S.Supporter
פורסם: שני 15 מרץ,04 01:40
אני אנסה לפשט קצת את ההסבר.
כל כלי מצודד לצד אחר של האוזניות, למשל - בתופים, יש מצילה אחת בימין, אחת בשמאל, ויש שלושה טמטמים - אחד מימין, אחד משמאל ואחד באמצע.
הגיטרות - אחת הולכת לימין ואחת לשמאל.
הבס באמצע.
השירה הראשית באמצע, ובשירת הליווי קול אחד בצד ימין ואחד בצד שמאל.
הכינור בצד שמאל אבל הצ'לו בצד ימין.
וכך הלאה... כמובן שסתם נתתי דוגמה, אבל עכשיו אתה מבין למה חבר שלך, איך נאמר, קצת טמבל.
כלי הוא לא "מונו", כל כלי נגינה כמו גיטרה, חליל וכו' מוציא צלילים לכל הכיוונים, אבל ההקלטה שלו במיקרופון אחד גומרת לו להישמע רק ממקור צליל אחד (הרמקול). יש כמובן כלים שיכולים להיות מוקלטים ע"י שני מיקרופונים (למשל פסנתר) או אפילו יותר (למשל תופים), אבל זה לא הופך את הכלים האלה ל"סטריאופונים".
לסיכום: רק הקלטה יכולה להיות מונופונית או סטריאופונית. לכלי נגינה אין מונו או סטריאו.
(כמובן שמדובר על כלים אקוסטיים, אם זה לא היה ברור...)
פורסם: שבת 11 פבר',12 20:37
יש לי גם שאלה,
במידה ואני מקליט שירה, הרי ההקלטה שלי היא מונו.
מה ההבדל אם אני מקליט אותה לערוץ סטריאו בקיובייס או ערות מונו?
פורסם: שבת 11 פבר',12 20:53
אין הבדל, במקרה של ערוץ סטריאו זה פשוט יקליט לך רק לערוץ השמאלי, מה שבעצם אומר שהקלטת סינגל מונופוני שמתנגן מצד שמאל בלבד.
מירופון אחד = מונו איך שלא תסתכל על זה (אלא אם כן זהו מיקרופון סטריאופוני, או שאתה מפצל את הסיגנל שלו במקרה של הקלטת MS).
פורסם: שבת 11 פבר',12 21:35
לא הבנתי.
אם עכשיו אני מקליט מיקרופון שהוא מונו לתוך ערוץ שאני מגדיר סטריאו..
מה ההבדל בין זה לבין הערוץ אם אני אגדיר אותו מונו?
פורסם: שבת 11 פבר',12 22:03
ההבדל הוא שערוץ סטריאו מורכב משני ערוצי מונו שמצודדים לצדדים מנוגדים כברירת מחדל בקיובייס (L/R).
אם תקליט סיגנל מונופוני לערוץ סטריאו אז אותו הסיגנל יוקלט על הערוץ השמאלי בלבד ותשמע אותו מרמקול שמאל, במקרה של הקלטה לערוץ מונו אתה תשמע את הסיגנל מהאמצע, זאת אומרת משני הרמקולים בצורה שווה.
אם זה עדיין לא מובן לך, אני מציע שפשוט תנסה להקליט בכל מיני צורות ותראה מה קורה.
Expert
פורסם: ראשון 12 פבר',12 00:38
אם תקליט מקור מונו לערוץ סטריאו אז (בין היתר) תכפיל את גודל הקבצים, שטח איחסון, עיבוד וכו' (כי אתה בעצם מקליט ערוץ סיגנל ועוד ערוץ של שקט). כאמור, כברירת מחדל - אתה תשמע מה שהקלטת בצד שמאל בלבד, והטיפול בצידוד וכו' יהיה לכל אורך הדרך מסורבל יותר.