הלב לראות איך אנשים עוזרים פה אחד לשני, לא רואים כזה דבר כל יום.
פורסם: רביעי 14 נוב',01 18:45
כל הספרים של
PAUL WHITE
קטנים ומלאים אחנפורמציה
למדתי מהם המון
ניתן להשיג באמזון
או BARNES AND NOBLES
$9 לספר
שווה כל סנט