תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 16:08
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
סטריאו ומונו הסבר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (105) ›
לך לעמוד 1, 2   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  riched25  
סטריאו ומונו הסבר
הודעה פורסם: ראשון 14 מרץ,04 21:13   
שלום לכולם

יש לי שאלה קצת בסיסית אבל אני חייב לשאול ,חבר שאל אותי שאלה לגביי סטריאו והשאלה היא:

שהוא שמע דיסק של משינה והוא יודע שהכלים שלהם הם כלים מונוטונים או מונו בקיצור אז איך זה שהוא שומע סטריאו ? מה בתהליך ההקלטה הופך את זה לסטריאו ?

השאלה שלי היא מה ההבדל בין סטריאו ל- מונו

אם אפשר להפנות אותי למדריך בסיסי שיענה לי על השאלה, או אם יש לכם את הסבלנות לענות על שאלה כזו בסיסית אני אשמח .

#guitarist #guitarist
radomsk
הודעה פורסם: שני 15 מרץ,04 00:39   
מה קורה? מה המצב? מה שלומך? מה העניינים? איך המרגש? חחח.. התחרפנתי קצת! #smile

MONO = ערוץ אחד.

STEREO = שני ערוצים.

נגיד אתה שומע שיר עם אוזניות, ובאוזן שמאל אתה שומע כינורות ובאוזן ימין אתה שומע חליל אז זה שני ערוצים שונים - נכון? אחד לשמאל ויחד לימין (STEREO)

נגיד אתה שומע שיר ואתה שומע באוזן שמאל ובאוזן ימין בדיוק אותו דבר - אותו תפקיד, אם תסובב את האוזניות אתה עדיין תשמע בדיוק אותו הדבר אז זה ערוץ אחד שמנוגן אותו הדבר גם באוזן שמאל וגם באוזן ימין (MONO).

כשחבר שלך אמר שהכלים של משינה מונוטוניים... אז הממ.. לא יודע מה הוא התכוון #smile

נגיד כשאתה מקליט זמר - ההקלטה עצמה היא מונו - כי יש לך מיקרופון אחד.
תלוי מה אתה מקליט - אבל בעיקרון יש כל-מיני טכניקות של הקלטה (שהחבר'ה שיותר מבינים ממני פה יוכלו להסביר לך אם תשאל).

אבל תניח רגע את טכניקות ההקלטה בצד, השירים של משינה (ובכלל השירים של תעשיית המוסיקה היום) הם בSTEREO .

נניח הקלטתי אותך אומר: "שלום" והקלטתי אותך אומר: "להתראות" - את ההקלטות עצמם עשיתי בMONO, נכון? (יש לי רק מיקרופון אחד להקליט אותך - אין לי כאן שליטה על שמאל/ימין).

אבל ברגע שהקטע המוקלט נכנס למיקס והשיר עצמו הוא בSTEREO - אני יכול לעשות עם ההקלטת מונו הזאתי מה שאני רוצה - אני יכול לקחת את ה"שלום" שלך ולשים אותו בדיוק במרכז (בתפקיד של מונו) ואני יכול לקחת את ה"להתראות" שלך ולהשמיע אותו בשיר נניח פעמיים - פעם אחת באוזן שמאל ופעם אחת באוזן ימין.

ואחרי שקשקשתי לך בשכל ובטח שכחת מה אמרתי לך בהתחלה #smile אז...

STEREO משול ל-2 הקלטות נפרדות - אחת לרמקול/אוזן ימין ואחת לרמקול/אוזן שמאל - ואתה יכול להשמיע בכל-אחד מהם ככל העולה על רוחך.

תיקח שיר של משינה - תקשיב לו קודם-כל רק באוזנייה שמאלית, אחר-כך תקשיב לו מההתחלה רק באוזנייה ימנית ותרגיש שחלק מתפקידי הכלים באמת שומעים אותו הדבר בשניהם וחלק מהתפקידים שומעים בערוץ שמאלי ולא בערוץ ימני ולהיפך.

פשששש..... השקעתי.... אני מקווה שהייתי מובן....... #clap

סהר
צופיפניק
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 15 מרץ,04 01:40   
אני אנסה לפשט קצת את ההסבר.
כל כלי מצודד לצד אחר של האוזניות, למשל - בתופים, יש מצילה אחת בימין, אחת בשמאל, ויש שלושה טמטמים - אחד מימין, אחד משמאל ואחד באמצע.
הגיטרות - אחת הולכת לימין ואחת לשמאל.
הבס באמצע.
השירה הראשית באמצע, ובשירת הליווי קול אחד בצד ימין ואחד בצד שמאל.
הכינור בצד שמאל אבל הצ'לו בצד ימין.
וכך הלאה... כמובן שסתם נתתי דוגמה, אבל עכשיו אתה מבין למה חבר שלך, איך נאמר, קצת טמבל.
כלי הוא לא "מונו", כל כלי נגינה כמו גיטרה, חליל וכו' מוציא צלילים לכל הכיוונים, אבל ההקלטה שלו במיקרופון אחד גומרת לו להישמע רק ממקור צליל אחד (הרמקול). יש כמובן כלים שיכולים להיות מוקלטים ע"י שני מיקרופונים (למשל פסנתר) או אפילו יותר (למשל תופים), אבל זה לא הופך את הכלים האלה ל"סטריאופונים".
לסיכום: רק הקלטה יכולה להיות מונופונית או סטריאופונית. לכלי נגינה אין מונו או סטריאו.
(כמובן שמדובר על כלים אקוסטיים, אם זה לא היה ברור...)
mayan_d11
הודעה פורסם: שבת 11 פבר',12 20:37   
יש לי גם שאלה,
במידה ואני מקליט שירה, הרי ההקלטה שלי היא מונו.
מה ההבדל אם אני מקליט אותה לערוץ סטריאו בקיובייס או ערות מונו?
artax
הודעה פורסם: שבת 11 פבר',12 20:53   
אין הבדל, במקרה של ערוץ סטריאו זה פשוט יקליט לך רק לערוץ השמאלי, מה שבעצם אומר שהקלטת סינגל מונופוני שמתנגן מצד שמאל בלבד.

מירופון אחד = מונו איך שלא תסתכל על זה (אלא אם כן זהו מיקרופון סטריאופוני, או שאתה מפצל את הסיגנל שלו במקרה של הקלטת MS).
mayan_d11
הודעה פורסם: שבת 11 פבר',12 21:35   
לא הבנתי.
אם עכשיו אני מקליט מיקרופון שהוא מונו לתוך ערוץ שאני מגדיר סטריאו..
מה ההבדל בין זה לבין הערוץ אם אני אגדיר אותו מונו?
artax
הודעה פורסם: שבת 11 פבר',12 22:03   
ההבדל הוא שערוץ סטריאו מורכב משני ערוצי מונו שמצודדים לצדדים מנוגדים כברירת מחדל בקיובייס (L/R).

אם תקליט סיגנל מונופוני לערוץ סטריאו אז אותו הסיגנל יוקלט על הערוץ השמאלי בלבד ותשמע אותו מרמקול שמאל, במקרה של הקלטה לערוץ מונו אתה תשמע את הסיגנל מהאמצע, זאת אומרת משני הרמקולים בצורה שווה.

אם זה עדיין לא מובן לך, אני מציע שפשוט תנסה להקליט בכל מיני צורות ותראה מה קורה.
retrolabel
Act Compatible
הודעה פורסם: שבת 11 פבר',12 22:15   
נתחיל מהשאלה האחרונה, אם יוקלט ערוץ מונו לתוך ערוץ סטריאו,
אז נכון טכנית הברירת מחדל בקיובייס הוא שהסיגנל המונופוני יוקלט רק לאחד הצדדים.
אך בתאוריה כדי להסביר - ערוץ מונו אחד באמצע או ערוץ מונו אחד שנמצא פעמיים ומצודד לימין ושמאל.. זה אותו דבר.

רוב הכלים המוקלטים הם מונו, כל מיקרופון בעצמו הוא מונו אבל הסך הכללי נותן תמונה רחבה כי משתמשים בצידודים ויש תוספות סטריאופוניות כמו קלידים פאדים ריוורבים שמשפיעות גם על הכלים שנמצאים שם במונו ומשפיעים על כל צד בנפרד .

גם כלי אחד במונו שיש עליו ריוורב נותן פיזור סטריאופוני כי הריוורב הוא לא קבוע בשני הצדדים.

www.retrolabel.co.il
nimrod_wagner
Expert
הודעה פורסם: ראשון 12 פבר',12 00:38   
אם תקליט מקור מונו לערוץ סטריאו אז (בין היתר) תכפיל את גודל הקבצים, שטח איחסון, עיבוד וכו' (כי אתה בעצם מקליט ערוץ סיגנל ועוד ערוץ של שקט). כאמור, כברירת מחדל - אתה תשמע מה שהקלטת בצד שמאל בלבד, והטיפול בצידוד וכו' יהיה לכל אורך הדרך מסורבל יותר.
idanaltman
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 12 פבר',12 00:54   
הרשה לי לצטט את גלעד כהנא, ההבדל בין מונו לסטריאו הוא שאני מדבר בסטריאו ואמא שומעת רק במונו... #smile
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

לך לעמוד 1, 2   הבא
עמוד 1 מתוך 2

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון